• Munkatársat keresünk!

• Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

Munkatársat keresünk!Álláslehetőség: grants menedzser, event menedzser tevékenységekre munkatársakat keresünk! A Mátrix Közhasznú Alapítvány Magyarországon az egyik jelentős szociális-egészségvédelmi, kulturális közhasznú alapítvány. Szerteágazó és fontos (egyre bővülő és sokasodó) programjaihoz a szervezet olyan finanszírozási formákat keres, amelyek hosszú távon segítik a jó célok érdekében folyó működést. Emiatt hosszú távra események – rendezvények szervezésére event (esemény és rendezvény) menedzsert, adományszervező feladatokra szegedi munkavégzési helyre grants (adományszerző) menedzsert keresünk.

Az esemény / program szervező (event menedzser) tevékenység főbb vonalai:
    - az alapítvány már működő programjainak szakmai szervezése,
    - a megrendezésre kerülő események kapcsán sajtókapcsolatok fenntartása,
    - az alapítvány még nem működő programjainak szakmai szervezése,
    - együttműködő partnerek és programok megtervezése, igényfelmérése, felkutatása, kialakítása,
    - egyéb kapcsolódó feladatok.

Az adományszervező (grants menedzser) tevékenység főbb vonalai:
    - az alapítvány forrásteremtési stratégiájának kialakításában és végrehajtásában való részvétel és annak koordinálása,
    - alternatív működési támogatások felkutatása, előkészítése, koordinálása,
    - pályázati lehetőségek felkutatása, a pályázatok előkészítése, azok megírásának koordinálása a vezető felügyelete mellett, pályázatok költségvetésének elkészítése,
    - a pályázati beszámolók készítésének koordinálása és elkészítése, a beszámolók pénzügyi részének elkészítése,
    - a szervezet költségvetésének elkészítésében való részvétel az ügyvezető igazgató utasításai alapján,
    - egyéb kapcsolódó feladatok.

Elvárások:
    - elkötelezettség a téma és az értékrend iránt,
    - tapasztalat pályázatírás,
    - pályázati beszámolás terén civil szervezeteknél szerzett tapasztalat,
    - innovatív szemlélet, kreativitás,
    - kiváló angol nyelvtudás, külkapcsolatok.

Miért érdemes csatlakozni
    Szabad, független és inspiráló környezetben vagyunk, a világunk jobbá alakításán dolgozunk!
    Velünk végre igazán tehetsz valamit a szegénység visszaszorításáért, a jobb társadalom és környezet kialakításáért!

Jelentkezés
    Kérjük, hogy szakmai önéletrajzodat és motivációs leveledet Dudás Zsanettnak, a Mátrix Közhasznú Alapítvány ügyvezető elnökének a 6701 Szeged, P.F.: 929 címre küldd el.

Kérünk, hogy a fizetési igényed feltüntetése mellett a leveledben tömören foglald össze vonatkozó tapasztalataidat és jelezd nonprofit szervezetekben szerzett tapasztalataidat is.

Munkaidő: teljes, a munkahely Szeged városban van.

Fizetés: megállapodás szerint tapasztalat függvényében

Jelentkezési határidő: 2015. március 10.

Kezdés várható időpontja: 2015. április 01.

Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

• A szeretethiánynak durva következményei is lehetnek

A szeretethiánynak durva következményei is lehetnekA szeretethiány lelki és testi következményei - Hajszoljuk a sikert, a pénzt, a csillogást, a látszatot és közben elfelejtjük a legfontosabbat. Megfeledkezünk a legnagyobb kincsről, a szeretetről. A szeretethiány népbetegség. A szeretethiánynak szövődményei vannak. Nem csak lelki, hanem testi szövődményei. A szeretethiány lelki vonzata a magány? Vagy épp fordítva, a magány hozza magával a szeretethiányt? Egy kis odafigyelés, az életritmus - az élet sebesség megfelelő megválasztása, a törődés... sokszor nem kerül se több időbe, se pedig anyagiakba. Szeretettel szeretteink felé, legyen ez a jelszó...

• Nálatok vannak-e Állatok?!

