• Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakba

• Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakbaA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Gyógyító Mesedoktorok 2015 októberében újabb ötezer mesekönyvet juttatott el az ország minden pontjára, gyermekkórházakba. A cél, hogy a betegágyakon fekvő gyerekek változatosabb és élménygazdagabb közegben gyógyulhassanak. A teljesen ingyenes könyveket kórházak, szakrendelők, klinikák részére küldték el. A „nem csak gyerekeket, nem csak betegeket” segítő mesedoktorok nem tudnak mindenhol és mindig ott lenni, ezért azokban a gyermekmentő központokban, ahol örömmel fogadnak mesekönyveket, oda a Mátrix Közhasznú Alapítvány postai csomagban juttatott el intézményenként 20-40 mesekönyvet.

A www.mesedoktor.hu oldalon az érdeklődők megismerkedhetnek a segítő programmal. Az alapítvány által kiosztott mesekönyveket kortárs fiatalok és gyerekek saját könyvespolcaikról adtak be a gyermekmentő jótékonysági programba.

• Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulók

Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulókA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2014. szeptember 6-án, szombaton ötszáz kilónyi friss, hazai almát, répát, zöldséget osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A kétszáz csomag élelmiszer adomány az osztás megkezdése után szinte azonnal elfogyott. Hosszú sorokban kígyóztak az élelmiszerre várók. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• Támogattuk a Mikulásgyárat

Támogattuk a MikulásgyáratA Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Angyali.hu Alapítvány a MikulásGyár jótékonysági programot évek óta támogatja. 2015-ben is meglátogattuk az adománygyűjtő helyszíneket, ahova tartós élelmiszereket, minden jóval megtömött Mikulás csomagokat, értékes gyermekkönyveket és magazinokat vittünk. Alapítványunk évente tízezernél több segítő adományt oszt szét Centerkében. A jó célok érdekében eljuttatott segítő adományok élményt, örömet és pozitív gondolkodást, egy jövőt segítő víziót eredményez.

Klubhelyiséget nyitott a Mátrix Alapítvány

Az INFERNO klubot alapítványunk két éves készülõdés után 2007 év végén azért nyitotta, hogy segítse az egészséges légkörben szórakozni vágyó fiatalok igényeinek kielégítését. A helyiség Szegeden van, a belvárosban és 166 m2-es.

A közösségi terünk helyiségeiben nem elsõdleges cél a profittermelés, a klub mindössze önfenntartása miatt folytat kereskedelmi tevékenységet.

• Zöld Játszóházban segédkeztünk

Zöld Játszóházban segédkeztünkÖnkéntes csapatunk 2015.09.24-én a szegedi Makkosházi Óvódában tartott család környezeti nevelési programot. A négy állomásból álló foglalkozás célja a természet megismerése, megszerettetése, a környezettudatosság népszerűsítése volt. Az első állomáson a gyerekek és szüleik játékos horgászaton vettek részt, ahol terméseket, növények- és állatok fotóit, illetve állati jelenlétre utaló nyomokat "horgászhattak" ki az óvoda pancsolójából. A "kihalászott kincsek"-et később közös megbeszélés alapján párosítottuk egymással. Második állomásunkon négy madárfaj táplálkozási szokásait mutattuk be a motorikus képességek fejlesztésével.

• Tehetségeket támogattunk!

Alapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit.

Most egy nagyteljesítményû, álványokkal felszerelt, aktív hangfal szettet adtunk át a vezetõségnek.

A százezres értékkel könnyebben és jobb minõségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.

• Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunk

Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunkHagyományosan immár 22. éve (Szegeden, 2012. 11. 16-18-án) a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola rendezi a Hallássérültek Országos Diákbajnoksága keretében az asztalitenisz- és sakkversenyt.

Ebben az évben valamennyi hallássérülteket oktató intézmény elküldte legjobb versenyzőit, sőt ebben az évben - immár hagyományosan - hozott csapatot a kolozsvári és a szabadkai iskola is, így jelenlétükkel nemzetközivé vált a verseny.

• Negyven Mosolyka bögrét osztunk szét

Negyven Mosolyka bögrét osztunk szétMosolyka Kerekesszékkel a világ mára már mozgalmi jelképpé nőtt. Mindenki ismeri a fiatal lány harcát, aki az életért, a gyógyulásért küzd. Mosolykát még 2013-ban támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összeggel, melyért cserébe a támogatottunk negyven bögrével lepett meg bennünket. A bögréket természetesen nem tartjuk meg, egyenként osztjuk szét olyan személyeknek, akiknek egyébként sem könnyű, és talán a bögre is segít az erő gyűjtésben... hogy az élete jobbá fordulhasson... hiszen \"Te döntesz\".

• Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztani

Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztaniNovembertől december végéig a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvánnyal, az Orpheus Egyesülettel 1000 Mikulás csomagot osztott ki, 1000 plüssállatot ajándékozott, több tucat szeretetcsomagot küldött ki, egy tonnánál több ruhát (cipőt, kabátot) juttatott, 800 élelmiszercsomaggal támogatott nélkülözőket. Eljutottunk gyermekotthonokba, rászoruló családokhoz, szegregátumokba (pl. romatelepekre). Köszönjük mind azt a jót, mit támogatóink felajánlottak. Együtt tettük a CSODÁT, hiszen csak együtt lehetünk csodákra képesek!

• Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autó

Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autóLacika keze kicsit tétován nyúl a piros kocka után, de aztán szép komótosan felhelyezi a zöld mellé az ágas-bogas készségfejlesztő létrára a Zala Megyei Kórház gyermekosztályának játszósarkában. A kisfiúcska még 2010 novemberében, iskola utáni napon, barátaival talált egy elárvult kiskutyát, őt pátyolgatták a tragédia előtti pillanatokban. A játék közben a többiek szerencsésen átértek a túloldalra, ám Laci, ölében a kutyussal nem... Lacika nagy bajban van, lesz számára segítség?!

• Norbi leukémiás, segítsük közösen a gyógyulását!

Norbi leukémiás, segítsük közösen a gyógyulását!Kálmán Norbi alapbetegsége akut myeloid leukémia, amit öt hónaposan diagnosztizáltak nála. A csöppnyi baba több blokk kemoterápián van túl, és folyamatos fenntartó kezeléseket kap. Hogy egyre többet lehessen otthon, az (időközben széthullott) családnak megfelelő lakhely és Norbi gyógyulásához steril szoba szükséges. A gyógyulást segítő körülmények létrehozásában segít a Mátrix Közhasznú Alapítvány, melyben minden jóérzésű embertársunk együttműködésére nagyon számítunk. A beérkező felajánlások 100%-a a család támogatására kerül felhasználásra. A legapróbb támogatása is óriási segítség, köszönjük!