bohócdoktor vizit szja 1%
  • Három tonna élelmiszert kaptak rászorulók

• Három tonna élelmiszert kaptak rászorulókA karácsonyi ünnepek idején is rengetegen kényszerülnek nélkülözni. Négyszáz rászoruló család ünnepének megkönnyítéséhez a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány Szegeden, a Centerke Adományozó Központban három tonna tartós élelmiszert osztott szét. A támogatottak a szociális ellátórendszeren keresztül az osztás előtt az élelmiszerek átvételéhez szükséges kuponokat kaptak, melyre a segítő szervezetek a nélkülözőknek cukrot, lisztet, tésztát, szaloncukrot, konzerveket adtak. Az élelmiszersegélyből a halmozottan hátrányos helyzetű idős - egyedülállók, nagycsaládosok, csonka családban élők kaptak.

Óriási embertömeg érkezett a három tonnányi élelmiszersegélyre

Rácz Anett szociológus szerint sokan még mindig elszigetelődve élnek, nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, de most sem jutott mindenkinek az élelmiszer adományból. Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket. A támogató program a szegénység visszaszorításában vállal óriási szerepet.

Jó helyre került három tonna tartós élelmiszer
    Az alapítvány és a támogató magánszemélyek, cégek, segítő szervezetek kilónként, csomagonként, apró egységenként gyűjtötték össze a hatalmas mennyiségű, háromezer kilónyi élelmiszert. Évente tízezerszer segítjük a nélkülözőket, a bajban lévőket. A mostani élelmiszerosztás is bizonyította, hogy sokkal nagyobb az igény a segítségre, mint amennyi felajánlás jelenleg van. A Támogatók, adóbevalláskor az adó 1% felajánlók, az önkéntes segítők, a cégek nagylelkű támogatásai mind nagyon fontos elemei annak, hogy jótékony programjaink hatásosak és segítik azokat, akik bajban vannak.

Családok, idősek - egyedülállók, fogyatékkal élők is kaptak segítséget

Előre elkészített élelmiszercsomagokat kaptak az ünnepi időszakra a rászoruló embertársaink

Sajnos nem jutott mindenkinek mindenből, nagyon sok a nélkülöző embertársunk

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Adó 1 százalék Gyermekmentésre

Adó 1 százalék GyermekmentésreAz adó egy százalék felajánlásával a gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő feladatainkat támogatod. Évente tízezernél többször segítünk! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató Mátrix Alapítvány csapata ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, bajban lévőket segít. Az alapítvány segítő csapatának célja, hogy senki ne maradjon bajban, a lehető legtöbben találják meg problémáikból a kiutat. A segítő tevékenységben Te is részt vállalhatsz: önkéntes segítség, anyagi támogatás mellett adó 1% felajánlással is részt vehetsz az egész éves segítő programban.

• A Naturtex-SZTE-Szedeák adománya

A Naturtex-SZTE-Szedeák adományaA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ támogatottjait a Naturtex-SZTE-Szedeák idén is segítette ruha, cipő, tartós élelmiszer, édesség adományozással. A sportolók jótékonyan fogtak össze az alapítvány által támogatott nagycsaládosok, kisgyermekesek, idősek - egyedülállók megsegítéséért. A klub a Körmend elleni mérkőzés előtt várta a mérkőzésre érkező felajánlók adományait. A héten a Naturtex-SZTE-Szedeák sportolói maguk vitték el a szeretetcsomagokat az alapítványhoz, ahol az önkéntes segítők hálás köszönettel fogadták azokat. A támogató együttműködések révén még sikeresebb a szociális, támogató, adományosztó program.

• Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknak

Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknakA Mátrix Közhasznú Alapítvány lelkes önkéntesei háztáji gyümölcsfákról a tulajdonosok számára felesleges gyümölcsöt leszüretelték, majd ládákba rendezve jótékonysági élelmiszerosztásokon rászoruló családok és idős - egyedülállók számára osztották ki. Rácz Anett alapítványi elnök ismertette, hogy a friss gyümölcs többszörösen is hasznos adomány, hiszen a nélkülözők számára egészséges táplálékforrás és ízletes vitamin utánpótlás is. Segítőinkkel, támogatóinkkal közös a siker, köszönjük szépen! Mottónk beérett: "nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni".