Projektmenedszerként segítjük az állatvédõk munkáját

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület Szeged városban a lakosság által tartott háziállatok kapcsán 2012 októberében reprezentatív felmérést végez, környezettudatosságot segítõ kiadványokat oszt, illetve a város középiskoláiban diák-állatrendõrséget szervez. A program a Szeged Megyei Jogú Város „Biopolisz Park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja” programon belüli mini projekt, melynek célja az élhetõbb város megteremtése.

• Új kötelező irodalomra lenne szükség

Új kötelező irodalomra lenne szükségMit olvassanak leginkább a mai gyerekek?! A mai gyerek sem olvasnak kevesebbet, mint elődeik, az olvasás forrása azonban megváltozott. Az élményközpontú irodalomról és a kötelező olvasmányokról is beszélgettünk Gombos Péterrel, a Magyar Olvasástársaság elnökével, egyetemi oktatóval. Egyre kevesebb könyvet látni a gyerekek kezében. Ezt azt jelenti, hogy kevesebbet is olvasnak, mint a korábbi generációk? Nem feltétlenül. Kevesebb könyvélményük van, viszont sokszor látunk tabletet, okostelefont a kezükben, ezeken kifejezetten sokat olvasnak.

• Tanulási zavarok

Sajnos egyre több gyerek szenved valamiféle tanulási zavartól és annak következményétõl. Sokszor csak akkor jönnek rá, hogy nagy a baj, mikor már késõ.

Hogyan ismerhetõ fel egy gyermekrõl, hogy tanulási zavara van? Mikor derül ez ki - akár már óvodában is mutatkoznak ennek a jelei? Hogyan segíthetünk? - ezekre a kérdésekre kerestük a választ ebben az elõadásban, ahol fõleg a dyslexiáról, vagyis az olvasási nehézségrõl esett szó.

• A globális felmelegedés természeti okai

A felmelegedési spirált a pozitív visszacsatolások okozzák. A légkör megnövekedett szén-dioxid-koncentrációja az üvegházhatás miatt közvetlenül felfûti a levegõt, ami magasabb hõmérsékleten több vízpárát vesz fel. Ezzel növekszik a hõelnyelés mértéke is, ami a vízpára további felvételét idézi elõ.

• Egymilliárdan éheznek a Földön

Már több mint egymilliárd ember éhezik a Földön, jelentette az ENSZ Élelmezési és Mezõgazdasági Szervezete (FAO). Évi 30 milliárd dollár szükséges ahhoz, hogy 2050-ben a világ élelmezni tudja a bolygó akkor már 9 milliárdos lakosságát. A gazdasági válság miatt azonban egyre kevesebb a pénz a mezõgazdaság fejlesztésére is.

• Munkatársat keresünk!

• Az éhezés sokunknak mindennapos trauma

Az éhezés sokunknak mindennapos traumaA becslések szerint ma Magyarországon 30.000-40.000 gyermek gyakorlatilag éhezik. Ez a szám az elszegényedő családok számának gyarapodásával egyre növekszik. Sok-sok kisgyermeknek valóban nincs mit ennie. Mit is jelent az éhezés / alultápláltság?! Ha valaki kényszerből rossz minőségű, rostban szegény, vitaminoktól és ásványi anyagoktól mentes tápanyagokat fogyaszt (vagy ad a családjának), az előbb utóbb vagy alultáplált állapotba kerül vagy az elsavasodás, elhízás és szövődményei (pl. cukorbetegség) érik el.

• Lázas csecsemõ / gyermek ápolása otthon

Normál testhõmérséklet: 36,6 Celsius.

Hõemelkedés: 37,5 Celsius.

Láz: 38 Celsius foktól! A láz egy tünet, ami nagyon sok betegség tüneteként jelentkezhet. A legköztudottabb a fertõzés.

Fertõzés esetén a láz szerepe, hogy a magas hõmérsékletre érzékeny kórokozókat elpusztítsa a szervezetben.

• Egészségvédelem

1948-as megalakulásakor a World Health Organization (WHO) az egészséget a következõképpen definiálta: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”. Egészségünket meghatározza makro- és mikrokörnyezetünk, a társadalom berendezkedése, szociális érzékenysége, továbbá személyi kapcsolataink és öröklött tulajdonságaink.