• Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatók

• Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatókAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött 21 mázsa ruhával és cipővel tette gazdagabbá. A 'KOPAJ', azaz a Kollégiumi Pajkosságok programsorozat keretén belül nyolcszáz egyetemi hallgató körében folyt a gyűjtés. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ egész évben rászorulókat támogat, télen nagyobb szükség van kabátra, cipőre, meleg dolgokra, így nagyon hasznos a fiatalokkal létrehozott együttműködés. Az alapítványi támogató tevékenység támogatókkal lehet még sikeresebb, köszönjük!

alapítványi adomány, ruha, cipő, jótékonysági támogatás

Weboldal: www.centerke.hu

Mennyezetig érő, bezsákolt ruhakupacokat az alapítványi önkéntesek az SZTE Károlyi Mihály Kollégiumból szállították a Centerkébe. Rácz Anett az alapítvány vezetője kiemelte: 'fontos a társadalmi összefogás, hiszen egymásra figyelve segíteni tudunk, illetve másokat is jótettekre ösztönzünk'.

• Újabb 5 ezer mesekönyv érkezett gyermekgyógyító intézményekbe

Újabb 5 ezer mesekönyv érkezett gyermekgyógyító intézményekbeA Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktor csapata a segítő önkéntesekkel szorgos csomagolásban voltak az elmúlt napokban. A kórháztámogató csapat ezúttal az ország újabb 80 gyermekkórházába mesekönyvekkel megtöltött csomagokat kézbesít. A korábban oktatási intézmények, családok és gyermekek részvételével összegyűjtött tizennyolcezer mesekönyvet tisztítás és válogatás után folyamatosan kórházi osztályoknak, a benn fekvő gyerekek gyógyulását támogató céllal juttatják el, ebben a körben újabb 5 ezer könyvről van szó. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy "a mesekönyvekkel a kórházban benntöltött gyógyulást segíti tartalmasabbá tenni, a könyvadományozó támogató program értéke a tízmillió forintot súrolja".

• Háromszáz kiló ruhát és cipőt kapott a baksi Gecsemáné Keresztény Gyülekezet

Háromszáz kiló ruhát és cipőt kapott a baksi Gecsemáné Keresztény GyülekezetA kisebb falvakban a mindennapi gondok nagyobb mértékben gyötrik a lakókat, mint a nagyobb városokban. A kilátástalanság, az éhezés, a ruhátlanság útvesztőjéből a kisebb településen lakók számára nehezebb a kiút. A "Gecsemáné Keresztény Gyülekezet" a mélyszegénységben élőket támogatja. A Mátrix a gyülekezet segélykérő hangját meghallotta, és egy jó nagy kocsi ruhát, cipőt adományozott a vallási közösség révén a baksi és a környékbeli tanyavilág lakosságának. A támogatás nagyban segíti a családok életminőségét és a szegénység elleni küzdelmet.

• Ezer jótékonysági Mikulás csomag rászoruló gyerekeknek

Ezer jótékonysági Mikulás csomag rászoruló gyerekeknekSok kisgyermek számára az elszegényedés miatt nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékoz meg az ország minden részén Mikulás csomaggal. Az önkéntesek az ünnepek előtti hetekben szorgosan készülődtek az ajándékozás háttérfeladataival. A Centerke Adományozó Központ Advent idején tízezernyi fagyás ellen védő ruha, cipő, takaró osztásában vesz részt. A segítő rendezvényeken támogatott családok mellett szervezeteket, csoportokat is segít adományokkal jótékonysági együttműködés.

