• A Mátrix Közhasznú Alapítvány becses támogatói, partnerei

• Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

A Mátrix Közhasznú Alapítvány becses támogatói, partnereiA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta közhasznú, tevékenysége során évente tízezernél többször segít. A gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális tevékenységünk támogatásával segítőink részt vesznek az olykor életmentő tevékenységekben. Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató csapatunk ha kell beteg gyerekek gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, élményt teremt, ifjúságot segít, tehetségeket támogat. Az alapítvány normatív támogatástól mentes, fontos feladatokat old meg. Minden segítő - támogató felajánlását köszönettel fogadunk.

Nagyon szépen köszönjük minden kedves névtelen segítőnek, aki a 13600.as adományvonalon támogatja fontos tevékenységeinket. Nagyon sok magánszemély és névtelen segítőnk van. Hálásan köszönjük támogatóink felajánlásait, akik az adó 1% révén segítik fontos tevékenységeink sikereit. Az adó 1 százalék, az adományvonal nélkülözhetetlen segítség a közhasznú feladatok ellátásához. Köszönjük mindenkinek a segítségét!

Támogatóink, partnereink, segítőink korántsem teljes sora:

o Webidea Informatika

o TIT Budapesti Planetárium

o Alma Együttes

o Nagy-Ker-Hungary Kft.

o Elit Ortopéd Cipőgyártó Kft.

o Soós Tünde e. v.

o CasteloArt Kft.

o Euronet Magyarország Informatika Zrt.

o Voith Industrial Services Kft.

o Dózer- Ép Kft.

o Gap Média Kft.

o SilkRoad Trans Kft. Futárszolgálat

o Intren Kft.

o VIP limuzin

o Tigáz Zrt. (Tiszántúli Gázszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság)

o Afrikai-Magyar Egyesület

o Állami Autópálya Kezelõ ZRt.

o Pantel Kft.

o Allianz Hungária Zrt.

o Telenor Magyarország Zrt.

o InfoLight Hungary Kft.

mátrix alapítvány

mátrix közhasznú alapítvány

alapítvány támogatása

A gyógyulását, akár az adó 1 százalék felajánlásával is támogatni tudja:

A gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő tevékenységünk támogatásával ÉLETET ment! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató közhasznú szervezet ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, faültetést vezet, ifjúsági klubokat üzemeltet, tehetségeket pártol. Az alapítvány tevékenysége segíteni a társadalom fenntartható fejlődését, a családok boldogulását, a környezetünk védelmét, az egészségessé válást, a gyógyulást.

Alapítványunka adománnyal, adó 1% felajánlással, önkéntes-segítő tevékenységgel is segíteni tudja. Adóegyszázalék felajánlását, tárgyi adományát, céges támogatását, adományvonalon történő adományozást hálás köszönettel fogadjuk!

Együtt tehetjük jobbá, sikeresebbé, tartalmasabbá és jótékonyabbá közösségünket!
    Segítségét hálásan köszönjük!

Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

• Némán ordít a levélpapír - így aláztak meg egy szerelmes kislányt az iskolában

Némán ordít a levélpapír - így aláztak meg egy szerelmes kislányt az iskolábanEgy kilencéves kislány megírja az iskolában élete első szerelmeslevelét, de a tanár még azelőtt észreveszi, hogy célba érne a küldemény. Elveszi, felolvassa, majd széttépi. Az osztály röhög, a kislány megsemmisül, ahogy szerelme tárgya, a kisfiú is. A történet nem egy múlt századi gyerekregényből való, hanem 2016 májusából, egy budapesti általános iskolából. A gyereket és az anyukáját nagyon megrázta az eset… Olvassátok el a „levél monológját”, melyet a kislány édesanyja, Fiona jegyzett le. (IDE KATTINTVA pedig elolvashatjátok szakértőnk véleményét az esetéről.)

• Sikeres volt a Csongrád Megyei Civil Információs és Egyeztetõ Fórum - az NCA-DP-11-B-0014 támogatásával

A Nemzeti Civil Alapprogram NCA-DP-11-B-0014 támogatása révén jöhetett létre 2011 nyarán a Csongrád Megyei Civil Információs és Érdekegyeztetõ Fórum. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által szervezett kerekasztal-beszélgetés a megyében munkálkodó civil és állami szektor szereplõit, és munkatársait valamint önkénteseit hozta össze néhány órás programjain.

