• SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági Napok

• SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági NapokNagy pörgés volt a SZIN 2016 fesztiválon, sikeres volt a Szegedi Ifjúsági Napokon való részvételünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nagy örömmel vesz részt a Szegedi Ifjúsági Napok programsorozatában, azon belül is a Civil Falu szervezetei között. A SZIN 2016 Mátrixos sátrában mód volt találkozni önkénteseinkkel, segítettük a fiatalokat megismerni a Mátrix szociális, egészségvédelmi, szabadidős, jótékonysági programjait. Toboroztunk közösségi szolgálatosokat, mesedoktorokat, adományozó központos segítőket is.

Videó a Szegedi Ifjúsági Nap Civil Falu pillanatairól:

(ifjúságvédelem, gyermekmentés, szociális programok, jótékonykodás)

• Háromszáz kiló ruhát és cipőt kapott a baksi Gecsemáné Keresztény Gyülekezet

Háromszáz kiló ruhát és cipőt kapott a baksi Gecsemáné Keresztény GyülekezetA kisebb falvakban a mindennapi gondok nagyobb mértékben gyötrik a lakókat, mint a nagyobb városokban. A kilátástalanság, az éhezés, a ruhátlanság útvesztőjéből a kisebb településen lakók számára nehezebb a kiút. A "Gecsemáné Keresztény Gyülekezet" a mélyszegénységben élőket támogatja. A Mátrix a gyülekezet segélykérő hangját meghallotta, és egy jó nagy kocsi ruhát, cipőt adományozott a vallási közösség révén a baksi és a környékbeli tanyavilág lakosságának. A támogatás nagyban segíti a családok életminőségét és a szegénység elleni küzdelmet.

• Mosógépet vittünk Faragóéknak

Mosógépet vittünk FaragóéknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány segítő csapata egy segélykiáltásra útnak indult egy mosógéppel és centrifugával, hogy segítsen Faragóéknak: \"Jó napot kívánok. Én egy nagycsaládos anyuka vagyok Forráskútról és olyan problémával fordulnák önökhöz hogy sajnálatos módon elromlott a mosógépünk és már napok óta nem tudok mosni. A nagyobbik fiam 3 osztályos így neki fontos lenne a tiszta ruha a 2 kicsi még itthon van. Sajnos gyesből és családi pótlékból élünk így kilátásba sincs sajnos hogy tudjak venni egyet. Segítségüket elfogadnám és megköszönném.\"

• Jégcsapot törtünk a 'száradó' ruhákról

Jégcsapot törtünk a 'száradó' ruhákrólA romos háznál a háttérben zsibongó gyerekek izgatottan, zavarodott emberi hangokkal zajongják be a hátsó udvarból kiszűrődő sertések röfögését. A szomszéd házat elválasztó kerítésen jégcsapok lógnak a száradó ruhákból. Első ránézésre szép látvány a jégcsapsor, de ha belegondolunk ezeket a ruhákat hordani is akarják. Mínusz 10 fokban a száradás sokáig eltarthat...
    "Nincs mosógép, és nincs centrifuga, nyolcan lakunk a 2 kis lyukban, száradási hely sincs a kályha körül" - tudtuk meg.

• WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban

WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban WARC - "Welcome to Arts and Crafts"a Zöld Nap Szegedért programon is sikert aratott! A Welcome to Arts and Crafts - Megújuló művészetek és kézművesség programsorozat célja a régi kézműves szakmák felelevenítése, a gyerekek és a fiatalok kreativitásának, kézügyességének fejlesztése, valamint hasznos szabadidős tevékenység biztosítása. A "Zöld Nap" alkalmából a gyerekek természetes anyagokból, csuhéból, terményekből készíthetnek kisebb alkotásokat, ajándéktárgyakat. Emellett festhetnek, rajzolhatnak is.

• Véradáson voltunk, vért adtunk a rászorulóknak

Véradáson voltunk, vért adtunk a rászorulóknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai, önkéntesei is rendszeresen részt vesznek az emberek megmentése érdekében folytatott küzdelemben. Ha tehetjük többek között vért adunk, hogy a műtétekhez, kezelésekhez, az emberek megmentéséhez legyen megfelelő mennyiségű vér. Jó érzés tudni, hogy a háttérben hozzánk hasonlóan segítő küzdelmet folytatnak... Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti egészséges felnőtt ember, így biztatunk mindenkit, hogy csatlakozzon!

• Pillanatképek a 2004-es karácsonyi adománygyûjtési akcióról

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve elõre gondolt karácsonyra, amikor meghirdette adománygyûjtési programját, az "Adj egy könyvet karácsonyra" kampányt.

Az akcióról a témára érzékeny média beszámolt, amely meghozta gyümölcsét: közel ezer könyv és több zsáknyi plüssállat gyûlt össze. Segítségükért ezúton is hálás köszönetet mondunk!

• Támogattuk az újszülött életmentést 2010-ben is!

Támogattuk az újszülött életmentést 2010-ben is!Az élet első perceiben, óráiban sok újszülött számára nem adatik meg a szakszerű ellátás, ezáltal teljes egészség. A koraszülött életmentők fontos munkáját segítve adományoztunk egy nagyobb összeget.

A pénz fontos a sikeres munkához. A szakszerű mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait (életben marad vagy meghal) és a későbbi évek életminőségét (testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott) döntően meghatározza.

• Ruhasegélyt vittünk Tiszavasvári és Fulókércs településekre

Ruhasegélyt vittünk Tiszavasvári és Fulókércs településekre Ruha, cipő, játék adományok - a támogatás életmentő segítség lehet a nagy hidegben

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány Szegedről egy tonna használt átmeneti és téli ruhával (cipővel, játékokkal) segítette a borsodi Fulókércs és a szabolcsi Tiszavasvári települések rászorultjait. Az egyre hidegebb napokban sokaknak egyre nehezebb a család, az apró gyerekek felruházása. A segítő alapítványok szociális hálója a kihűlés ellen küzd és a felzárkóztatást segíti.

• 100 kiló tartós élelmiszert kapott a szegények konyhája

100 kiló tartós élelmiszert kapott a szegények konyhájaTészta, liszt a konyhába

Az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány rászoruló egyéneket és családokat lát el meleg étellel. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány ehhez az étkeztetési programhoz rendszeresen ad támogatást. Most 60 kiló tésztát és 40 kiló lisztet adtunk az alapítvány konyhájába. Az adomány több száz tányér meleg étel alapanyagául szolgál, mely segíti a szegényebb családok mindennapjait, az éhezés elleni küzdelmet.

• Tarjás lecsót főztünk és osztottunk jótékonysági céllal

Tarjás lecsót főztünk és osztottunk jótékonysági céllalTarjás - tojásos lecsót osztottunk ingyen és támogatójegyért. Szeptember első hétvégéjén (2014 szeptember 6-án) a Szentesi Lecsófesztivál ideje alatt ezrek lepték el Szentes város utcáit, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeinek megismerése mellett jótékonykodtunk is. A fesztivál az előző napi, péntek esti közös szalonnasütéssel vette kezdetét, a következő nap szombaton több száz bográcsban kezdtek rotyogni a lecsóféleségek. Jöttek idősek, egyedülállók, nélkülözők, akiket megvendégeltünk 1-1 tányér finom lecsóval, illetve aki a támogatójegyet vásárolt, az a helyi kórház gyermekosztályát támogatta.