• Három tonna élelmiszert kaptak rászorulók

• Három tonna élelmiszert kaptak rászorulókA karácsonyi ünnepek idején is rengetegen kényszerülnek nélkülözni. Négyszáz rászoruló család ünnepének megkönnyítéséhez a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány Szegeden, a Centerke Adományozó Központban három tonna tartós élelmiszert osztott szét. A támogatottak a szociális ellátórendszeren keresztül az osztás előtt az élelmiszerek átvételéhez szükséges kuponokat kaptak, melyre a segítő szervezetek a nélkülözőknek cukrot, lisztet, tésztát, szaloncukrot, konzerveket adtak. Az élelmiszersegélyből a halmozottan hátrányos helyzetű idős - egyedülállók, nagycsaládosok, csonka családban élők kaptak.

Óriási embertömeg érkezett a három tonnányi élelmiszersegélyre

Rácz Anett szociológus szerint sokan még mindig elszigetelődve élnek, nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, de most sem jutott mindenkinek az élelmiszer adományból. Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket. A támogató program a szegénység visszaszorításában vállal óriási szerepet.

Jó helyre került három tonna tartós élelmiszer
    Az alapítvány és a támogató magánszemélyek, cégek, segítő szervezetek kilónként, csomagonként, apró egységenként gyűjtötték össze a hatalmas mennyiségű, háromezer kilónyi élelmiszert. Évente tízezerszer segítjük a nélkülözőket, a bajban lévőket. A mostani élelmiszerosztás is bizonyította, hogy sokkal nagyobb az igény a segítségre, mint amennyi felajánlás jelenleg van. A Támogatók, adóbevalláskor az adó 1% felajánlók, az önkéntes segítők, a cégek nagylelkű támogatásai mind nagyon fontos elemei annak, hogy jótékony programjaink hatásosak és segítik azokat, akik bajban vannak.

Családok, idősek - egyedülállók, fogyatékkal élők is kaptak segítséget

Előre elkészített élelmiszercsomagokat kaptak az ünnepi időszakra a rászoruló embertársaink

Sajnos nem jutott mindenkinek mindenből, nagyon sok a nélkülöző embertársunk

• Hanna felépülését támogattuk

Hanna felépülését támogattukA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány szerény anyagi támogatással járult hozzá a beteg Hanna felépüléséhez, a májtranszplantáció beavatkozás elvégzéséhez, és az utána következő rehabilitációhoz. A féléves nagybeteg kislány, Hanna életét éppen az őt befogadó nagymama mentheti majd meg. Végre megvan a vizsgálat eredménye, amelyből kiderült: Ildikó, a baba mostohanagymamája alkalmas arra, hogy mája egy darabját a súlyos májbetegséggel született unokájának, a féléves Hannának adja. A pici betegen született, mert édesanyja feltehetően nem vetette meg az italt a terhesség alatt.

• Jégcsapot törtünk a 'száradó' ruhákról

Jégcsapot törtünk a 'száradó' ruhákrólA romos háznál a háttérben zsibongó gyerekek izgatottan, zavarodott emberi hangokkal zajongják be a hátsó udvarból kiszűrődő sertések röfögését. A szomszéd házat elválasztó kerítésen jégcsapok lógnak a száradó ruhákból. Első ránézésre szép látvány a jégcsapsor, de ha belegondolunk ezeket a ruhákat hordani is akarják. Mínusz 10 fokban a száradás sokáig eltarthat...
    "Nincs mosógép, és nincs centrifuga, nyolcan lakunk a 2 kis lyukban, száradási hely sincs a kályha körül" - tudtuk meg.

• Öcsödiek kaptak adománycsomagot

Öcsödiek kaptak adománycsomagotAz öcsödi rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A sok - sok ruhát, cipőt, ágyneműt, játékot az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt az öcsödiek nagy örömmel fogadták.

• Segítjük a táborok, rendezvények élelmezését

Segítjük a táborok, rendezvények élelmezésétA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkatársait naponta több tucat rászoruló család, oktatási és egyéb intézmény keresi meg, hogy megélhetésüket, létfenntartásukat, programjukat élelemmel, eszközzel, személyi kapacitással segítsük.

A Szegedi Speciális Szükségletű Gyermekek Családját Támogató Szivárvány Szülő Alapítvány rendezésében megszervezett táborokba rászoruló családokhoz juttattunk inni és ennivalókat.

• Újra kinyit Szegeden a Centerke

Újra kinyit Szegeden a CenterkeA lakosság számára 2012-ben tízezer adományt (többnyire ruhát, cipőt, élelmet) kiosztó Centerke Adományozó Központ 2013 év elején a belvárosban bezárt. Az ok: az IKV túlzottan magas üzletbérleti díjait a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kérésére a város nem csökkentette, az alapítvány így menni kényszerült. Újszegeden, a Fő fasor 9. alatt, a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület támogatásával júniustól a Centerke újra elérhető. Lehet jönni rászorulóknak adományért és az adományt felajánlók felajánlásait is hálásan köszönjük.

• A Mátrix Alapítvány a cipősdoboz akciót is támogatta

A Mátrix Alapítvány a cipősdoboz akciót is támogattaDobozokba került sok játék és édesség

Szombat délután a Mátrixosok az utcai adományosztás utáni fagyásból felengedve az idejüket azzal töltötték, hogy az országos cipős doboz gyűjtésbe adományokat készítettek össze. A több tucat doboz (benne játékkal, édességgel) sok örömet okozott a címzetteknek! Könyvekkel, játékokkal, édességekkel pakoltunk meg sok sok üres dobozkát, amikor ezzel kész voltunk, az ajándékokat szétszórtuk a környék gyűjtőpontjaiban.

• Mátrix adományosztó és segítő központ

Mátrix adományosztó és segítő központA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány évente több tonna élelmiszerrel, ruhával, használati tárgyakkal (pl. mosógép, hűtő, bútorok) segíti az egyre szegényedő családokat, anyaotthonokat, gyermekvédelmi-és oktatási intézményeket, hajléktalan szállókat. A Centerke Adományozó Központ alapítványunk egyik nagyon hasznos, és támogatásra érdemes segítő tevékenysége. A lakosság támogatása nélkül nem menne ilyen jól. Támogatóink figyelmét és segítségét hálásan köszönjük!

• Elvesztettük Öcsit

Seres István (élt 26 évet) Nehéz megszólalni. Öcsi tragikus hirtelenséggel (2008. január 7-én) elment ebből a világból. Õ, aki az egyik pillanatban még határozott egyéniségével és elképzeléseivel éltette a körülötte rohanó világot, mosolyra csábította a környezetében rosszkedvű társait, segített embereken, állatokon, aki odaadta azt is, ami az övé maradhatott volna... elment, elvesztettük, nem szól, nincs többé. Szelleme, emléke örökre itt marad és élteti a küzdelemben barátait, az egész világot. Alapítványunk tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal titán titkárára itt emlékezünk.

• 120 családnak osztottunk élelmiszercsomagot

Tudtad, hogy nagyon sok ember rendszeresen éhezni kényszerül?!

Nem csak felnõttek, hanem gyerekes családok is!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvánnyal együttmûködve 120 család részére biztosított élelmiszercsomagot, amely tartós élelmiszereket tartalmazott.

A családok levest, tésztát, kekszet és édes süteményt vihettek haza.

• Tánctól, énektől pezsdült fel pénteken a karácsonyi vásár

Tánctól, énektől pezsdült fel pénteken a karácsonyi vásárAz üllési Fonó Néptáncegyüttes táncosai és bordányi Ádám Jenő Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kicsi növendékei a szegedi karácsonyi vásáron, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány standjánál vidám ünnepi zenés és táncos műsorral várták a nagyérdemű közönséget. A röpke egy órás előadást többszáz érdeklődő élvezettel nézte végig. A Mátrix Alapítvány a szociális programjai mellett nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzés és a kultúra népszerűsítésére is. Az előadók teljesen ingyen vállalták az értékteremtő szereplést, az előadás után az alapítvány Mikulásától azért minden fellépő művész ajándékot kapott.