• Munkatársat keresünk!

• Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

Munkatársat keresünk!Álláslehetőség: grants menedzser, event menedzser tevékenységekre munkatársakat keresünk! A Mátrix Közhasznú Alapítvány Magyarországon az egyik jelentős szociális-egészségvédelmi, kulturális közhasznú alapítvány. Szerteágazó és fontos (egyre bővülő és sokasodó) programjaihoz a szervezet olyan finanszírozási formákat keres, amelyek hosszú távon segítik a jó célok érdekében folyó működést. Emiatt hosszú távra események – rendezvények szervezésére event (esemény és rendezvény) menedzsert, adományszervező feladatokra szegedi munkavégzési helyre grants (adományszerző) menedzsert keresünk.

Az esemény / program szervező (event menedzser) tevékenység főbb vonalai:
    - az alapítvány már működő programjainak szakmai szervezése,
    - a megrendezésre kerülő események kapcsán sajtókapcsolatok fenntartása,
    - az alapítvány még nem működő programjainak szakmai szervezése,
    - együttműködő partnerek és programok megtervezése, igényfelmérése, felkutatása, kialakítása,
    - egyéb kapcsolódó feladatok.

Az adományszervező (grants menedzser) tevékenység főbb vonalai:
    - az alapítvány forrásteremtési stratégiájának kialakításában és végrehajtásában való részvétel és annak koordinálása,
    - alternatív működési támogatások felkutatása, előkészítése, koordinálása,
    - pályázati lehetőségek felkutatása, a pályázatok előkészítése, azok megírásának koordinálása a vezető felügyelete mellett, pályázatok költségvetésének elkészítése,
    - a pályázati beszámolók készítésének koordinálása és elkészítése, a beszámolók pénzügyi részének elkészítése,
    - a szervezet költségvetésének elkészítésében való részvétel az ügyvezető igazgató utasításai alapján,
    - egyéb kapcsolódó feladatok.

Elvárások:
    - elkötelezettség a téma és az értékrend iránt,
    - tapasztalat pályázatírás,
    - pályázati beszámolás terén civil szervezeteknél szerzett tapasztalat,
    - innovatív szemlélet, kreativitás,
    - kiváló angol nyelvtudás, külkapcsolatok.

Miért érdemes csatlakozni
    Szabad, független és inspiráló környezetben vagyunk, a világunk jobbá alakításán dolgozunk!
    Velünk végre igazán tehetsz valamit a szegénység visszaszorításáért, a jobb társadalom és környezet kialakításáért!

Jelentkezés
    Kérjük, hogy szakmai önéletrajzodat és motivációs leveledet Dudás Zsanettnak, a Mátrix Közhasznú Alapítvány ügyvezető elnökének a 6701 Szeged, P.F.: 929 címre küldd el.

Kérünk, hogy a fizetési igényed feltüntetése mellett a leveledben tömören foglald össze vonatkozó tapasztalataidat és jelezd nonprofit szervezetekben szerzett tapasztalataidat is.

Munkaidő: teljes, a munkahely Szeged városban van.

Fizetés: megállapodás szerint tapasztalat függvényében

Jelentkezési határidő: 2015. március 10.

Kezdés várható időpontja: 2015. április 01.

Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

• Kun Magdolna: Egyszer megérted Fiam!

Kun Magdolna: Egyszer megérted Fiam!Egyszer, ha már elérhetetlen
    távolságban leszek tőled fiam
    és vánszorgó lábnyomom is elfújja a szél,
    nem hagyva magad körül porszemnyi
    emléket sem, mi rólam mesél,
    jusson eszedbe gyermekkorod
    mosolygó napjai.
    Láss magad előtt egy képet,
    ahol ketten állunk, te meg én...

• Nem szégyellni, kezelni kell a fejtetût

A fejtetû nem válogat, ezért nem szégyenkezni, hanem kezelni kell – hívta fel a figyelmet egy iskolai védõnõ. A tanévkezdéssel indul a „tetûvadászat" az intézményekben, a gyerekeket rendszeresen ellenõrzik.

