• Érdektelenség van

• Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

Érdektelenség vanÉrdektelenség. Rengetegen megélik, hogy nem számíthatnak a környezetükben lévő emberekre. Még a bajba jutottak mellett is csak elsétál a tömeg, nem segítenek. Nem figyelnek egymásra az ismerősök, a munkatársak, de még a rokonok sem. Már a szomszédjukban élőket sem ismerik a legtöbben. Gyakori probléma, hogy még a legjobb barátod, vagy a párod részéről sem érzed a valódi törődést. Ha mégis találsz valakit, aki valóban figyel rád, érdekli és érti is, amit mondasz neki, vigyázz rá és becsüld meg nagyon! Ritka kincs...

Szöveg: Dr. Almási Kitti

(Az illusztráció Paweł Kuczyński műve)

Tehetünk az érdektelenség ellen! nézzünk és lássunk!

Összefogással tudunk előrébb jutni
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak, "hiszen nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni". Cégekkel, magánszemélyekkel közösen a nélkülöző családok megsegítése könnyebben kivitelezhető - tette hozzá az alapítvány vezetője.

Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

• Rajzfilmek a drogfogyasztás megelõzéséért

Flintstoned

Flintstone-ék tudós kollegája asszisztensei segítségével mutatja be a marihuána hatásait. A vélhetõleg a 60-as évekbõl származó oktatófilmben a kõkorszaki szaki szemlélteti, hogy a fû stimulálja, majd leülteti a használóját. Egyeseknek kellemes, másoknak rémisztõ hallucinációkat okoz, melyek után a fogyasztó megéhezik, és ha kevésbé szerencsés, még pszichikailag is függõvé válik.

• A gyermek önbizalmának fejlesztése

Ha a gyereked rosszabbul teljesít a többi tanulóhoz képest, az önbecsülése is sérülhet. Ezt sok szülõ csak késõn veszi észre. De vannak módszerek, melyekkel hatékonyan fejleszthetõ az önbizalma!

• A gyermekek alvászavarának okai

A gyerekek és fiatalok kevesebbet alszanak, mint kellene, ráadásul olvasás, vagy mesehallgatás helyett inkább tévéznek, amely nyugtalanabbá teszi az alvást. Mindez alvászavarokat okoz.

• Támogattuk az INTEGR-ÁLOM tábort

Támogattuk az INTEGR-ÁLOM tábortA Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola 3. alkalommal támogatta 2013 nyarán a mozgáskorlátozott gyerekek táborozását, akiknek adománygyűjtést is szerveztek. Az egyesület tagjainak 2013. július 22-25. nyári táboroztatásának biztosítására a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is segítséget nyújtott, mégpedig tartós élelmiszerek (konzervek, húsok, zöldségek, gyümölcsök, üdítő italok) biztosításával. A mozgáskorlátozott gyerekek élményprogramja a támogatások révén vált zökkenő mentesebbé és örömtelivé, így a napi nehézségeket néhány napig mosolygós percek helyettesíthették.

• Állatvédelmi munkát támogattunk a 2011-es BNV-n

A Budapesti Nemzetközi Vásárról jelentjük:

Az Orpheus Állatvédõ Egyesülettel is találkozhattak azok, akik felkeresték a 2011-es Budapesti Nemzetközi Vásárt. A rendezvényen a gyártók / kereskedõk mellett a szervezõk meghívására nonprofit szervezetek is részt vehettek. Az Orpheus a felelõs állattartás jegyében információs standján az arra járó több ezer látogatót a rendezvény egész ideje alatt kiadványokkal (matricákkal, plakátokkal, naptárakkal) ajándékozta meg.

• Számítógép adomány a Dán Nagykövetségtől

Számítógép adomány a Dán NagykövetségtőlA Mátrix Közhasznú Alapítvány „Számítógép Álom” adományozói programja jó tanuló, de hátrányos helyzetben élő gyermekek számára biztosít informatikai eszközöket. Az évek óta sikeresen működő programot Dánia Magyarországi Nagykövetsége 25 számítógéppel, monitorokkal és egyéb kiegészítőkkel támogatta. Minden felajánlás nagy segítség, így az alapítvány az adományt köszönettel fogadta. A gyermekeket támogató „Számítógép Álom” programról a www.matrixalapitvany.hu oldalon ismerhető meg.

• Méregtelenítõ ötletek tavaszi fáradtság ellen

Természetes módszerek

• A Mátrix Közhasznú Alapítvány becses támogatói, partnerei

A Mátrix Közhasznú Alapítvány becses támogatói, partnereiA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta közhasznú, tevékenysége során évente tízezernél többször segít. A gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális tevékenységünk támogatásával segítőink részt vesznek az olykor életmentő tevékenységekben. Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató csapatunk ha kell beteg gyerekek gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, élményt teremt, ifjúságot segít, tehetségeket támogat. Az alapítvány normatív támogatástól mentes, fontos feladatokat old meg. Minden segítő - támogató felajánlását köszönettel fogadunk.

• Mikor ösztönzi a gyermeket a zsebpénz?

Akkor lehet jobb eredmények elérésére ösztönözni a gyermeket zsebpénzzel, ha az már elsajátította a pénzkezelés alapjait – állítják a szakemberek a pénz mint motivációs eszköz vizsgálata kapcsán.

• Mag és az örökség

Mag és az örökségEgy sikeres üzletember már idős volt és érezte, hogy eljött az ideje, hogy kiválassza az örökösét, aki továbbviszi az üzletet. Viszont nem az egyik igazgatót vagy az egyik gyermekét választotta, hanem valami egészen mást tett. Összehívta az összes fiatal alkalmazottat.

Ezt mondta nekik: -Eljött az ideje, hogy visszavonuljak és kiválasszam a következő vezérigazgatót. Elhatároztam, hogy közületek fogok választani valakit. A fiatal alkalmazottak megdöbbentek. A főnök így folytatta: