• Partnerség, szakmai együttműködés

• Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

Partnerség, szakmai együttműködésA Mátrix Közhasznú Alapítvány és partnerszervezetei együttműködési lehetőséget kínálnak cégeknek, vállalkozásoknak, egyesületeknek, alapítványoknak, egyházaknak, önkormányzatoknak, létesítményeknek, egyéb fontos feladatokat ellátó szerveződéseknek. Pályázzunk együtt, működjünk közösen pályázatok projekt feladataiban, alkalmi vagy állandó jelleggel, hogy céljaink a legrövidebb idő alatt a legsikeresebb formában megvalósulhassanak. Évtizedes tapasztalatokkal segítjük valóra váltani programjait, életre hívni gondolatait, sikeresen megvalósítani projektjeit, ötleteit. Várjuk együttműködésre pályázatírók, projektmenedzserek, cégek és lelkes magánszemélyek jelentkezését!

Kapcsolatfelvétel: info[kukac]matrixalapitvany.hu

I. Sikeresen indulna pályázaton, ehhez megbízható, sikeres projektpartnerre van szüksége? Pályázatok révén forrásteremtéssel lenne sikeresebb? Keresse alapítványunkat a info[kukac]matrixalapitvany.hu címen.

II. Már meglévő (nyertes) pályázathoz keres megbízható, innovatív, agilis együttműködő partnereket?

Országon belüli és nemzetközi tevékenységében is jó partnerre talál együttműködésünk révén.

III. Ön pályázatíró és szabad kapacitásával közhasznú - sikeres nonprofit szervezetek programjaiban forrásteremtéssel venne részt?

Várjuk önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, civil szervezetek, intézmények, nonprofit / forprofit közösségek jelentkezését sikeres EGYÜTTMŰKÖDÉS céljából.

Kontakt e-mail címünk: info[kukac]matrixalapitvany.hu - ide küldje el röviden együttműködésünk kapcsán elképzelését, tervét!

turizmus, partnerség, pályázat, forrásteremtésTurisztikai együttműködés

Részt vállalunk települések, turisztikai központok, intézmények, közösségek, szerveződések idegenforgalmi tevékenységének sikereiben. Vállalunk projektet, folyamatok tekintetében komplett feladatokat és rész tevékenységeket. Tegyük közösen ismertebbé beruházását, szolgáltatásait, hatékonyabbá turisztikai vállalkozását! A siker közös úton haladva elérhetőbbé válik!

forrásteremtés betegségmegelőzés, egészségtudatosságEgészségmegőrzés, betegség-megelőzés
    Együttműködésben az egészségért! A legtöbb egészségügyi problémát meg lehetne előzni, de erre legtöbbször sokunk csak későn ébred rá. Ezért is fontos, hogy a betegség-megelőzésben közös erővel hordozzunk terheket. Működjünk együtt egészség-megőrzési, betegség-megelőzési akciók, kampányok, figyelemfelhívó, tájékoztató, prezentációs programok lefolytatásában!

sport, pályázat, forrásteremtésSporteseményben való együttműködés
    Sporteseményt szervez? Egészségtudatosságot népszerűsítő feladatokban érdekelt? Tömegsport mozgalmár? Oktatási intézményben szervez programot? Segítjük sport- és szabadidős tevékenységek kapcsán a forrásteremtésben, projekt megvalósításban, a kitűzött célcsoportok elérésében! Érjük el közösen a sport- és szabadidős tevékenységek kapcsán a fenntarthatóságot, a sikert!

forrásteremtés szociális programokraSzociális - családsegítő programok, gyermekvédelmi együttműködés
    Együtt csodákra vagyunk képesek! Napjainkban egyre többen szorulnak segítségre, támogatásra problémáik megoldásához. Emberek nélkülöznek, gyermekek éheznek, életek válnak kilátástalanná. Indítsunk közös programokat, hogy jobbá és könnyebbé tegyük embertársaink életét. Szervezzünk közös erővel szociális, prevenciós, gyermekvédelmi akciókat az élhetőbb világért!

drog prevenció, alkoholizmus, függőség, megelőzés, forrásteremtésDrog, alkohol, egyéb szenvedélybetegségek kapcsán prevenciós programok
    Életünk során (legtöbbször akaratunk ellenére) számos negatív külső hatás / esemény érhet bennünket. Közösségünket, társadalmunk egészét együttes erőfeszítéssel tehetjük erősebbé, ellenállóbbá, káros dolgoktól mentessé. Szervezzünk közös munkacsoportot, szerezzünk együtt forrást annak érdekében, hogy céljainkat a legnagyobb hatékonysággal meg tudjuk valósítani!

