• Gyermekek százait örvendeztette meg Vajdaságban a Mátrixos Mikulás

• Gyermekek százait örvendeztette meg Vajdaságban a Mátrixos MikulásA magyarországi több ezer hátrányos helyzetű kisgyermek adventi - Mikulás ajándékozása mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági csapatának jutott energiája arra is, hogy a vajdasági - szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Gyakorló Iskolájának nagycsaládos és rászoruló kis tanítványait megajándékozza. A kar hallgatói örömmel vettek részt az alapítvány jótékonysági programjában, a gyerekeket színvonalas karácsonyi dalokkal és versekkel kápráztatták el. A Mikulás és a Krampuszok a program részeként mindenkit megajándékoztak, a gyerekek önfeledten és boldogsággal vettek részt a játékos Mikulás ünnepségen.

Mikulás, énekkar, verskar

Támogatóink, segítőink, adó 1 százalék felajánlóink révén, közösen tudunk még több nélkülöző gyermeket és segítségre szoruló családot támogatni! Hálásan köszönjük önkénteseink részvételét a támogatások, a programok lebonyolításában!

Gyerekek gyűrűjében a Mikulás

Mikulás, ajándékozás, gyermekvédelem

Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője a szegénység visszaszorítása kapcsán fontosnak tartja a közösség megoldó erejét, a példamutatást, az élményteremtést. A szervezet idén is tízezernél több adományt oszt szét nehéz sorsú emberek számára. Az adományozói tevékenység mellett az alapítvány összefogással segíti a társadalmi és szociális problémák megoldását, melyben a lakosság segítségére is számít a jótékonysági szervezet.

Gyermekek százai kaptak Vajdaságban - Szabadkán ajándékot a Mikulástól

Mikulás és Krampuszok

A tanárképzős önkéntesek, énekkar, verskar

• Zolika családját is támogatja a Centerke

Zolika családját is támogatja a CenterkeA Centerke a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány olyan támogató helyisége, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból - cipőkből, könyvekből, egyéb tárgyakból egyet. Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét. Az adományt leadók cserebere alapon válogathatnak az üzlet kínálatából. Pénzforgalom a működési elvből adódóan nincsen. Zolika és Családja a szükséges ruhák mellett kiságyat is a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól kapott...

• Prevenciós munka a deszki Padlás Diszkóban

Alapítványunk a káros szenvedélyek ellen, információs bázist indít a deszki Padlás Diszkóban.

Fõ célunk az egészséges életmód népszerûsítése mellett a bûnmegelõzés segítése, a kultúrált szórakozási lehetõség megteremtése.

• Tartós élelmiszert kaptak rászorulók

Tartós élelmiszert kaptak rászorulókA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a nélkülözés csökkentése érdekében tartós élelmiszert, konzervet, tésztát, lisztet, cukrot osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A csomagonkénti 10-15 kg élelmiszer adomány nagyon sok rászoruló számára felbecsülhetetlen érték és nagyon nagy segítség. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• Adomány a kiskunmajsai nagycsaládosoknak

Adomány a kiskunmajsai nagycsaládosoknakKiskunmajsáról érkeztek helyi aktivisták a Centerkébe adományért. Cél, hogy a rászoruló családok számára biztosítsunk ruhát, cipőt, hogy az életüket könnyebbé tegyük. A Centerke Adományozói Központ révén a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, egyént, közösséget támogat tartós élelmiszerrel, ruhával, használati tárgyakkal, hogy a nélkülözést csökkentve az életminőség jobbá válhasson. Együtt könnyebb a szegénység elleni küzdelem, így minden támogatásért hálás köszönetünket fejezzük ki.

• Jótékonysági élelmiszerosztás nélkülözőknek

Jótékonysági élelmiszerosztás nélkülözőknekVitamindús gyümölcs, liszt, cukor, édesség, tészta, tisztítószer várta a rászorulókat Szegeden, a Roosevelt téren működő Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt leadva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Nagy volt az öröm, sok gyermek az osztáson külön gyümölcskóstolót is kapott.

• Óvodákban segíti a játszóterek megújulását a Mátrix

Óvodákban segíti a játszóterek megújulását a Mátrix Az ovis gyerekek egészséges fizikai és lelki fejlődésének alapja a játék. A rekreációs / pihentető csoportos kikapcsolódás a közösségi térként működő udvari játszótéren valósul meg. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Szeged városban és Csongrád megyében feltérképezte az óvodák játszótereinek állapotát. Sajnos sok helyen a korábbi leszerelt vas játékok helyett nem épültek újabbak. Az ingerszegény udvarok / füves területek fejlesztést igényelnek, az intézmények pénzügyi helyzete sokszor erre nem ad lehetőséget. Az alapítvány lehetőségeihez mérten (ha az intézmények igénylik) beszáll a gyermekjátékok megújításába, beszerzésébe, bővítésébe.

• Az Énekstúdiót újabb hang és fénytechnikával támogattuk

Az Énekstúdiót újabb hang és fénytechnikával támogattukAlapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit. Most egy nagyteljesítményű, hangfalszettet, kapcsolódó fénytechnikát adtunk át a vezetőségnek.

A többszázezres értékkel könnyebben és jobb minőségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.
    Az énekstúdió célja, hogy tehetséges gyerekeknek lehetőséget adjon a profi énekessé válásra, a fejlődésre.

• A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattuk

A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattukAdvent idején több ezer gyermek egyedülálló, család és közösség számára tettük szebbé az időszakot. A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub és a Szeged Dóm Rotary Klub a Délmagyarország napilap alapítványával a Lapcom Média Alapítvánnyal közösen, 2014 Adventjére készítette el szegedi adventi naptárát. A program során 48 család kapott tartós élelmiszereket, melybe a Mátrix Közhasznú Alapítvány is jelentős felajánlással járult hozzá (minden család részére összeállítottunk szeretetcsomag formájában tartós élelmiszert, édességeket, tésztát, konzervet).

• Zöld Játszóházban segédkeztünk

Zöld Játszóházban segédkeztünkÖnkéntes csapatunk 2015.09.24-én a szegedi Makkosházi Óvódában tartott család környezeti nevelési programot. A négy állomásból álló foglalkozás célja a természet megismerése, megszerettetése, a környezettudatosság népszerűsítése volt. Az első állomáson a gyerekek és szüleik játékos horgászaton vettek részt, ahol terméseket, növények- és állatok fotóit, illetve állati jelenlétre utaló nyomokat "horgászhattak" ki az óvoda pancsolójából. A "kihalászott kincsek"-et később közös megbeszélés alapján párosítottuk egymással. Második állomásunkon négy madárfaj táplálkozási szokásait mutattuk be a motorikus képességek fejlesztésével.

• Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi Cigándra

Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi CigándraNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. A hét végén a borsodi Cigándra indult Szegedről tonnányi ruha-cipő, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.