• Tánctól, énektől pezsdült fel pénteken a karácsonyi vásár

• Tánctól, énektől pezsdült fel pénteken a karácsonyi vásárAz üllési Fonó Néptáncegyüttes táncosai és bordányi Ádám Jenő Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kicsi növendékei a szegedi karácsonyi vásáron, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány standjánál vidám ünnepi zenés és táncos műsorral várták a nagyérdemű közönséget. A röpke egy órás előadást többszáz érdeklődő élvezettel nézte végig. A Mátrix Alapítvány a szociális programjai mellett nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzés és a kultúra népszerűsítésére is. Az előadók teljesen ingyen vállalták az értékteremtő szereplést, az előadás után az alapítvány Mikulásától azért minden fellépő művész ajándékot kapott.

• Szociális intézmények kaptak ruha és cipő csomagokat

Szociális intézmények kaptak ruha és cipő csomagokatA Centerke Adományozó Központban a tél végével sincs megállás, gőzerővel folyik a hátrányos helyzetű embertársak megsegítése. Kedden Szeged környéki kistelepülésekre (Csanádpalotára, Baksra, Székkutasra, Újszentivánra) is jutott segítő céllal kabát, vastag alsó - felső ruházat, csokoládé, hogy ott a közösségszervezők támogatni tudják a helyi lakosságot. A jótékonyságú segítő tevékenység a lakosság aktív részvételével sikeres. Köszönjük minden felajánló és támogató részvételét. Közösen vagyunk sikeresek!

• Így készült az ezer jótékonysági Mikuláscsomag

Így készült az ezer jótékonysági MikuláscsomagVégy háromszáz kiló szaloncukrot, ezer csokimikulást, harminc kiló cukorkát és nyalókát, negyven kiló ropit, ezer táblacsokit, százhúsz kiló almát, mogyorót. Mindezt tedd bele a Mikulás zacskóba. Mindez két napig tart, fél tucat önkéntesnek... de ha kész van, ezer nélkülöző gyermek nagyon nagy örömet élhet át ezáltal. Ebben az évben a Mikulás projekt nem jöhetett volna létre a Karitáció alapítvány, az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány együttműködése és a Segítő Angyalok nélkül.

• Mátrixos ajándékok jutottak a Mikulásgyárba is!

Mátrixos ajándékok jutottak a Mikulásgyárba is!A Mátrix Adventi Kavalkád közvetlenül 800 Mikulás csomagot, 200 játékcsomagot, 300 élelmiszer csomagot osztott ki. A közvetett adományozás egyik megállója maga a Mikulásgyár volt, ahova ugyancsak tartós élelmiszert (lisztet, cukrot, olajat), játékot, könyveket, édességet (szaloncukrot, csokoládét) szállítottunk. A közvetett adományozás révén még többen élhetik át az ajándékok örömét. Egyre több családnak az alap élelmiszerek is életmentő segítséget jelentenek. Az alapítvány a lakossággal együttműködve tud sikeres lenni, köszönjük!

• Meseélmény-terápia gyerekeknek

Meseélmény-terápia gyerekeknekA szociális, családsegítő, egészségvédelmi feladatok mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány élményterápiás programokkal is segíti a gyerekek egészséges fejlődését. Alapítványunk önkéntes csapata évente 10.000-nél többször támogatja a nélkülöző - rászoruló embertársakat. Mézes Mazsolka és Csapata Ibolya vezényletével sok - sok helyre ellátogat és a meglévő társadalmi - szociális programokat élménydús történetekkel próbálja meg feloldani. A gyerekek és felnőttek számára tartott bábfoglalkozások nagyon jó eszközként használhatóak az egészséges fejlődés megindításában.

• Bianka elment - az apát próbáljuk segíteni

Bianka elment - az apát próbáljuk segíteniBiankát legyőzte a rák. Rettentő! Édesapja teljesen magára maradt, Bianka anyukája (a betegség kiderülése után) ugyanis már korábban elhagyta őket. József gyászol, lányától végső búcsút vesz, a pici temetésének tetemes költségeit támogattuk egy kisebb összeggel.

