• Számítógép Álom

• Számítógép ÁlomA Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók - támogatók is csatlakozhatnak. Figyelem: az adományozói programba jelenleg lehet jelentkezni!

Számítógép Álom, tehetséggondozás, adományozó program

Az osztályfőnök a támogatásra érdemes gyermekkel POSTAI LEVÉLBEN tud jelentkezni.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia (levélpapírra kézzel / géppel leírva):
    - meg kell adni olvashatóan a gyermekek és a szülő / gondviselő nevét, lakcímét, telefonját, egyéb elérhetőségét,
    - szülői / gondviselői aláírással nyilatkozni kell a hátrányos helyzetről (nagycsaládosságról, árvaságról, létminimum alatt élésről, arról, hogy a családban nincs használható számítógép - néhány mondatban, kézzel írva),
    - a támogatásra pályázó gyermek néhány mondatban írja le, hogy milyen feladatok elvégzését tudná könnyedebbé tenni vagy miben tudna fejlődni egy számítógép segítségével,
    - legutolsó félévi vagy év végi bizonyítvány egyszerű másolata,
    - osztályfőnök által meg kell adni az iskola nevét, osztályt, osztályfőnök nevét, telefonszámát, e-mail címét.

A pályázó gyermek osztályfőnökének az a feladata, hogy a pályázat dokumentumait jelentkezésként be kell postán küldenie az alapítvány címére (a pedagógus a pályázatot beküldő személy). Nincs adatlap, se formanyomtatvány, a formátum tetszőleges lehet.

A jelentkezések kizárólag postán küldhetők be, postacím:
    Mátrix Közhasznú Alapítvány
    "Számítógép Álom."
    6701 Szeged, PF: 929.

A félévi vagy az év végi bizonyítvány beküldésével is lehet pályázni
    A "Számítógép Álom" programban a legutóbbi félévi vagy az év végi bizonyítvánnyal lehet pályázni. Egy pályázathoz elég csak az egy bizonyítvány másolatát elküldeni. Egy évben, egy diák maximum egy alkalommal vehet részt az tehetséggondozó programban.

A támogatásban részesített gyermek gondviselője vállalja, hogy a komplett számítógépet vagy laptopot vagy az egyéb okos készüléket az alapítvány székhelyén kipróbált állapotban a gyermekkel közösen, személyesen veszi át. Az adományozott gépeket a támogatottak harmadik fél számára tovább nem adhatják. Visszaélés észlelése esetén az alapítvány a támogatottal szemben eljárást kezdeményez.

A támogatói programra a jelentkezési határidő:
    A program bezárásáig folyamatos!

Mivel több tízszeres a túljelentkezés, a támogatói program működése során kizárólag a támogatottak kerülnek a megadott elérhetőségek valamelyikén kiértesítésre. A gyerekek számára a számítógépek kiosztása folyamatos.

Fontos: a Mátrix Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom támogatói programjának 2004 óta célja a hátrányos helyzetű fiatalok számára az esélyteremtés, a felzárkóztatás. A támogatói program kapcsán minden hatályos információt (beleértve az eredményhirdetést, az egyéb keletkezett információkat is) a www.matrixalapitvany.hu oldalán teszi közzé. A program (a több tízszeres túljelentkezés végett) igyekszik a legrászorultabbakat számítógéphez segíteni. Mivel több a jelentkező, mint amennyi számítógép rendelkezésre áll, így a pályázaton számítógépért indulók elfogadják, hogy bármiféle kártérítés vagy reklamáció a program kapcsán kizárt.

A jótékonysági tehetséggondozó program támogatókat is szeretettel fogad: a Mátrix Közhasznú Alapítvány tárgyi adományt felajánló CÉGEK és MAGÁNSZEMÉLYEK jelentkezését várja! Egy jó állapotú monitor, egy számítógép, egy tábla pc, egy okos készülék felajánlásával gyermekek tehetséggondozását segíti! Nagyon szépen köszönjük a segítő felajánlásokat, az együttműködést! A támogatások értékéről (igény esetén) adóalap csökkentő adóigazolást tudunk kiállítani (ehhez a támogatáskor a cég pontos adataink megadása szükséges)!

jótékonyság, számítógépSzámítógép konfiguráció, számítógép adomány családoknak, tehetséges gyermekeknek

Telefonszám: 06-20-929-81-81, melyen minden munkanap 9-10 óra között kérhető a programról információ,

E-mail cím: info[kukac]matrixalapitvany.hu, melyen írásban a programról kérhető információ.

Számítógép, tehetséggondozás, informatikai adományozás

• Mikulás Ünnepség sokszáz családdal a Szeretet Sátorban

Mikulás Ünnepség sokszáz családdal a Szeretet SátorbanNagyon sok jelzést / kérést kapott az alapítvány az ünnepek előtt azzal kapcsolatban, hogy sok családnál nem lesz az idén Mikulás.

Nagy a szegénység, nem hagyhattuk bajban a családokat.

