• Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató is kapott adományt

• Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

Az Egyházmegye által fenntartott Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató is rendszeresen kap támogatást a MÁTRIX Közhasznú alapítványtól. Viszonzást sosem várunk, de mindig jól esik a támogatottaktól egy atmoszféra visszajelzés, netán fotók az ajándékokról és a gyerekekrõl.

Most is kaptunk egy köszönõ levelet, benne a támogatott gyerekek õszinte és örömteli pillanatait megörökítõ fotó illusztrációkkal. Reméljük, hogy hamarosan egy gyermek sem fog sehol nélkülözni és minden pici boldogságban töltheti el gyermekkorát.

Játék, ruha, plüssmaci: mázsaszám a Mátrixtól az ÁGOTA Védenceinek :)

Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

• Gyermekszegénység

GyermekszegénységA 7 éven aluli gyerekek közel fele brutális szegénységben él Magyarországon. A KSH adatai szerint Magyarországon a 7 év alatti gyermekek 42,2 százaléka, azaz 130.000 gyerek él szegénységben. Közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik. Sajnos egyre többen napi megélhetési gondokkal, élelmezési vagy lakhatási problémákkal küszködnek. Nem csak a dohányos vagy alkoholizmussal küszködő szülők gyermekei nélkülöznek. A hátrányos helyzetű gyerekek csak álmodhatnak az itt felsorolt öt dologról.

• Magyarország és a klímaváltozás

2012-ben jár le a Kiotói egyezmény, amely Magyarországnak 6%-os kibocsátás-csökkentést tesz kötelezõvé, hat üvegházhatást okozó gázra vonatkozóan, a 2008-2012-es évek átlagában. Ezt az egyezményt az ország 2002-ben ratifikálta. Az 1985-1987-es bázisidõszakhoz kell a csökkentéseket mérni.

• Munkatársat keresünk!

Munkatársat keresünk!Álláslehetőség: grants menedzser, event menedzser tevékenységekre munkatársakat keresünk! A Mátrix Közhasznú Alapítvány Magyarországon az egyik jelentős szociális-egészségvédelmi, kulturális közhasznú alapítvány. Szerteágazó és fontos (egyre bővülő és sokasodó) programjaihoz a szervezet olyan finanszírozási formákat keres, amelyek hosszú távon segítik a jó célok érdekében folyó működést. Emiatt hosszú távra események – rendezvények szervezésére event (esemény és rendezvény) menedzsert, adományszervező feladatokra szegedi munkavégzési helyre grants (adományszerző) menedzsert keresünk.

• A jóga hétköznapi hatásai

A jóga hétköznapi hatásaiManapság egyre többen választják a jógát, ezt a csodálatos 6-7 ezer éves utat a testet gyógyító, a lelket építő és az elmét nyugtató hatása miatt. A jóga hosszú története folyamán számos iskola jött létre, új irányzatok alakultak ki és az irányzatok egyesülésére is sor került, de általánosságban minden változatra kijelenthető, hogy a megvilágosodás felé vezető utat keresi. A modern jóga tartalmazza a tradicionális elemeket, a test megerősítésére és jó állapotának megőrzésére szolgáló ászanákat a spirituális filozófiát, a mantrák (szent szótagok) ismételgetését, a légzés szabályozását és az elme meditációval történő elcsendesítését.

• Védõnõi szûrõnapokat támogattunk

Rendszeresen támogatjuk a védõnõi szûrõnapokat... A csatolt köszönõlevél egy a sok visszajelzésbõl, hálás köszönetbõl - melyet egyik esetben sem kértünk...

Jelen támogatás célja, hogy segítsük megelõzni az esetleges problémákat, betegségeket. Sajnos az állandó kontrollra nincs mindenkinek lehetõsége, 1-1 szûrésen több száz vegyes szûrõvizsgálat kerül elvégzésre.

• Nyomorindex: Magyarország a középmezőnyben

Nyomorindex: Magyarország a középmezőnybenMagyarország a világ nyomorindexének középmezőnyéhez tartozik egy, a washingtoni Cato Intézet által a hét végén nyilvánosságra hozott, 2013-os adatokra támaszkodó felmérés szerint. A Steve N. Hanke, a Johns Hopkins Egyetem alkalmazott közgazdaságtan-professzora és a Cato Intézet projektigazgatója vezetésével összeállított nyomorindex a munkanélküliségi, a fogyasztói inflációs ráta és a hitelkamat összegéből áll, amiből levonták az egy főre számított éves reál GDP-változás. Ennek alapján a világ 109 országát rangsoroló listán a legkedvezőbb, utolsó helyre Svájc került, a maga 4,5-es mutatójával. A legmagasabb 147,4-es pontszámmal Szíria vezeti a nyomorlistát.

• Méregtelenítõ ötletek tavaszi fáradtság ellen

Természetes módszerek

• Egymilliárdan éheznek a Földön

Már több mint egymilliárd ember éhezik a Földön, jelentette az ENSZ Élelmezési és Mezõgazdasági Szervezete (FAO). Évi 30 milliárd dollár szükséges ahhoz, hogy 2050-ben a világ élelmezni tudja a bolygó akkor már 9 milliárdos lakosságát. A gazdasági válság miatt azonban egyre kevesebb a pénz a mezõgazdaság fejlesztésére is.

• Ez a házasság, szent kötelék

Ez a házasság, szent kötelékA diáklányok a parkban a fűben ülve készültek a másnapi órákra. Nem messze tőlük két férfi ült le a padra, kezükben egy sakk készlettel, de játék helyett beszélgetni kezdtek az életről, a feleségeikről. Percekkel később mindkét lány könnyekben tört ki, és nagy leckét tanult a szerelemről.

A két éltes férfi régóta nem látta már egymást, ezért sakkozás előtt elmesélték egymásnak az elmúlt éveket. Mindketten beszéltek a feleségükről is, de amikor a második kezdett a történetébe…

• Rajzfilmek a drogfogyasztás megelõzéséért

Flintstoned

Flintstone-ék tudós kollegája asszisztensei segítségével mutatja be a marihuána hatásait. A vélhetõleg a 60-as évekbõl származó oktatófilmben a kõkorszaki szaki szemlélteti, hogy a fû stimulálja, majd leülteti a használóját. Egyeseknek kellemes, másoknak rémisztõ hallucinációkat okoz, melyek után a fogyasztó megéhezik, és ha kevésbé szerencsés, még pszichikailag is függõvé válik.