adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Mézet és gombát kaptak rászorulók

• Mézet és gombát kaptak rászorulókNagycsaládosok és idősek kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a nagycsaládosok, idősek, egyedülállók, számukra nagy segítség az élelmiszer adomány. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez csak csepp a tengerben". Az előkészített élelmiszer csomagok mind egytől egyig jó helyre kerültek.

Méz, gomba, gyümölcs osztás, tartós élelmiszer nélkülözők számára

Alapítványunk támogatóival és szorgos önkénteseinkkel - segítőinkkel közös a siker, köszönjük!

Nagycsaládosok és idősek is kaptak az élelmiszercsomagokból

Egészséges gomba és méz került az ételosztáskor a csomagokba

Önkéntes segítők, közösségi szolgálatosok is segítettek

Élelmiszer osztás, Mátrix Közhasznú Alapítvány

• Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl

Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl Kabát, nadrág, pulcsi, téli ruhaneműk rászorulóknak

Novemberben is melegebb ruhákat, lábbeliket, kabátot vár rászorulók részére a Centerke ruhaosztó központ. Aki behoz egy adag ruhát, az legalább ugyanannyi csere árút válogathat ingyenesen. Azon rászorulók, akik ruha nélkül térnek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományosztó központjába, ők fejenként egy ruhaadományt választhatnak maguknak ingyen. Az adományokért naponta 30-50 rászoruló egyén és család keresi fel az adományosztó helyet.

• Sikeres volt a WARC2 kézműves tábor

Sikeres volt a WARC2 kézműves tábor WARC - "Welcome to Arts and Crafts" programhoz kapcsolódó alkotói tábor nagy sikert aratott. 2012 augusztus végén került megrendezésre a SZIN (Szegedi Ifjúsági Napok) Zöld Placcán a MÁTRIX / Orpheus programterületén a WARC2 programhoz kapcsolódó kézműves tábor. A program ideje alatt (öt nap, négy éjszakán keresztül) hat oktatóval ötven fiatal kapott lehetőséget arra, hogy hagyományos szakmák és a kézművesség iránti érdeklődése révén fejleszthesse tudását. A résztvevők Szabadka és Szeged környékéről érkeztek. A passzív időszakban a SZIN fesztivál által szervezett programokon is részt vettek a tábor lakói.

• Ez történt 2012-ben - Mátrix Közhasznú Alapítvány összefoglaló

Ez történt 2012-ben - Mátrix Közhasznú Alapítvány összefoglaló 2012-ben is segítő jobbot nyújtottunk a bajban lévőknek, a nélkülözőknek. Sajnos egyre több ember számára az utóbbi időben egyre mélyebb probléma képződik, egyre többen kértek segítséget. 2012-ben tízezernél is több család, egyén, csoport számára adtunk gyógyításhoz támaszt, egészség fenntartáshoz támogatást, tápláló élelmiszersegélyt, ruhát, játékot, tüzelőanyagot, baj esetén gyors segítséget. Támogatóink, segítőink, ügytársaink nélkül munkánk nem lenne ennyire sikeres. Köszönjük az egész éves együttműködést, figyelmet, támogatást!

• Szerencse lencse: óévbúcsúztató meleg étel osztást támogattunk

Szerencse lencse: óévbúcsúztató meleg étel osztást támogattunkLencse-szerencse: a Szegedi Városkép Kft. és a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékony célú lencsegyűjtést szervezett a Karácsonyi Ünnepi Hetek idejére a Széchenyi téren. A két szervezet karácsonyig várta az adományokat a helyszínen. A lencsét, sárgaborsót a szegedi Széchenyi téri Lencseház előtt kihelyezett fateknőben adhatták le december 24-ig. A leadott lencsét az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány főzi meg és osztja ki a rászorulók között, 2013 december 31-én, melyet ugyanazon a napon 16.00 órakor a Széchenyi téren ingyenesen kanalazhatnak az arra járók.

• Mátrix Mikulás 2013

Mátrix Mikulás 2013A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány adventi adományozási programja révén ötezernél is több ajándék kerül a nélkülözők körében kiosztásra. Könyvek, plüssfigurák, játékok, ruha, cipő, élelmiszer, nagykabát ami igazán jól jön a családok részére. Az ajándékozás december 5-7 között kezdődik, amikor 1000 Mikuláscsomagot hordunk szét az éhező és nélkülöző családok, gyermek-és anyaotthonok lakói részére. Ne hagyjuk, hogy az ünnepi időszakban bárkinek is éheznie, nélkülöznie kelljen. Tegyük együtt széppé a gyermekek ünnepét!

• Munkaruhát kaptak a rászorulók

Munkaruhát kaptak a rászorulókA Mátrix Munkaruha Raktár munkaerő piacra visszakerülő rászorulókat segít munkaruhához jutni. Sokan kezdenének közmunka programban vagy új munkahelyen, de a munka nélkül eltelt időszakban annyira elszegényednek, hogy nemhogy munkaruhára, de sokuknak még a napi betevőre sem telik. A MÁTRIX támogató programja munkaruhát oszt. Ne a munkaruha hiánya legyen a munkakezdést kizáró ok. Havonta kb 20-30 munkaképes embertársunknak tudunk jó minőségű munkaruhát biztosítani.

• Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmány

Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmányA héten az öcsödi és a környékbeli településeken élő rászorulók örülhettek leginkább a szegedi központú Centerke Adományozó Központ segítő tevékenységének. Tonnányi téli ruhát-cipőt, elektronikai eszközöket kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes.

• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése

Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése2014 októberében kaptuk a csodás hírt, miszerint Alapítványunk az Adhat Vonal jóvoltából telefonos adománygyűjtést folytathat a 13600/22-es Adhat Vonalon. E pályázat elnyerésével új – a visszajelzések szerint – közkedvelt adománygyűjtési forma valósulhat meg gyermekmentő és segítő tevékenységünk eredményének javítása érdekében. Az adománygyűjtési felhívást facebook oldalunkon, valamint valamennyi weboldalunkon közzétettük. Alkalmi és állandó támogatók nagylelkű segítségének köszönhetően együtt segíthetünk a rászoruló gyerekeken. Kedves segítőink, jóakaró Angyalok: hálás köszönetet mondunk minden egyes támogatásért!

• Az Énekstúdiót újabb hang és fénytechnikával támogattuk

Az Énekstúdiót újabb hang és fénytechnikával támogattukAlapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit. Most egy nagyteljesítményű, hangfalszettet, kapcsolódó fénytechnikát adtunk át a vezetőségnek.

A többszázezres értékkel könnyebben és jobb minőségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.
    Az énekstúdió célja, hogy tehetséges gyerekeknek lehetőséget adjon a profi énekessé válásra, a fejlődésre.

• 800 család és intézmény kapott Mikulás ajándékot

800 család és intézmény kapott Mikulás ajándékotJött a Mikulás - a Dugonics téren szombaton és vasárnap találkoztak vele a rászoruló gyerekek. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jóvoltából 800 hátrányos helyzetű család csemetéi részére Mikulás csomag osztás, és játékos ünnepi program került megrendezésre a Dugonics téren. Aki nem kapott a védőnői hálózattól, oviból, iskolából Mikulás csomag átvételére jogosító kupont, az se maradt ajándékok nélkül, hiszen közel 100 kiló szaloncukor, és egyéb meglepetések várták a gyerekeket.