• Támogatások egész évben a Centerke Adományozó Központból

• Támogatások egész évben a Centerke Adományozó KözpontbólA Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata egész évben emberfeletti erővel igyekszik minden rászorulón segíteni. A lelkes alapítványosok élelmiszerosztásokkal, ajándékválogatóval, postai adományküldéssel is próbálják kielégíteni a segítségért ezrével jelentkezők népes sorát. Naponta 200 telefon, e-mail, postai levél érkezik be az alapítványhoz, a segítő kapacitás ennél jóval kisebb. A szervezet által működtetett Centerke Adományozó Központ nem csak az ünnepek idején, hanem egész évben segíti a nélkülözőket, segítségre szorulókat.

Kicsi a bors, de erős!
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Bár az alapítvány központja szegedi, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. A szervezet jelenleg egy aprócska helyiségben, állami normatív támogatás nélkül működik. A szervezet célkitűzése, hogy egy legalább 3-400 négyzetméteres, karitatív célú logisztikai központot hozzon létre, mely révén a rászorulók megsegítése megfelelő teret kaphatna. A 13600-as adományvonalon a 22-es melléket tárcsázva a jóérzésű embertársak segíthetik az alapítvány jótékony céljainak elérését.

A nélkülözés, az elmagányosodás ellen küzdeni kell
    Rácz Anett szociológus, a Mátrix Közhasznú Alapítvány munkatársa a szegénység visszaszorítása kapcsán fontosnak tartja a közösség megoldó erejét, a példamutatást, az együttműködést. Ha valaki bekopog a szomszédba, átvisz egy tányér levest egy idős - magányos szomszédnak (kisgyermekes családnak) vagy csak egy jó szót szól a közösségért, már tett előrelépést a jobb érdekében. Az alapítvány adományozói tevékenység mellett összefogással segíti a társadalmi és szociális problémák megoldását, melyben a lakosság segítségére is számít a jótékonysági szervezet.

Adományok beérkezése:
    (adományt hozott az IT Services Hungary képviselete)

Adományok osztása, adomány célba juttatása:
    Rászorulók támogatása, adományosztás nélkülözőknek, alapítványi támogatás

• Újraélesztett karácsonyra ezer plüssfigurát a MÁTRIX Alapítvány

Újraélesztett karácsonyra ezer plüssfigurát a MÁTRIX AlapítványMajdnem mindenkinek lapul olyan játék, könyv, plüssfigura az otthonában, amihez már évek óta nem nyúlt, ami csak a port fogja. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány minden évben gyűjt és oszt még jó állapotban lévő játékokat. Az ünnepi programsorozat részeként jött most is össze gyerekektől, felnőttektől, cégektől 7-8 zsák (40-50 kiló) plüssfigura. A sikeres gyűjtőmunka után az angyalok az adományokat gondosan kimosták, megtisztították, a játékok csak tisztán kerülhettek oda azokhoz, akiknek ez az ajándék jelenti az ünnep fényét, az örömet.

• Adj egy könyvet karácsonyra 2004!

Adományozási program a nélkülözõk megsegítésére

A szegénység nagyúr.

A mindennapi nehézségek mellett az ünnepnapokat is beárnyékolja. Nincs finom sütemény, nincs családi meleg, a mosoly sincs sehol. A karácsonyból, ami marad, az a zord - hideg tél.

• Terecske és Ózd településeken járt az alapítványi adventi kavalkád

Terecske és Ózd településeken járt az alapítványi adventi kavalkádTerecske településen az egyik lakos által működtetett adományozó helyet segítettük többszáz kiló ruhával, cipővel, játékokkal. Ózdon a Sajóvárkonyi Általános Iskola, Ifjúsági Ház, Újvárostéri Általános Iskola, Vasvárúti Általános Iskola kétszázhúsz nélkülöző gyermeke számára juttattunk Mikulás ajándékokat, édességet. A térségben nagy a szegénység, a mindennapi betevő megszerzése is óriási gondot jelent az embereknek, így a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány által juttatott teherautónyi adomány igazán jó helyre került.

