• Immunerősítő vitamint kaptak rászorulók

• Immunerősítő vitamint kaptak rászorulókNégyezer doboz, megközelítőleg tízmillió forint összértékű immunerősítő vitamin kiosztásával segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány a hátrányos helyzetű lakosság jobb egészségi állapotát. A kiosztásra kerülő kurkuma alapú LiveNaturals vitamin kapszulák hozzájárulnak a szervezet természetes védelméhez és az immunrendszer normál működéséhez, támogatja az idegrendszeri funkciókat és a máj normál állapotának és az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartását. A szegedi rászorulók mellett Bordány, Kövegy, Ruzsa, Felgyő, Deszk, Baks, Kübekháza, Ferencszállás, Klárafalva, Csanytelek, Üllés, Székkutas lakossága is részesült a jótékonysági adományokból.

Immunerősítő vitaminnal segítettük az egészségre törekvő rászorulókat

Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program céljaként azt tűzte ki, hogy a rászoruló és krónikus betegségben küszködő embereket segítse. Az ingyenesen kiosztásra kerülő vitaminok anyagi értéke megközelítőleg 10 millió forint. A rászorulók számára ingyenes kurkuma alapú vitaminokkal elsősorban egészségre törekvő nélkülözőket segít a Mátrix Közhasznú Alapítvány.

A LiveNaturals vitaminokat a támogatottak nagy szeretettel fogadták

Vitamin osztás intézményeknek, bohócdoktorokkal, mesedoktorokkal

Vitaminosztás, egészségvédelem, betegség megelőzés

Vitaminosztás települések szociális ellátói számára

Támogatónk nélkül az adományozás nem jöhetett volna létre, köszönjük!

• Terecske és Ózd településeken járt az alapítványi adventi kavalkád

Terecske és Ózd településeken járt az alapítványi adventi kavalkádTerecske településen az egyik lakos által működtetett adományozó helyet segítettük többszáz kiló ruhával, cipővel, játékokkal. Ózdon a Sajóvárkonyi Általános Iskola, Ifjúsági Ház, Újvárostéri Általános Iskola, Vasvárúti Általános Iskola kétszázhúsz nélkülöző gyermeke számára juttattunk Mikulás ajándékokat, édességet. A térségben nagy a szegénység, a mindennapi betevő megszerzése is óriási gondot jelent az embereknek, így a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány által juttatott teherautónyi adomány igazán jó helyre került.

• Tolerancia programot támogattunk

Tolerancia programot támogattunkKerékpáros ügyességi verseny és KRESZ-totó is várta a Tolerancia Nap résztvevőit a Széchenyi téren, ahol egy közös „Te is más vagy, te sem vagy más” nyilatkozatot is aláírhattak a résztvevők. A programra kíváncsi résztvevők a Roma Tanoda vándorkiállítását is megtekinthették. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szervezők meghívására látogatott el a rendezvényre. Segítőink nem üres kézzel érkeztek, a jótékonysági napra finomságokat (csokit), gyümölcs kosarat és kiadványokat is vittek, hogy a legjobb eredményt elérő csapatokat megjutalmazhassák.

• Őszi adománydömping a Centerkében

Őszi adománydömping a CenterkébenŐsszel egyre több szülő és egyedülálló rászoruló keresi fel a Centerke Adományozó Központot, hiszen sokan híján vannak a kabátnak, a meleg ruhának, a zárt cipőnek. Sokan fűtetlen lakásokban élnek vagy az utcán... így egy - egy meleg ruha életmentő segítség lehet a téli hidegben. Az alapítvány arra kéri azokat, akik megtehetik, hogy a már megunt (de még használható) dolgaikat a Szeged, Roosevelt tér 5. alatti Centerkébe juttassák el. Így együtt vehetünk részt a fagyás elleni küzdelemben és a szegénység visszaszorításában.

• 2007-ben is adományozott a MÁTRIX Mikulás

A MÁTRIX Mikulás 2007-ben is sokfelé járt.

A gyermekotthon és zavarkorrekciós intézmény pici lakói tizedik éve várnak bennünket.

