• Leégett iskola felújítását támogattuk

• Leégett iskola felújítását támogattukKovászna megye legmagasabb pontján fekvő településen, Kommandón hétfőn délután fél öt körül lobbant lángra az iskola faépülete, a tűzoltók öt órán keresztül küzdöttek a lángok megfékezésével. Az iskola jelentős része (tantermek, számítógépek, könyvek, tanári szoba) a tűz martaléka lett. A Mátrix közhasznú Alapítvány is támogatja az újjáépítést. A Horn Dávid Néprajzi és Természetvédelmi Egyesület számára a szegedi Csemete Egyesületen keresztül juttatott alapítványi támogatásként egy szerényebb összegű adományt.

A faépület lángra robbanását valószínűleg egy kályhából kipattanó szikra okozta. Marius Tolvaj összegzése szerint a kommandói Horn Dávid Általános Iskola régi faépületének huszonöt százaléka, összesen 360 négyzetméter vált a lángok martalékává. Reméljük mihamarabb felépül a tűz martalékává vált oktatási épület.

Tűz oltás, károk mentesítése

Leégett iskola, Kommandó, Erdély

Tűz oltás, a kár hatalmas

Támogatóink, segítőink, adó 1 százalék felajánlók együtt segítettek most is a baj enyhítésében. Köszönjük szépen!

• Őszi - téli ruhaadományt kapott a Centerke

Őszi - téli ruhaadományt kapott a CenterkeA Karitáció Alapítvány a támogatók által felajánlott csomagoknak köszönhetően őszi és téli jellegű adománycsomagokat juttatott el a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központba. Az adomány többnyire jó minőségű ruhákból és lábbelikből állt, melyekből a rászorulók ingyenesen válogathattak. Sajnos egyre több a rászoruló (egyedülálló és családos, kisgyermekes), így a hidegebb időszakban nagyobb szükség van számukra a túlélést segítő holmikra. Alapítványunk várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a bajban lévő embertársaink problémái enyhülhessenek.

• Óvodák, nagycsaládosok és az anyaotthon lakói kaptak élelmiszer csomagot

Óvodák, nagycsaládosok és az anyaotthon lakói kaptak élelmiszer csomagotJoghurt, puding, gyümölcsös túrókrém került a rászorulók asztalaira.

Joghurt, puding, gyümölcsös túrókrém került több szegedi óvodába a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Sole-Mizo Zrt. közös élelmiszer-segélyezési programjának keretében.A szegedi székhelyű Sole-Mizo Zrt. a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány élelmiszer segély programját segítette 2 alkalommal decemberben és 1 alkalommal januárban 4500 darab joghurt, 5500 darab krémtúró és 1500 darab túrórudi felajánlásával.

• Robika elment...

Robika elment...Az alapítványunk által is támogatott kisember, Beri Róbert 10 éves korában tovább már nem bírt küzdeni az Őt megtámadó súlyos betegséggel, elhunyt. Az élettel összeegyeztethetetlen daganat a kisfiú hasüregében helyezkedett el, a műtétet nem vállalták az orvosok. A nevelőszülői gondoskodásban élő pici fiúcska hosszan tartó kemoterápiás kezeléseket kapott, ami legalább annyi kínnal és fájdalommal járt, mint maga a betegség. Az állapotokba a családja is nagy terhet viselt... a kínok most elcsitultak... Nyugodj Békében Robika!

• Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknek

Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknekA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központjában évente tízezernél több rászoruló számára nyújt segítséget. Elsősorban a lakosság jótékony segítsége révén összegyűjtött használt ruha, cipő, takaró, ágynemű, egyéb életminőséget javító használati tárgy kerül itt családokhoz, idős - egyedülállókhoz, közösségekhez, segítő szervezetekhez. Sajnos az alapítványi segítségnél sokkal többre lenne szükség, hogy mindenki problémáját orvosolni lehessen. A karácsony előtti hetekben ezen felül segítő csomagokat küldtünk, teli finomságokkal. Minden elfogyott!

• Jó bizonyítványért számítógép jár 2006! - pályázati eredmények

Nyertek, gratulálunk a (2006-ban indult) számítógéphez jutást segítõ támogatói programra 1500 kérvény érkezett. Jelen akciónk keretein belül 100 számítógép kiosztására volt lehetõség. Bízunk benne, hogy a program folytatódhat, és a késõbbiekben másokat is számítógéphez juthatunk.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület gratulál a nyerteseknek. Akik nem nyertek, azoknak pedig kitartást kívánunk, bízva abban, hogy elõbb - utóbb lesz számítógép a házban.

• A Mátrix is részt vett a Nemzetközi Esélyteremtési és Ifjúsági Civil Börzén

A Mátrix is részt vett a Nemzetközi Esélyteremtési és Ifjúsági Civil BörzénA Mátrix Közhasznú Alapítvány is bemutatkozott és szerepelt a Nemzetközi Esélyteremtési és Ifjúsági Civil Börzén. A rendezvényen lehetőségünk adódott ara, hogy a fontos társadalmi, szociális, kulturális, közösségi tevékenységeinket bemutassuk. Nagyon sok hasznos (ismert és kevésbé híres) szervezet vezetőivel, munkatársaival, önkénteseivel sikerült találkoznunk, fontos munkásságukról bemutatkozóik által ismerkedhettünk meg. A rendezvény nem titkolt célja volt, hogy ernyőt nyújtson határainkon innen és túl működő szervezetek részére kapcsolatfelvételi, együttműködési irányba.

• Most nem adtunk, hanem kaptunk :)

Most nem adtunk, hanem kaptunk :)A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány karácsonyi adományozói munkásságát támogatja az egyetemnél lévő Nyugi Kávézó. A helyszínen lehetőség nyílt arra, hogy a felállított jótékonysági fenyőfa alá az egyetemisták és a többi vendég játékot, ajándéknak való könyvet, édességet rakjon a fa alá. A fenyőfa (hogy ne legyen csupasz) díszítéséhez a Tabán utcai óvoda és a Rókusi Körúti Bölcsőde apraja - nagyja készített az segítő program támogatásához díszeket. A "Nyugi Te is segíthetsz" program sikere a Te sikered is lehet!

• 800 család és intézmény kapott Mikulás ajándékot

800 család és intézmény kapott Mikulás ajándékotJött a Mikulás - a Dugonics téren szombaton és vasárnap találkoztak vele a rászoruló gyerekek. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jóvoltából 800 hátrányos helyzetű család csemetéi részére Mikulás csomag osztás, és játékos ünnepi program került megrendezésre a Dugonics téren. Aki nem kapott a védőnői hálózattól, oviból, iskolából Mikulás csomag átvételére jogosító kupont, az se maradt ajándékok nélkül, hiszen közel 100 kiló szaloncukor, és egyéb meglepetések várták a gyerekeket.

• Kedvezményesen vásárolhattunk rendezvényekhez írószereket

Kedvezményesen vásárolhattunk rendezvényekhez írószereketA Mátrix Közhasznú Alapítvány rendezvényeire, programjaihoz nagy mennyiségű írószert és irodaszert használ fel. A nonprofit - segítő munka megkönnyítése érdekében a Printker Office Land Irodatechnika, Papír, Írószer Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nagylelkű segítségével a bolti árnál lényegesen olcsóbban jutott alapítványunk írólapokhoz, ollókhoz, táblákhoz, nyomtatópapírhoz, borítékokhoz, díszítő és dekorációs dolgokhoz, tollakhoz, ceruzákhoz, irodai berendezési tárgyakhoz, irodai eszközökhöz, működést segítő dolgokhoz. A nyújtott vásárlási kedvezményt, a kapott grátisz tárgyakat hálásan köszönjük!

• Jótékonysági tea és zsíros kenyér osztást támogattunk

Jótékonysági tea és zsíros kenyér osztást támogattunkJól sikerült a jótékonysági zsíros kenyér és tea osztás. Több száz ember számára adtunk a finomra sikerült jótékonysági finomságainkból. Az adventi programokon az emberek örömmel fogadták az ízletes ajándékokat. Az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS a projektet segítő önkéntesei révén volt sikeres. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.