• 300 család kapott élelmiszer csomagot

• 300 család kapott élelmiszer csomagotZuhogó esőben is nagy volt az élelmiszercsomagokra az érdeklődés. Étolaj, tészta, rizs, tej, lekvár, konzervek, tisztítószer és friss meggy várta vasárnap délelőtt a rászorulókat a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt bemutatva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Sajnos csepp a tengerben... sokkal több az igény, mint amennyi a segítségnyújtás, de minden pici lépés előrébb segít.

Élelmiszer csomagok 300 rászoruló kisgyermekes családhoz és egyedülállóhoz kerültek

Rácz Anett alapítványi elnök tapasztalata az, hogy a legrászorultabbak kiválasztása mindig nehéz feladat. Most sem volt könnyű, szociális - gyermekvédelmi alapítványok és intézmények is segítséget nyújtottak. Élelmiszer adományból sohasem elég... meséli Wéhli Márk a Karitáció Alapítvány vezetője. A zuhogó eső ellenére most is volt tolongás és éles sorban állás az osztáson, sokat jelent a nélkülözőknek egy - egy segítő élelmiszercsomag. Az alapítvány munkatársai egész évben segítő tevékenységük révén próbálják enyhíteni a rászoruló lakosság gondjait. Az alapítvány önkéntes csapata szorgoskodva készítették elő az adomány csomagokat, melyet a támogatottak nagy örömmel vettek át.

Összefogással tudunk előrébb jutni
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Nem csak szegedieket, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak. Kiemelte, hogy adománycsomagjaik csepp a tengerben, azaz ha nem is tudnak mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni. A Centerke Adományozó Központ is a közös problémamegoldásról szól, a közösség segítő és összefogó ereje teszi a jótékony működést naggyá. Segítő önkéntesek, adó 1 százalék felajánlók, támogatók - segítők együttműködése nélkül nem lett volna az élelmiszer osztás ilyen sikeres. Minden apró segítség fontos, köszönjük a támogatók erőfeszítéseit.

Gyermekek étkeztetésének támogatása fontos

• Mikulás Ünnepség sokszáz családdal a Szeretet Sátorban

Mikulás Ünnepség sokszáz családdal a Szeretet SátorbanNagyon sok jelzést / kérést kapott az alapítvány az ünnepek előtt azzal kapcsolatban, hogy sok családnál nem lesz az idén Mikulás.

Nagy a szegénység, nem hagyhattuk bajban a családokat.

A Mátrix Mikulás 2009-ben 250 család csemetéi részére Mikulásünnepséget szervezett. A rászoruló családok apró népét elhívtuk ünnepségünkre, és dagira töltött csomagokat varázsoltunk számukra.

• Adó 1 százalék Gyermekmentésre

Adó 1 százalék GyermekmentésreAz adó egy százalék felajánlásával a gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő feladatainkat támogatod. Évente tízezernél többször segítünk! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató Mátrix Alapítvány csapata ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, bajban lévőket segít. Az alapítvány segítő csapatának célja, hogy senki ne maradjon bajban, a lehető legtöbben találják meg problémáikból a kiutat. A segítő tevékenységben Te is részt vállalhatsz: önkéntes segítség, anyagi támogatás mellett adó 1% felajánlással is részt vehetsz az egész éves segítő programban.

• Nagyszénási gyerekek kaptak gyermeknapi ajándékot

Nagyszénási gyerekek kaptak gyermeknapi ajándékotA nagyszénási rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A tonnányi ruhát, cipőt, játékot, számítógépet az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetekkel együttműködve is segíti a rászoruló családokat. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt a nagyszénásiak nagy örömmel fogadták.

• Nagycsaládos egyesületet támogatott a Mátrix Alapítvány

Több száz könyvet, játékot, cd-t és egyéb ajándékozott alapítványunk a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesületének.

A sikeres 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ programnek köszönhetõen még idén is folyamatosan jöttek a felajánlások a segítõ emberektõl és a támogatóktól, amelyekkel a nagycsaládosok gyermeknapi ajándékozási programját támogattuk.

• Gyermekek százait örvendeztette meg Vajdaságban a Mátrixos Mikulás

Gyermekek százait örvendeztette meg Vajdaságban a Mátrixos MikulásA magyarországi több ezer hátrányos helyzetű kisgyermek adventi - Mikulás ajándékozása mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági csapatának jutott energiája arra is, hogy a vajdasági - szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Gyakorló Iskolájának nagycsaládos és rászoruló kis tanítványait megajándékozza. A kar hallgatói örömmel vettek részt az alapítvány jótékonysági programjában, a gyerekeket színvonalas karácsonyi dalokkal és versekkel kápráztatták el. A Mikulás és a Krampuszok a program részeként mindenkit megajándékoztak, a gyerekek önfeledten és boldogsággal vettek részt a játékos Mikulás ünnepségen.

• Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunk

Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunkHagyományosan immár 22. éve (Szegeden, 2012. 11. 16-18-án) a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola rendezi a Hallássérültek Országos Diákbajnoksága keretében az asztalitenisz- és sakkversenyt.

Ebben az évben valamennyi hallássérülteket oktató intézmény elküldte legjobb versenyzőit, sőt ebben az évben - immár hagyományosan - hozott csapatot a kolozsvári és a szabadkai iskola is, így jelenlétükkel nemzetközivé vált a verseny.

• Ingyenes weblap készítés - kérésére internet oldalhoz segítjük!

A személyes, céges és nonprofit internetoldalak hozzájárulnak a tudásalapú, de mégis objektív információs társadalom kialakulásához - fejlõdéséhez.

Legyen Önnek is bemutatkozó weboldala! Legyen a partnerünk!

Cégek-szolgáltatók ismertetõ, bemutatkozó weboldalát (szöveges - képes ismertetõvel, elérési címek - telefonszámok megjelölésével) az alapítvány INGYEN elkészíti.

• Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattuk

Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattukA Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola 3. alkalommal támogatta 2013 nyarán a mozgáskorlátozott gyerekek táborozását, akiknek adománygyűjtést is szerveztek. Az egyesület tagjainak 2013. július 22-25. nyári táboroztatásának biztosítására a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is segítséget nyújtott, mégpedig tartós élelmiszerek (konzervek, húsok, zöldségek, gyümölcsök, üdítő italok) biztosításával. A mozgáskorlátozott gyerekek élményprogramja a támogatások révén vált zökkenő mentesebbé és örömtelivé, így a napi nehézségeket néhány napig mosolygós percek helyettesíthették.

• Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagot

Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagotSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral, élelmiszerrel is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most családjával az advent közeledtével tartós élelmiszert, édességet, konzerveket kapott.

• Robika elment...

Robika elment...Az alapítványunk által is támogatott kisember, Beri Róbert 10 éves korában tovább már nem bírt küzdeni az Őt megtámadó súlyos betegséggel, elhunyt. Az élettel összeegyeztethetetlen daganat a kisfiú hasüregében helyezkedett el, a műtétet nem vállalták az orvosok. A nevelőszülői gondoskodásban élő pici fiúcska hosszan tartó kemoterápiás kezeléseket kapott, ami legalább annyi kínnal és fájdalommal járt, mint maga a betegség. Az állapotokba a családja is nagy terhet viselt... a kínok most elcsitultak... Nyugodj Békében Robika!