• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése

• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése2014 októberében kaptuk a csodás hírt, miszerint Alapítványunk az Adhat Vonal jóvoltából telefonos adománygyűjtést folytathat a 13600/22-es Adhat Vonalon. E pályázat elnyerésével új – a visszajelzések szerint – közkedvelt adománygyűjtési forma valósulhat meg gyermekmentő és segítő tevékenységünk eredményének javítása érdekében. Az adománygyűjtési felhívást facebook oldalunkon, valamint valamennyi weboldalunkon közzétettük. Alkalmi és állandó támogatók nagylelkű segítségének köszönhetően együtt segíthetünk a rászoruló gyerekeken. Kedves segítőink, jóakaró Angyalok: hálás köszönetet mondunk minden egyes támogatásért!

250 forinttal támogassa Alapítványunk fontos tevékenységeit!

* Híváskor 13600, majd a menüben 22 -t kell nyomni,
    * SMS küldésekor a 13600 a címzett, az sms szöveg pedig 22 kell legyen.

Erre gyűjtünk, a beérkezett adományok ezekre a fontos feladatokra kerülnek felhasználásra: évente tízezer segítő adománnyal támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány a bajban lévőket, a nélkülözőket, a hátrányt szenvedőket. Ez naponta 40-50 segítségnyújtást jelent. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ minden nap ruhával, cipővel, tartós élelmiszerrel segíti a rászorulókat. A Gyermekmentő Sterilszoba a hátrányos helyzetben lévő családok betegséggel küszködő gyermekeinek gyógyulásában segít. Alapítványunk segítséget nyújt szociális, környezetvédelmi feladatokat ellátó egyesületeknek és alapítványoknak is. A Gyógyító Mesedoktor program élménypedagógiával és élményterápiával vesz részt a kórházak munkájában. A Gyógyító Zenedoktor élményterápiás módszerekkel segíti a rászorulókat (szenvedélybetegeket, mentális problémákkal küszködőket, az oktatási intézményekben folyó fejlesztő munkát). Az alapítvány fontos feladatai között szerepel az egészségmegőrzés, a jótékony segítő feladatok, tehetséggondozás, hagyományőrzés, ingyenkonyha, élményprogramok. Az adományvonal révén a támogatók által felajánlott nagylelkű adományok 100%-ban a gyermekmentő és családsegítő programok sikeresebbé tételére kerülnek felhasználásra. Ezek mellett fontosabb programjaink között szerepelnek a Nembeteg.hu Életmódprogram, a Letudokfogyni Életmódprogram, a Letudokszokni Életmódprogram, a Kezdjünk Új Életet! - tömegsport mozgalom, az Gyermekétkeztetés, Ingyenkonyha Program, élelmiszerosztás is.

adomány gyűjtés, adományok osztása, alapítvány, adó 1 százalék felajánlás

Kimutatások a kapott és felhasznált támogatásokról:

2017. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 73.636 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 24.015 Ft.
    3. Az adománygyűjtő szervezet által saját működési költségre felhasznált keret (a következő részletezettséggel: raktározási költség, karbantartási költség, hirdetési költség, bérköltség, bérjárulékok): 0 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 49.621 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 200 fő.
    6. A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása: a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezer hátrányos helyzetű embernek segít. A támogatói programok közül jelen összeget élelmiszerosztás keretében használtuk fel, melynek során tartós élelmiszerekkel teli csomaggal támogattuk a rászorulókat (az adományosztás és a segítségnyújtás helye: Centerke Adományozó Központ, utcai szociális segítő helyszínek és programok).

Hálásan köszönjük az adományvonali segítő támogatást!

2016. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 170.063 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 73.786 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 99.277 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 200 fő.

2015. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 253.931 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 98.517 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 155.414 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 630 fő.

2014. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 16.646 Ft.
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 10.688 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 5.958 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 300 fő
    6. A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása: a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezer hátrányos helyzetű embernek segít. A támogatói programok közül jelen összeget élelmiszerosztás keretében használtuk fel, melynek során tartós élelmiszerekkel teli csomaggal támogattuk a rászorulókat.

Köszönjük a támogatást!

* Adhat Vonal oldalunk elérhetősége
    * Adhat Adatlapunk

• Szegedről indult segélyszállítmány Öcsödre

Szegedről indult segélyszállítmány ÖcsödreAz öcsödi rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. Tonnányi ruhát-cipőt kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt az öcsödiek nagy örömmel fogadták.

• Ovisokkal Ünnepeltünk a Szeretet Sátorban

• Jótékonysági nyári rendezvények sikerességét támogattuk

Jótékonysági nyári rendezvények sikerességét támogattukA Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több alkalommal nyújt rászoruló magánszemélyek, családok, közösségek számára segítséget. Nyár környékén a Centerke Adományozó Központ támogatói programja mellett szociális-készségfejlesztő, élménypedagógiás, szabadidős rendezvényeket, táborokat is támogatunk. A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének nyári táborát tartós élelmiszerekkel rendszeresen támogatjuk, hogy a gyerekek gondtalanul tölthessék el a táborukban töltött néhány napot.

