• Támogattuk a Mikulásgyárat

• Támogattuk a MikulásgyáratA Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Angyali.hu Alapítvány a MikulásGyár jótékonysági programot évek óta támogatja. 2015-ben is meglátogattuk az adománygyűjtő helyszíneket, ahova tartós élelmiszereket, minden jóval megtömött Mikulás csomagokat, értékes gyermekkönyveket és magazinokat vittünk. Alapítványunk évente tízezernél több segítő adományt oszt szét Centerkében. A jó célok érdekében eljuttatott segítő adományok élményt, örömet és pozitív gondolkodást, egy jövőt segítő víziót eredményez.

Örömünkre szolgált, hogy segíthettünk! Évente tízezernél többször segítünk nélkülözőknek, rászorulóknak, családoknak, egyéneknek, közösségeknek, szervezeteknek. Ünnepek előtt még több és még szerteágazóbb az adományozói tevékenységünk. Felkeressük a segítő helyeket és támogatjuk a működésüket.

Az adományok jó helyre, a rászoruló családokhoz kerülnek

Segítő Csapatunk, adományozás közben

Tartós élelmiszer és édesség adományok

Jó adni, segítsünk együtt!

Együtt tettünk most is csodát!
    Alapítványunk segítői, támogatói, önkéntesei nélkül nem lenne ilyen sikeres. Minden egyes segítő program sikerének részese minden partnerünk, jótevőnk, önzetlen segítőnk. Számukra hálásan köszönjük, hogy nyomon követik programjainkat, figyelik tevékenységeinket és támogatják fontos küldetésünket.

• Ezer Mikuláscsomagot osztott szét a jótékonysági Télapó

Ezer Mikuláscsomagot osztott szét a jótékonysági TélapóIdén ezer Mikuláscsomaggal ajándékozta meg a nehéz sorsú gyerekeket a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jótékonysági csapata. A segítő program ózdi, szegedi, budapesti térségekben zajlott. A programsorozatban a legfigyelemfelkeltőbb az volt, amikor limuzinnal érkezett a Mikulás, de családok százai, és sok - sok közösség tagja, segítő intézmény, kórház beteg gyermeke is a jótékonysági Mikulás révén kapott ajándékokat. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnői hálózatok, pedagógusok, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak.

• Sérültek intézményének lakóit támogattuk

Sérültek intézményének lakóit támogattukA fogyatékosok, fogyatékkal élő sérültek nappali intézményének lakóit támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány Mikulása. Nagyon sok olyan családban élő, sérült gyermek és felnőtt van, akikhez alapítványi segítség nélkül nem jönne élményt teremtő, boldogságot okozó adventi Télapó. Sajnos az elszegényedés egyre csak növekszik, az ingerszegény környezet pedig csak rontana a sérültek általános állapotán. Ennek megakadályozása kapcsán fontos az alapítványi segítség, a Mikulás Ünnepség részükre történő biztosítása.

• Őszi - téli ruhaadományt kapott a Centerke

Őszi - téli ruhaadományt kapott a CenterkeA Karitáció Alapítvány a támogatók által felajánlott csomagoknak köszönhetően őszi és téli jellegű adománycsomagokat juttatott el a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központba. Az adomány többnyire jó minőségű ruhákból és lábbelikből állt, melyekből a rászorulók ingyenesen válogathattak. Sajnos egyre több a rászoruló (egyedülálló és családos, kisgyermekes), így a hidegebb időszakban nagyobb szükség van számukra a túlélést segítő holmikra. Alapítványunk várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a bajban lévő embertársaink problémái enyhülhessenek.

• Patriknál jártunk, neki-és családjának segítettünk

Patriknál jártunk, neki-és családjának segítettünkBalog Patrik a hétéves kisfiú cisztás fibrózisban, egy életveszélyes betegségben szenved. Neki az is nagy szó, ha a tüdejében termelődő folyamatos váladéktól néhány percre mentesülhet, és könnyebben veheti a levegőt. Sajnos állapota miatt nagyon ritkán járhatott eddig közösségbe, így nagyon visszahúzódó. A kisfiú családja segélykiáltását hallottuk meg, és vittünk Patrik életének örömtelibbé alakításához ezt-azt. A tervünk sikerült, jobbá tettük a fiúcska mindennapjait.

