• Csokigyűjtés

• CsokigyűjtésCsokigyűjtő verseny iskolás osztályok és óvodai csoportok együttműködésével! Kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai és önkéntesei más segítség mellett csokoládét is osztanak. Óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok 'Szeretetcsoki' csokoládé gyűjtő akciót szervez. A csoportok a közösségükben összegyűjtött tábla csokikkal segítik az alapítvány fontos gyermek és családvédelmi tevékenységét, az alapítvány a legtöbb csokit beküldő csoportokat megjutalmazza.

Csiki gyűjtés, jótékonysági csokoládégyűjtés, táblacsoki akció!

Alapítvány támogatása, jótékonyság!

• Osztálykirándulást adtak a mesedoktorok

Osztálykirándulást adtak a mesedoktorokKórházak, gyermekosztályok mesekönyv állományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által több éve sikeresen működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szerveztek. NAGY öröm volt érezni a segítő együttműködéseket, melynek köszönhetően összesen 17889 jó állapotú könyvet (mesekönyvet, regényt, kifestőt) küldtek be a résztvevők. A könyvek az ország 150 gyermekkórházába és rendelő intézetébe kerülnek kiosztásra, ahol a kezelés alatt álló gyerekek gyógyítását együtt - közösen így támogatjuk.

• A Mátrix révén vált színesebbé a Down Világnap

A Mátrix révén vált színesebbé a Down VilágnapA szegedi Szivárvány Szülő Alapítvány szervezésében a Down Világnap alkalmából a Százszorszép Gyermekházban került a down szindróma kapcsán megrendezésre az a rendezvény, melyet alapítványunk is támogatott.
    A program célja a gyerekek számára élményteremtés, illetve a figyelem felhívás a másság elfogadása kapcsán. Viccesen szólva a "Kromoszóma-Függetlenség Napja! :-)" volt ez, ahol kicsit tudtunk tenni a kirekesztettség ellen, az elfogadásért.

• Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakba

Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakbaA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Gyógyító Mesedoktorok 2015 októberében újabb ötezer mesekönyvet juttatott el az ország minden pontjára, gyermekkórházakba. A cél, hogy a betegágyakon fekvő gyerekek változatosabb és élménygazdagabb közegben gyógyulhassanak. A teljesen ingyenes könyveket kórházak, szakrendelők, klinikák részére küldték el. A „nem csak gyerekeket, nem csak betegeket” segítő mesedoktorok nem tudnak mindenhol és mindig ott lenni, ezért azokban a gyermekmentő központokban, ahol örömmel fogadnak mesekönyveket, oda a Mátrix Közhasznú Alapítvány postai csomagban juttatott el intézményenként 20-40 mesekönyvet.

• Jól sikerült a jótékonysági pogácsa kommandó - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a jótékonysági pogácsa kommandó - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a jótékonysági pogácsa osztás, több száz ember számára adtunk a finomra sikerült ételből. Az adventi programokon az emberek örömmel fogadták süteményeinket. Az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS a projektet segítő önkéntesei révén volt sikeres. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Mosógépet vittünk Faragóéknak

Mosógépet vittünk FaragóéknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány segítő csapata egy segélykiáltásra útnak indult egy mosógéppel és centrifugával, hogy segítsen Faragóéknak: \"Jó napot kívánok. Én egy nagycsaládos anyuka vagyok Forráskútról és olyan problémával fordulnák önökhöz hogy sajnálatos módon elromlott a mosógépünk és már napok óta nem tudok mosni. A nagyobbik fiam 3 osztályos így neki fontos lenne a tiszta ruha a 2 kicsi még itthon van. Sajnos gyesből és családi pótlékból élünk így kilátásba sincs sajnos hogy tudjak venni egyet. Segítségüket elfogadnám és megköszönném.\"

• 2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagot

2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagotMázsaszámra fogyott a szaloncukor és a vitaminokkal teli gyümölcs is.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, Az Orpheus Állatvédő Egyesület jóvoltából 2010. december 4-5-én délután egy és öt óra között, a szegedi Dóm Téri Advent Mikulás Ünnepségén nyolcszáz hátrányos helyzetű család csemetéje számára osztott ki ajándékcsomagot. A zenés mulatsággal egybekötött ajándékosztás ideje alatt több mint 1000 család fordult meg a bálaszínházban.

• Sikeres volt a Vitaminhét - adományosztás

Sikeres volt a Vitaminhét - adományosztás2015. szeptember hónapban 3000 doboz jó minőségű LiveNaturals vitamin kiosztásával segítette a lakosság egészségének védelmét a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Kígyózó sorokban érkeztek a segítséget kérők, az alapítvány mindenkinek próbált segíteni. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél többször segíti adománnyal a lakosságot. Az immunrendszer megfelelő állapotban tartásával a betegségek könnyedebben legyőzhetőek, illetve az egészség könnyebben fenntartható, fogalmazta meg Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program főbb célját. Az ingyenesen kiosztott vitaminok anyagi értéke 13 millió forint feletti volt.

• A béke, a hazafiság, a testvériség jegyében gyűltünk össze október 23-án

A béke, a hazafiság, a testvériség jegyében gyűltünk össze október 23-ánOktóber 23-án 16 órakor került sor a szertűz meggyújtására, melyet Kocsis Melinda vezényelt. A Himnusz közös eléneklése után Apró Juhász János, a Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület elnöke mondott beszédet. Ezt követően Szép Ferenc Szilveszter szakrális leiratát, Bullás Mária verseit, ezután a Mária Lovagrend képviseletében Gyebrovszki Klára beszédét, majd Máray Sándor: Mennyből az angyal című versét Bullás Máriától hallgathatta meg az addigra már több százra duzzadt vendégsereg.

• Munkaruhát kaptak a rászorulók

Munkaruhát kaptak a rászorulókA Mátrix Munkaruha Raktár munkaerő piacra visszakerülő rászorulókat segít munkaruhához jutni. Sokan kezdenének közmunka programban vagy új munkahelyen, de a munka nélkül eltelt időszakban annyira elszegényednek, hogy nemhogy munkaruhára, de sokuknak még a napi betevőre sem telik. A MÁTRIX támogató programja munkaruhát oszt. Ne a munkaruha hiánya legyen a munkakezdést kizáró ok. Havonta kb 20-30 munkaképes embertársunknak tudunk jó minőségű munkaruhát biztosítani.

• Segítjük a táborok, rendezvények élelmezését

Segítjük a táborok, rendezvények élelmezésétA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkatársait naponta több tucat rászoruló család, oktatási és egyéb intézmény keresi meg, hogy megélhetésüket, létfenntartásukat, programjukat élelemmel, eszközzel, személyi kapacitással segítsük.

A Szegedi Speciális Szükségletű Gyermekek Családját Támogató Szivárvány Szülő Alapítvány rendezésében megszervezett táborokba rászoruló családokhoz juttattunk inni és ennivalókat.