• Még több segítség az adventi időszakban

• Még több segítség az adventi időszakbanA Centerke Adományozó Központ a téli időszakban magánszemélyek támogatása mellett az ország számos pontján jótékonyági egyesületeket, alapítványokat, közösségeket támogat segítő adományokkal, elsősorban ruhát, cipőt, tartós élelmiszert juttat a nélkülözők megsegítésére. A rászorulókat segítő szervezetek és a működést segítő támogatók az info@matrixalapitvany.hu címen vehetik fel az együttműködés érdekében a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal a kapcsolatot. Karácsonyi segítő szeretetszolgálatunk sok embernek nagyon jelentős segítséget jelent. Működjünk együtt még többen, hogy a lehető legtöbb rászoruló kaphasson segítséget.

Tízezer adventi segítségnyújtás rászorulóknak

Tegyük együtt a szeretet ünnepét örömtelivé! Az advent és karácsony ünnepi időszakában felgyorsulnak az események. Sok az adománykérő, de nagy dolgok helyett ezernyi apróság, ami segítséget jelent a lakosságnak. A Centerke Adományozó Központban a legszegényebbek, a legrászorultabbak a tartós élelmiszer, a ruha és cipő mellett egyre gyakrabban keresnek meleg zoknit, harisnyát, de még alsóneműt is. Az egyre hidegebb napokon a réteges öltözködés nem csak a fedél nélküliek, hanem a fűtetlen helyiségekben élők kihűlését is megelőzheti. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományosztó helyen évente tízezernél több életminőséget segítő ruha és cipő, egyéb használati tárgy talál ingyenesen gazdára. Nagyon fontos, hogy az adományt kérők mellett az adományt felajánlók is rendszeresen betérjenek szeretetcsomagjaikkal a Centerkébe, ezért az alapítvány már nem használt, de még jó állapotú téli ruha, cipő, és kiegészítők felajánlására kér minden segíteni szándékozót. Sok család életben maradását teszi lehetővé a használt ruha-cipő támogatás, hiszen a megspórolható pénzeket így élelmiszerre, fűtésre is költhetik.

centerke adományozó központ

A Centerke Adományozó Központ a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Szeged, Roosevelt tér 5. alatt működő olyan helyisége, ahol a segítségkérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból – cipőkből, saját részre. Keddtől péntekig 10-17 óra között várják az érdeklődőket. Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét. Az adományt leadók ingyenesen válogathatnak az üzlet kínálatából. Pénzforgalom a működési elvből adódóan nincsen. Az alapítvány 2003 óta segíti támogatói programokkal a rászoruló lakosságot. Az elszegényedők egyre nagyobb körének olykor óriási segítség egy pár cipő, nadrág vagy gyerekruha, hiszen támogatás nélkül a rezsi, az élelem, a ruha finanszírozása között kellene választaniuk. A www.centerke.hu és a www.facebook.com/centerke.hu oldalon bővebb ismertető található meg a jótékonysági programról.

Nem csak karácsonykor segítünk, hanem egész évben folyik a jótékonykodás. A legapróbb támogatás is sokat segít, hogy a segítő feladatok ellátása révén a nélkülözők helyzetén javítani tudjunk! Együtt, Veled, közösen, nem csak karácsonykor!

Erre gyűjtünk: évente tízezer segítő adománnyal támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány a bajban lévőket, a nélkülözőket, a hátrányt szenvedőket. Ez naponta 40-50 segítségnyújtást jelent. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ minden nap ruhával, cipővel, tartós élelmiszerrel segíti a rászorulókat. A Gyermekmentő Sterilszoba a hátrányos helyzetben lévő családok betegséggel küszködő gyermekeinek gyógyulásában segít. A Gyógyító Mesedoktor program élménypedagógiával és élményterápiával vesz részt a kórházak munkájában. A Gyógyító Zenedoktor élményterápiás módszerekkel segíti a rászorulókat (szenvedélybetegeket, mentális problémákkal küszködőket, az oktatási intézményekben folyó fejlesztő munkát). Az alapítvány fontos feladatai között szerepel az egészségmegőrzés, a jótékony segítő feladatok, tehetséggondozás, hagyományőrzés, ingyenkonyha, élményprogramok. Az adományvonal révén a támogatók által felajánlott nagylelkű adományok 100%-ban a gyermekmentő és családsegítő programok sikeresebbé tételére kerülnek felhasználásra. Ezek mellett fontosabb programjaink között szerepelnek a Nembeteg.hu Életmódprogram, a Letudokfogyni Életmódprogram, a Letudokszokni Életmódprogram, a Kezdjünk Új Életet! - tömegsport mozgalom, az Ingyenkonyha Program, gyermekétkeztetés támogatása, élelmiszerosztások szervezése is.

Fontos kiemelni, hogy nem csak karácsonykor és ünnepekkor segítünk! Adomány felajánlással és önkéntes segítséggel az év teljes időszakában bekapcsolódhatnak segítők, magánszemélyek, cégek. Együtt tegyünk jót, segítsük az elszegényedőket, kirekesztetteket, problémákkal küszködőket.

Az előző év karácsonyi és adventi időszakában 1000 Mikuláscsomagot juttattunk el nehéz körülmények között élő gyermekeknek. Karácsony előtt több ezer ajándékot, ruhát, játékot, tartós élelmiszert vittünk nehéz helyzetben lévő családoknak, közösségeknek.