• Hajléktalanszállóknak vittünk ruhaadomány csomagokat

Hajléktalanszállóknak vittünk ruhaadomány csomagokatNadrág, cipő, pulóver, alsónemű a legkeresettebb a hajléktalanok körében. Az alapítványunk által működtetett Centerke Adományozó Központ évente több tonna ruhát és cipőt juttat el a nagyra becsült együttműködő és támogató honfitársainknak köszönhetően a családok mellett a hajléktalanszállók lakóinak. A Mátrix Közhasznú Alapítvány szegénység elleni küzdelmet folytat, melybe a lakosság szabad kapacitását is folyamatosan bevonja. Nagyon szépen köszönjük a támogatók, segítők együttműködését, illetve az egész évben érzékelhető figyelmet, együttérzést.

• Az Énekstúdiót újabb hang és fénytechnikával támogattuk

Az Énekstúdiót újabb hang és fénytechnikával támogattukAlapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit. Most egy nagyteljesítményű, hangfalszettet, kapcsolódó fénytechnikát adtunk át a vezetőségnek.

A többszázezres értékkel könnyebben és jobb minőségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.
    Az énekstúdió célja, hogy tehetséges gyerekeknek lehetőséget adjon a profi énekessé válásra, a fejlődésre.

• Egy kis ajándék a Máltai Játszótér jubileumi programjához

Egy kis ajándék a Máltai Játszótér jubileumi programjáhozA Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját mindig jó segíteni. A Szegeden működő Máltai Játszótér - Játszóház észrevétlenül - a játékon és a Játszó játékkultúráján keresztül - gyerekek részére közvetít normákat, fejleszti a készségeket, segíti a szocializációt. Az intézmény 2011-ben ünnepelte 10. éves fennállását, ami önmagában is nagy dolog. A helyet sok nehéz helyzetben lévő gyermek és családtagja látogatja, ezért is cselekedtünk. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a 200-300 vendéget fogadó ünnepet próbálta szerény adományával megszínesíteni.

• Terecske és Ózd településeken járt az alapítványi adventi kavalkád

Terecske és Ózd településeken járt az alapítványi adventi kavalkádTerecske településen az egyik lakos által működtetett adományozó helyet segítettük többszáz kiló ruhával, cipővel, játékokkal. Ózdon a Sajóvárkonyi Általános Iskola, Ifjúsági Ház, Újvárostéri Általános Iskola, Vasvárúti Általános Iskola kétszázhúsz nélkülöző gyermeke számára juttattunk Mikulás ajándékokat, édességet. A térségben nagy a szegénység, a mindennapi betevő megszerzése is óriási gondot jelent az embereknek, így a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány által juttatott teherautónyi adomány igazán jó helyre került.

• Sikeres volt az 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ program

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve az ünnepek idején hagyományos jelleggel szervezte meg segítõ akcióját, mely révén több száz gyermek és felnõtt, vajdasági oktatási intézmény részesült kisebb - nagyobb ajándékban.

Az eredmény a vártnál is jobban sikerült, hiszen a becses adományozóktól közel háromezer könyv, ezernél több plüssmaci, tíz doboznyi játék, ezernyi képeslap - plakát, több kiló édesség érkezett.

• Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos Mikulás

Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos MikulásEgyre több családban gond a megélhetés, az ünnepekkor sok gyermek nem kap ajándékot. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adventi időszakban is azon munkálkodik, hogy ne legyen nélkülöző gyermek és felnőtt. A VIP Limuzin jóvoltából a héten budapesti nehéz sorsú gyerekekhez limuzinnal érkezett az ajándékot hozó Mikulás. Az ajándékozás mellett élmény volt a gyerekeknek, hogy kipróbálhatták a hosszú, nem mindennapi csodajárgányt. A nem mindennapi élmény a gyerekek számára élménypedagógiás módszerként szolgálhatott a szocializáció fejlesztésének elérése érdekében.