adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Utcazenészeket segít a MÁTRIX Alapítvány

• Utcazenészek támogatásaElõfordult már veled, hogy megesett a szíved egy tehetséges, utcán muzsikáló honfitársadon?! Segítettél már utcazenészen pénzed elédobálásával?

Magyarországon az utcai (szervezetlen vagy szervezett) kérdegetés sokszor összemosódik az utcazene kultúrával. A MÁTRIX Alapítvány "Utcazene program"-ja segíti azokat a tehetségeket, akik ügyesen zenélnek / énekelnek, és fontosnak tartják az utcai muzsikálást. A segítõ program elsõsorban mobil hangosító berendezés beszerzésében és a muzsikálás minõségivé tételének kialakításában segít.

1.
    Utcazenész vagy? Várjuk jelentkezésedet, ha utcai kulturális (zenei vagy ének) elõadásod jelenleg hangosítás / mobilitás szempontjából nem a legjobb. Segítünk beszerezni zeneszerszámodhoz leginkább megfelelõ erõsítést, áramfejlesztõt/akkumulátort, mikrofonokat.

2.
    Szereted az utcazenészek zenéit / énekeit? Segítheted segítõ munkánk sikerességét:

- ADÓ 1% felajánlással: adószámunk: 18472273-1-06,

- kisebb - nagyobb támogatással: számlaszámunk: OTP.: 11735005-20510350.

(kérésre adóigazolást küldünk)

Programunk segítségével az undeground zenei kultúra magasabb színvonalúvá alakul.

• Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainak

Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület szegedi közhasznú és kiemelkedően közhasznú nonprofit szervezetként pénzbeli adománnyal segítette a vörösiszap katasztrófa miatt bajba került családokat. Egy nem várt környezeti katasztrófa bármelyikünk családját elérheti, életünk munkáját teheti tönkre pillanatok alatt. A közös összefogás jegyében ahogyan csak tudunk, segítsünk együtt.

Az újjáépítéshez minden Forintra szükség van. Sok kicsi sokra megy!

• Terecske és Ózd településeken járt az alapítványi adventi kavalkád

Terecske és Ózd településeken járt az alapítványi adventi kavalkádTerecske településen az egyik lakos által működtetett adományozó helyet segítettük többszáz kiló ruhával, cipővel, játékokkal. Ózdon a Sajóvárkonyi Általános Iskola, Ifjúsági Ház, Újvárostéri Általános Iskola, Vasvárúti Általános Iskola kétszázhúsz nélkülöző gyermeke számára juttattunk Mikulás ajándékokat, édességet. A térségben nagy a szegénység, a mindennapi betevő megszerzése is óriási gondot jelent az embereknek, így a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány által juttatott teherautónyi adomány igazán jó helyre került.

• Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!

Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!Dzseki 27 éves, szegedi, fiatal nő, gyermekkora óta a tüdőt érintő, gyógyíthatatlan betegségben, cisztás fibrózisban szenved. Az idő előrehaladtával a tüdőtranszplantáció az egyetlen kiút a bajból, állapota egyre súlyosabb, állandó oxigénmaszk, orvosi kontroll, gyógyszerek szükségesek az életben tartásához. A családja anyagilag egyre rosszabbul bírja az életért folytatott harcot, így a Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy a sikeres tüdőtranszpantáció és a gyógyulás segítése érdekében a lakossággal és cégekkel együttműködve támogatja a család helyzetét.

• Szilveszteri Jelmezes Kocogás

Szilveszteri Jelmezes Kocogás A sport elősegíti az egészséges test és szellem megtartását. Ennek jegyében 2012. december 31-én, Szegeden, a Széchenyi téren, délelőtt 10 órától 12 óráig zenés, jelmezes, kötetlen mozgásra hívtuk a mozgásra vágyókat. A hagyományteremtő céllal indított \"Kezdjünk Új Életet\" elnevezésű rendezvényre több mint 250 induló regisztrált. A legfiatalabb izgő - mozgó 3 hónaposan babakocsiban, a legszebb korú 90 évesen sétálva - kocogva vett részt a sportmegmozduláson. A program első felében a Hypnology Dance Crew és a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió ritmusaira melegítettünk be, aztán jött az egy órás kocogás.

