• Immunerősítő vitamint kaptak rászorulók

• Immunerősítő vitamint kaptak rászorulókNégyezer doboz, megközelítőleg tízmillió forint összértékű immunerősítő vitamin kiosztásával segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány a hátrányos helyzetű lakosság jobb egészségi állapotát. A kiosztásra kerülő kurkuma alapú LiveNaturals vitamin kapszulák hozzájárulnak a szervezet természetes védelméhez és az immunrendszer normál működéséhez, támogatja az idegrendszeri funkciókat és a máj normál állapotának és az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartását. A szegedi rászorulók mellett Bordány, Kövegy, Ruzsa, Felgyő, Deszk, Baks, Kübekháza, Ferencszállás, Klárafalva, Csanytelek, Üllés, Székkutas lakossága is részesült a jótékonysági adományokból.

Immunerősítő vitaminnal segítettük az egészségre törekvő rászorulókat

Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program céljaként azt tűzte ki, hogy a rászoruló és krónikus betegségben küszködő embereket segítse. Az ingyenesen kiosztásra kerülő vitaminok anyagi értéke megközelítőleg 10 millió forint. A rászorulók számára ingyenes kurkuma alapú vitaminokkal elsősorban egészségre törekvő nélkülözőket segít a Mátrix Közhasznú Alapítvány.

A LiveNaturals vitaminokat a támogatottak nagy szeretettel fogadták

Vitamin osztás intézményeknek, bohócdoktorokkal, mesedoktorokkal

Vitaminosztás, egészségvédelem, betegség megelőzés

Vitaminosztás települések szociális ellátói számára

Támogatónk nélkül az adományozás nem jöhetett volna létre, köszönjük!

• Ezer gyermeket ajándékozott meg az alapítványi Mikulás

Ezer gyermeket ajándékozott meg az alapítványi MikulásIdén is ellátogatott az ország számos olyan helyszínére a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány által közösen indított jótékonysági Mikulás, ahol elszegényedés, nélkülözés, kirekesztettség van. Sok kisgyermek számára a nélkülözés miatt nem jut az adventi ünnepek idején támogatás nélkül ajándék. Az alapítványi Mikulás 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékozott meg az ország minden részén Mikulás csomaggal. Az ajándékosztások helyszínein vidám gyerekek és fiatalok fogadták a jótékonysági programsorozat szervezőit.

• Gyermekek százait örvendeztette meg Vajdaságban a Mátrixos Mikulás

Gyermekek százait örvendeztette meg Vajdaságban a Mátrixos MikulásA magyarországi több ezer hátrányos helyzetű kisgyermek adventi - Mikulás ajándékozása mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági csapatának jutott energiája arra is, hogy a vajdasági - szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Gyakorló Iskolájának nagycsaládos és rászoruló kis tanítványait megajándékozza. A kar hallgatói örömmel vettek részt az alapítvány jótékonysági programjában, a gyerekeket színvonalas karácsonyi dalokkal és versekkel kápráztatták el. A Mikulás és a Krampuszok a program részeként mindenkit megajándékoztak, a gyerekek önfeledten és boldogsággal vettek részt a játékos Mikulás ünnepségen.

• Mátrix a migránsokért

Mátrix a migránsokértA Mátrix Közhasznú Alapítvány más segélyszervezetekkel együtt a migránsok vonulásának támogatásán munkálkodik. Napok óta a nagy melegben ásványvízzel a szomjúság ellen, kéztörlő kendőkkel a higiénia eléréséért, takarókkal az éjjeli itt tartózkodók helyzetének elviselhetőbbé tételéért dolgozik a szervezet. Dudás Zsanett, a Mátrix vezetője kifejtette, hogy a lehetőségekhez mérten minden nélkülöző ittlétén eszközeik erejéig próbálnak segíteni. A migránsok számára az országunkban tartózkodásuk alatt a segítségnyújtás mellett próbálnak információkat is adni, például arra vonatkozóan, hogy ügyeljenek arra, hogy a közterület nem illemhely, a hulladékokat és a felesleges ruházatot ne az utcára dobálják szét, hanem helyezzék a hulladékgyűjtőkbe.