Idén közel száz rászorulót segítettünk csomagokkal, ajándékokkal, örömteli pillanatokkal.

Örültünk, hogy segíthettünk!

• Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagot

Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagotSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral, élelmiszerrel is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most családjával az advent közeledtével tartós élelmiszert, édességet, konzerveket kapott.

• Negyven Mosolyka bögrét osztunk szét

Negyven Mosolyka bögrét osztunk szétMosolyka Kerekesszékkel a világ mára már mozgalmi jelképpé nőtt. Mindenki ismeri a fiatal lány harcát, aki az életért, a gyógyulásért küzd. Mosolykát még 2013-ban támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összeggel, melyért cserébe a támogatottunk negyven bögrével lepett meg bennünket. A bögréket természetesen nem tartjuk meg, egyenként osztjuk szét olyan személyeknek, akiknek egyébként sem könnyű, és talán a bögre is segít az erő gyűjtésben... hogy az élete jobbá fordulhasson... hiszen \"Te döntesz\".

• Számítógépeket hozott a gyerekek felzárkózását segítő tanodába a Mikulás

Számítógépeket hozott a gyerekek felzárkózását segítő tanodába a MikulásNagy volt a gyerekzsivaj a szegedi, Rákóczi utcai roma tanodában szombat délután, a gyerekek és szüleik Mikulás-ünnepségre jöttek. A Mátrix Közhasznú Alapítványtól a nagyszakállú nemcsak a szokásos csomagokat és szaloncukrokat hozta ajándékba, hanem öt komplett számítógépet is. 25-30 óvodás és iskolás korú gyerek fogadta dalokkal a Mikulást, aki fényképezőgépről is gondoskodott, hogy megörökíthesse a mosolygós arcokat. A gyerekek a számítógépek révén tanulhatnak, amely révén felzárkózásuk válik könnyebbé.

• Zöld Játszóházban segédkeztünk

Zöld Játszóházban segédkeztünkÖnkéntes csapatunk 2015.09.24-én a szegedi Makkosházi Óvódában tartott család környezeti nevelési programot. A négy állomásból álló foglalkozás célja a természet megismerése, megszerettetése, a környezettudatosság népszerűsítése volt. Az első állomáson a gyerekek és szüleik játékos horgászaton vettek részt, ahol terméseket, növények- és állatok fotóit, illetve állati jelenlétre utaló nyomokat "horgászhattak" ki az óvoda pancsolójából. A "kihalászott kincsek"-et később közös megbeszélés alapján párosítottuk egymással. Második állomásunkon négy madárfaj táplálkozási szokásait mutattuk be a motorikus képességek fejlesztésével.

• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése

Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése2014 októberében kaptuk a csodás hírt, miszerint Alapítványunk az Adhat Vonal jóvoltából telefonos adománygyűjtést folytathat a 13600/22-es Adhat Vonalon. E pályázat elnyerésével új – a visszajelzések szerint – közkedvelt adománygyűjtési forma valósulhat meg gyermekmentő és segítő tevékenységünk eredményének javítása érdekében. Az adománygyűjtési felhívást facebook oldalunkon, valamint valamennyi weboldalunkon közzétettük. Alkalmi és állandó támogatók nagylelkű segítségének köszönhetően együtt segíthetünk a rászoruló gyerekeken. Kedves segítőink, jóakaró Angyalok: hálás köszönetet mondunk minden egyes támogatásért!

• Ezer Mikuláscsomagot osztott szét a jótékonysági Télapó

Ezer Mikuláscsomagot osztott szét a jótékonysági TélapóIdén ezer Mikuláscsomaggal ajándékozta meg a nehéz sorsú gyerekeket a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jótékonysági csapata. A segítő program ózdi, szegedi, budapesti térségekben zajlott. A programsorozatban a legfigyelemfelkeltőbb az volt, amikor limuzinnal érkezett a Mikulás, de családok százai, és sok - sok közösség tagja, segítő intézmény, kórház beteg gyermeke is a jótékonysági Mikulás révén kapott ajándékokat. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnői hálózatok, pedagógusok, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak.