• SOS segítség a tűzkárt szenvedett Áchim családnak

• SOS segítség a tűzkárt szenvedett Áchim családnakRopogó morajlásra ébredt az Áchim család egy februári éjjelen, kigyulladt a házuk. Évek munkája vált a tűz martalékává mindössze néhány perc alatt a bordányi Áchimék Béke dűlői tanyáján, a család otthona teljesen kiégett. Az édesanya és az egyik lány sérülés nélkül ki tudott menekülni, az apa éjszakai műszakban dolgozott. A család helyzete kilátástalan, a melléképületben húzták meg magukat. Biztosítás híján sok jóra nem számíthatnak. A legapróbb segítségnyújtás is életmentő. A Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal most közösen tehetjük jobbá a család életét.

a család mindene odalett a tűzvészben

Így segíthet Áchiméknak:

1. Adománnyal: az alapítvány 11735005-20510350 -es hivatalos számlaszámára átutalt összeget, melynek az utalás közleményébe beírja, hogy "tűzkár", azt mindenféle költség levonás nélkül, 100%-ban a Család részére továbbadjuk.

2. Adományvonallal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldjed a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el. Köszönjük!

3. PayPal támogatás révén: az info@matrixalapitvany.hu paypal címre átutalt összeget, melynek az utalás közleményébe beírja, hogy "tűzkár", azt mindenféle költség levonás nélkül, 100%-ban a Család részére továbbadjuk.

4. Adó 1 százalék felajánlással: hasonlóan súlyos problémákkal küszködő kisgyermeket és családokat, éves szinten tízezernél több segítségnyújtást támogathat adó 1 százalék felajánlása révén. Adóbevalláskor a Mátrix Közhasznú Alapítvány 18472273-1-06 adószámát adja meg adóbevalláskor, vagy május 20-ig az adóbevallásban.

5. A család megsegítésére, a ház felújításához ablakot, ajtót, meszet, cementet és sódert, építőanyagokat, háztartási eszközöket is szeretettel fogad a család. A nyílászárók és a mennyezetek javítása az egyik legfontosabb feladat, hogy emberi körülmények között élhessenek a tanyán.

segítségünkkel a gyermekek lelki egészsége is gyorsan helyreállhat

Közösen tegyünk CSODÁT! Az Áchim család támogatása kapcsán a www.matrixalapitvany.hu és a www.facebook.com/matrix.alapitvany oldalakon további információkat szerezhet. Sok kicsi sokra megy, hálásan köszönjük a segítségét!

családvédelem: a hirtelen jött katasztrófa miatt fontos a támogatás

tűzkárt szenvedett az Áchim család

mindenük odalett a tűzvészben, a család megmentése a tét

Fotók: Kuklis István, Délmagyarország

• Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógus

Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógusTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosított a Mátrix Közhasznú Alapítvány mese- és ifjúsági könyveket. Iskolák és óvodák növendékeinek tanév végi ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segítette az alapítvány. Az ajándék könyveket az alapítvány mellett cégek és közösségek biztosították. Az adományozott könyvek súlyban 6 tonnát tettek ki, összértéke 25-30 millió forint körüli volt. Az alapítvány az oktatás támogatását fontosnak tartja, a szervezet mindenkit arra buzdít, hogy segítsen a környezete érték teremtésében ahogyan csak tud. Mi így próbáltuk segíteni a pedagógusok áldozatos és kiváló munkáját!

• Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknak

Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknakA Mátrix Közhasznú Alapítvány lelkes önkéntesei háztáji gyümölcsfákról a tulajdonosok számára felesleges gyümölcsöt leszüretelték, majd ládákba rendezve jótékonysági élelmiszerosztásokon rászoruló családok és idős - egyedülállók számára osztották ki. Rácz Anett alapítványi elnök ismertette, hogy a friss gyümölcs többszörösen is hasznos adomány, hiszen a nélkülözők számára egészséges táplálékforrás és ízletes vitamin utánpótlás is. Segítőinkkel, támogatóinkkal közös a siker, köszönjük szépen! Mottónk beérett: "nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni".

• Szappant és fertõtlenítõszereket vittünk a klínikákra

Szappant és fertõtlenítõszereket vittünk a klínikákraNincs szappan a kórházakban, nincs rendes fertőtlenítés. Az ember bemegy látogatóba vagy kezelésre és komoly fertőzésekkel (vírussal, baktériummal, gombával) térhet haza. Büdös WC-k, víz és tisztítószer sehol, a vízcsap nem működik, a toalettet le se lehet húzni. Mindenféle vírus a levegőben, évente kórházi baktériumok és vírusok miatt közvetlenül és közvetett módon több ezren vesztik életüket! A Mátrix Közhasznú Alapítvány saját pénzből szappanozott a női klinikán, az új klinikai tömbben és a szakorvosi központokban. Ha ön is lát hasonlót, tegye szóvá a kórházat - rendelőt üzemeltető szervnél!

