• Jótékonysági adománygyűjtést szervezett a Szedeák

• Jótékonysági adománygyűjtést szervezett a SzedeákA Szedeák kosárlabdacsapat adománygyűjtést szervezett vasárnap a Falco KC Szombathely elleni mérkőzésén. Ruhákat és tartós élelmiszereket gyűjtöttek a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági adományozó programja részére. A sportolók a szurkolókkal és az alapítvánnyal közösen így rászoruló, nehéz helyzetben lévő családokon segítettek. Az adományokat a sportmérkőzés alatt a kispad felőli lépcső mellett gyűjtötték. A szurkolók három autónyi adományt adtak össze, melyet a csapattagok adtak át az alapítvány munkatársai számára. Együtt könnyebb segíteni, köszönjük szépen!

A Mátrix Alapítvány a Centerke Adományozó Központján keresztül az ünnepek előtt ötezer rászoruló család és idős - egyedülálló ember számára juttatott el kisebb - nagyobb segítő adományt, ruhát, élelmiszert, bútort, életminőséget segítő használati tárgyakat.

• Leégett iskola felújítását támogattuk

Leégett iskola felújítását támogattukKovászna megye legmagasabb pontján fekvő településen, Kommandón hétfőn délután fél öt körül lobbant lángra az iskola faépülete, a tűzoltók öt órán keresztül küzdöttek a lángok megfékezésével. Az iskola jelentős része (tantermek, számítógépek, könyvek, tanári szoba) a tűz martaléka lett. A Mátrix közhasznú Alapítvány is támogatja az újjáépítést. A Horn Dávid Néprajzi és Természetvédelmi Egyesület számára a szegedi Csemete Egyesületen keresztül juttatott alapítványi támogatásként egy szerényebb összegű adományt.

• Az újszülött életmentést 2012-ben is támogattuk

Az újszülött életmentést 2012-ben is támogattuk Az élet első perceiben, óráiban sok újszülött számára nem adatik meg a szakszerű ellátás, ezáltal teljes egészség. A koraszülött életmentők fontos munkáját segítve adományoztunk egy nagyobb összeget.
    A pénz fontos a sikeres munkához. A szakszerű mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait (életben marad vagy meghal) és a későbbi évek életminőségét (testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott) döntően meghatározza.

• Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattuk

Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattukA Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola 3. alkalommal támogatta 2013 nyarán a mozgáskorlátozott gyerekek táborozását, akiknek adománygyűjtést is szerveztek. Az egyesület tagjainak 2013. július 22-25. nyári táboroztatásának biztosítására a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is segítséget nyújtott, mégpedig tartós élelmiszerek (konzervek, húsok, zöldségek, gyümölcsök, üdítő italok) biztosításával. A mozgáskorlátozott gyerekek élményprogramja a támogatások révén vált zökkenő mentesebbé és örömtelivé, így a napi nehézségeket néhány napig mosolygós percek helyettesíthették.

• Gyógyulj Dia! - Segítsen Ön is!

Gyógyulj Dia! - Segítsen Ön is!Gazsó Dia másfél éves, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. A látáskárosodás, agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára nagy segítség lenne a lakossági összefogás, hiszen a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni. Minden apró segítség ÉLETET ment.

• Adventi mese és élményprogram a karácsonyi vásáron

Adventi mese és élményprogram a karácsonyi vásáronAz FVSZME adventi programja mellett a bordányi Ádám Jenő Művészeti Iskola kicsi növendékei a szegedi karácsonyi vásáron, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány standjánál vidám ünnepi zenés és táncos műsorral várták a nagyérdemű közönséget. A röpke egy órás előadást többszáz érdeklődő élvezettel nézte végig. A Mátrix Alapítvány a szociális programjai mellett nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzés és a kultúra népszerűsítésére is. Az előadók teljesen ingyen vállalták az értékteremtő szereplést, az előadás után az alapítvány Mikulásától azért minden fellépő művész ajándékot kapott.

• Napi 40-50 rászoruló kap ingyenesen ruhát és cipőt a Centerkéből

Napi 40-50 rászoruló kap ingyenesen ruhát és cipőt a CenterkébőlTélen kisgyermekes családok és egyedülálló idős rászorulók keresik fel legfőképpen a Centerke Adományozó Központot segítségért. Az ingyenesen válogatható ruha és cipő sokszor életmentő a támogatottaknak, hiszen a kihűléstől és a megfagyástól menti meg az embereket az önzetlen segítség. Együtt többet tehetünk, így a Centerkét működtető Mátrix Közhasznú Alapítvány arra kéri azokat, akik megtehetik, hogy a már megunt (de még használható) kabátjaikat, téli cipőiket, sálat, kesztyűt a Szeged, Roosevelt tér 5. címre, a Centerkébe juttassák el. Így együtt vehetünk részt a fagyás elleni küzdelemben és a szegénység visszaszorításában.

• Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmány

Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmányA héten az öcsödi és a környékbeli településeken élő rászorulók örülhettek leginkább a szegedi központú Centerke Adományozó Központ segítő tevékenységének. Tonnányi téli ruhát-cipőt, elektronikai eszközöket kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes.

• Egy kis ajándék a Máltai Játszótér jubileumi programjához

Egy kis ajándék a Máltai Játszótér jubileumi programjáhozA Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját mindig jó segíteni. A Szegeden működő Máltai Játszótér - Játszóház észrevétlenül - a játékon és a Játszó játékkultúráján keresztül - gyerekek részére közvetít normákat, fejleszti a készségeket, segíti a szocializációt. Az intézmény 2011-ben ünnepelte 10. éves fennállását, ami önmagában is nagy dolog. A helyet sok nehéz helyzetben lévő gyermek és családtagja látogatja, ezért is cselekedtünk. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a 200-300 vendéget fogadó ünnepet próbálta szerény adományával megszínesíteni.

• Óvodák, nagycsaládosok és az anyaotthon lakói kaptak élelmiszer csomagot

Óvodák, nagycsaládosok és az anyaotthon lakói kaptak élelmiszer csomagotJoghurt, puding, gyümölcsös túrókrém került a rászorulók asztalaira.

Joghurt, puding, gyümölcsös túrókrém került több szegedi óvodába a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Sole-Mizo Zrt. közös élelmiszer-segélyezési programjának keretében.A szegedi székhelyű Sole-Mizo Zrt. a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány élelmiszer segély programját segítette 2 alkalommal decemberben és 1 alkalommal januárban 4500 darab joghurt, 5500 darab krémtúró és 1500 darab túrórudi felajánlásával.

• Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!

Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!Bence akut lymphoblastos leukémiában szenved. A kisfiú gyógyulni akar, de a család anyagi helyzete már teljesen kimerült. A beteg kicsi fiúcska a gyötrelmes kemoterápiás kezelések közben állandó szülői felügyelettel lehet csak nyugalomban, biztonságban. A magas költségek (utazás, étkezés, jelenlét) miatt az együttlét nehezen megoldható. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szülők kiadásait szerény anyagi lehetőségéhez mérten támogatja. Ez sajnos a sikeres felépüléshez, és a problémák megoldásához kevés.