• Számítógép Álom 2014 - számítógép jó tanuló, hátrányos helyzetű gyerekeknek

• Számítógép Álom 2014 - számítógép jó tanuló, hátrányos helyzetű gyerekeknek2014-ben is számítógépet kapnak rászoruló családok - A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén 2014-ben is ötven rászoruló családban élő, 10-14 év közötti gyerek kap komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet. A támogatásra jelentkezhet minden olyan 10-14 év közötti gyermek (tanára által), akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs használható számítógép. Figyelem: a támogatott gyerekek családját 2015. március elejéig értesítjük ki, a gépátadások előreláthatóan 2015. április közepéig történnek meg! Megértésüket köszönjük!

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:
    - meg kell adni olvashatóan a gyermekek és a szülő / gondviselő nevét, lakcímét, telefonját, egyéb elérhetőségét,
    - szülői / gondviselői aláírással nyilatkozni kell a hátrányos helyzetről (nagycsaládosságról, árvaságról, létminimum alatt élésről, arról, hogy a családban nincs használható számítógép - néhány mondatban, kézzel írva),
    - a támogatásra pályázó gyermek néhány mondatban írja le, hogy milyen feladatok elvégzését tudná könnyedebbé tenni vagy miben tudna fejlődni egy számítógép segítségével,
    - mellékelni kell a gyermek 2014-es félévi vagy év végi bizonyítványának iskola által hitelesített másolatát.

A pályázó gyermek osztályfőnökének az a feladata, hogy egységes szerkezetbe foglaltan a szülői nyilatkozatot és a gyermek tanulmányi eredményét bemutató bizonyítvány iskola által hitelesített másolatát be kell postán küldenie az alapítvány címére (a pedagógus a pályázatot beküldő személy). Nincs adatlap, se formanyomtatvány.

A jelentkezések beküldési címe:
    MÁTRIX Közhasznú Alapítvány
    "Számítógép Álom 2014."
    6701 Szeged, PF: 929.

A félévi vagy az év végi bizonyítvány beküldésével lehet is pályázni
    A 2014-es "Számítógép Álom" programban idén is a félévi vagy az év végi bizonyítvánnyal lehet pályázni. Egy pályázathoz elég csak az egyik bizonyítvány másolatát elküldeni. Egy évben, egy diák csak egy alkalommal vehet részt az adományozó programban.

A támogatásban részesített gyermek gondviselője vállalja, hogy a komplett számítógépet az alapítvány székhelyén kipróbált állapotban veszi át. Az adományozott gépeket a támogatottak harmadik fél számára tovább nem adhatják. Visszaélés észlelése esetén az alapítvány a támogatottal szemben eljárást kezdeményez.

A támogatói programra a jelentkezési határidő:
    2014. július 4., péntek (a jelentkezési lap postára adásának legkésőbbi dátuma)

Mivel több tízszeres a túljelentkezés, a támogatói program végén csak a támogatottak kerülnek a megadott elérhetőségek valamelyikén kiértesítésre. A gyerekek számára a számítógépek kiosztása 2014. október végéig történik meg.

Fontos: A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom támogatói programjának 2004 óta célja a hátrányos helyzetű fiatalok számára az esélyteremtés, a felzárkóztatás. A támogatói program kapcsán minden hatályos információt (beleértve az eredményhirdetést, az egyéb keletkezett információkat is) a www.matrixalapitvany.hu oldalán teszi közzé. A program (a több tízszeres túljelentkezés végett) igyekszik a legrászorultabbakat számítógéphez segíteni. Mivel több a jelentkező, mint amennyi számítógép rendelkezésre áll, így a pályázaton számítógépért indulók elfogadják, hogy bármiféle kártérítés vagy reklamáció a program kapcsán kizárt.

Telefonszám: 06-20-620-52-10, melyen minden hétköznap 9-11 óra között kérhető a programról információ,
    E-mail cím: matrix[kukac]zug.hu, melyen írásban a programról kérhető információ,

Pillanatképek a 2013-as számítógép átadásról:

• Jégcsapot törtünk a 'száradó' ruhákról

Jégcsapot törtünk a 'száradó' ruhákrólA romos háznál a háttérben zsibongó gyerekek izgatottan, zavarodott emberi hangokkal zajongják be a hátsó udvarból kiszűrődő sertések röfögését. A szomszéd házat elválasztó kerítésen jégcsapok lógnak a száradó ruhákból. Első ránézésre szép látvány a jégcsapsor, de ha belegondolunk ezeket a ruhákat hordani is akarják. Mínusz 10 fokban a száradás sokáig eltarthat...
    "Nincs mosógép, és nincs centrifuga, nyolcan lakunk a 2 kis lyukban, száradási hely sincs a kályha körül" - tudtuk meg.

• Csokigyűjtés 2018

Csokigyűjtés 2018Csokigyűjtő verseny iskolás osztályok és óvodai csoportok együttműködésével! Kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai és önkéntesei más segítség mellett csokoládét is osztanak. Óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok 'Szeretetcsoki' csokoládé gyűjtő akciót szervez. A csoportok a közösségükben összegyűjtött tábla csokikkal segítik az alapítvány fontos gyermek és családvédelmi tevékenységét, az alapítvány a legtöbb csokit beküldő csoportokat megjutalmazza.

