• Sikeres volt a SZIN 2015 Csodafalu

• Sikeres volt a SZIN 2015 CsodafaluNagy sikert aratott a Szegedi Ifjúsági Napok keretén belül megrendezett SZIN Csodafalu, ahol a fesztivál ideje alatt közel ötszáz sérült, nagycsaládos, egyéb hátránnyal küszködő gyermek kapott élményt, figyelmet, örömet. A SZIN szervező csapata és a Mátrix Közhasznú Alapítvány a résztvevőket egész napos szórakoztató programmal, reggelivel, ebéddel és uzsonnával látta el. A gyerekek a fesztivál területén vidámparkban szórakozhattak, egész nap ugrálóvárban mozoghattak, bepillanthattak a színpadok kulisszái mögé, volt barangolás a fesztivál érdekes programhelyszínein, továbbá arcfestés, a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai révén lufihajtogatás és jóga, Mézes Mazsolka meséivel bábszínház is várta a résztvevőket.

Sikeres volt a SZIN 2015. Csodafalu
    A gyerekeket naponta többszáz túrórudival a Mizo látta el, több tucat kortárs és felnőtt önkéntes pedig szakmai felügyelettel segítette a sikert. Dudás Zsanett, a Mátrix Alapítvány vezetője kifejtette, hogy a társadalmi integráció, a szocializáció, a jó közösség a gyerekek fejlődését segíti, ez volt a SZIN Csodafalu szervezőinek legfőbb célja.

• Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók

Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók Ne hagyjuk magukra a nagy bajban lévőket és a nélkülözőket!

A MÁTRIX Alapítvány a Karitáció Alapítvánnyal és az Orpheus Egyesülettel közösen indították a tüzelő anyaggal támogató segélyprogramot. 2012 október - december hónapban fűtőanyagot (fát, brikettet, szenet) oszt rászoruló családoknak a három szervezet. A beérkezett kérelmek legrászorultabbjai számíthatnak tüzelő támogatásra, hogy a zord hideg télben biztonságban érezhessék magukat.

• Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a MesedoktorokSegíteni jó, segítsünk közösen! Értékes díjak! Kórházak - rendelőintézetek tárgyi feltételeinek támogatására és szegénységben élő kisgyermekek megsegítésére óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok Csapat ceruza, filctoll, zsírkréta gyűjtő akciót szervez. Iskolák osztályai, óvodai csoportok a jótékonyság keretein belül segítő munkájukért értékes díjazásban részesülnek.

• Adományoztunk Anita gyógyulásáért!

A vajdasági magyar kislány súlyos leukémiával küszködik. Magyarországi gyógykezelését (az életmentõ beavatkozások elõtti kemoterápiát) az OEP nem támogatja.

Így a terápia után következõ csontvelõ transzplantáció és az azt követõ õssejt kezelés eredményessége veszélybe kerülhet.

Az együttérzés és a drukk mellé a 4,5 millió forintos kezelésbe segítettünk bele szerény lehetõségeink révén.

• Mézet és gombát kaptak rászorulók

Mézet és gombát kaptak rászorulókNagycsaládosok és idősek kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a nagycsaládosok, idősek, egyedülállók, számukra nagy segítség az élelmiszer adomány. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez csak csepp a tengerben". Az előkészített élelmiszer csomagok mind egytől egyig jó helyre kerültek.

• Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos Mikulás

Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos MikulásEgyre több családban gond a megélhetés, az ünnepekkor sok gyermek nem kap ajándékot. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adventi időszakban is azon munkálkodik, hogy ne legyen nélkülöző gyermek és felnőtt. A VIP Limuzin jóvoltából a héten budapesti nehéz sorsú gyerekekhez limuzinnal érkezett az ajándékot hozó Mikulás. Az ajándékozás mellett élmény volt a gyerekeknek, hogy kipróbálhatták a hosszú, nem mindennapi csodajárgányt. A nem mindennapi élmény a gyerekek számára élménypedagógiás módszerként szolgálhatott a szocializáció fejlesztésének elérése érdekében.

• Tamás sportteljesítményének támogatása

Tamás sportteljesítményének támogatásaNádasdi - Vad Tamás 2008-ban született, kisgyermek korától sport tehetség. A kick-box iránt körülbelül hat évesen kezdett el élénkebben érdeklődni. Először az átlagosnál sokkal több edzés, majd a tehetségének köszönhetően a versenyek léptek az életébe. Megszámlálhatatlan bajnokságban vett ezidáig részt, legtöbbön kimagasló eredményt, érmet, serleget hozott haza. Tomi az élsport mellett kitűnő - dicséretes tanuló. A gyermek egy sikeres sport életút előtt áll, a Mátrix Közhasznú Alapítvány az utat körülövező terhek, költségek finanszírozását segíti. Támogassuk közösen Tamást, hogy még sikeresebb sport teljesítményt érhessen el.

• Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapat

Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapatAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött több ezer plüssfigurával teszik gazdagabbá (nyolcezer plüssfigura gyűlt össze). Az alapítvány mellett több másik adventi program is támogatásra kerül az összegyűjtött játékokból, így az öröm még szélesebb lehet. A kollégium lakói gondoltak a nagybeteg picire, Diára is, aki súlyos betegségben szenved. Családja számára fél tonnányi kupakot adtak át. Gazsó Dia családja eddig üdítős kupakok tonnáit gyűjtötte össze, hogy az abból befolyó pénzösszegeket a kislány gyógyítására használják fel.

• Ezer gyermek várta a jótékonysági Mikulást Szegeden

Ezer gyermek várta a jótékonysági Mikulást SzegedenKígyózó sorokban várták vasárnap délután Szegeden, a Dugonics téren kisgyermekes családok, hogy a Mikulással egy pár pillanatra találkozhassanak. A Mátrix Közhasznú Alapítvány jóvoltából ezer hátrányos helyzetű gyermek kapott a jótékonysági Mikulástól jól megtömött ajándék csomagot. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője a szegénység visszaszorítása kapcsán fontosnak tartja a közösség megoldó erejét, a példamutatást, az élményteremtést. A gyerekek a nagyszakállút nagy örömmel fogadták. A program előkészületeiben a szociális intézmények is segédkeztek, a gördülékeny lebonyolításban tucatnyi segítő - önkéntes is részt vett.

• 2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagot

2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagotMázsaszámra fogyott a szaloncukor és a vitaminokkal teli gyümölcs is.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, Az Orpheus Állatvédő Egyesület jóvoltából 2010. december 4-5-én délután egy és öt óra között, a szegedi Dóm Téri Advent Mikulás Ünnepségén nyolcszáz hátrányos helyzetű család csemetéje számára osztott ki ajándékcsomagot. A zenés mulatsággal egybekötött ajándékosztás ideje alatt több mint 1000 család fordult meg a bálaszínházban.

• Máté és Zsolt örült a Mátrix örömszerző adományának

Máté és Zsolt örült a Mátrix örömszerző adományának"Köszönjük az adományt Máté és Zsolt nevében." A Gottsegen György Alapítvány levele váratlanul ért bennünket, hiszen a műszívre került gyerekeknek szánt adományozásért nem vártunk semmiféle visszajelzést. Illés Máté öt évesen, Szabó Zsolti pedig négy évesen került kritikus állapotuk miatt műszívre. Szerencsére mindkét gyerkőc számára sikerült donort találni.

A gyerekeknek sikeres felépülést kívánunk!