• Sikeres volt az élelmiszergyűjtés

Sikeres volt az élelmiszergyűjtésA rászorulók karácsonyának szebbé tételét segíti az a közel hétszáz kiló tartós élelmiszer, mely a hét végén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány közreműködése révén gyűlt össze szegedi Móravárosi Tesco-ban, illetve a Metro - Élelmiszer nagykereskedésben. A nagy mennyiségű élelmiszer adományt a problémára érzékeny lakosság adta össze. Nagyon sok család közösen a gyerekekkel adományozott, volt ki csak egy szelet csokit, de akadt olyan segítő is, aki egy egész kartont vett az adományként felajánlott élelmiszerből.

• Mesedoktorok: kórházi betegágyaknál nagy segítség

Mesedoktorok: kórházi betegágyaknál nagy segítségA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működik. Az alapítvány egyik sikeres támogató tevékenysége a mesedoktorok program, mely nem csak gyerekeknek és nem csak betegeknek nyújt segítő támogatást. Kórházakban, rendelőintézetekben, gyermekotthonokban, rendezvényeken mondókák, mesék, versek révén juttat fejlődést indító gondolkodásmódot a hallgatóság számára. A jótékonysági segítő tevékenységek ingyenesek. A mesedoktor csapat együttműködik bohócdoktorokkal, kórházakkal, segítőkkel, támogatókkal egyaránt.

• Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunk

Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunkHagyományosan immár 22. éve (Szegeden, 2012. 11. 16-18-án) a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola rendezi a Hallássérültek Országos Diákbajnoksága keretében az asztalitenisz- és sakkversenyt.

Ebben az évben valamennyi hallássérülteket oktató intézmény elküldte legjobb versenyzőit, sőt ebben az évben - immár hagyományosan - hozott csapatot a kolozsvári és a szabadkai iskola is, így jelenlétükkel nemzetközivé vált a verseny.

• Felvirágosításban segédkeztünk

Felvirágosításban segédkeztünkA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület önkéntesei a Szőregi Rózsásoktól 57 tő rózsát kaptak városszépítésre, ültetésre. Az ötvenhét tő virág az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékére utal, hiszen ötvenhét évvel ezelőtt történtek a forradalmi események. A virágosítás a Centerke Szeged, Fő fasori adományosztó helye előtt, illetve 2013. október 23-án, 14-15 óra között a Szeged, Vértó - Magyar Nemzeti Történelmi Emlékhelyen kerültek kiültetésre. Legyen virágos és szép mindenki környezete!

• Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a Luca napi készülődés, több száz gyerek jött - ment, igazi közösségi program kerekedett, hála többek között az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS projekt segítő önkénteseinek. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Takarók, életmentő apró segítség fagyás ellen

Takarók, életmentő apró segítség fagyás ellenA Golgota Teológiai Főiskola a Mátrix Közhasznú Alapítványtól eddig vitték Vajtára a ruha és cipő adományokat. Most az alapítvány kapott segítséget az iskola munkatársaitól és segítőitől: többszáz takaróval segítették a Mátrix Közhasznú Alapítvány téli, fagyást megelőző szociális tevékenységét. Rengetegen fagynak meg utcán hajléktalanként és nagyon sokan fagynak meg fűtetlen házakban. Sajnos sok rászoruló teljesen elszigetelődik a társadalomtól és magányában nem kap segítséget. A takarókat a rászorulók ingyenesen kapják meg az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központban.

• Háromszáz kiló ruhát és cipőt kapott a baksi Gecsemáné Keresztény Gyülekezet

Háromszáz kiló ruhát és cipőt kapott a baksi Gecsemáné Keresztény GyülekezetA kisebb falvakban a mindennapi gondok nagyobb mértékben gyötrik a lakókat, mint a nagyobb városokban. A kilátástalanság, az éhezés, a ruhátlanság útvesztőjéből a kisebb településen lakók számára nehezebb a kiút. A "Gecsemáné Keresztény Gyülekezet" a mélyszegénységben élőket támogatja. A Mátrix a gyülekezet segélykérő hangját meghallotta, és egy jó nagy kocsi ruhát, cipőt adományozott a vallási közösség révén a baksi és a környékbeli tanyavilág lakosságának. A támogatás nagyban segíti a családok életminőségét és a szegénység elleni küzdelmet.