bohócdoktor vizit szja 1%
  • Élelmiszergyűjtés és osztás rászorulóknak 2012/2013

• Élelmiszergyűjtés és osztás rászorulóknak 2012/2013A Centerke EU-s élelmiszersegéllyel várta a lakosságot! A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány sok-sok kockatésztával és liszttel várta a rászoruló lakosságot az EU-s élelmiszer segély program és a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény jóvoltából. A kiosztásra a legrászorulóbbakat (idős, egyedülállókat, nagycsaládosokat) vártuk. A kiosztás érkezési sorrendben történt, 2012. november 21-én (szerdán) 10-17 óra között, a Centerke Adományozó Központban (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.).

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély Kemecsére

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély KemecséreNem csak Szeged környékieket támogat az alapítványi Centerke Adományozó Központ. Csütörtök reggel a Szabolcs megyei Kemecsére indult Szegedről tonnányi meleg téli ruha, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• 2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagot

2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagotMázsaszámra fogyott a szaloncukor és a vitaminokkal teli gyümölcs is.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, Az Orpheus Állatvédő Egyesület jóvoltából 2010. december 4-5-én délután egy és öt óra között, a szegedi Dóm Téri Advent Mikulás Ünnepségén nyolcszáz hátrányos helyzetű család csemetéje számára osztott ki ajándékcsomagot. A zenés mulatsággal egybekötött ajándékosztás ideje alatt több mint 1000 család fordult meg a bálaszínházban.

• Gyermekprogramokat is támogatunk

Gyermekprogramokat is támogatunkA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány évente több száz rendezvényt, programot, intézményi megmozdulás sikerét támogatja élelmiszerekkel, jutalmakkal, frissítõkkel, ajándékokkal. A cél, hogy a szûkös anyagi helyzetû közösségek élménypedagógiás programjai a támogatás révén sikereket érhessenek el. A támogatásokra igen nagy az igény. Munkánk becses támogatóink, követõink, segítõink, angyalaink révén nem lehetne sikeres. A támogatottak nevében is hálásan köszönjük! A Támogatottaknak pedig sikerekben gazdag segítõ munkát kívánunk.

Utazás Kiállításon szerepeltünk

Az utazunk.com turisztikai információs portál és a Mátrix Alapítvány is részt vett a XIII. Szegedi Utazás Kiállításon, ahol a standnál lehetõség volt a portállal és a készítõivel is közevetlen formában is megismerkedni.

A látogatók utazással kapcsolatos nyereményjátékban is részt vehettek, amelynek feltétele csak egy rövid kérdõív kitöltése volt.

• Öcsödiek kaptak adománycsomagot

Öcsödiek kaptak adománycsomagotAz öcsödi rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A sok - sok ruhát, cipőt, ágyneműt, játékot az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt az öcsödiek nagy örömmel fogadták.

• Ezer Mikuláscsomagot osztott szét a jótékonysági Télapó

Ezer Mikuláscsomagot osztott szét a jótékonysági TélapóIdén ezer Mikuláscsomaggal ajándékozta meg a nehéz sorsú gyerekeket a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jótékonysági csapata. A segítő program ózdi, szegedi, budapesti térségekben zajlott. A programsorozatban a legfigyelemfelkeltőbb az volt, amikor limuzinnal érkezett a Mikulás, de családok százai, és sok - sok közösség tagja, segítő intézmény, kórház beteg gyermeke is a jótékonysági Mikulás révén kapott ajándékokat. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnői hálózatok, pedagógusok, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak.

• Meseélmény-terápia gyerekeknek

Meseélmény-terápia gyerekeknekA szociális, családsegítő, egészségvédelmi feladatok mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány élményterápiás programokkal is segíti a gyerekek egészséges fejlődését. Alapítványunk önkéntes csapata évente 10.000-nél többször támogatja a nélkülöző - rászoruló embertársakat. Mézes Mazsolka és Csapata Ibolya vezényletével sok - sok helyre ellátogat és a meglévő társadalmi - szociális programokat élménydús történetekkel próbálja meg feloldani. A gyerekek és felnőttek számára tartott bábfoglalkozások nagyon jó eszközként használhatóak az egészséges fejlődés megindításában.

• Süteményevés és tortakóstolás volt a gyerekek feladata

Süteményevés és tortakóstolás volt a gyerekek feladataAz Ország Tortája mintájára Csongrád megyei cukrászok fogtak össze azért, hogy hátrányos helyzetű gyerekek is megkóstolhassák a finom tortákat és süteményeket. 2014 augusztus 20-án, Szegeden a Széchenyi téren több mint húsz helyi és Szeged környéki cukrászda csapata készítette el Magyarország születésnapi tortáját. A finomságokból többek között a Mátrix Közhasznú Alapítvány által támogatott családok hátrányos helyzetű gyermekei is kóstolhattak, a gyerekek nagy - nagy örömére. A jótékonysági akción felül a Dél-magyarországi cukrászok külön-külön készítettek egy meglepetés tortát is a gyermekeknek, akik kóstolás után zsűrizték a finomságokat.

• Jótékonysági csokinap volt a Centerkében

Jótékonysági csokinap volt a CenterkébenVégeláthatatlan sorokban érkeztek a szeretet csokikért a rászorulók. A Centerke Adományozó Központban 2500 tábla csoki kiosztásával segített a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A mélyszegénységben élők járvány utáni támogatása fontos, hiszen a mindennapi élelmiszerhiány valós probléma. Sok nagycsaládos, kisgyermekes, idős embertársunknak a 10 - 10 tábla csoki adomány óriási segítség volt. Az alapítvány több tízezer támogatót és támogatottat megmozgató www.szeretetcsoki.hu programja a finom falatok mellett arról is szól, hogy felhívja a figyelmet az egymásra történő odafigyelésre.

• Utcazenészeket segít a MÁTRIX Alapítvány

Utcazenészek támogatásaElõfordult már veled, hogy megesett a szíved egy tehetséges, utcán muzsikáló honfitársadon?! Segítettél már utcazenészen pénzed elédobálásával?

Magyarországon az utcai (szervezetlen vagy szervezett) kérdegetés sokszor összemosódik az utcazene kultúrával. A MÁTRIX Alapítvány "Utcazene program"-ja segíti azokat a tehetségeket, akik ügyesen zenélnek / énekelnek, és fontosnak tartják az utcai muzsikálást. A segítõ program elsõsorban mobil hangosító berendezés beszerzésében és a muzsikálás minõségivé tételének kialakításában segít.