adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Mézet és gombát kaptak rászorulók

• Mézet és gombát kaptak rászorulókNagycsaládosok és idősek kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a nagycsaládosok, idősek, egyedülállók, számukra nagy segítség az élelmiszer adomány. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez csak csepp a tengerben". Az előkészített élelmiszer csomagok mind egytől egyig jó helyre kerültek.

Méz, gomba, gyümölcs osztás, tartós élelmiszer nélkülözők számára

Alapítványunk támogatóival és szorgos önkénteseinkkel - segítőinkkel közös a siker, köszönjük!

Nagycsaládosok és idősek is kaptak az élelmiszercsomagokból

Egészséges gomba és méz került az ételosztáskor a csomagokba

Önkéntes segítők, közösségi szolgálatosok is segítettek

Élelmiszer osztás, Mátrix Közhasznú Alapítvány

• Szilveszteri Jelmezes Kocogás

Szilveszteri Jelmezes Kocogás A sport elősegíti az egészséges test és szellem megtartását. Ennek jegyében 2012. december 31-én, Szegeden, a Széchenyi téren, délelőtt 10 órától 12 óráig zenés, jelmezes, kötetlen mozgásra hívtuk a mozgásra vágyókat. A hagyományteremtő céllal indított \"Kezdjünk Új Életet\" elnevezésű rendezvényre több mint 250 induló regisztrált. A legfiatalabb izgő - mozgó 3 hónaposan babakocsiban, a legszebb korú 90 évesen sétálva - kocogva vett részt a sportmegmozduláson. A program első felében a Hypnology Dance Crew és a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió ritmusaira melegítettünk be, aztán jött az egy órás kocogás.

• Az advent jegyében oktatástechnikai eszközöket adományoztunk

Az advent jegyében oktatástechnikai eszközöket adományoztunk140 család csemetéje kapott a Mátrix Alapítvány révén Mikulás ajándékokat. A szervezet az intézmények rossz anyagi helyzetére tekintettel gyermekek fejlődését segítő beszerzéseket is támogatott.

A támogatói program keretén belül szereztük be a gyerekek számára a vizuális fejlesztő rajztáblát. A tábla által gazdaságosan folytatható a bölcsődés / óvodás gyerekek fejlesztése. Reméljük, hogy hosszú évekig hasznos lesz a pedagógusok és a picik számára is.

• Adomány a kiskunmajsai nagycsaládosoknak

Adomány a kiskunmajsai nagycsaládosoknakKiskunmajsáról érkeztek helyi aktivisták a Centerkébe adományért. Cél, hogy a rászoruló családok számára biztosítsunk ruhát, cipőt, hogy az életüket könnyebbé tegyük. A Centerke Adományozói Központ révén a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, egyént, közösséget támogat tartós élelmiszerrel, ruhával, használati tárgyakkal, hogy a nélkülözést csökkentve az életminőség jobbá válhasson. Együtt könnyebb a szegénység elleni küzdelem, így minden támogatásért hálás köszönetünket fejezzük ki.

• Jótékonysági tea és zsíros kenyér osztást támogattunk

Jótékonysági tea és zsíros kenyér osztást támogattunkJól sikerült a jótékonysági zsíros kenyér és tea osztás. Több száz ember számára adtunk a finomra sikerült jótékonysági finomságainkból. Az adventi programokon az emberek örömmel fogadták az ízletes ajándékokat. Az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS a projektet segítő önkéntesei révén volt sikeres. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• A Centerke egész évben segít, de ünnepekkor még jobban!

A Centerke egész évben segít, de ünnepekkor még jobban!A Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata az ünnepek előtti időszakban emberfeletti erővel igyekszik minden rászorulón segíteni. A lelkes alapítványosok élelmiszerosztásokkal, ajándékválogatóval, postai adományküldéssel is próbálják kielégíteni a segítségért ezrével jelentkezők népes sorát. Naponta 200 telefon, e-mail, postai levél érkezik be az alapítványhoz, a segítő kapacitás ennél jóval kisebb. A szervezet által működtetett Centerke Adományozó Központ nem csak az ünnepek idején, hanem egész évben segíti a nélkülözőket, segítségre szorulókat.

• Meseélmény-terápia gyerekeknek

Meseélmény-terápia gyerekeknekA szociális, családsegítő, egészségvédelmi feladatok mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány élményterápiás programokkal is segíti a gyerekek egészséges fejlődését. Alapítványunk önkéntes csapata évente 10.000-nél többször támogatja a nélkülöző - rászoruló embertársakat. Mézes Mazsolka és Csapata Ibolya vezényletével sok - sok helyre ellátogat és a meglévő társadalmi - szociális programokat élménydús történetekkel próbálja meg feloldani. A gyerekek és felnőttek számára tartott bábfoglalkozások nagyon jó eszközként használhatóak az egészséges fejlődés megindításában.

• Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagot

Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagotSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral, élelmiszerrel is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most családjával az advent közeledtével tartós élelmiszert, édességet, konzerveket kapott.

• Beleadtunk a Mikulásgyárba

Beleadtunk a MikulásgyárbaA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány több segítő akciót szervezett az ünnepekre. Az imitt - amott megmaradt tartós élelmiszereket, plüssöket, édességet, szaloncukrot, ruhadarabokat lelkes csapatunk összeszedte, és a környéken található rászorulók számára eljuttatta.

Így jutottunk a plázában felállított Mikulás Gyárba is, ahova nagy doboznyi cókmókot vittünk, hogy több rászoruló még többet kaphasson az ünnepek környékén.

• Gyerekek hajából írtottunk tetveket

Gyerekek hajából írtottunk tetveketBár a hírek szerint mostanában kevesebbszer van, de évről-évre visszatérő jelenség a fejtetvesség előfordulása a gyermekközösségekben.

Tetű - serke parazitákat irtottunk olyan gyerekek fejéből, ahol anyagi problémát jelent megvásárolni 2-3 csomag tetűirtó szert (Nittyfor-t).
    Hát őszintén megmondom, hogy nem egyszerű serkéket hajszálakról egyenként lehúzgálni, de nem lehetetlen... a célunkat elértük, a fejtetves gyerekek megtisztultak...

• Ovisokkal Ünnepeltünk a Szeretet Sátorban