forrásteremtés hagyományőrzásre, kultúráraKulturális programok, hagyományőrzés
    Értékteremtés együttműködésben! Szerezzünk forrást együttműködésben a sikerért! A maradandó élmények, a közös értékek megteremtésében együttes erővel sokszínűbb, komplexebb programokat tudunk létrehozni. A hasznos és élménydús szabadidős tevékenységek fejlesztik a célcsoport készségeit, képességeit, a társadalmi értékmegőrzést. Közösen a célok eléréséért!

bűnmegelőzés, pályázat, forrásteremtésBűnmegelőzési, közlekedés-biztonsági, baleset-megelőzési együttműködések
    Napjainkban biztonságba lenni nem alapvető állapot. Szerezzünk közösen forrást a jobb környezeti - társadalmi állapot kialakításáért. Együttműködésünk révén a bűncselekmények, a (közlekedési) balesetek elkerülése érdekében közös projektek kialakítása által törekvésünk sikeresebb lehet! Egységben az erő, közös erőfeszítéssel többet tehetünk a célok elérése érdekében.

forrásteremtés ipari, mezőgazdasági teendőkreGazdaságélénkítő, mezőgazdasági, ipari fejlesztő programokban együttműködés
    Az egyéni, a közösségi boldoguláshoz nélkülözhetetlen a gazdasági, ipari folyamatok fenntartása, fejlesztése. Együttműködésünk révén az innovatív fejlesztési tervek gyakorlati megvalósítása, a munkaerő-piaci fejlesztések, a gazdaságot élénkítő mechanizmusok válnak könnyebbé. Teremtsünk együttműködés révén fontos programokhoz anyagi és materiális forrást!

forrásteremtés természet, környezet védelemreKörnyezet-és természetvédelmi együttműködések
    A környezetünk védelme, a természet megóvása közös feladatunk. A vízvédelem, a levegő tisztasága, az energia felhasználás, az élő és élettelen környezet, a háziállatok védelme, a környezettudatosság, az ismeretterjesztés közös ügyünk. Hozzunk létre közösen környezettudatos gondolkodásmódot népszerűsítő, probléma megoldó akciókat, programokat!

pályázat oktatási programokraPályaválasztási, karrier, életvezetési programokban való együttműködések
    Tanuljunk, tanítsunk együtt! Szervezzünk közösen segítő, tájékoztató, fejlesztő programokat, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő hivatást, hogy aktív és hasznos szereplője legyen a társadalmi, gazdasági folyamatoknak! Közös erővel létrehozhatjuk, hogy a társadalom tagjai egy élethosszig tartó folyamat részeseként ismereteket szerezhessenek. indítsunk közösen jótékony programokat!

Szervezet: Mátrix Közhasznú Alapítvány (alapítva 2003-ban)
    Elnök: Dudás Zsanett Ildikó
    Fő tevékenységi körök: szociális, kulturális, egészség, turisztikai, sport, környezetvédelem.
    Adószám: 18464654-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20489094
    Tevékenységeket bemutató oldalak:
    0 Centerke Adományozó Központ
    0 Gyermekmentő Steril Ház
    0 Mátrix Közhasznú Alapítvány
    0 Letudok Szokni
    0 Letudok Fogyni
    0 Nembeteg!
    0 Baba-Mama-Apa Magazin
    0 Mátrix Facebook Oldal

Szervezet: Orpheus Állatvédő Egyesület (alapítva 1999-ben)
    Elnök: Seres Zoltán
    Fő tevékenységi körök: környezetvédelem, természetvédelem, állatvédelem.
    Adószám: 18472273-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20510350
    0 Ebangyal - Gazdikereső
    0 Állatrendőrségért Mozgalom
    0 Állatbarát Web Kuckó
    0 Orpheus.hu
    0 Orpheus Facebook Oldal

Szervezet: KARITÁCIÓ Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány (alapítva 2007-ben)
    Elnök: Fődi Brigitta
    Fő tevékenységi körök: életmód, egészségvédelem, gyógyítás, szociális,...
    Adószám: 19560540-1-06
    Bankszámla szám: (CIB) 10700062-48244909-51100005
    0 Karitáció Weboldal
    0 Bohócdoktor Magazin
    0 Karitáció Facebook Oldal