• Sikeres volt az 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ program

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve az ünnepek idején hagyományos jelleggel szervezte meg segítõ akcióját, mely révén több száz gyermek és felnõtt, vajdasági oktatási intézmény részesült kisebb - nagyobb ajándékban.

Az eredmény a vártnál is jobban sikerült, hiszen a becses adományozóktól közel háromezer könyv, ezernél több plüssmaci, tíz doboznyi játék, ezernyi képeslap - plakát, több kiló édesség érkezett.

• Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattuk

Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattukA Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola 3. alkalommal támogatta 2013 nyarán a mozgáskorlátozott gyerekek táborozását, akiknek adománygyűjtést is szerveztek. Az egyesület tagjainak 2013. július 22-25. nyári táboroztatásának biztosítására a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is segítséget nyújtott, mégpedig tartós élelmiszerek (konzervek, húsok, zöldségek, gyümölcsök, üdítő italok) biztosításával. A mozgáskorlátozott gyerekek élményprogramja a támogatások révén vált zökkenő mentesebbé és örömtelivé, így a napi nehézségeket néhány napig mosolygós percek helyettesíthették.

• Az újszülött életmentést 2012-ben is támogattuk

Az újszülött életmentést 2012-ben is támogattuk Az élet első perceiben, óráiban sok újszülött számára nem adatik meg a szakszerű ellátás, ezáltal teljes egészség. A koraszülött életmentők fontos munkáját segítve adományoztunk egy nagyobb összeget.
    A pénz fontos a sikeres munkához. A szakszerű mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait (életben marad vagy meghal) és a későbbi évek életminőségét (testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott) döntően meghatározza.

• Süteményevés és tortakóstolás volt a gyerekek feladata

Süteményevés és tortakóstolás volt a gyerekek feladataAz Ország Tortája mintájára Csongrád megyei cukrászok fogtak össze azért, hogy hátrányos helyzetű gyerekek is megkóstolhassák a finom tortákat és süteményeket. 2014 augusztus 20-án, Szegeden a Széchenyi téren több mint húsz helyi és Szeged környéki cukrászda csapata készítette el Magyarország születésnapi tortáját. A finomságokból többek között a Mátrix Közhasznú Alapítvány által támogatott családok hátrányos helyzetű gyermekei is kóstolhattak, a gyerekek nagy - nagy örömére. A jótékonysági akción felül a Dél-magyarországi cukrászok külön-külön készítettek egy meglepetés tortát is a gyermekeknek, akik kóstolás után zsűrizték a finomságokat.

• Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakba

Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakbaA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Gyógyító Mesedoktorok 2015 októberében újabb ötezer mesekönyvet juttatott el az ország minden pontjára, gyermekkórházakba. A cél, hogy a betegágyakon fekvő gyerekek változatosabb és élménygazdagabb közegben gyógyulhassanak. A teljesen ingyenes könyveket kórházak, szakrendelők, klinikák részére küldték el. A „nem csak gyerekeket, nem csak betegeket” segítő mesedoktorok nem tudnak mindenhol és mindig ott lenni, ezért azokban a gyermekmentő központokban, ahol örömmel fogadnak mesekönyveket, oda a Mátrix Közhasznú Alapítvány postai csomagban juttatott el intézményenként 20-40 mesekönyvet.

• Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségét

Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségétAmikor egy férfi (Imre) a MÁTRIX adományozói központba megjelent egy 3 éves kislánnyal a kezében és azt mondta, hogy "nincs mit ennünk", ki hitte volna, hogy egy ilyen ügyben valaki képes becstelen dologra? Ezután pedig jött a gyümölcs, a tej, az élelmiszercsomag... és a nyilvánossághoz vezető út... A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány mély megrendüléssel vette tudomásul, hogy nagy valószínűséggel a szervezet jóindulatát kihasználták :( A támogatókat pedig kárpótolja a szervezet: kérésre az alapítvány vezetősége saját vagyonából rendezi a támogatók által (az alapítványon keresztül) a család számára eljuttatott pénzösszegeket...

• Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainak

Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület szegedi közhasznú és kiemelkedően közhasznú nonprofit szervezetként pénzbeli adománnyal segítette a vörösiszap katasztrófa miatt bajba került családokat. Egy nem várt környezeti katasztrófa bármelyikünk családját elérheti, életünk munkáját teheti tönkre pillanatok alatt. A közös összefogás jegyében ahogyan csak tudunk, segítsünk együtt.

Az újjáépítéshez minden Forintra szükség van. Sok kicsi sokra megy!