• Konvektor kommandó - kihűlés ellen

Konvektor kommandó - kihűlés ellenRadiátorral segíti a Centerke Adományozó Központ azokat, akiknél a fűtés valamilyen oknál fogva nem megoldott. A Mátrix Közhasznú Alapítvány szociális segítő programja télen azokra is gondol, akik számára apróbb adományok révén javítható az életminőség. Évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős - egyedülálló embert, segítő közösséget támogat a szervezet adományok révén. Télen a meleg ruha, vastag cipő, takaró, zokni, radiátor a fontos segítség. Az alapítvány a támogatások osztása mellett várja felajánlók, segítők, önkéntesek jelentkezését is. Ha van otthon egy felesleges radiátor vagy már nem használt meleg ruha, azt az adományozó helynek köszönhetően el lehet juttatni a rászorultakhoz.

• 2007-ben is adományozott a MÁTRIX Mikulás

A MÁTRIX Mikulás 2007-ben is sokfelé járt.

A gyermekotthon és zavarkorrekciós intézmény pici lakói tizedik éve várnak bennünket.

Idén közel száz rászorulót segítettünk csomagokkal, ajándékokkal, örömteli pillanatokkal.

Örültünk, hogy segíthettünk!

• Bianka elment - az apát próbáljuk segíteni

Bianka elment - az apát próbáljuk segíteniBiankát legyőzte a rák. Rettentő! Édesapja teljesen magára maradt, Bianka anyukája (a betegség kiderülése után) ugyanis már korábban elhagyta őket. József gyászol, lányától végső búcsút vesz, a pici temetésének tetemes költségeit támogattuk egy kisebb összeggel.

A Mokkában és korábban a TV2 Napló című műsorban is szerepelt Kovács József, Bianka édesapja, és Bianka is. A gyógyulásban és a helyzet pozitív megoldódásában bíztunk, de sajnos most a rák kerekedett felül.

• Negyven Mosolyka bögrét osztunk szét

Negyven Mosolyka bögrét osztunk szétMosolyka Kerekesszékkel a világ mára már mozgalmi jelképpé nőtt. Mindenki ismeri a fiatal lány harcát, aki az életért, a gyógyulásért küzd. Mosolykát még 2013-ban támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összeggel, melyért cserébe a támogatottunk negyven bögrével lepett meg bennünket. A bögréket természetesen nem tartjuk meg, egyenként osztjuk szét olyan személyeknek, akiknek egyébként sem könnyű, és talán a bögre is segít az erő gyűjtésben... hogy az élete jobbá fordulhasson... hiszen \"Te döntesz\".

• Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulók

Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulókA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2014. szeptember 6-án, szombaton ötszáz kilónyi friss, hazai almát, répát, zöldséget osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A kétszáz csomag élelmiszer adomány az osztás megkezdése után szinte azonnal elfogyott. Hosszú sorokban kígyóztak az élelmiszerre várók. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• Faültetési program a tisztább levegõért

Faültetés, fontos!A Mátrix Alapítvány Magyarországon támogatja a lakossági (magántelken belüli) faültetést! 1-1 család vagy közösség 5-10 facsemetéjének elültetését az alapítvány anyagilag támogatja.

A fák (melyeket a jelentkezõk elültethetnek otthonuk / munkahelyük / iskolájuk környékén) hamarosan a napfény segítségével fotoszintetizálnak és a széndioxid kibocsátást enyhítve oxigént termelnek.

• Teherautónyi ruhát adományoztak az ifjúsági tagozatosok

Teherautónyi ruhát adományoztak az ifjúsági tagozatosokA Mátrix Közhasznú Alapítvány által fenntartott Centerke Adományozói Központ évente tízezernél több rászoruló számára biztosít ruha, cipő, élelmiszer adományt. Böjte Sándor a szegedi Jobbik ifjúsági tagozatának tagjaitól összegyűjtötte a rászorulók problémáinak enyhítése érdekében a még jó állapotban lévő ruháikat, cipőiket, melyet az adományozó központ rendelkezésére bocsátott. Alapítványunk semmiféle politikai tevékenységet nem folytat, így a politikai hovatartozástól függetlenül a rászorulók megsegítéséhez az önzetlen felajánlásokat hálásan köszönünk.