bohócdoktor vizit szja 1%
  • Alapítványunk segítő programját támogatta a MOL Motoros Family

• Alapítványunk segítő programját támogatta a MOL Motoros FamilyHatalmas mennyiségű, több mint 4 tonna adomány átadásával zárult a MOL Motoros Family idei szezonja. A novemberi országos adománygyűjtés során segítő szándékú jótevők százai adták le ajándékaikat a MOL kutakon azok számára, akik nehéz helyzetben várják a telet és az ünnepeket. A beérkezett csomagokat a Bethesda Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ között osztották szét, hogy minden felajánlás a lehető legjobb helyre kerüljön.

Mező Misiék ajándékokkal és zenés meglepetéssel készültek
    A motoros család nagykövetei egy emberként állnak ki a jó ügy mellett, és miután maguk is leadták adományaikat, december 12-én személyesen juttatták el az összegyűjtött játékokat, könyveket és gyerekruhákat a Bethesda Gyermekkorház kis betegei számára. Harsányi Levi és Kárász Robi oldalán Mező Misi és Kovács Áron az ajándékok mellett közös zenéléssel is segítettek egy kis vidámságot csempészni a kórház falai közé.

Teli kamionnal a rászoruló családokhoz
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány Centerke Adományozó Központjának képviseletében Dudás Zsanett vette át a több tonnányi adományt, ruhaneműket, tartós élelmiszereket, játékokat és műszaki cikkeket, melyeket Silkroad Trans budaörsi telephelyéről szállítottak el a nehéz helyzetben lévő családok számára. A Mátrix Alapítvány évente tízezernél több családot, egyedülállót, közösséget segít adománnyal, melyről a www.centerke.hu internetes oldalon lehet megismerkedni. A MOL Motoros Family által juttatott adományok sok száz család ünnepi perceit teszik boldogabbá.

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Terecske és Ózd településeken járt az alapítványi adventi kavalkád

Terecske és Ózd településeken járt az alapítványi adventi kavalkádTerecske településen az egyik lakos által működtetett adományozó helyet segítettük többszáz kiló ruhával, cipővel, játékokkal. Ózdon a Sajóvárkonyi Általános Iskola, Ifjúsági Ház, Újvárostéri Általános Iskola, Vasvárúti Általános Iskola kétszázhúsz nélkülöző gyermeke számára juttattunk Mikulás ajándékokat, édességet. A térségben nagy a szegénység, a mindennapi betevő megszerzése is óriási gondot jelent az embereknek, így a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány által juttatott teherautónyi adomány igazán jó helyre került.

• Számítógép Álom 2012 - Gyerekek kaptak számítógépet

Számítógép Álom 2012 - Gyerekek kaptak számítógépetÖtszáznál több tehetséges gyermek tanára vagy gondviselője nevezte be csemetéjét a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom 2012-es támogatói programjába. Azok indulhattak a számítógépért, akik 10-14 év közöttiek, akiknek legalább 2 testvérük van, tanulmányi átlaguk elérte a 4,5 átlagot, otthonukban nincs számítógép, létminimum alatt élnek, és vállalják a személyes átvételt Szegeden, az alapítvány központjában. A támogatást kérők töredéke (35 család) részesülhetett számítógép adományban, részükre gratulálunk és a gép használatához sok élményt / örömet kívánunk!

• Adj egy könyvet karácsonyra 2013

Adj egy könyvet karácsonyra 2013A polcon porosodó könyvek, a már nem használt játékok, ruhák - cipők felajánlásával óriási örömet okozhatunk nélkülöző családok gyermekei részére. Sajnos egyre több gyermek van, akik anyagi okokból nem kapnak ajándékot családjuktól. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány "Adj egy könyvet karácsonyra" lakossággal és cégekkel együttműködő támogatói programja több mint egy évtizede töretlenül sikeres és gyermekek tízezrei számára okozott már örömet. Idén is együtt segíthetünk a rászorulókon.

• Gyógyulj Dia! - Segítsen Ön is!

Gyógyulj Dia! - Segítsen Ön is!Gazsó Dia másfél éves, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. A látáskárosodás, agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára nagy segítség lenne a lakossági összefogás, hiszen a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni. Minden apró segítség ÉLETET ment.

• Ruha és cipőadomány érkezett

Ruha és cipőadomány érkezettAz Orpheus Állatvédő Egyesület önkéntesei is beszálltak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ adománybázisának feltöltésébe. Iskolák által felajánlott (iskolákban hagyott / leadott) ruhákat, cipőket, kabátokat gyűjtöttük be, melyeket rászoruló gyerekek és családjaik számára osztunk ki. Családok számára nagy segítség a használt, de még használható gyermekruha és cipő. Egyre többen segítenek a Centerkén keresztül a rászorulókon, így a társadalmi felelősségvállalás jó irányba mutató.

• Sok éhezőnek nem jutott az októberi Mátrixos élelmiszersegélyből

Sok éhezőnek nem jutott az októberi Mátrixos élelmiszersegélybőlVégeláthatatlan sorban álltak a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány raktára előtt az októberi élelmiszerosztáson a rászoruló családok, idősek, fedél nélküliek. A kétszáz élelmiszercsomagot sorszám szerint elsőre a kisgyerekes anyukák, a mozgássérültek, majd a többi rászoruló kaphatta meg. A tésztáért, rizsért, cukorért, lisztért, édességért nagy volt a tolakodás, a későn érkezők üres kézzel távoztak. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) várták. Támogatói programunk Segítőink nélkül nem lett volna ilyen sikeres!

• Soltiék hűtőt kaptak

Soltiék hűtőt kaptakA védőnőtől érkezett a segélykérő üzenet: egyik védencüknél kis baba van, a hűtő elromlott, a baba ételeinek higiénikus tárolása vált problémássá.

Habár az alapítvány is nehéz anyagi körülmények között működik, egy korábbi adományozás kapcsán éppen rendelkezésre állt raktárhelyiségünkben egy mélyhűtő résszel is rendelkező, jó állapotban lévő hűtőszekrény. Gyors szervezői munka után a család számára nélkülözhetetlen háztartási eszközt házhoz vittük, be is üzemeltük.

• 120 családnak osztottunk élelmiszercsomagot

Tudtad, hogy nagyon sok ember rendszeresen éhezni kényszerül?!

Nem csak felnõttek, hanem gyerekes családok is!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvánnyal együttmûködve 120 család részére biztosított élelmiszercsomagot, amely tartós élelmiszereket tartalmazott.

A családok levest, tésztát, kekszet és édes süteményt vihettek haza.

• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése

Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése2014 októberében kaptuk a csodás hírt, miszerint Alapítványunk az Adhat Vonal jóvoltából telefonos adománygyűjtést folytathat a 13600/22-es Adhat Vonalon. E pályázat elnyerésével új – a visszajelzések szerint – közkedvelt adománygyűjtési forma valósulhat meg gyermekmentő és segítő tevékenységünk eredményének javítása érdekében. Az adománygyűjtési felhívást facebook oldalunkon, valamint valamennyi weboldalunkon közzétettük. Alkalmi és állandó támogatók nagylelkű segítségének köszönhetően együtt segíthetünk a rászoruló gyerekeken. Kedves segítőink, jóakaró Angyalok: hálás köszönetet mondunk minden egyes támogatásért!

• Prevenciós munka a deszki Padlás Diszkóban

Alapítványunk a káros szenvedélyek ellen, információs bázist indít a deszki Padlás Diszkóban.

Fõ célunk az egészséges életmód népszerûsítése mellett a bûnmegelõzés segítése, a kultúrált szórakozási lehetõség megteremtése.