• SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági Napok

• SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági NapokNagy pörgés volt a SZIN 2016 fesztiválon, sikeres volt a Szegedi Ifjúsági Napokon való részvételünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nagy örömmel vesz részt a Szegedi Ifjúsági Napok programsorozatában, azon belül is a Civil Falu szervezetei között. A SZIN 2016 Mátrixos sátrában mód volt találkozni önkénteseinkkel, segítettük a fiatalokat megismerni a Mátrix szociális, egészségvédelmi, szabadidős, jótékonysági programjait. Toboroztunk közösségi szolgálatosokat, mesedoktorokat, adományozó központos segítőket is.

Videó a Szegedi Ifjúsági Nap Civil Falu pillanatairól:

(ifjúságvédelem, gyermekmentés, szociális programok, jótékonykodás)

• Meseélmény-terápia gyerekeknek

Meseélmény-terápia gyerekeknekA szociális, családsegítő, egészségvédelmi feladatok mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány élményterápiás programokkal is segíti a gyerekek egészséges fejlődését. Alapítványunk önkéntes csapata évente 10.000-nél többször támogatja a nélkülöző - rászoruló embertársakat. Mézes Mazsolka és Csapata Ibolya vezényletével sok - sok helyre ellátogat és a meglévő társadalmi - szociális programokat élménydús történetekkel próbálja meg feloldani. A gyerekek és felnőttek számára tartott bábfoglalkozások nagyon jó eszközként használhatóak az egészséges fejlődés megindításában.

• Negyven Mosolyka bögrét osztunk szét

Negyven Mosolyka bögrét osztunk szétMosolyka Kerekesszékkel a világ mára már mozgalmi jelképpé nőtt. Mindenki ismeri a fiatal lány harcát, aki az életért, a gyógyulásért küzd. Mosolykát még 2013-ban támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összeggel, melyért cserébe a támogatottunk negyven bögrével lepett meg bennünket. A bögréket természetesen nem tartjuk meg, egyenként osztjuk szét olyan személyeknek, akiknek egyébként sem könnyű, és talán a bögre is segít az erő gyűjtésben... hogy az élete jobbá fordulhasson... hiszen \"Te döntesz\".

• Mikulás 2004. (Otthonokban, iskolákban, nevelõ intézetekben)

Mikulás ünnepségsorozat 2004.

A Mátrix Alapítvány együttmûködve a CSEMETE Természet és Környezetvédelmi Egyesülettel, a TOP Egyesülettel, és az Orpheus Állatvédõ Egyesülettel szervezte meg a 2004-es Mikulás Ünnepségsorozatát. A négy napos intenzív programsorozatban közel hatszáz gyermek (többek között a sólyom utcai Ált. Isk. összes tanulója, az Árpád Gyermekotthon ötven lakója, az Agyagos Utcai Gyermekotthon ötven lakója,. . . ) kapott kisebb - nagyobb ajándékot.

• Számítógép Álom 2014 - számítógép jó tanuló, hátrányos helyzetű gyerekeknek

Számítógép Álom 2014 - számítógép jó tanuló, hátrányos helyzetű gyerekeknek2014-ben is számítógépet kapnak rászoruló családok - A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén 2014-ben is ötven rászoruló családban élő, 10-14 év közötti gyerek kap komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet. A támogatásra jelentkezhet minden olyan 10-14 év közötti gyermek (tanára által), akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs használható számítógép. Figyelem: a támogatott gyerekek családját 2015. március elejéig értesítjük ki, a gépátadások előreláthatóan 2015. április közepéig történnek meg! Megértésüket köszönjük!