Szervezet: Angyali.hu Alapítvány (alapítva 2013-ban)
    Elnök: Rácz Anett
    Fő tevékenységi körök: szociális, kulturális, egészség, turisztikai, sport, környezetvédelem, térsadalmi feladatok (kutatások, statisztikák, egyebek).
    Adószám: 18516995-1-06
    Bankszámla szám: (OTP) 11735005-20565910
    0 Angyali.hu Weboldal
    0 Angyali.hu Facebook Oldal

Cég: Serweb Kft. (alapítva 1998-ban)
    Ügyvezető: Seres Zoltán
    Fő tevékenységi körök: PR, kommunikáció, szakmai programokhoz kapcsolódó nyilvánosság,...
    Adószám: 23279382-2-06
    Bankszámla szám: (CIB) 10702040-66363820-51100005
    0 Serweb Kft. Weboldal
    0 Serweb Kft. Facebook Oldal

Pályázatírásban, partnerségben, közös programokban működjünk együtt!

Pályázatok, pályázati programok kapcsán magánszemélyekkel, társadalmi szervezetekkel (alapítvánnyal, egyesülettel, egyházzal), nonprofit szervezetekkel, cégekkel, önkormányzatokkal, egyéb csoportokkal - közösségekkel vállalunk együttműködéseket. Cél, hogy jótékony és építő programjaink partnerek és források révén sikeresebben tudjanak megvalósulni. Pályázatokban vállalunk pályázatírást, projekt és program partnerséget, pályázat megvalósítást, programban való részfeladatokat, szaktanácsadást, tanácsadást, javaslattevést. Programokban vállalunk megvalósítást, együttműködést, társulást.

Pályázat általi forrásteremtés a jó ügyekért: pályázati együttműködésünk révén anyagi bázist, eszközt, humán erőforrást, szaktudást, tapasztalatot, partnerséget szerezhet. Működjünk együtt a siker érdekében! Vegyünk részt együtt egyesületi pályázatokban, alapítványi pályázatokban, városi, önkormányzati pályázatokban EU-s pályázatokban, pályázati programokban.

EU-s pályázat, pályázatírás és projekt együttműködés a hazai és a határon túli társadalmi szervezetek (egyesületek és alapítványok), intézmények, magánszemélyek, önkormányzatok és vállalkozások bevonásával.

Miben működhetünk együtt?! EU -s pályázatok, pályázatfigyelés, pályázati tanácsadás, pályázatírás, vállalkozásfejlesztési pályázat, alapítványi pályázat, egyesületi pályázat, önkormányzati pályázat, mezőgazdasági pályázat, energiatakarékossági pályázat, eszközbeszerzési pályázat, egyéb forrásteremtési pályázatok.

Pályázati támogatás, forrásszerzés, finanszírozás partnerségben

Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

• Egészségvédelem

1948-as megalakulásakor a World Health Organization (WHO) az egészséget a következõképpen definiálta: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”. Egészségünket meghatározza makro- és mikrokörnyezetünk, a társadalom berendezkedése, szociális érzékenysége, továbbá személyi kapcsolataink és öröklött tulajdonságaink.

• Kamilla, a csodanövény

Kamilla, a csodanövényHázi patikánk egyik természetes tagja a kamilla. Piperefű, szüzekanyja, szentivánpipitér, bubulyka, anyafű, pipiske. Milyen csodálatos is a magyar nyelv, megannyi varázslatos név, s mind egyetlen egyszerű és mégis nagyszerű vadon élő virágot, egyik leghatékonyabb gyógynövényünket takarja. Június-július hónapokban virágzik rétjeinken a kamilla, az orvosi székfű. Szinte nincs olyan ember, aki ne ismerné a kamilla valamilyen formáját. Csodálatos erejét számtalan területen használhatod: legyen szó egészségről vagy szépségről.

• Mesedoktorok: a kórházban fekvő, beteg gyerekek gyógyulását segíti

Mesedoktorok: a kórházban fekvő, beteg gyerekek gyógyulását segítiA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Gyógyító Mesedoktorok mozgalmát nem csak gyerekeknek, nem csak betegeknek alkotta meg. A jószolgálati, gyermekmentő, támogató program elsődleges célja, hogy a mese (meseolvasás, mese készítés) révén gyógyítást segítsen, illetve a különböző társadalmi, egészségügyi, szociális problémák feloldásában - feldolgozásában sikeresen részt vegyen. A Mesedoktor mozgalomba minden támogató, segítő, önkéntes, egészségügyi intézmény szabadon csatlakozhat. Tegyük jobbá a világot, ebben a mese is egy eszköz!

