• SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági Napok

• SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági NapokNagy pörgés volt a SZIN 2016 fesztiválon, sikeres volt a Szegedi Ifjúsági Napokon való részvételünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nagy örömmel vesz részt a Szegedi Ifjúsági Napok programsorozatában, azon belül is a Civil Falu szervezetei között. A SZIN 2016 Mátrixos sátrában mód volt találkozni önkénteseinkkel, segítettük a fiatalokat megismerni a Mátrix szociális, egészségvédelmi, szabadidős, jótékonysági programjait. Toboroztunk közösségi szolgálatosokat, mesedoktorokat, adományozó központos segítőket is.

Videó a Szegedi Ifjúsági Nap Civil Falu pillanatairól:

(ifjúságvédelem, gyermekmentés, szociális programok, jótékonykodás)

• A Mátrix Alapítvány a cipősdoboz akciót is támogatta

A Mátrix Alapítvány a cipősdoboz akciót is támogattaDobozokba került sok játék és édesség

Szombat délután a Mátrixosok az utcai adományosztás utáni fagyásból felengedve az idejüket azzal töltötték, hogy az országos cipős doboz gyűjtésbe adományokat készítettek össze. A több tucat doboz (benne játékkal, édességgel) sok örömet okozott a címzetteknek! Könyvekkel, játékokkal, édességekkel pakoltunk meg sok sok üres dobozkát, amikor ezzel kész voltunk, az ajándékokat szétszórtuk a környék gyűjtőpontjaiban.

• Sokan adakoztak az élelmiszergyűjtő pontokon - élelmiszerosztás 2012/2013

Sokan adakoztak az élelmiszergyűjtő pontokon - élelmiszerosztás 2012/2013Mintegy 6-700 kiló tartós élelmiszer gyűlt össze pénteken és szombaton a Magyar Élelmiszerbank akciója keretében Szegeden. Az összegyűjtött élelmiszert decemberben osztják el a rászorulók között.

Mint Dudás Zsanett, az akcióban résztvevő MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkatársa elmondta: több nagyáruházban gyűjtöttek főként tartós élelmiszert, lisztet, cukrot, tésztát, de volt, aki lekvárt is hozott. Az akció sikerét tucatnyi önkéntes munkája segítette.

• Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatók

Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatókAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött 21 mázsa ruhával és cipővel tette gazdagabbá. A 'KOPAJ', azaz a Kollégiumi Pajkosságok programsorozat keretén belül nyolcszáz egyetemi hallgató körében folyt a gyűjtés. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ egész évben rászorulókat támogat, télen nagyobb szükség van kabátra, cipőre, meleg dolgokra, így nagyon hasznos a fiatalokkal létrehozott együttműködés. Az alapítványi támogató tevékenység támogatókkal lehet még sikeresebb, köszönjük!

• A kis Renátónak Citerát hozott a Jézuska

A kis Renátónak Citerát hozott a JézuskaEgy vidéki anyaotthonban lakik a 11 éves Renátó és anyukája. Nagy István, a Wesley János Általános Iskola tanára figyelt fel a sajátos nevelést igénylő negyedikes fiúcskára, hogy milyen tehetségesen citerázik. Talán a zene lehet komoly előrelépés és kiugrási lehetőség a gyermek számára, így hosszas előkészületek után a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány meglepte a fiúcskát a fejlesztő eszközzel. Míg a tanár úr hangolta a citerát, addig az anyaotthon dolgozói és lakói izgatottan várták, hogy az eszközt használatba vegye Renátó, akinek talán a jövője múlik azon, hogy a tehetsége tudássá érik-e ezáltal.

• Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségét

Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségétAmikor egy férfi (Imre) a MÁTRIX adományozói központba megjelent egy 3 éves kislánnyal a kezében és azt mondta, hogy "nincs mit ennünk", ki hitte volna, hogy egy ilyen ügyben valaki képes becstelen dologra? Ezután pedig jött a gyümölcs, a tej, az élelmiszercsomag... és a nyilvánossághoz vezető út... A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány mély megrendüléssel vette tudomásul, hogy nagy valószínűséggel a szervezet jóindulatát kihasználták :( A támogatókat pedig kárpótolja a szervezet: kérésre az alapítvány vezetősége saját vagyonából rendezi a támogatók által (az alapítványon keresztül) a család számára eljuttatott pénzösszegeket...

• Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapat

Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapatAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött több ezer plüssfigurával teszik gazdagabbá (nyolcezer plüssfigura gyűlt össze). Az alapítvány mellett több másik adventi program is támogatásra kerül az összegyűjtött játékokból, így az öröm még szélesebb lehet. A kollégium lakói gondoltak a nagybeteg picire, Diára is, aki súlyos betegségben szenved. Családja számára fél tonnányi kupakot adtak át. Gazsó Dia családja eddig üdítős kupakok tonnáit gyűjtötte össze, hogy az abból befolyó pénzösszegeket a kislány gyógyítására használják fel.

• Számítógépeket kaptak a Nagycsaládosok

Számítógépeket kaptak a NagycsaládosokA Mátrix Közhasznú Alapítvány az éves "Jó bizonyítványért számítógép jár" támogatói programján kívül évente több tucat még használható állapotú számítógépet, részegységeket ad át rászoruló családoknak, közösségeknek. A Nagycsaládosok egyesülete az évek folyamán számos alkalommal részesült mátrixos számítógép adományban, melyet karbantartás után rászoruló, nagycsaládos, gyerekes családok kaptak meg. Az esélyegyenlőség jegyében folyó támogatás révén az informatikában, a tanulásban is fel tudnak a gyerekek zárkózni.

• Tarjás lecsót főztünk és osztottunk jótékonysági céllal

Tarjás lecsót főztünk és osztottunk jótékonysági céllalTarjás - tojásos lecsót osztottunk ingyen és támogatójegyért. Szeptember első hétvégéjén (2014 szeptember 6-án) a Szentesi Lecsófesztivál ideje alatt ezrek lepték el Szentes város utcáit, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeinek megismerése mellett jótékonykodtunk is. A fesztivál az előző napi, péntek esti közös szalonnasütéssel vette kezdetét, a következő nap szombaton több száz bográcsban kezdtek rotyogni a lecsóféleségek. Jöttek idősek, egyedülállók, nélkülözők, akiket megvendégeltünk 1-1 tányér finom lecsóval, illetve aki a támogatójegyet vásárolt, az a helyi kórház gyermekosztályát támogatta.

• 2007-ben is adományozott a MÁTRIX Mikulás

A MÁTRIX Mikulás 2007-ben is sokfelé járt.

A gyermekotthon és zavarkorrekciós intézmény pici lakói tizedik éve várnak bennünket.

Idén közel száz rászorulót segítettünk csomagokkal, ajándékokkal, örömteli pillanatokkal.

Örültünk, hogy segíthettünk!

• Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztani

Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztaniNovembertől december végéig a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvánnyal, az Orpheus Egyesülettel 1000 Mikulás csomagot osztott ki, 1000 plüssállatot ajándékozott, több tucat szeretetcsomagot küldött ki, egy tonnánál több ruhát (cipőt, kabátot) juttatott, 800 élelmiszercsomaggal támogatott nélkülözőket. Eljutottunk gyermekotthonokba, rászoruló családokhoz, szegregátumokba (pl. romatelepekre). Köszönjük mind azt a jót, mit támogatóink felajánlottak. Együtt tettük a CSODÁT, hiszen csak együtt lehetünk csodákra képesek!