bohócdoktor vizit szja 1%
  • Mézet és gombát kaptak rászorulók

• Mézet és gombát kaptak rászorulókNagycsaládosok és idősek kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a nagycsaládosok, idősek, egyedülállók, számukra nagy segítség az élelmiszer adomány. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez csak csepp a tengerben". Az előkészített élelmiszer csomagok mind egytől egyig jó helyre kerültek.

Méz, gomba, gyümölcs osztás, tartós élelmiszer nélkülözők számára

Alapítványunk támogatóival és szorgos önkénteseinkkel - segítőinkkel közös a siker, köszönjük!

Nagycsaládosok és idősek is kaptak az élelmiszercsomagokból

Egészséges gomba és méz került az ételosztáskor a csomagokba

Önkéntes segítők, közösségi szolgálatosok is segítettek

Élelmiszer osztás, Mátrix Közhasznú Alapítvány

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Egy tonna élelmiszert gyűjtött a Mátrix

Egy tonna élelmiszert gyűjtött a MátrixA hétvégén az országos Élelmiszerbank élelem gyűjtéssel egy időben Szegeden is folyt a jótékonysági élelemgyűjtés. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adománygyűjtő programon belül a nagylelkű lakosságtól apró tételenként összesen egy tonna tartós élelmiszert kapott. A gyűjtés teljes egészében önkéntes formában zajlott. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy "a karácsony előtti adományozás több száz család számára nyújt segítséget, az összegyűjtött tartós élelmiszerek ezekbe a csomagokba kerülnek bele".

• Négyszáz család kapott karácsonyi élelmiszersegélyt

Négyszáz család kapott karácsonyi élelmiszersegélytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány négyszáz karácsonyi élelmiszercsomaggal segítette a családosokat, idős - egyedülállókat. A két tonnát meghaladó élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A karácsonyi csomagban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között szaloncukor is bőven akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnői hálózat, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Az Adományokhoz az Angyali.hu Alapítvány is biztosított élelmiszereket, mely révén még több rászoruló kaphatott segítséget.

• Ruha és cipő adomány érkezett

Ruha és cipő adomány érkezettA Mátrix Közhasznú Alapítvány a szegedi Arany János Általános Iskolából tíz zsáknyi ruhát és cipőt tartalmazó adománycsomagot kapott, mely a Centerke Adományozó Központba került, ahol ingyenesen jut el nélkülöző családokhoz. A ruhákkal, cipőkkel teli csomagok tartalmából a rászorulók ingyenesen válogathatnak. Sajnos egyre több a rászoruló, így iskolakezdéskor nagyobb szükség van gyerekek számára használható dolgokra. A segítő alapítvány várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a segítségre számító rászorulók problémái enyhülhessenek. A Mátrix évente tízezernél több nélkülöző számára juttat segítő adományt.

• Mátrix adományosztó és segítő központ

Mátrix adományosztó és segítő központA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány évente több tonna élelmiszerrel, ruhával, használati tárgyakkal (pl. mosógép, hűtő, bútorok) segíti az egyre szegényedő családokat, anyaotthonokat, gyermekvédelmi-és oktatási intézményeket, hajléktalan szállókat. A Centerke Adományozó Központ alapítványunk egyik nagyon hasznos, és támogatásra érdemes segítő tevékenysége. A lakosság támogatása nélkül nem menne ilyen jól. Támogatóink figyelmét és segítségét hálásan köszönjük!

• SZIN 2014 Csodafalu - állami gondoskodásban élő gyerekeket segítettünk

SZIN 2014 Csodafalu - állami gondoskodásban élő gyerekeket segítettünkA Szegedi Ifjúsági Napok nem csak az önfeledt buliról és a koncertek sokaságáról szólt, a SZIN-en működő Ágota Csodafalu napközben állami gondoskodásban élő gyerekek számára nyújtott szórakozást. A fesztiválra érkezett napi száz gyermek és nevelőik reggelente bőséges büféreggelivel kezdtek, melyet a Mátrix Közhasznú Alapítvány gyermekétkeztetési programja biztosított. Étkezés után ugrálóvár, trambulin, játékos foglalkozások tették a gyerekek SZIN látogatását önfeledté és boldoggá. Az öt napos rendezvényen több, mint ötszáz gyermek étkeztetését végezte el a Mátrix Alapítvány.

• Éber kómában Topika - segítsünk együtt!

Éber kómában Topika - segítsünk együtt! Segítsünk együtt Topinak!

Vízvári Krisztina öt pici gyermeket nevel anyaotthonban, egyedül. A létért való küzdelmét áprilisban tragédia törte ketté: fia, a tíz esztendős Józsika egy busz mögül szaladt ki az úttestre, ahol az éppen odaérkező autó elütötte. Az életrevaló gyerekek, az anya a rehabilitációt igénylő Józsika felépüléséért abban bízik, hogy külső segítség révén még rendbe jöhet minden jelenlegi problémájuk.

• Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!

Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!Bence akut lymphoblastos leukémiában szenved. A kisfiú gyógyulni akar, de a család anyagi helyzete már teljesen kimerült. A beteg kicsi fiúcska a gyötrelmes kemoterápiás kezelések közben állandó szülői felügyelettel lehet csak nyugalomban, biztonságban. A magas költségek (utazás, étkezés, jelenlét) miatt az együttlét nehezen megoldható. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szülők kiadásait szerény anyagi lehetőségéhez mérten támogatja. Ez sajnos a sikeres felépüléshez, és a problémák megoldásához kevés.

• Simon Józsit és testvérét támogattuk!

Simon Józsit és testvérét támogattuk!Életem rövid története: Sziasztok Simon József vagyok biztos már sokan hallottatok rólam ha mást nem a tv2 Napló című műsorában láthattatok. 1987 január 17.-én születtem egy szerény körülmények között élõ család ötödik gyermekeként. Már az általános iskolában is kitűntem a többiek közül a neveltetésem miatt mert, ha fogalmazhatok így konzervatív neveltetést kaptam ami abban nyilvánult meg hogy kortársaimhoz képest én nem voltam és nem is vagyok egy szájalós felvágós gyerek mindig is visszahúzódó voltam viszont tisztelem az időseket és a fogyatékkal élőket egyaránt.

• Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztani

Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztaniNovembertől december végéig a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvánnyal, az Orpheus Egyesülettel 1000 Mikulás csomagot osztott ki, 1000 plüssállatot ajándékozott, több tucat szeretetcsomagot küldött ki, egy tonnánál több ruhát (cipőt, kabátot) juttatott, 800 élelmiszercsomaggal támogatott nélkülözőket. Eljutottunk gyermekotthonokba, rászoruló családokhoz, szegregátumokba (pl. romatelepekre). Köszönjük mind azt a jót, mit támogatóink felajánlottak. Együtt tettük a CSODÁT, hiszen csak együtt lehetünk csodákra képesek!

• Gyermekek lelki egészsége

Gyermekek lelki egészségeA gyermekek a mai világban éppen úgy túl vannak terhelve, mint a felnőttek. Mozogjunk többet, étkezzünk egészségesebben, tartsunk közös programokat. A Mátrix Közhasznú Alapítvány egészségfejlesztő, betegségmegelőző programjának része, hogy gyermekek számára rendszeresen tartunk önismereti, relaxációs, sport és szabadidős programokat. Lelkes csapatunk most testre és lélekre egyaránt hatással bíró jóga órákat tartott gyerek csoportoknak. Az életmód helyes irányával elérhetjük, hogy az élet minden területén jobb legyen a helyzet. Az egészség megtartása volt a cél.