• 2011. évi Alkotó Médiatábor Szegeden

• Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a zene, a lemezlovasság, a tánc, a fotózás-és videózás iránt kedvet érzõ 8 és 16 év közti gyerekek számára kreatív alkotótábort szervez Szeged belvárosi klubjában.

A gyerekek az öt napos tematikus táborban zenével, a lemezlovasság alapismereteivel, tánc-koreográfiával, fotózással, videózással, jó közösségben tölthetik el a szünidõt. A tábor passzív részeit a gyerekek a friss levegõn mozgással, és sporttal töltik el.

A résztvevõk az öt napos programon tanultakat a program végén egy igazi videó klip forgatásával zárják.

Az egyhetes táborok idõpontjai:
    2011. július 11-15.
    2011. július 18-22.
    2011. július 25-29.
    2011. augusztus 1-5.

(a táborokban minden nap reggel 7-8 között van a gyülekezõ, és délután 16-17 óráig van tábori felügyelet)

Az öt napos napközis tábor önköltségi ára 20.000. Ft, mely a minõségi foglalkozások mellett magában foglalja a napi háromszori étkezést, az esetleges belépõ díjakat is. Az alapítvány lehetõséget biztosít a gyermek(ek) háztól-házig szállítására Szegeden belül.

Az egy hetes tábor tematikája:
    - hétfõ, kedd: zeneelmélet, dj (lemezlovas) ismeretek, zenei stílusok,
    - szerda: tánc-koreográfia, mozgáskultúra,
    - csütörtök: fotós ismeretek, portfólió készítés, ismerkedés a képi világgal,
    - péntek: videós ismeretek, klipforgatás,

A résztvevõk a tudásukról a program végén oklevelet, fotós portfóliót, és a kész videó klipet is megkapják. A táborban résztvevõk a hasznos ismeretek, új barátok mellett igazi sztár-élményekkel is gazdagodnak.

Jelentkezni lehet telefonon és email-en vagy postai úton a tábor kezdõ idõpontját megelõzõen legkésõbb három nappal. A tábor hetente minimum 8, maximum 14 fõvel indul.

Infó, jelentkezés, tájékoztató:
    Telefonszám: +36-20-378-16-56.
    Email: matrix@zug.hu
    Web: www.camp.zug.hu

Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

• A gyermek önbizalmának fejlesztése

Ha a gyereked rosszabbul teljesít a többi tanulóhoz képest, az önbecsülése is sérülhet. Ezt sok szülõ csak késõn veszi észre. De vannak módszerek, melyekkel hatékonyan fejleszthetõ az önbizalma!

• Bence gyógyulásnak indult!

Bencét a kemoterápiás kezelése óta rendszeresen támogatjuk. A család élelmezésébe, a mindennapjaik könnyebbé tételében segédkezik a MÁTRIX Alapítvány. A nehéz kezeléseken átesett pici örömünkre fejlõdik, gyógyul! HURRÁ!

• Nálatok vannak-e Állatok?!

Projektmenedszerként segítjük az állatvédõk munkáját

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület Szeged városban a lakosság által tartott háziállatok kapcsán 2012 októberében reprezentatív felmérést végez, környezettudatosságot segítõ kiadványokat oszt, illetve a város középiskoláiban diák-állatrendõrséget szervez. A program a Szeged Megyei Jogú Város „Biopolisz Park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja” programon belüli mini projekt, melynek célja az élhetõbb város megteremtése.

• Egészségvédelem

1948-as megalakulásakor a World Health Organization (WHO) az egészséget a következõképpen definiálta: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”. Egészségünket meghatározza makro- és mikrokörnyezetünk, a társadalom berendezkedése, szociális érzékenysége, továbbá személyi kapcsolataink és öröklött tulajdonságaink.

• Ha egy csecsemő elmondhatná..

Ha egy csecsemő elmondhatná..Ha a baba beszélni tudna… Egy újszülött üzenete édesanyjához: “1. Nem azért sírok, hogy megnehezítsem az életedet. Azért sírok, mert valami baj van. Még ha nem is látszik másból. 2. Vadiúj vagyok. Nem irányítom teljesen az idegrendszerem. Szervezetlen vagyok. Megnyugtat, ha veled vagyok, hallom a szívverésed, érzem az illatodat… Segítesz ezzel nekem. 3. Az, hogy nem bírom abbahagyni a sírást, nem a te hibád. Tudom, hogy megteszed, ami tőled telik. Még csak most ismerkedünk egymással. Eljutunk majd oda…. tarts ki, kérlek.

• Megdöbbentő: éhezik a magyar gyerekek fele

Megdöbbentő: éhezik a magyar gyerekek feleA Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több adományt oszt ki a nélkülözők megsegítéséért. Sajnos érzékeljük, hogy egyre többen egyre alapvetőbb dolgokat nem tudnak megvásárolni... ami hosszabb távon az elszakadáshoz, a kirekesztettséghez, a lemorzsolódáshoz vezethet. A gyerekkel rendelkező magyar családok körében majdnem felével fordult már elő az elmúlt egy évben, hogy nem tudták a szükséges élelmiszert megvásárolni maguknak és családjuknak. Alapítványunk a gyermekétkeztetés révén a gyermekéhezés ellen is küzdelmet folytat. Adó 1% felajánlással Ön is segíthet

• Gyermekkori étvágytalanság

Az étvágytalanság és a válogatás gyakran azonos okra vezethetõ vissza.A szülõk gyakran fordulnak orvoshoz azzal a panasszal, hogy étvágytalan a gyermekük, alig eszik valamit, illetve csak azt eszi meg, ami a fogára való, válogatós.

• Virág-és erdõtelepítést támogattunk

A friss levegõt, a tisztább környezetet fontosnak tartva számos esetben támogattuk a növényültetést... Képes beszámolóval csatolt köszönõlevél egy a sok visszajelzésbõl, hálás köszönetbõl - melyet egyik esetben sem kértünk...

• Diszlexia a tanulási zavarok egy formája

A diszlexia elnevezés használatos az olvasás elsajátításának zavarára, de már maga a szó is sokkal szélesebb fogalomra utal. A kifejezés ugyanis két tagból áll, az egyik a görög eredetû "disz", amely nehézséget jelöl, a másik a "lexia" a szintén görög eredetû "lexis" szóból, amely "szavakat, beszédet" jelent. Tehát szó szerint is a szavakkal kapcsolatos zavarról van szó, de ma már tudjuk, hogy a diszlexia ennél még összetettebb jelenség.

• Az NCA támogatásával sikeres a Mátrix Szociális Osztóhely projekt

A Nemzeti Civil Alapprogram "NCA-CV-10-D-0152" pályázati program támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományosztó szociális segítõ munkáját.

A program révén hatékonyabbá vált az adományok begyûjtése, raktározása, tárolása, szállítása, és a rászorulók részére való eljuttatása is.

Az alapítvány weblapján a programokról rendszeresen tájékozódhatnak a nagyérdemû lakosság.