A Mátrix Mikulás 2009-ben 250 család csemetéi részére Mikulásünnepséget szervezett. A rászoruló családok apró népét elhívtuk ünnepségünkre, és dagira töltött csomagokat varázsoltunk számukra.

• Hajléktalan szállókra hordjuk a ruhákat, takarókat

Hajléktalan szállókra hordjuk a ruhákat, takarókatA nagy hidegben 1-1 utcán töltött éjszaka is igen kimerítő. Sajnos nagyon sokan vesztették / vesztik el fejük felől a lakhelyet. Alapítványunk készleteibe kerülő takarókat, ruhákat, cipőket (köztük a lakosság nagylelkű adományait) rendszeresen eljuttatjuk a rászorulók megsegítéséhez a hajléktalanokat védő melegedőkbe, fedél nélkülieket támogató szállásokra. Várjuk továbbra is a már nem használt, de még használható ruhák (kabátok, nadrágok, cipők, alsóneműk), takarók, hálózsákok felajánlóit, hogy az adományokat csomagokba rendezve célba juttathassuk.

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a borsodi Krasznokvajdára

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a borsodi KrasznokvajdáraNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. Kedd délelőtt a borsodi Krasznokvajdára indult Szegedről tonnányi ruha-cipő, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot kaptunk a Karitáció Alapítványtól

Kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot kaptunk a Karitáció AlapítványtólA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központba kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot hozott a Karitáció Alapítvány segítő csapata. A rászorulók számára fontos tételeket tartalmazó csomagokból az egyének, családok, közösségek ingyenesen válogathatnak. Sajnos egyre több a rászoruló, így mindig nagy szükség van gyerekek és felnőttek számára használható dolgokra. A Centerke Adományozó Központ várja intézmények, magánszemélyek felajánlását, hogy a segítségre számító rászorulók problémái enyhülhessenek.

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a hajdú-bihar megyei Tiszacsegére

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a hajdú-bihar megyei TiszacsegéreNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. Hétfő délelőtt a hajdú-bihar megyei Tiszacsegére indult Szegedről nagy mennyiségű ruha-cipő, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• A Centerke egész évben segít, de ünnepekkor még jobban!

A Centerke egész évben segít, de ünnepekkor még jobban!A Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata az ünnepek előtti időszakban emberfeletti erővel igyekszik minden rászorulón segíteni. A lelkes alapítványosok élelmiszerosztásokkal, ajándékválogatóval, postai adományküldéssel is próbálják kielégíteni a segítségért ezrével jelentkezők népes sorát. Naponta 200 telefon, e-mail, postai levél érkezik be az alapítványhoz, a segítő kapacitás ennél jóval kisebb. A szervezet által működtetett Centerke Adományozó Központ nem csak az ünnepek idején, hanem egész évben segíti a nélkülözőket, segítségre szorulókat.

• Adó 1 százalék Gyermekmentésre

Adó 1 százalék GyermekmentésreAz adó egy százalék felajánlásával a gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő feladatainkat támogatod. Évente tízezernél többször segítünk! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató Mátrix Alapítvány csapata ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, bajban lévőket segít. Az alapítvány segítő csapatának célja, hogy senki ne maradjon bajban, a lehető legtöbben találják meg problémáikból a kiutat. A segítő tevékenységben Te is részt vállalhatsz: önkéntes segítség, anyagi támogatás mellett adó 1% felajánlással is részt vehetsz az egész éves segítő programban.

• Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!

Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!Bence akut lymphoblastos leukémiában szenved. A kisfiú gyógyulni akar, de a család anyagi helyzete már teljesen kimerült. A beteg kicsi fiúcska a gyötrelmes kemoterápiás kezelések közben állandó szülői felügyelettel lehet csak nyugalomban, biztonságban. A magas költségek (utazás, étkezés, jelenlét) miatt az együttlét nehezen megoldható. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szülők kiadásait szerény anyagi lehetőségéhez mérten támogatja. Ez sajnos a sikeres felépüléshez, és a problémák megoldásához kevés.

• Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmány

Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmányA héten az öcsödi és a környékbeli településeken élő rászorulók örülhettek leginkább a szegedi központú Centerke Adományozó Központ segítő tevékenységének. Tonnányi téli ruhát-cipőt, elektronikai eszközöket kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes.

• Adományoztunk bölcsődéknek

Adományoztunk bölcsődéknekBölcsődés gyerekek ellátását végző intézmények számára válogattunk nadrágokat, pulóvereket, harisnyákat, játékokat, könyveket, kiegészítőket. Bölcsődék, gyermek intézmények is rendszeresen részesülnek adományból a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központból. Az egészséges csecsemő, kisded, gyermek fejlődése, növekedése élelmezést, törődést, gondoskodást igényel. Gyakran az alapítványi támogatás révén válik teljessé a gyermekek ellátása. Évente tízezernél több kisebb - nagyobb adományt juttatunk segítő céllal célba