• Magyarország és a klímaváltozás

2012-ben jár le a Kiotói egyezmény, amely Magyarországnak 6%-os kibocsátás-csökkentést tesz kötelezõvé, hat üvegházhatást okozó gázra vonatkozóan, a 2008-2012-es évek átlagában. Ezt az egyezményt az ország 2002-ben ratifikálta. Az 1985-1987-es bázisidõszakhoz kell a csökkentéseket mérni.

• Az NCA támogatásával sikeres a Mátrix Szociális Osztóhely projekt

A Nemzeti Civil Alapprogram "NCA-CV-10-D-0152" pályázati program támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományosztó szociális segítõ munkáját.

A program révén hatékonyabbá vált az adományok begyûjtése, raktározása, tárolása, szállítása, és a rászorulók részére való eljuttatása is.

Az alapítvány weblapján a programokról rendszeresen tájékozódhatnak a nagyérdemû lakosság.

• Támogattuk a családok átmeneti otthonában élõ kisgyermekeseket

Számos esetben támogattuk bajban lévõ egyéneket, közösségeket. A csatolt köszönõlevél egy a sok visszajelzésbõl, hálás köszönetbõl - melyet egyik esetben sem kértünk...

Mottónk: együtt könnyebb a legnagyobb bajt is átvészelni!

• Szegénység és társadalmi kirekesztettség

A 90-es években lezajlott társadalmi-gazdasági átalakulás jelentõsen rontotta a romák, a munkanélküliek, a kevésbé iskolázottak és a szakképzetlenek, a fogyatékkal élõk, a gyakran betegeskedõ és a szenvedélybeteg emberek, a veszélyeztetett gyermekek, a gyermeküket egyedül nevelõ szülõk, a hajléktalanok és a rossz körülmények között, hátrányos helyzetû településeken élõk boldogulásának esélyeit, különösen azért, mert nehezebben jutnak munkához.

• Nyomorindex: Magyarország a középmezőnyben

Nyomorindex: Magyarország a középmezőnybenMagyarország a világ nyomorindexének középmezőnyéhez tartozik egy, a washingtoni Cato Intézet által a hét végén nyilvánosságra hozott, 2013-os adatokra támaszkodó felmérés szerint. A Steve N. Hanke, a Johns Hopkins Egyetem alkalmazott közgazdaságtan-professzora és a Cato Intézet projektigazgatója vezetésével összeállított nyomorindex a munkanélküliségi, a fogyasztói inflációs ráta és a hitelkamat összegéből áll, amiből levonták az egy főre számított éves reál GDP-változás. Ennek alapján a világ 109 országát rangsoroló listán a legkedvezőbb, utolsó helyre Svájc került, a maga 4,5-es mutatójával. A legmagasabb 147,4-es pontszámmal Szíria vezeti a nyomorlistát.

• Egészségvédelem

1948-as megalakulásakor a World Health Organization (WHO) az egészséget a következõképpen definiálta: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”. Egészségünket meghatározza makro- és mikrokörnyezetünk, a társadalom berendezkedése, szociális érzékenysége, továbbá személyi kapcsolataink és öröklött tulajdonságaink.

• Figyeljünk a gyermek lábára, a lúdtalp megelõzhetõ

Nagyon kellemetlen, nemcsak gyermekkorban kialakuló, de szerencsére megelõzhetõ rendellenesség a lúdtalp. Az újszülöttek puha és puszilgatni való talpacskája a járás tanulása során jelentõsen átalakul. Fontos, hogy ilyenkor segítsük a megfelelõ irányú változásokat!

• Gyermekbalesetek és fertõzések elkerülése a nyáriszünetben

Az iskolai szünet kezdetével a gyerekek megszokott életrendje megváltozik. Lazul a fegyelem a mindennapok és a higiénia területén is, melynek következményeként gyakoribbá válnak bizonyos hasmenéses megbetegedések, de a gyerekbalesetek is. Többségük azonban kis elõvigyázatossággal megelõzhetõ, illetve elengedhetetlenül szükséges a szülõk odafigyelése.