adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági Napok

• SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági NapokNagy pörgés volt a SZIN 2016 fesztiválon, sikeres volt a Szegedi Ifjúsági Napokon való részvételünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nagy örömmel vesz részt a Szegedi Ifjúsági Napok programsorozatában, azon belül is a Civil Falu szervezetei között. A SZIN 2016 Mátrixos sátrában mód volt találkozni önkénteseinkkel, segítettük a fiatalokat megismerni a Mátrix szociális, egészségvédelmi, szabadidős, jótékonysági programjait. Toboroztunk közösségi szolgálatosokat, mesedoktorokat, adományozó központos segítőket is.

Videó a Szegedi Ifjúsági Nap Civil Falu pillanatairól:

(ifjúságvédelem, gyermekmentés, szociális programok, jótékonykodás)

• Máté és Zsolt örült a Mátrix örömszerző adományának

Máté és Zsolt örült a Mátrix örömszerző adományának"Köszönjük az adományt Máté és Zsolt nevében." A Gottsegen György Alapítvány levele váratlanul ért bennünket, hiszen a műszívre került gyerekeknek szánt adományozásért nem vártunk semmiféle visszajelzést. Illés Máté öt évesen, Szabó Zsolti pedig négy évesen került kritikus állapotuk miatt műszívre. Szerencsére mindkét gyerkőc számára sikerült donort találni.

A gyerekeknek sikeres felépülést kívánunk!

• Számítógép ÁLOM 2010!

Számítógép ÁLOM 2010!Sok tehetség azért marad le, mert hátrányos helyzetben él... segítünk, ahol tudunk! Idén is ingyen számítógépet kapnak a jól tanuló, rászoruló fiatalok! A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány adományozói programja révén száz rászoruló családban élő, 12-16 éves életkorú fiatal számára komplett (használt, de még használható) számítógépet juttat. A támogatói programra jelentkezhet minden olyan 12-16 év közötti fiatal, akinek 3 vagy ennél több testvére van, tanulmányi átlaga a 4,5-et eléri, életterében számítógép nincsen, egy főre jutó jövedelmük a létminimum alatt van.

• Húsvéti támogatás rászorulóknak

Húsvéti támogatás rászorulóknakTöbb autót megpakoltunk gyümölcsökkel, sonkákkal, szalámikkal, csokikkal, ünnepi édességekkel, majd osztó körútra indultunk.

Elsősorban szegény (kirekesztett), rászoruló, sérült gyerekeket nevelő családokat, közösségeket látogattunk meg. Volt is nagy öröm!

Sajnos sok olyan helyen voltunk, ahol nélkülünk a húsvét ugyanolyan terhelt / üres lett volna, mint a többi nap, amikor a létért folyik a küzdelem.

• Meseélmény-terápia gyerekeknek

Meseélmény-terápia gyerekeknekA szociális, családsegítő, egészségvédelmi feladatok mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány élményterápiás programokkal is segíti a gyerekek egészséges fejlődését. Alapítványunk önkéntes csapata évente 10.000-nél többször támogatja a nélkülöző - rászoruló embertársakat. Mézes Mazsolka és Csapata Ibolya vezényletével sok - sok helyre ellátogat és a meglévő társadalmi - szociális programokat élménydús történetekkel próbálja meg feloldani. A gyerekek és felnőttek számára tartott bábfoglalkozások nagyon jó eszközként használhatóak az egészséges fejlődés megindításában.

• Élelmiszergyűjtés és osztás rászorulóknak 2012/2013

Élelmiszergyűjtés és osztás rászorulóknak 2012/2013A Centerke EU-s élelmiszersegéllyel várta a lakosságot! A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány sok-sok kockatésztával és liszttel várta a rászoruló lakosságot az EU-s élelmiszer segély program és a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény jóvoltából. A kiosztásra a legrászorulóbbakat (idős, egyedülállókat, nagycsaládosokat) vártuk. A kiosztás érkezési sorrendben történt, 2012. november 21-én (szerdán) 10-17 óra között, a Centerke Adományozó Központban (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.).

• Csokigyűjtés

CsokigyűjtésCsokigyűjtő verseny iskolás osztályok és óvodai csoportok együttműködésével! Kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai és önkéntesei más segítség mellett csokoládét is osztanak. Óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok 'Szeretetcsoki' csokoládé gyűjtő akciót szervez. A csoportok a közösségükben összegyűjtött tábla csokikkal segítik az alapítvány fontos gyermek és családvédelmi tevékenységét, az alapítvány a legtöbb csokit beküldő csoportokat megjutalmazza.

• Kevesebb csomagolási hulladék, tudatosabb környezetkezelés

Kevesebb csomagolási hulladék, tudatosabb környezetkezelésFontos a környezetünk védelme. Nagyon sok az életünket átszövő felesleges csomagolóanyag, a külső csín. Kampányt indítottunk a csomagolási hulladék csükkentéséért. Környezetvédelmi programunkat a Földművelésügyi Minisztérium és a Szelektálok.hu FM-LSZF/2017-01 forrásnak köszönhetően támogatta. A program célja, hogy a lakosságot és a felnövekvő ifjúságot megismertessük a környezettudatosság fontosságával, a sok esetben feleslegesen termelődő csomagolási hulladékok problémakörével. Tudatosabb vásárlói szokások = kevesebb hulladék termelés, ez a program mozgató rugója.

• Prevenciós munka a deszki Padlás Diszkóban

Alapítványunk a káros szenvedélyek ellen, információs bázist indít a deszki Padlás Diszkóban.

Fõ célunk az egészséges életmód népszerûsítése mellett a bûnmegelõzés segítése, a kultúrált szórakozási lehetõség megteremtése.

• MÁTRIX Steril Szobák segítik a bajban lévő gyermekek életmentését

MÁTRIX Steril Szobák segítik a bajban lévő gyermekek életmentésétMentsünk együtt életet! Súlyos betegségen áteső / átesett "gyógyulásnak indult" gyerekek és családtagjaik számára segíti a felépülést, megerősödést a MÁTRIX Sterilszoba! Az alapítványi steril szobából nem egy hanem összesen öt van. Tudta, hogy a szegényebb családok gyermekei pl. a donor listákon vagy költséges műtétekre várva hátrányt szenvedhetnek azért, mert a drága műtétek után steril körülmények híján nincs hova tiszta helyre hazamenniük!?! A lakosság támogatása nélkül munkánk nem lenne sikeres. Segítségét hálásan köszönjük!

• Számítógép Álom 2014 - számítógép jó tanuló, hátrányos helyzetű gyerekeknek

Számítógép Álom 2014 - számítógép jó tanuló, hátrányos helyzetű gyerekeknek2014-ben is számítógépet kapnak rászoruló családok - A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén 2014-ben is ötven rászoruló családban élő, 10-14 év közötti gyerek kap komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet. A támogatásra jelentkezhet minden olyan 10-14 év közötti gyermek (tanára által), akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs használható számítógép. Figyelem: a támogatott gyerekek családját 2015. március elejéig értesítjük ki, a gépátadások előreláthatóan 2015. április közepéig történnek meg! Megértésüket köszönjük!