• Mosógépet vittünk Faragóéknak

Mosógépet vittünk FaragóéknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány segítő csapata egy segélykiáltásra útnak indult egy mosógéppel és centrifugával, hogy segítsen Faragóéknak: \"Jó napot kívánok. Én egy nagycsaládos anyuka vagyok Forráskútról és olyan problémával fordulnák önökhöz hogy sajnálatos módon elromlott a mosógépünk és már napok óta nem tudok mosni. A nagyobbik fiam 3 osztályos így neki fontos lenne a tiszta ruha a 2 kicsi még itthon van. Sajnos gyesből és családi pótlékból élünk így kilátásba sincs sajnos hogy tudjak venni egyet. Segítségüket elfogadnám és megköszönném.\"

• Adó 1 százalék Gyermekmentésre

Adó 1 százalék GyermekmentésreAz adó egy százalék felajánlásával a gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő feladatainkat támogatod. Évente tízezernél többször segítünk! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató Mátrix Alapítvány csapata ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, bajban lévőket segít. Az alapítvány segítő csapatának célja, hogy senki ne maradjon bajban, a lehető legtöbben találják meg problémáikból a kiutat. A segítő tevékenységben Te is részt vállalhatsz: önkéntes segítség, anyagi támogatás mellett adó 1% felajánlással is részt vehetsz az egész éves segítő programban.

• Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a Luca napi készülődés, több száz gyerek jött - ment, igazi közösségi program kerekedett, hála többek között az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS projekt segítő önkénteseinek. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Projektort kapott a kultúrház

Projektort kapott a kultúrházAz üllési Déryné Művelődési Ház a Mátrix közhasznú Alapítványtól projektort kapott. Erre azért volt szükség, mert a sokakat segítő kulturális intézmény eddig közösségi vetítésre alkalmas projektorral nem rendelkezett. Az alapítvány az intézmény részére ünnepélyes keretek között 2014. december 19-én, Üllésen adott át. Az adomány a jó együttműködés következtében, többek között az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS projekt révén valósulhatott meg. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt.

• Újra kinyit Szegeden a Centerke

Újra kinyit Szegeden a CenterkeA lakosság számára 2012-ben tízezer adományt (többnyire ruhát, cipőt, élelmet) kiosztó Centerke Adományozó Központ 2013 év elején a belvárosban bezárt. Az ok: az IKV túlzottan magas üzletbérleti díjait a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kérésére a város nem csökkentette, az alapítvány így menni kényszerült. Újszegeden, a Fő fasor 9. alatt, a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület támogatásával júniustól a Centerke újra elérhető. Lehet jönni rászorulóknak adományért és az adományt felajánlók felajánlásait is hálásan köszönjük.

• Jótékonysági családi napot támogattunk

Jótékonysági családi napot támogattunkA Vidámabb Életért Alapítvány meghívására jótékonysági családi délután programsorozatot támogattunk. A rendezvényen a nélkülöző családok számára nagy sikert aratott az ingyenes ételosztás, ruhabörze, kiosztott tartós élelmiszer csomagok. A rendezvény segítői: Jobb Veled a Világ Alapítvány, Karitáció Alapítvány, Orpheus Állatvédő Egyesület, Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány, Petőfi Sándor Művelődési Ház (Dorozsma). A rendezvényre a szervezők kétszáz családot hívtak meg, sok ember kapott így segítő támogatást. Az adományosztáson túl játékos közösségfejlesztő programok is várták a résztvevőket.

• Sikeresen lezárult a nemzetközi interkulturális fejlesztő program

Sikeresen lezárult a nemzetközi interkulturális fejlesztő programA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány magyarországi csapata 4 európai ország (Lengyelország, Bulgária, Anglia, Portugália) csapatával együtt szakmai fórumokat, workshopokat szervezett 2012-2014 között. A cél az volt, hogy ismereteket, tapasztalatokat, jó gyakorlatokat gyűjtsünk és adjunk át a munkavállalói esélyek és az európai munkaerőpiacon való érvényesülés megkönnyítése, valamint a partnerek közötti együttműködések kialakítása, fejlesztése érdekében a Leonardo da Vinci program keretében. Az együttműködés több szempontból is nagyon hasznos volt, hiszen az ismeretek szerzése és átadása mellett közvetetten partnerségek, ismeretségek is létrejöhettek.