• Jótékonysági családi napot támogattunk

• Jótékonysági családi napot támogattunkA Vidámabb Életért Alapítvány meghívására jótékonysági családi délután programsorozatot támogattunk. A rendezvényen a nélkülöző családok számára nagy sikert aratott az ingyenes ételosztás, ruhabörze, kiosztott tartós élelmiszer csomagok. A rendezvény segítői: Jobb Veled a Világ Alapítvány, Karitáció Alapítvány, Orpheus Állatvédő Egyesület, Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány, Petőfi Sándor Művelődési Ház (Dorozsma). A rendezvényre a szervezők kétszáz családot hívtak meg, sok ember kapott így segítő támogatást. Az adományosztáson túl játékos közösségfejlesztő programok is várták a résztvevőket.

Néhány fotó a rendezvényről:

Ételosztás, élelmiszerosztás

A gyerekek örömmel fogadták a jótékonysági finom falatokat

Adományosztás, segítségnyújtás

Játékos gyermekfoglalkoztatás, vidám percek

Ruha és cipő adományok

• Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagot

Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagotSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral, élelmiszerrel is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most családjával az advent közeledtével tartós élelmiszert, édességet, konzerveket kapott.

• A műszíves Dorinát támogattuk

A műszíves Dorinát támogattukÚj - csodás szerkezet ez a műszív. Dorina beteg szíve után ez a műszer tartja életben a csöppnyi kislányt. A Mátrix Közhasznú Alapítvány hallott a hosszú hónapok óta transzpantációra váró gyermek családjának nehéz anyagi helyzetéről, így egy kisebb támogatást küldtünk a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet berkein belül működő Gottsegen György Alapítvány számára. Reméljük, hogy a támogatás segíti a szülők beutazását, illetve mód lesz belőle vásárolni 1-2 játékot vagy egyéb szükséges dolgot is.
    Szorítunk érted Dorina!

• Fulókércsen járt a MÁTRIX Mikulás Csapat

Fulókércsen járt a MÁTRIX Mikulás CsapatÖrömmel fogadták Fulókércs lakói a finomságokkal érkezõ Mikulást. Fulókércsen 99%-os a munkanélküliség, rengeteg az önhibáján kívül hátrányos helyzetben élő gyermek is. Éppen ezért a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, és az Orpheus Állatvédő Egyesület Mikulás csapata útnak indult, hogy a településen élő hátrányos helyzetű gyermekeket megajándékozza. 2010. december 3-án pénteken délután 2 órára ért a Mikulás csapat a Borsod - Abaúj- Zemplén megye Északi részén, a Cserehát völgyében elhelyezkedő Fulókércsre.

• A cipőosztáson több száz lábbeli talált ingyenesen gazdára

A cipőosztáson több száz lábbeli talált ingyenesen gazdáraA Centerke Adományozó Központ előtti szabad terület szombat délelőtt néhány órára cipővásárrá alakult. Az érkező emberek a Karitáció Alapítvány és az Italy Trend no1 Kft. jóvoltából életük megkönnyítéséhez ezer pár használt, de még jó állapotú téli cipőből válogathattak. Többnyire rászoruló gyermekes családok, egyedülállók, idősek és fedél nélküliek érkeztek a jótékony programra támogatásért. Imre Ferenc, a Kft tulajdonosa megteheti, hogy segíti az alapítványi jótékonykodást, hiszen társadalmi felelősség is, hogy a közelgő téli hidegben ne legyen lyukas talpú kisgyerek vagy lefagyott lábú fedél nélküli.

• Hanna felépülését támogattuk

Hanna felépülését támogattukA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány szerény anyagi támogatással járult hozzá a beteg Hanna felépüléséhez, a májtranszplantáció beavatkozás elvégzéséhez, és az utána következő rehabilitációhoz. A féléves nagybeteg kislány, Hanna életét éppen az őt befogadó nagymama mentheti majd meg. Végre megvan a vizsgálat eredménye, amelyből kiderült: Ildikó, a baba mostohanagymamája alkalmas arra, hogy mája egy darabját a súlyos májbetegséggel született unokájának, a féléves Hannának adja. A pici betegen született, mert édesanyja feltehetően nem vetette meg az italt a terhesség alatt.

• Tolongtak a rászorulók a januári élelmiszerosztáson

Tolongtak a rászorulók a januári élelmiszerosztásonA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány kétszázötven januári élelmiszercsomaggal támogatta a családosokat, idős - egyedülállókat. Az egy tonnát meghaladó élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A csomagokban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között édesség is akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnők, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Sajnos most sem volt mindenkinek kuponja, volt akinek nem jutott az élelmiszercsomagokból. Egymást segítve tehetünk a szegénység visszaszorításáért!

• Szabit az orral festő fiút, és az állatkert fenntartót támogattuk

Szabit az orral festő fiút, és az állatkert fenntartót támogattukSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most a támogatók nagylelkű segítsége révén anyagi támogatást juttattunk a boldogulásához.

• A kis Renátónak Citerát hozott a Jézuska

A kis Renátónak Citerát hozott a JézuskaEgy vidéki anyaotthonban lakik a 11 éves Renátó és anyukája. Nagy István, a Wesley János Általános Iskola tanára figyelt fel a sajátos nevelést igénylő negyedikes fiúcskára, hogy milyen tehetségesen citerázik. Talán a zene lehet komoly előrelépés és kiugrási lehetőség a gyermek számára, így hosszas előkészületek után a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány meglepte a fiúcskát a fejlesztő eszközzel. Míg a tanár úr hangolta a citerát, addig az anyaotthon dolgozói és lakói izgatottan várták, hogy az eszközt használatba vegye Renátó, akinek talán a jövője múlik azon, hogy a tehetsége tudássá érik-e ezáltal.

• Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztani

Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztaniNovembertől december végéig a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvánnyal, az Orpheus Egyesülettel 1000 Mikulás csomagot osztott ki, 1000 plüssállatot ajándékozott, több tucat szeretetcsomagot küldött ki, egy tonnánál több ruhát (cipőt, kabátot) juttatott, 800 élelmiszercsomaggal támogatott nélkülözőket. Eljutottunk gyermekotthonokba, rászoruló családokhoz, szegregátumokba (pl. romatelepekre). Köszönjük mind azt a jót, mit támogatóink felajánlottak. Együtt tettük a CSODÁT, hiszen csak együtt lehetünk csodákra képesek!

• Tehetségeket támogattunk!

Alapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit.

Most egy nagyteljesítményû, álványokkal felszerelt, aktív hangfal szettet adtunk át a vezetõségnek.

A százezres értékkel könnyebben és jobb minõségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.