• Leégett iskola felújítását támogattuk

• Leégett iskola felújítását támogattukKovászna megye legmagasabb pontján fekvő településen, Kommandón hétfőn délután fél öt körül lobbant lángra az iskola faépülete, a tűzoltók öt órán keresztül küzdöttek a lángok megfékezésével. Az iskola jelentős része (tantermek, számítógépek, könyvek, tanári szoba) a tűz martaléka lett. A Mátrix közhasznú Alapítvány is támogatja az újjáépítést. A Horn Dávid Néprajzi és Természetvédelmi Egyesület számára a szegedi Csemete Egyesületen keresztül juttatott alapítványi támogatásként egy szerényebb összegű adományt.

A faépület lángra robbanását valószínűleg egy kályhából kipattanó szikra okozta. Marius Tolvaj összegzése szerint a kommandói Horn Dávid Általános Iskola régi faépületének huszonöt százaléka, összesen 360 négyzetméter vált a lángok martalékává. Reméljük mihamarabb felépül a tűz martalékává vált oktatási épület.

Tűz oltás, károk mentesítése

Leégett iskola, Kommandó, Erdély

Tűz oltás, a kár hatalmas

Támogatóink, segítőink, adó 1 százalék felajánlók együtt segítettek most is a baj enyhítésében. Köszönjük szépen!

• Tüzifa beszerzését támogattuk

Nagyon sok a rászoruló.

A központi fûtéses, panelházban lakó, elszegényedett családok sem tudják elképzelni, hogy a külterületen élõ, nélkülözõ, teljes szegénységben-és kiszolgáltatottságban lévõ felnõtteknek és csemetéinek milyen nehéz is az élete...

A kopár, hideg, romos házban élõ, sokgyerekes család által belakott albérleti házat segítettük felfûteni, támogattuk a tûzifa beszerzést-és a házhoz szállítást.

• Négyszáz család kapott szeretetcsomagban élelmiszert

Négyszáz család kapott szeretetcsomagban élelmiszertKét tonna tartós élelmiszert zacskóztak be a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei a négyszáz nélkülöző család megsegítésére rendezett karácsonyi élelmiszerosztáshoz. Az Angyali.hu és a Karitáció Alapítvány segítségével megszervezett ünnepi élelmiszer segélyezésre a Centerke Adományozó Központban került sor. A cukrot, lisztet, tésztát, szaloncukrot, csokoládét, konzerveket tartalmazó csomagokat halmozottan hátrányos helyzetű idős - egyedülállók, nagycsaládosok, csonka családban élők kapták, akiknek az ünnep így könnyebbé, örömtelibbé és szebbé válhatott.

• Hosszú sorok az élelmiszerosztáson

Hosszú sorok az élelmiszerosztásonVitamindús gyümölcs, liszt, cukor, édesség, tészta várta a rászorulókat Szegeden, a Roosevelt téren működő Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány májusban háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt leadva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Évente tízezernél több nélkülözőt, rászorulót, családot, közösséget, idős - egyedülálló embertársunkat támogatunk a Centerke Adományozó Központban.

• Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a TOP Egyesület és a www.utazunk.com utazási magazin pályázatot hirdet "Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet" címmel, melynek célja az, hogy az írni szeretõ fiatalok lehetõséget kapjanak a bemutatkozásra, valamint az, hogy az ifjú tehetségek segítségével minden településnek adott legyen a lehetõség az utazási portálon való bemutatkozásra. A pályázaton azok a középiskolás diákok vehetnek részt, akik egy leíró fogalmazásban bemutatják lakóhelyük helytörténetét és a helyi látnivalókat. Az elbírálásnál elõnyt élveznek azok, akik munkájukat csoportosan készítik, és bevonják az alkotásba tanáraikat, szüleiket is.

• Sikeres volt a WARC2 kézműves tábor

Sikeres volt a WARC2 kézműves tábor WARC - "Welcome to Arts and Crafts" programhoz kapcsolódó alkotói tábor nagy sikert aratott. 2012 augusztus végén került megrendezésre a SZIN (Szegedi Ifjúsági Napok) Zöld Placcán a MÁTRIX / Orpheus programterületén a WARC2 programhoz kapcsolódó kézműves tábor. A program ideje alatt (öt nap, négy éjszakán keresztül) hat oktatóval ötven fiatal kapott lehetőséget arra, hogy hagyományos szakmák és a kézművesség iránti érdeklődése révén fejleszthesse tudását. A résztvevők Szabadka és Szeged környékéről érkeztek. A passzív időszakban a SZIN fesztivál által szervezett programokon is részt vettek a tábor lakói.

• Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagot

Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagotSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral, élelmiszerrel is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most családjával az advent közeledtével tartós élelmiszert, édességet, konzerveket kapott.

• Ezer gyermeket ajándékozott meg az alapítványi Mikulás

Ezer gyermeket ajándékozott meg az alapítványi MikulásIdén is ellátogatott az ország számos olyan helyszínére a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány által közösen indított jótékonysági Mikulás, ahol elszegényedés, nélkülözés, kirekesztettség van. Sok kisgyermek számára a nélkülözés miatt nem jut az adventi ünnepek idején támogatás nélkül ajándék. Az alapítványi Mikulás 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékozott meg az ország minden részén Mikulás csomaggal. Az ajándékosztások helyszínein vidám gyerekek és fiatalok fogadták a jótékonysági programsorozat szervezőit.

• Három tonna élelmiszert kaptak rászorulók

Három tonna élelmiszert kaptak rászorulókA karácsonyi ünnepek idején is rengetegen kényszerülnek nélkülözni. Négyszáz rászoruló család ünnepének megkönnyítéséhez a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány Szegeden, a Centerke Adományozó Központban három tonna tartós élelmiszert osztott szét. A támogatottak a szociális ellátórendszeren keresztül az osztás előtt az élelmiszerek átvételéhez szükséges kuponokat kaptak, melyre a segítő szervezetek a nélkülözőknek cukrot, lisztet, tésztát, szaloncukrot, konzerveket adtak. Az élelmiszersegélyből a halmozottan hátrányos helyzetű idős - egyedülállók, nagycsaládosok, csonka családban élők kaptak.

• WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban

WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban WARC - "Welcome to Arts and Crafts"a Zöld Nap Szegedért programon is sikert aratott! A Welcome to Arts and Crafts - Megújuló művészetek és kézművesség programsorozat célja a régi kézműves szakmák felelevenítése, a gyerekek és a fiatalok kreativitásának, kézügyességének fejlesztése, valamint hasznos szabadidős tevékenység biztosítása. A "Zöld Nap" alkalmából a gyerekek természetes anyagokból, csuhéból, terményekből készíthetnek kisebb alkotásokat, ajándéktárgyakat. Emellett festhetnek, rajzolhatnak is.

• Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl

Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl Kabát, nadrág, pulcsi, téli ruhaneműk rászorulóknak

Novemberben is melegebb ruhákat, lábbeliket, kabátot vár rászorulók részére a Centerke ruhaosztó központ. Aki behoz egy adag ruhát, az legalább ugyanannyi csere árút válogathat ingyenesen. Azon rászorulók, akik ruha nélkül térnek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományosztó központjába, ők fejenként egy ruhaadományt választhatnak maguknak ingyen. Az adományokért naponta 30-50 rászoruló egyén és család keresi fel az adományosztó helyet.