• Védőnői Szűrési Napok 2010: 1200 szűrés 3 nap alatt

Védőnői Szűrési Napok 2010: 1200 szűrés 3 nap alattA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány támogatásával 2010. szeptember 3-5 között került megrendezésre a Szűrési Napok, amikor a hosszú hétvégén 1200 szűrést végeztek a szegedi védőnők. Az első napon került megrendezésre a "Show-hajtás" amelyben 24 csapata mérte össze tudását.

A program része volt többek között a "hegyikerékpározás", az elsősegélynyújtás, a rekeszmászás és a hajtányverseny.

• Imike tolószéke a tét

Imike tolószéke a tétImike a 2 éves életvidám kisfiú az Újszegedi Gyermekgyógyászati Klinika lakója. Jelenleg épp tolószékkel tanul közlekedni. Neuroblastomája volt, ennek következtében deréktól lefelé kicsi teste lebénult. Édesanyja egyedül neveli az államtól kapott csekély összegből, sajnos nem telik saját tolószékre. Kézben hozza - viszi mindenhová a kisgyermeket. Szegedtől 45 km-re laknak ahonnan nem megoldott a nagyvárosba a kezelésekre való bejutásuk. Így szinte állandóan a kórházban vannak. Segítsünk együtt, Imike tolószéke a tét! Egy saját tolószék, Imikének és az Anyukájának ez jelentené a CSODÁT!

• 120 családnak osztottunk élelmiszercsomagot

Tudtad, hogy nagyon sok ember rendszeresen éhezni kényszerül?!

Nem csak felnõttek, hanem gyerekes családok is!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvánnyal együttmûködve 120 család részére biztosított élelmiszercsomagot, amely tartós élelmiszereket tartalmazott.

A családok levest, tésztát, kekszet és édes süteményt vihettek haza.

• A Japán földrengés és szökőár okozta katasztrófa kármentesítését is támogattuk

A Japán földrengés és szökőár okozta katasztrófa kármentesítését is támogattuk2011 márciusában Japán egyes részeit földrengés és cunami tette a semmivel egyenlővé. Óriási térségekben ezrek tűntek el, milliók váltak földönfutóvá, nincstelenné. Fogyóban az élelmiszer, üzemanyag hiány van, nincs áram, béna a kommunikáció... Alapítványunk a Baptista Szeretetszolgálat mentő expedíciójának sikeressége érdekében (a bajhoz képest jelképes összegű) támogatást fizetett az adománygyűjtő számlaszámra, hogy a kármentesítést megkönnyíthessük. Sajnos most csak ennyit tudtunk segíteni.

• Támogattuk a koraszülött életmentést!

Az élet elsõ perceiben, óráiban sok újszülött számára nem adatik meg a szakszerû ellátás, ezáltal teljes egészség. A koraszülött életmentõk fontos munkáját segítve adományoztunk egy nagyobb összeget.

A pénz fontos a sikeres munkához.

A szakszerû mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait (életben marad vagy meghal) és a késõbbi évek életminõségét (testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott) döntõen meghatározza.

• Mátrix hagyományőrző programsorozat a Sziget 2012. fesztiválon

Mátrix hagyományőrző programsorozat a Sziget 2012. fesztiválonA magyarországi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szerbiai Danilo Ki¹ Ifjúsági és Kulturális Alapítvány együtt indította el a nemzetközi "WARC2 - Welcome to Arts and Crafts" ("Megújuló művészetek és kézművesség") projektet, mely a "WARC" projekt folytatása, amelyet az Európai Unió a "Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program" keretében valósít meg. A Sziget 2012 fesztiválon a programot népszerűsítettük. A naponta több tízezres vendégsereg ismerkedhetett a népi hagyományos szakmákkal.