• Fél tonnánál is több élelmiszert gyűjtöttünk rászorulók megsegítésére Szegeden

Fél tonnánál is több élelmiszert gyűjtöttünk rászorulók megsegítésére SzegedenA Magyar Élelmiszerbank Egyesület által 2014. november végi országosan szervezett élelmiszergyűjtésen a szegedi segítő szervezetek és a résztvevő sok - sok önkéntes kiemelkedően jól teljesített. A Mátrix Közhasznú Alapítvány segítői a Auchan áruházban fél tonnát meghaladó mennyiségű élelmiszert gyűjtöttek össze. A jólelkű összefogásnak köszönhetően családok százai számára teszi az összegyűjtött tartós élelmiszer az ünnepeket boldogabbá, illetve a tél átvészelését könnyedebbé. Dudás Zsanett, alapítványi elnök boldogan csatlakozott az összefogáshoz, hiszen egymásra figyelve a társadalom értékrendje jó irányba formálható.

• Önkéntesek dolgoztak a Mátrix Sterilház szépítésén

Önkéntesek dolgoztak a Mátrix Sterilház szépítésénA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által létrehozott szentesi gyermekmentő Sterilház központjába lelkes önkéntesek szorgoskodtak, akik a ház körüli fákat megmetszették, a bokrok lenyírásában részt vettek, építettek és szépítettek. Az alapítvány számára nagy segítség, hogy vannak, akik erejükön felül egy picivel hozzájárulnak a segítő munkához, az értékek képzéséhez. Nehéz a működés, hiszen normatív támogatás nem jár a fontos feladatokhoz. Az alapítvány örömmel fogadja cégek kollektíváit, baráti társaságokat, hogy a együtt hozzunk létre eredményeket.

• Kedvezményesen vásárolhattunk rendezvényekhez írószereket

Kedvezményesen vásárolhattunk rendezvényekhez írószereketA Mátrix Közhasznú Alapítvány rendezvényeire, programjaihoz nagy mennyiségű írószert és irodaszert használ fel. A nonprofit - segítő munka megkönnyítése érdekében a Printker Office Land Irodatechnika, Papír, Írószer Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nagylelkű segítségével a bolti árnál lényegesen olcsóbban jutott alapítványunk írólapokhoz, ollókhoz, táblákhoz, nyomtatópapírhoz, borítékokhoz, díszítő és dekorációs dolgokhoz, tollakhoz, ceruzákhoz, irodai berendezési tárgyakhoz, irodai eszközökhöz, működést segítő dolgokhoz. A nyújtott vásárlási kedvezményt, a kapott grátisz tárgyakat hálásan köszönjük!

• Kedvezményes fenyőfa rászorulóknak - fenyőt adtunk az ünnephez

Kedvezményes fenyőfa rászorulóknak - fenyőt adtunk az ünnephezA Karitáció Alapítvány és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kedvezményes áron juttatott 200 fenyőfát olyan rászoruló gyermekes családokhoz, akik rendes áron megvenni nem tudták volna a szeretet ünnepéhez nélkülözhetetlen kelléket.
    A családok nagyon örültek a lehetőségnek, hiszen az ünnepet felcsillagozza egy igazi fenyőillat a szobában. A támogató lakosság nélkül munkánk nem menne, így az okozott öröm minden támogatónk közös érdeme.

• Az Énekstúdiót újabb hang és fénytechnikával támogattuk

Az Énekstúdiót újabb hang és fénytechnikával támogattukAlapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit. Most egy nagyteljesítményű, hangfalszettet, kapcsolódó fénytechnikát adtunk át a vezetőségnek.

A többszázezres értékkel könnyebben és jobb minőségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.
    Az énekstúdió célja, hogy tehetséges gyerekeknek lehetőséget adjon a profi énekessé válásra, a fejlődésre.

• Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattuk

Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattukA Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola 3. alkalommal támogatta 2013 nyarán a mozgáskorlátozott gyerekek táborozását, akiknek adománygyűjtést is szerveztek. Az egyesület tagjainak 2013. július 22-25. nyári táboroztatásának biztosítására a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is segítséget nyújtott, mégpedig tartós élelmiszerek (konzervek, húsok, zöldségek, gyümölcsök, üdítő italok) biztosításával. A mozgáskorlátozott gyerekek élményprogramja a támogatások révén vált zökkenő mentesebbé és örömtelivé, így a napi nehézségeket néhány napig mosolygós percek helyettesíthették.