• Adó 1 százalék Gyermekmentésre

Adó 1 százalék GyermekmentésreAz adó egy százalék felajánlásával a gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő feladatainkat támogatod. Évente tízezernél többször segítünk! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató Mátrix Alapítvány csapata ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, bajban lévőket segít. Az alapítvány segítő csapatának célja, hogy senki ne maradjon bajban, a lehető legtöbben találják meg problémáikból a kiutat. A segítő tevékenységben Te is részt vállalhatsz: önkéntes segítség, anyagi támogatás mellett adó 1% felajánlással is részt vehetsz az egész éves segítő programban.

• Számítógépeket kaptak a Nagycsaládosok

Számítógépeket kaptak a NagycsaládosokA Mátrix Közhasznú Alapítvány az éves "Jó bizonyítványért számítógép jár" támogatói programján kívül évente több tucat még használható állapotú számítógépet, részegységeket ad át rászoruló családoknak, közösségeknek. A Nagycsaládosok egyesülete az évek folyamán számos alkalommal részesült mátrixos számítógép adományban, melyet karbantartás után rászoruló, nagycsaládos, gyerekes családok kaptak meg. Az esélyegyenlőség jegyében folyó támogatás révén az informatikában, a tanulásban is fel tudnak a gyerekek zárkózni.

• Élelmiszercsomagokat osztott rászorulóknak a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány

Élelmiszercsomagokat osztott rászorulóknak a MÁTRIX Közhasznú AlapítványA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013. szeptember 3-án, kedden kétszáz élelmiszercsomaggal (tésztával, rizzsel, cukorral, liszttel, édességgel) várta a lakosságot. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) vártuk. A kiosztás délelőtt 10 órától (15 óráig), az alapítvány címén (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.), érkezési sorrendben történt. Szeptember (beiskolázás) környékén sok családnak, de az időseknek is jól - nagy segítség - a néhány egységből álló élelmiszer csomag.

• Rászorulók kaptak mézet, gombát, tartós élelmiszert

Rászorulók kaptak mézet, gombát, tartós élelmiszertCsütörtökön nagycsaládosok és idősek kaptak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből, gombából, tartós élelmiszerből. Folyamatosan érkeztek a támogatást igénylők a Centerke Adományozó Központba, a támogatottak a szociális ellátórendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. A kisgyermekes családoknak édesség is jutott. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak.

• Tolongtak a rászorulók a januári élelmiszerosztáson

Tolongtak a rászorulók a januári élelmiszerosztásonA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány kétszázötven januári élelmiszercsomaggal támogatta a családosokat, idős - egyedülállókat. Az egy tonnát meghaladó élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A csomagokban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között édesség is akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnők, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Sajnos most sem volt mindenkinek kuponja, volt akinek nem jutott az élelmiszercsomagokból. Egymást segítve tehetünk a szegénység visszaszorításáért!

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély Kemecsére

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély KemecséreNem csak Szeged környékieket támogat az alapítványi Centerke Adományozó Központ. Csütörtök reggel a Szabolcs megyei Kemecsére indult Szegedről tonnányi meleg téli ruha, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a Mátrix

A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a MátrixTolongtak az érdeklődők az információkért és a kiadványokért.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület 2012-ben is meghívást kapott a Hungexpo Zrt. által szervezett BNV-re (Budapesti Nemzetközi Vásárra). A Mátrix a több ezres vendégsereggel ismertetni tudta szociális, egészségvédelmi, élményt adó kulturális és hagyományőrző programjait. A vendégek számára ajándékokat, kiadványokat osztott.

• Most nem adtunk, hanem kaptunk :)

Most nem adtunk, hanem kaptunk :)A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány karácsonyi adományozói munkásságát támogatja az egyetemnél lévő Nyugi Kávézó. A helyszínen lehetőség nyílt arra, hogy a felállított jótékonysági fenyőfa alá az egyetemisták és a többi vendég játékot, ajándéknak való könyvet, édességet rakjon a fa alá. A fenyőfa (hogy ne legyen csupasz) díszítéséhez a Tabán utcai óvoda és a Rókusi Körúti Bölcsőde apraja - nagyja készített az segítő program támogatásához díszeket. A "Nyugi Te is segíthetsz" program sikere a Te sikered is lehet!

• A nagycsaládosok egyesületét támogattuk

A nagycsaládosok egyesületét támogattukAz 1989 óta működő Fészek Szegedi Nagycsaládosok Egyesületével évek óta együttműködik a MÁTRIX Közhasznú alapítvány. 2011 karácsonyán a nagycsaládosok ünnepségét élelmiszer adománnyal, több tucat játékkal, Mikuláscsomagokkal és hét számítógép konfigurációval gazdagítottuk. Az egyre fogyó társadalmunkban nagyobb megbecsülést és több támogatást érdemelnének a nagycsaládosok. Ezt segíti az alapítványunk és a lakosság által összeadott támogatás, melyért hálás köszönet jár minden pártolónkat.

• Számítógép Álom 2012 - Gyerekek kaptak számítógépet

Számítógép Álom 2012 - Gyerekek kaptak számítógépetÖtszáznál több tehetséges gyermek tanára vagy gondviselője nevezte be csemetéjét a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom 2012-es támogatói programjába. Azok indulhattak a számítógépért, akik 10-14 év közöttiek, akiknek legalább 2 testvérük van, tanulmányi átlaguk elérte a 4,5 átlagot, otthonukban nincs számítógép, létminimum alatt élnek, és vállalják a személyes átvételt Szegeden, az alapítvány központjában. A támogatást kérők töredéke (35 család) részesülhetett számítógép adományban, részükre gratulálunk és a gép használatához sok élményt / örömet kívánunk!