• A Mátrix révén vált színesebbé a Down Világnap

A Mátrix révén vált színesebbé a Down VilágnapA szegedi Szivárvány Szülő Alapítvány szervezésében a Down Világnap alkalmából a Százszorszép Gyermekházban került a down szindróma kapcsán megrendezésre az a rendezvény, melyet alapítványunk is támogatott.
    A program célja a gyerekek számára élményteremtés, illetve a figyelem felhívás a másság elfogadása kapcsán. Viccesen szólva a "Kromoszóma-Függetlenség Napja! :-)" volt ez, ahol kicsit tudtunk tenni a kirekesztettség ellen, az elfogadásért.

• Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulók

Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulókA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2014. szeptember 6-án, szombaton ötszáz kilónyi friss, hazai almát, répát, zöldséget osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A kétszáz csomag élelmiszer adomány az osztás megkezdése után szinte azonnal elfogyott. Hosszú sorokban kígyóztak az élelmiszerre várók. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• Mátrix a migránsokért

Mátrix a migránsokértA Mátrix Közhasznú Alapítvány más segélyszervezetekkel együtt a migránsok vonulásának támogatásán munkálkodik. Napok óta a nagy melegben ásványvízzel a szomjúság ellen, kéztörlő kendőkkel a higiénia eléréséért, takarókkal az éjjeli itt tartózkodók helyzetének elviselhetőbbé tételéért dolgozik a szervezet. Dudás Zsanett, a Mátrix vezetője kifejtette, hogy a lehetőségekhez mérten minden nélkülöző ittlétén eszközeik erejéig próbálnak segíteni. A migránsok számára az országunkban tartózkodásuk alatt a segítségnyújtás mellett próbálnak információkat is adni, például arra vonatkozóan, hogy ügyeljenek arra, hogy a közterület nem illemhely, a hulladékokat és a felesleges ruházatot ne az utcára dobálják szét, hanem helyezzék a hulladékgyűjtőkbe.

• Nélkülöző családokat támogattunk

Nélkülöző családokat támogattunkVasárnap a nagy hideg ellenére egész délelőtt folyamatosan érkeztek a családok a Vidámabb Életért Alapítvány által szervezett, az Angyali.hu, a Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület közös jótékonysági programjára. Az adományosztáson gyümölcs, tartós élelmiszer, játék, édesség, ruha, cipő és könyvek várták a rászorulókat. Az adományosztás segítette a karácsonyi időszakban azokat is, akiknek a boltban nehéz mindent pénzért beszerezni. A családtámogatást nagy hálával fogadták a nagycsaládosok és a nélkülözésben élők. Jól jött a segítség az idősek - egyedülállók számára is.

• Vitaminosztás rászorulóknak

Vitaminosztás rászorulóknak 2016. év elején 1000 doboz jó minőségű vitamin kiosztásával segítette a Mátrix Közhasznú Alapítvány a szív- és érrendszeri betegséggel élők jobb egészségi állapotát. A kiosztott LiveNaturals Krill Supercomplex B vitaminok krill olajat tartalmazó lágyzselatin kapszulák B-vitaminokat is tartalmaznak, mely elsősorban szív- és érrendszeri betegségben küszködők számára hathat kedvezően. Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program céljaként azt tűzte ki, hogy a rászoruló és krónikus betegségben küszködő embereket segítse. Az ingyenesen kiosztott vitaminok anyagi értéke 6-7 millió forint között mozgott.

• Kedvezményes fenyőfa rászorulóknak - fenyőt adtunk az ünnephez

Kedvezményes fenyőfa rászorulóknak - fenyőt adtunk az ünnephezA Karitáció Alapítvány és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kedvezményes áron juttatott 200 fenyőfát olyan rászoruló gyermekes családokhoz, akik rendes áron megvenni nem tudták volna a szeretet ünnepéhez nélkülözhetetlen kelléket.
    A családok nagyon örültek a lehetőségnek, hiszen az ünnepet felcsillagozza egy igazi fenyőillat a szobában. A támogató lakosság nélkül munkánk nem menne, így az okozott öröm minden támogatónk közös érdeme.

• Tüzifa beszerzését támogattuk

Nagyon sok a rászoruló.

A központi fûtéses, panelházban lakó, elszegényedett családok sem tudják elképzelni, hogy a külterületen élõ, nélkülözõ, teljes szegénységben-és kiszolgáltatottságban lévõ felnõtteknek és csemetéinek milyen nehéz is az élete...

A kopár, hideg, romos házban élõ, sokgyerekes család által belakott albérleti házat segítettük felfûteni, támogattuk a tûzifa beszerzést-és a házhoz szállítást.

• Így készült az ezer jótékonysági Mikuláscsomag

Így készült az ezer jótékonysági MikuláscsomagVégy háromszáz kiló szaloncukrot, ezer csokimikulást, harminc kiló cukorkát és nyalókát, negyven kiló ropit, ezer táblacsokit, százhúsz kiló almát, mogyorót. Mindezt tedd bele a Mikulás zacskóba. Mindez két napig tart, fél tucat önkéntesnek... de ha kész van, ezer nélkülöző gyermek nagyon nagy örömet élhet át ezáltal. Ebben az évben a Mikulás projekt nem jöhetett volna létre a Karitáció alapítvány, az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány együttműködése és a Segítő Angyalok nélkül.