• Hajléktalanszállóknak vittünk ruhaadomány csomagokat

Hajléktalanszállóknak vittünk ruhaadomány csomagokatNadrág, cipő, pulóver, alsónemű a legkeresettebb a hajléktalanok körében. Az alapítványunk által működtetett Centerke Adományozó Központ évente több tonna ruhát és cipőt juttat el a nagyra becsült együttműködő és támogató honfitársainknak köszönhetően a családok mellett a hajléktalanszállók lakóinak. A Mátrix Közhasznú Alapítvány szegénység elleni küzdelmet folytat, melybe a lakosság szabad kapacitását is folyamatosan bevonja. Nagyon szépen köszönjük a támogatók, segítők együttműködését, illetve az egész évben érzékelhető figyelmet, együttérzést.

• Fulókércsen járt a MÁTRIX Mikulás Csapat

Fulókércsen járt a MÁTRIX Mikulás CsapatÖrömmel fogadták Fulókércs lakói a finomságokkal érkezõ Mikulást. Fulókércsen 99%-os a munkanélküliség, rengeteg az önhibáján kívül hátrányos helyzetben élő gyermek is. Éppen ezért a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, és az Orpheus Állatvédő Egyesület Mikulás csapata útnak indult, hogy a településen élő hátrányos helyzetű gyermekeket megajándékozza. 2010. december 3-án pénteken délután 2 órára ért a Mikulás csapat a Borsod - Abaúj- Zemplén megye Északi részén, a Cserehát völgyében elhelyezkedő Fulókércsre.

• Segélyszállítmány indult Szegedről Tápióbicskére

Segélyszállítmány indult Szegedről TápióbicskéreA tápióbicskei rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. Tonnányi ruhát-cipőt kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt a tápióbicskeiek nagy örömmel fogadták.

• Az újszülött életmentést 2012-ben is támogattuk

Az újszülött életmentést 2012-ben is támogattuk Az élet első perceiben, óráiban sok újszülött számára nem adatik meg a szakszerű ellátás, ezáltal teljes egészség. A koraszülött életmentők fontos munkáját segítve adományoztunk egy nagyobb összeget.
    A pénz fontos a sikeres munkához. A szakszerű mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait (életben marad vagy meghal) és a későbbi évek életminőségét (testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott) döntően meghatározza.

• Centerke Adományozó Központ - egész évben segítség

Centerke Adományozó Központ - egész évben segítségA Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata az ünnepek előtti időszakban emberfeletti erővel igyekszik minden rászorulón segíteni. A lelkes alapítványosok élelmiszerosztásokkal, ajándékválogatóval, postai adományküldéssel is próbálják kielégíteni a segítségért ezrével jelentkezők népes sorát. Naponta 200 telefon, e-mail, postai levél érkezik be az alapítványhoz, a segítő kapacitás ennél jóval kisebb. A szervezet által működtetett Centerke Adományozó Központ nem csak az ünnepek idején, hanem egész évben segíti a nélkülözőket, segítségre szorulókat.

• Önkéntesek dolgoztak a Mátrix Sterilház szépítésén

Önkéntesek dolgoztak a Mátrix Sterilház szépítésénA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által létrehozott szentesi gyermekmentő Sterilház központjába lelkes önkéntesek szorgoskodtak, akik a ház körüli fákat megmetszették, a bokrok lenyírásában részt vettek, építettek és szépítettek. Az alapítvány számára nagy segítség, hogy vannak, akik erejükön felül egy picivel hozzájárulnak a segítő munkához, az értékek képzéséhez. Nehéz a működés, hiszen normatív támogatás nem jár a fontos feladatokhoz. Az alapítvány örömmel fogadja cégek kollektíváit, baráti társaságokat, hogy a együtt hozzunk létre eredményeket.

• Élelmiszergyűjtést támogattunk

Élelmiszergyűjtést támogattunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Magyar Élelmiszerbank által szervezett Karácsonyi Adománygyűjtést támogatta. 6 áruházba, a gyűjtést végző alapítványok, egyesületek készletéhez adott a Mátrix áruházanként 30-90 kg tartós élelmiszert. Szaloncukrot, édességet, porcukrot, sütéshez lisztet, főzéshez rizst, konzerveket, teafüvet, sót tésztaféléket. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, közösséget segít a hátrányok leküzdése érdekében élelmiszerhez. Az adventi időszakban a jótékonysági programokat szervező szervezeteket sikereik érdekében az alapítvány így is támogatja.