• Szabit az orral festő fiút, és az állatkert fenntartót támogattuk

• Szabit az orral festő fiút, és az állatkert fenntartót támogattukSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most a támogatók nagylelkű segítsége révén anyagi támogatást juttattunk a boldogulásához.

Minden apró segítség óriási!
    A mindennapi nehézségek legyőzése a cél. Az esélyteremtés, a létfenntartás, a táplálkozás.

Szabi bajban van, de élete értelmei az állatok. Nagy állatbarát. A szegényes házuk hátsó udvarrészében egy csodaszép világot tart fenn, benne sok-sok állattal. A hely neve egyszerűen csak a "Világ legkisebb állatkertje", és tényleg az!

"Mátrix Segélyalap" OTP. számlaszám fogadja a fiú és a család számára a lakossági és céges adományokat (melyet teljes egészében továbbad Szabolcs részére). Belföldi utalás esetén a számlaszám: 11735005-20510350, a közlemény rovatba kérjük beírni: "Sárközi Sz.", nemzetközi utalás esetén a HU56-1173-5005-2051-0350-0000-0000 (SWIFT Kód (BIC): OTPVHUHB), a közlemény rovatba kérjük beírni: "Sárközi Sz.".

Adó 1% felajánlása révén is segíthet!
    Adó 1%: 18472273-1-06

Figyelmét, érdeklődését, támogatását hálásan köszönjük! Jelen támogatásunk csak csepp a tengerben, de sok kis csepp folyót fakaszthat!!!

• Állatvédelmi, szõrmeellenes kampány 2007

Tudta, hogy évente 50.000.000. állat pusztul el a bundakabátok készítése miatt? Az állatok bundáját felhasználni olyan jelentéktelen célokra, mint a szõrmedivat, nem a jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az anyagi hasznot segíti elõ.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány 2007 / 2008-as szõrmeellenes kampányán belül a családok már meglévõ bundakabátjait, prémgallérjait gyûjtötte be. A program zárásaként az állatvédõk (környezettudatos vásárlói szokást segítõ) állatvédelmi információs pontokat állítottak az ország számos pontján.

• Három tonna ruhaadományt kaptak az öcsödi rászorulók

Három tonna ruhaadományt kaptak az öcsödi rászorulókAz öcsödi rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A három tonnányi ruhát, cipőt, ágyneműt, játékot az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt az öcsödiek nagy örömmel fogadták.

• Vitaminosztás rászorulóknak

Vitaminosztás rászorulóknak 2016. év elején 1000 doboz jó minőségű vitamin kiosztásával segítette a Mátrix Közhasznú Alapítvány a szív- és érrendszeri betegséggel élők jobb egészségi állapotát. A kiosztott LiveNaturals Krill Supercomplex B vitaminok krill olajat tartalmazó lágyzselatin kapszulák B-vitaminokat is tartalmaznak, mely elsősorban szív- és érrendszeri betegségben küszködők számára hathat kedvezően. Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program céljaként azt tűzte ki, hogy a rászoruló és krónikus betegségben küszködő embereket segítse. Az ingyenesen kiosztott vitaminok anyagi értéke 6-7 millió forint között mozgott.

• Karácsonyi játék adományok - családtámogatás

Karácsonyi játék adományok - családtámogatásA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ ajándékválogatójában nélkülöző családok gyermekei számára tudtunk biztosítani gyermekjátékokat. Az év végi ünnepek sok család számára rémálmot jelentenek, hiszen a mindennapi megélhetés szűkében erre az időszakra nem jut játékra - ajándékra, örömszerzésre. A gyermekes családok nagy örömmel fogadták a társasjátékokat, építőkockákat, plüss figurákat, könyveket, babákat, kártya játékokat. Családtámogató programunk sikere a jobb módú emberek együttműködése révén valósulhatott meg. Köszönjük!

• Tolószék adomány

Tolószék adományNem várt élethelyzetbe került a nagymama, baleset érte, tolószékbe kényszerült. Az élete megkönnyítése érdekében az alapítványtól kértek segítséget, közös erővel megszereztük számára az életét megkönnyítő tolószéket. Az adomány nagy segítség a méltóságteljes élethez, hiszen a közlekedés ezáltal lehet megoldott. A lakosság, a jóérzésű emberek nélkül nem tudnánk segíteni, a siker minden támogató és felajánló közös érdeme. Hálásan köszönjük a leajánlók adományait, felajánlásait, az adó 1 százalék felajánlásokat. Segítsünk még sok - sok alkalommal, közösen! Köszönjük!

• Tavaszi tisztító kúra a kirándulás, és a környezetvédelem is?! (2005)

Gyermekvédelem, örömszerzés!

Nyár elején a frissítõ kirándulások és a regenerálódás részeként szemétszedést tartottunk a városban.

A napsütés és a ragyogó tavasz velünk volt, így kellemes kirándulással egybekötve védtük meg környezetünket.

• Húsvéti támogatás rászorulóknak

Húsvéti támogatás rászorulóknakTöbb autót megpakoltunk gyümölcsökkel, sonkákkal, szalámikkal, csokikkal, ünnepi édességekkel, majd osztó körútra indultunk.

Elsősorban szegény (kirekesztett), rászoruló, sérült gyerekeket nevelő családokat, közösségeket látogattunk meg. Volt is nagy öröm!

Sajnos sok olyan helyen voltunk, ahol nélkülünk a húsvét ugyanolyan terhelt / üres lett volna, mint a többi nap, amikor a létért folyik a küzdelem.

• Számítógépeket kapott az Üdvhadsereg

Számítógépeket kapott az ÜdvhadseregA Mátrix Közhasznú Alapítványtól számítógépeket kapott a Budapest VIII. kerületben működő Üdvhadsereg nappali melegedő, hajléktalanszálló, szociális konyha. A számítógép adomány révén a hajléktalanok, nappali melegedők, periférián lévő embertársaink az internet segítségével munkakínálatot böngészhetnek, informálódhatnak a napi hírekről, közösségi életet élhetnek. Az üdvhadsereg fontos társadalmi, szociális munkáját a Mátrix Közhasznú Alapítvány nagy örömmel támogatta. A számítógépek a legjobb helyre kerülhettek, melyekhez némi édességet is juttattunk.

• Szeretetcsomagokat postáztunk a nélkülözők megsegítésére!

Szeretetcsomagokat postáztunk a nélkülözők megsegítésére!Rászoruló családok, öregek - fiatalok tucatjai írnak nap mint nap... hogy segítsünk problémáik enyhítésében. Sajnos ha az alapítvány bevétele százszor ennyi lenne, akkor sem lenne elég, hogy mindenki baját megoldjuk - segítsük. Ünnepek idején viszont az alap támogatói programok mellett adventi szeretetcsomagokat postázunk, többek között az Ádám családnak is, ahol hét pici gyermek nélkülözik! Segítségünk sokszor életmentő! Segítsen Ön is! Együtt csodákra vagyunk képesek!

• Ezer jótékonysági Mikulás csomag rászoruló gyerekeknek

Ezer jótékonysági Mikulás csomag rászoruló gyerekeknekSok kisgyermek számára az elszegényedés miatt nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékoz meg az ország minden részén Mikulás csomaggal. Az önkéntesek az ünnepek előtti hetekben szorgosan készülődtek az ajándékozás háttérfeladataival. A Centerke Adományozó Központ Advent idején tízezernyi fagyás ellen védő ruha, cipő, takaró osztásában vesz részt. A segítő rendezvényeken támogatott családok mellett szervezeteket, csoportokat is segít adományokkal jótékonysági együttműködés.