• Mesedoktorok, mesekönyvgyűjtés, kórháztámogatás 2017

• Mesedoktorok, mesekönyvgyűjtés, kórháztámogatás 2017Kórházak, gyermekosztályok mesekönyvállományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szervez. Most jótékony célra át lehet adni a már nem használt, de még jó állapotban lévő mesekönyveket. A legtöbb könyvet összegyűjtő általános iskolás csapat a 2016/2017-es év végi osztálykirándulását 300.000. Ft értékben az alapítvány fizeti, a legtöbb könyvet összegyűjtő óvodai csoport és középiskolás csapat minimum 60.000 - 60.000 Ft értékű díjazásban részesül. Az összegyűjtött könyvek gyermekkórházakba kerülnek, ahol beteg gyerekek gyógyítását a résztvevőkkel így közösen segítjük elő!

Tovább a mesedoktor.hu oldalra <<<

meseodktorok, meseterápia, mesepszichológia

• Máté és Zsolt örült a Mátrix örömszerző adományának

Máté és Zsolt örült a Mátrix örömszerző adományának"Köszönjük az adományt Máté és Zsolt nevében." A Gottsegen György Alapítvány levele váratlanul ért bennünket, hiszen a műszívre került gyerekeknek szánt adományozásért nem vártunk semmiféle visszajelzést. Illés Máté öt évesen, Szabó Zsolti pedig négy évesen került kritikus állapotuk miatt műszívre. Szerencsére mindkét gyerkőc számára sikerült donort találni.

A gyerekeknek sikeres felépülést kívánunk!

• Kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot kaptunk a Karitáció Alapítványtól

Kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot kaptunk a Karitáció AlapítványtólA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központba kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot hozott a Karitáció Alapítvány segítő csapata. A rászorulók számára fontos tételeket tartalmazó csomagokból az egyének, családok, közösségek ingyenesen válogathatnak. Sajnos egyre több a rászoruló, így mindig nagy szükség van gyerekek és felnőttek számára használható dolgokra. A Centerke Adományozó Központ várja intézmények, magánszemélyek felajánlását, hogy a segítségre számító rászorulók problémái enyhülhessenek.

• Mesedoktorok: kórházi betegágyaknál nagy segítség

Mesedoktorok: kórházi betegágyaknál nagy segítségA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működik. Az alapítvány egyik sikeres támogató tevékenysége a mesedoktorok program, mely nem csak gyerekeknek és nem csak betegeknek nyújt segítő támogatást. Kórházakban, rendelőintézetekben, gyermekotthonokban, rendezvényeken mondókák, mesék, versek révén juttat fejlődést indító gondolkodásmódot a hallgatóság számára. A jótékonysági segítő tevékenységek ingyenesek. A mesedoktor csapat együttműködik bohócdoktorokkal, kórházakkal, segítőkkel, támogatókkal egyaránt.

• Ez történt 2012-ben - Mátrix Közhasznú Alapítvány összefoglaló

Ez történt 2012-ben - Mátrix Közhasznú Alapítvány összefoglaló 2012-ben is segítő jobbot nyújtottunk a bajban lévőknek, a nélkülözőknek. Sajnos egyre több ember számára az utóbbi időben egyre mélyebb probléma képződik, egyre többen kértek segítséget. 2012-ben tízezernél is több család, egyén, csoport számára adtunk gyógyításhoz támaszt, egészség fenntartáshoz támogatást, tápláló élelmiszersegélyt, ruhát, játékot, tüzelőanyagot, baj esetén gyors segítséget. Támogatóink, segítőink, ügytársaink nélkül munkánk nem lenne ennyire sikeres. Köszönjük az egész éves együttműködést, figyelmet, támogatást!

• Almát, gombát, csokit, mézet, tartós élelmiszert kaptak nélkülözők

Almát, gombát, csokit, mézet, tartós élelmiszert kaptak nélkülözőkEgy tonna almát kaptak rászorulók - tartós élelmiszert, mézet, cukrot, csokit, gombát és egy tonna almát osztott ki családoknak és idős - egyedülállók megsegítésére a Mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központban. Az adományok beszerzésében és kiosztásában a Partiszkon Egyesület és az Angyali.hu is nagy részt vállalt. Az influenza időszakában a vitaminban gazdag élelmiszer segíti a lakosság hátrányos helyzetben lévő rétegeit az egészség megtartásban. Az emberek nagy örömmel fogadták a számukra fontos élelmiszer csomagokat, hiszen ezáltal is könnyebbé vált a létfenntartásuk.

• Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!

Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!Dzseki 27 éves, szegedi, fiatal nő, gyermekkora óta a tüdőt érintő, gyógyíthatatlan betegségben, cisztás fibrózisban szenved. Az idő előrehaladtával a tüdőtranszplantáció az egyetlen kiút a bajból, állapota egyre súlyosabb, állandó oxigénmaszk, orvosi kontroll, gyógyszerek szükségesek az életben tartásához. A családja anyagilag egyre rosszabbul bírja az életért folytatott harcot, így a Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy a sikeres tüdőtranszpantáció és a gyógyulás segítése érdekében a lakossággal és cégekkel együttműködve támogatja a család helyzetét.

• Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programban

Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programbanKígyózó sorokban érkeztek a virágosztó helyre a családok, kisgyermekesek, idősek. Ezer család kapott a héten cserepes virágokat a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Önkéntes Közösség és a Partiszkon Egyesület a júliusban folyó városszépítő program jóvoltából. A virágokat utcafrontok, udvarok, erkélyek, virágpolcok szebbé tételére használhatják fel az emberek. A díszes növényeket a civil szervezetek ingyenesen adták a lakosság számára. A virágok mellé a jótékonysági szervezet a városszépítésben részt vevő családoknak édességgel is kedveskedett.

• Hanna felépülését támogattuk

Hanna felépülését támogattukA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány szerény anyagi támogatással járult hozzá a beteg Hanna felépüléséhez, a májtranszplantáció beavatkozás elvégzéséhez, és az utána következő rehabilitációhoz. A féléves nagybeteg kislány, Hanna életét éppen az őt befogadó nagymama mentheti majd meg. Végre megvan a vizsgálat eredménye, amelyből kiderült: Ildikó, a baba mostohanagymamája alkalmas arra, hogy mája egy darabját a súlyos májbetegséggel született unokájának, a féléves Hannának adja. A pici betegen született, mert édesanyja feltehetően nem vetette meg az italt a terhesség alatt.

• Támogattuk, hogy humanitárius különgéppel mehessenek a Baptisták Haitira életeket menteni

Támogattuk, hogy humanitárius különgéppel mehessenek a Baptisták Haitira életeket menteniA Haiti földrengésről érkező hírek mindenkit sokkoltak. Egy egyébként is szegény térség nyomorban élő lakosságát hogy csaphat teljesen a földre a természet?!

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összegű támogatással segíti a Baptisták nemzetközi mentőcsapatának munkáját.Bízunk benne, hogy sok ember megmenekült a mentési segítség révén azok közül is, akikről az első pillanatokban az eszközök hiánya miatt lemondott mindenki.

• Tüzifa beszerzését támogattuk

Nagyon sok a rászoruló.

A központi fûtéses, panelházban lakó, elszegényedett családok sem tudják elképzelni, hogy a külterületen élõ, nélkülözõ, teljes szegénységben-és kiszolgáltatottságban lévõ felnõtteknek és csemetéinek milyen nehéz is az élete...

A kopár, hideg, romos házban élõ, sokgyerekes család által belakott albérleti házat segítettük felfûteni, támogattuk a tûzifa beszerzést-és a házhoz szállítást.