A Mokkában és korábban a TV2 Napló című műsorban is szerepelt Kovács József, Bianka édesapja, és Bianka is. A gyógyulásban és a helyzet pozitív megoldódásában bíztunk, de sajnos most a rák kerekedett felül.

• Sikeres volt a Vitaminhét - adományosztás

Sikeres volt a Vitaminhét - adományosztás2015. szeptember hónapban 3000 doboz jó minőségű LiveNaturals vitamin kiosztásával segítette a lakosság egészségének védelmét a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Kígyózó sorokban érkeztek a segítséget kérők, az alapítvány mindenkinek próbált segíteni. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél többször segíti adománnyal a lakosságot. Az immunrendszer megfelelő állapotban tartásával a betegségek könnyedebben legyőzhetőek, illetve az egészség könnyebben fenntartható, fogalmazta meg Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program főbb célját. Az ingyenesen kiosztott vitaminok anyagi értéke 13 millió forint feletti volt.

• Patrikot, a nyílt gerinccel született kisfiút segítettük!

Blázsik Zsolt Patrik 2005.08.07-én több csigolyára kiterjedõ nyílt gerinccel és agykamratágulattal született csongrádi kisfiú gyógykezelését és életkörülményeinek javítását egy szerényebb összeggel támogattuk.

A rendellenességeket nemsokkal a szülés elõtt vették észre a gyermeknél.

Patrik értelmes, jókedvû kisfiú, ne hagyjuk szenvedéssel telivé alakulni az életét!

• Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a TOP Egyesület és a www.utazunk.com utazási magazin pályázatot hirdet "Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet" címmel, melynek célja az, hogy az írni szeretõ fiatalok lehetõséget kapjanak a bemutatkozásra, valamint az, hogy az ifjú tehetségek segítségével minden településnek adott legyen a lehetõség az utazási portálon való bemutatkozásra. A pályázaton azok a középiskolás diákok vehetnek részt, akik egy leíró fogalmazásban bemutatják lakóhelyük helytörténetét és a helyi látnivalókat. Az elbírálásnál elõnyt élveznek azok, akik munkájukat csoportosan készítik, és bevonják az alkotásba tanáraikat, szüleiket is.

• Véradáson voltunk, vért adtunk a rászorulóknak

Véradáson voltunk, vért adtunk a rászorulóknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai, önkéntesei is rendszeresen részt vesznek az emberek megmentése érdekében folytatott küzdelemben. Ha tehetjük többek között vért adunk, hogy a műtétekhez, kezelésekhez, az emberek megmentéséhez legyen megfelelő mennyiségű vér. Jó érzés tudni, hogy a háttérben hozzánk hasonlóan segítő küzdelmet folytatnak... Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti egészséges felnőtt ember, így biztatunk mindenkit, hogy csatlakozzon!

• A Mátrix is részt vett a Nemzetközi Esélyteremtési és Ifjúsági Civil Börzén

A Mátrix is részt vett a Nemzetközi Esélyteremtési és Ifjúsági Civil BörzénA Mátrix Közhasznú Alapítvány is bemutatkozott és szerepelt a Nemzetközi Esélyteremtési és Ifjúsági Civil Börzén. A rendezvényen lehetőségünk adódott ara, hogy a fontos társadalmi, szociális, kulturális, közösségi tevékenységeinket bemutassuk. Nagyon sok hasznos (ismert és kevésbé híres) szervezet vezetőivel, munkatársaival, önkénteseivel sikerült találkoznunk, fontos munkásságukról bemutatkozóik által ismerkedhettünk meg. A rendezvény nem titkolt célja volt, hogy ernyőt nyújtson határainkon innen és túl működő szervezetek részére kapcsolatfelvételi, együttműködési irányba.