adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Mesedoktorok, mesekönyvgyűjtés, kórháztámogatás 2017

• Mesedoktorok, mesekönyvgyűjtés, kórháztámogatás 2017Kórházak, gyermekosztályok mesekönyvállományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szervez. Most jótékony célra át lehet adni a már nem használt, de még jó állapotban lévő mesekönyveket. A legtöbb könyvet összegyűjtő általános iskolás csapat a 2016/2017-es év végi osztálykirándulását 300.000. Ft értékben az alapítvány fizeti, a legtöbb könyvet összegyűjtő óvodai csoport és középiskolás csapat minimum 60.000 - 60.000 Ft értékű díjazásban részesül. Az összegyűjtött könyvek gyermekkórházakba kerülnek, ahol beteg gyerekek gyógyítását a résztvevőkkel így közösen segítjük elő!

Tovább a mesedoktor.hu oldalra <<<

meseodktorok, meseterápia, mesepszichológia

• Tehetségeket támogattunk!

Alapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit.

Most egy nagyteljesítményû, álványokkal felszerelt, aktív hangfal szettet adtunk át a vezetõségnek.

A százezres értékkel könnyebben és jobb minõségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.

• Adomány a kiskunmajsai nagycsaládosoknak

Adomány a kiskunmajsai nagycsaládosoknakKiskunmajsáról érkeztek helyi aktivisták a Centerkébe adományért. Cél, hogy a rászoruló családok számára biztosítsunk ruhát, cipőt, hogy az életüket könnyebbé tegyük. A Centerke Adományozói Központ révén a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, egyént, közösséget támogat tartós élelmiszerrel, ruhával, használati tárgyakkal, hogy a nélkülözést csökkentve az életminőség jobbá válhasson. Együtt könnyebb a szegénység elleni küzdelem, így minden támogatásért hálás köszönetünket fejezzük ki.

• Számítógép Álom 2014 - számítógép jó tanuló, hátrányos helyzetű gyerekeknek

Számítógép Álom 2014 - számítógép jó tanuló, hátrányos helyzetű gyerekeknek2014-ben is számítógépet kapnak rászoruló családok - A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén 2014-ben is ötven rászoruló családban élő, 10-14 év közötti gyerek kap komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet. A támogatásra jelentkezhet minden olyan 10-14 év közötti gyermek (tanára által), akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs használható számítógép. Figyelem: a támogatott gyerekek családját 2015. március elejéig értesítjük ki, a gépátadások előreláthatóan 2015. április közepéig történnek meg! Megértésüket köszönjük!

• Adó 1 százalék Gyermekmentésre

Adó 1 százalék GyermekmentésreAz adó egy százalék felajánlásával a gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő feladatainkat támogatod. Évente tízezernél többször segítünk! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató Mátrix Alapítvány csapata ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, bajban lévőket segít. Az alapítvány segítő csapatának célja, hogy senki ne maradjon bajban, a lehető legtöbben találják meg problémáikból a kiutat. A segítő tevékenységben Te is részt vállalhatsz: önkéntes segítség, anyagi támogatás mellett adó 1% felajánlással is részt vehetsz az egész éves segítő programban.

• Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógus

Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógusTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosított a Mátrix Közhasznú Alapítvány mese- és ifjúsági könyveket. Iskolák és óvodák növendékeinek tanév végi ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segítette az alapítvány. Az ajándék könyveket az alapítvány mellett cégek és közösségek biztosították. Az adományozott könyvek súlyban 6 tonnát tettek ki, összértéke 25-30 millió forint körüli volt. Az alapítvány az oktatás támogatását fontosnak tartja, a szervezet mindenkit arra buzdít, hogy segítsen a környezete érték teremtésében ahogyan csak tud. Mi így próbáltuk segíteni a pedagógusok áldozatos és kiváló munkáját!

• Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmány

Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmányA héten az öcsödi és a környékbeli településeken élő rászorulók örülhettek leginkább a szegedi központú Centerke Adományozó Központ segítő tevékenységének. Tonnányi téli ruhát-cipőt, elektronikai eszközöket kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes.

• Kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot kaptunk a Karitáció Alapítványtól

Kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot kaptunk a Karitáció AlapítványtólA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központba kétszáz kiló ruhát, cipőt, játékot hozott a Karitáció Alapítvány segítő csapata. A rászorulók számára fontos tételeket tartalmazó csomagokból az egyének, családok, közösségek ingyenesen válogathatnak. Sajnos egyre több a rászoruló, így mindig nagy szükség van gyerekek és felnőttek számára használható dolgokra. A Centerke Adományozó Központ várja intézmények, magánszemélyek felajánlását, hogy a segítségre számító rászorulók problémái enyhülhessenek.

• Jótékonysági Karácsonyi Ajándékbazár

Jótékonysági Karácsonyi AjándékbazárIdén Karácsonykor a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány jóvoltából a Jézuska ajándékai azokhoz is eljuthatnak, akik anyagi problémák miatt az ajándékvásárlást nem engedhetik meg maguknak. A Szeged, Roosevelt tér 5. alatt 2013. december 10-ig a megunt játékok, könyvek, ruhák, sportszerek, tartós élelmiszerek és egyéb kiegészítők leadhatók, ezzel minden honfitársunk nagyban segíti a rászorulók megajándékozását. Az ajándékválogató bazárra 2013. december 11-14 közötti napokon,

• Kórháztámogatás, mesedoktorok

Kórháztámogatás, mesedoktorok Gyermekek és felnőttek gyógyítását segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta sikeres mesedoktorai. A gyerekek és felnőttek támogatása, a betegség legyőzésében való segítségnyújtás, az élményteremtés, a jótékonyság vezérelte mesedoktorok tárgyi és lelki támogatást adnak a gyógyuló betegeknek, az alapítvány támogatást nyújt a kórházi osztályoknak. Könyvekkel, eszközökkel segítjük az intézményeket, hogy az emberek kórházban benntöltött ideje jobban átvészelhető és kellemesebb legyen. Meseolvasással a szellemi A gyermekmentő és felnőtteket is támogató mesedoktorok célja, hogy a betegség elmúljon, a gond megoldódjon.

• Robika elment...

Robika elment...Az alapítványunk által is támogatott kisember, Beri Róbert 10 éves korában tovább már nem bírt küzdeni az Őt megtámadó súlyos betegséggel, elhunyt. Az élettel összeegyeztethetetlen daganat a kisfiú hasüregében helyezkedett el, a műtétet nem vállalták az orvosok. A nevelőszülői gondoskodásban élő pici fiúcska hosszan tartó kemoterápiás kezeléseket kapott, ami legalább annyi kínnal és fájdalommal járt, mint maga a betegség. Az állapotokba a családja is nagy terhet viselt... a kínok most elcsitultak... Nyugodj Békében Robika!