Hiába szûrik ki az ilyen diákot az iskolában, ha otthon nem foglalkoznak az apró élõsködõ jelenlétével.

A tanévkezdéssel minden évben startol a tetûvadászat az iskolákban, óvodákban, bölcsõdékben is.

• Félmilliárd gyermek éhezik a világon!

Paradox világban élünk: miközben az elhízás - és vele a cukorbetegség, szélütés és szívinfarktus - világméretû probléma, ugyanakkor csaknem félmilliárd gyerek éhezik világszerte. A fejlõdõ országokban él a Föld népességének 83 százaléka. Ezekben az országokban 146 millió ötévesnél fiatalabb gyermek alultáplált, és ebbõl a korosztályból tízmilliónál többen éhezés következtében vesztik életüket.

• Gyermekszegénység

GyermekszegénységA 7 éven aluli gyerekek közel fele brutális szegénységben él Magyarországon. A KSH adatai szerint Magyarországon a 7 év alatti gyermekek 42,2 százaléka, azaz 130.000 gyerek él szegénységben. Közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik. Sajnos egyre többen napi megélhetési gondokkal, élelmezési vagy lakhatási problémákkal küszködnek. Nem csak a dohányos vagy alkoholizmussal küszködő szülők gyermekei nélkülöznek. A hátrányos helyzetű gyerekek csak álmodhatnak az itt felsorolt öt dologról.

• A roma népesség helyzete Magyarországon

A cigányság Magyarország legnagyobb etnikai kisebbsége, egyúttal Európa negyedik legnagyobb roma közössége. Mérvadó szakértõi becslések szerint a cigány népesség száma jelenleg mintegy 450-600 ezer fõre tehetõ.

• A rózsa

A rózsaA rózsa gyönyörűséges virág.

A rózsa számos kultúrában az érzelmekkel, a szeretettel és a szerelemmel összekapcsolt virág. Nem véletlenül ezt a csodálatos virágot nevelgeti féltő gonddal a kis herceg.

A görög mitológiában Aphroditének a Szerelem Istennőjének a vörös rózsa volt a kedvenc virága. Szapphó a virágok királynőjének nevezte.

• Munkatársat keresünk!

• Játszóteret kapott a Tabán Utcai Óvoda

2012-ben a Tabán Utcai Óvodában segítette a játszótér megújulását a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A segítségkérést fogadtuk, a pénz (700.000. Ft) összejött, a játszótér 2012-ben felépült.

Képzeld, tucatnyi olyan óvoda van, ahol a leszanált - régi, vas - játszóterek helyett nem épültek újak, sivár kõ vagy fû van az udvarokon. Együtt csodákra vagyunk képesek!

• A globális felmelegedés mindenkit fenyegetõ globális probléma

Globális felmelegedésnek az utóbbi évtizedek éghajlati változásait nevezzük: emelkedik az óceánok és a felszínközeli levegõ hõmérséklete. A folyamat várhatólag folytatódik; végállapotát még becsülni sem tudjuk. Az Éghajlat-változási Keretegyezmény a globális éghajlatváltozás kifejezést az ember által okozott klímaváltozásra használja.

• A vak ember kéreget

A vak ember kéregetVak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: Vak vagyok. Kérem, segítsenek! Arra ment egy újságíró és látta a kalapban alig van pénz, csak pár fillér. Lehajolt, dobott a kalapba pár forintot, s anélkül, hogy megkérdezte volna, elvette a táblát és a másik oldalára írt egy mondatot. Délután visszatért a vak emberhez és látta a kalapban sok pénz van. A vak felismerte lépteit, s megkérdezte tőle, hogy ő írt-e a táblára, s ha ő volt, akkor mit. Az újságíró így válaszolt: - Semmi olyat, ami nem lenne igaz. Csak soraidnak kicsit más formát adtam. - mondta, majd mosollyal az arcán távozott.