• Egy tonna élelmiszert gyűjtött a Mátrix

Egy tonna élelmiszert gyűjtött a MátrixA hétvégén az országos Élelmiszerbank élelem gyűjtéssel egy időben Szegeden is folyt a jótékonysági élelemgyűjtés. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adománygyűjtő programon belül a nagylelkű lakosságtól apró tételenként összesen egy tonna tartós élelmiszert kapott. A gyűjtés teljes egészében önkéntes formában zajlott. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy "a karácsony előtti adományozás több száz család számára nyújt segítséget, az összegyűjtött tartós élelmiszerek ezekbe a csomagokba kerülnek bele".

• Adományoztunk a beteg szívek gyógyulásáért!

Adományoztunk a beteg szívek gyógyulásáért!Szabó Zsolti (4) és Illés Máté (5) különböző szívizom betegségek miatt műszívre kerültek. A gépi szerkezet csak ideiglenes megoldás a gyerekek életben tartására. A két pici fiúcska a szörnyű betegségtől csak donorszív beültetésével menekülhet meg.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a kórház által működtetett Gottsegen György Alapítványon keresztül adományozott szerény támogatást a pici gyerekek számára, hogy életkörülményeiket segítse.

• Tüzifa beszerzését támogattuk

Nagyon sok a rászoruló.

A központi fûtéses, panelházban lakó, elszegényedett családok sem tudják elképzelni, hogy a külterületen élõ, nélkülözõ, teljes szegénységben-és kiszolgáltatottságban lévõ felnõtteknek és csemetéinek milyen nehéz is az élete...

A kopár, hideg, romos házban élõ, sokgyerekes család által belakott albérleti házat segítettük felfûteni, támogattuk a tûzifa beszerzést-és a házhoz szállítást.

• Még több segítség az adventi időszakban

Még több segítség az adventi időszakbanA Centerke Adományozó Központ a téli időszakban magánszemélyek támogatása mellett az ország számos pontján jótékonyági egyesületeket, alapítványokat, közösségeket támogat segítő adományokkal, elsősorban ruhát, cipőt, tartós élelmiszert juttat a nélkülözők megsegítésére. A rászorulókat segítő szervezetek és a működést segítő támogatók az info@matrixalapitvany.hu címen vehetik fel az együttműködés érdekében a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal a kapcsolatot. Karácsonyi segítő szeretetszolgálatunk sok embernek nagyon jelentős segítséget jelent. Működjünk együtt még többen, hogy a lehető legtöbb rászoruló kaphasson segítséget.

• WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmében

WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmébenJó szomszédok a közös jövőért!

A szegedi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a szabadkai FOKUS Alapítvány közösen működteti a WARC 2 ("Welcome to Atrs and Crafts") "Megújuló művészetek és kézművesség" programot, amelyet az Európai Unió támogatásával, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósít meg.

• Adományoztunk bölcsődéknek

Adományoztunk bölcsődéknekBölcsődés gyerekek ellátását végző intézmények számára válogattunk nadrágokat, pulóvereket, harisnyákat, játékokat, könyveket, kiegészítőket. Bölcsődék, gyermek intézmények is rendszeresen részesülnek adományból a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központból. Az egészséges csecsemő, kisded, gyermek fejlődése, növekedése élelmezést, törődést, gondoskodást igényel. Gyakran az alapítványi támogatás révén válik teljessé a gyermekek ellátása. Évente tízezernél több kisebb - nagyobb adományt juttatunk segítő céllal célba

• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése

Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése2014 októberében kaptuk a csodás hírt, miszerint Alapítványunk az Adhat Vonal jóvoltából telefonos adománygyűjtést folytathat a 13600/22-es Adhat Vonalon. E pályázat elnyerésével új – a visszajelzések szerint – közkedvelt adománygyűjtési forma valósulhat meg gyermekmentő és segítő tevékenységünk eredményének javítása érdekében. Az adománygyűjtési felhívást facebook oldalunkon, valamint valamennyi weboldalunkon közzétettük. Alkalmi és állandó támogatók nagylelkű segítségének köszönhetően együtt segíthetünk a rászoruló gyerekeken. Kedves segítőink, jóakaró Angyalok: hálás köszönetet mondunk minden egyes támogatásért!