• Megdöbbentő: éhezik a magyar gyerekek fele

Megdöbbentő: éhezik a magyar gyerekek feleA Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több adományt oszt ki a nélkülözők megsegítéséért. Sajnos érzékeljük, hogy egyre többen egyre alapvetőbb dolgokat nem tudnak megvásárolni... ami hosszabb távon az elszakadáshoz, a kirekesztettséghez, a lemorzsolódáshoz vezethet. A gyerekkel rendelkező magyar családok körében majdnem felével fordult már elő az elmúlt egy évben, hogy nem tudták a szükséges élelmiszert megvásárolni maguknak és családjuknak. Alapítványunk a gyermekétkeztetés révén a gyermekéhezés ellen is küzdelmet folytat. Adó 1% felajánlással Ön is segíthet

• Ez a házasság, szent kötelék

Ez a házasság, szent kötelékA diáklányok a parkban a fűben ülve készültek a másnapi órákra. Nem messze tőlük két férfi ült le a padra, kezükben egy sakk készlettel, de játék helyett beszélgetni kezdtek az életről, a feleségeikről. Percekkel később mindkét lány könnyekben tört ki, és nagy leckét tanult a szerelemről.

A két éltes férfi régóta nem látta már egymást, ezért sakkozás előtt elmesélték egymásnak az elmúlt éveket. Mindketten beszéltek a feleségükről is, de amikor a második kezdett a történetébe…

• Bence gyógyulásnak indult!

Bencét a kemoterápiás kezelése óta rendszeresen támogatjuk. A család élelmezésébe, a mindennapjaik könnyebbé tételében segédkezik a MÁTRIX Alapítvány. A nehéz kezeléseken átesett pici örömünkre fejlõdik, gyógyul! HURRÁ!

• Helyes táplálkozás gyermekkorban

A nyári szünidõvel kiváló alkalom nyílik arra, hogy a szülõk megreformálják gyermekeik és a család táplálkozását, életmódját. Bár ekkor rengeteg zöldség, gyümölcs van a piacon és a szabad levegõn végzett sportnak sincs akadálya, mégis a tapasztalatok azt mutatják, hogy a szünidõ alatt a gyerekek csak tovább híznak. Sokan nem megfelelõ információk és tévhitek alapján alakítják gyermekeik étrendjét, ami helytelen zsírfogyasztás révén nem megfelelõ minõségû táplálkozáshoz, esetleg hiányállapothoz vezet.

• Így elõzzük meg a gyermekbaleseteket nyáron

A nyári idõszakban jelentõsen megnövekednek a gyerekeket ért balesetek. Pár szabály betartásával azonban ezek jó része elkerülhetõ. A legfontosabb, hogy a kicsiket sose hagyjuk felügyelet nélkül, ha pedig mégis megtörténik a baj, higgadtan cselekedjünk.

• ...Kilencéves koromban megerőszakolt...

...Kilencéves koromban megerőszakolt...Rendkívüli élményvárta a hallgatókat a Centrál Színház április 14-i maratoni felolvasóestjén. Gyermekkori bántalmazás egykori áldozatainak igaz történeteit olvasták fel ismert színészek az este hattól éjfélig tartó rendezvényen, amelyre a belépés ingyenes volt. "8 év körüli voltam, amikor egy éjjel arra ébredtem, hogy a pizsamafelsőmet a nyakamig felgyűrve, a nadrágomat a bokámig letolva hanyatt fekszem az ágyon, apám a két kezemet csuklónál összefogva a fejem fölött az ágyhoz szorítja, ő pedig meztelen testtel fekszik rajtam. Úgy fogott le, hogy esélyem se legyen megmozdulni. Hirtelen leírhatatlan fájdalmat éreztem."

• A gyermek figyelmetlenségének okai

A nevelési problémák elsõsorban magatartási és tanulási tünetekben jelentkeznek. Amikor kialakul gondolkodásában a differenciálás képessége, vagyis megjelenik a felismerés, hogy én és a másik nem egy és ugyanaz a személy, elkezdõdik a gyermeknevelés munkásabb, nehezebb része.