adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • SOS segítség a tűzkárt szenvedett Áchim családnak

• SOS segítség a tűzkárt szenvedett Áchim családnakRopogó morajlásra ébredt az Áchim család egy februári éjjelen, kigyulladt a házuk. Évek munkája vált a tűz martalékává mindössze néhány perc alatt a bordányi Áchimék Béke dűlői tanyáján, a család otthona teljesen kiégett. Az édesanya és az egyik lány sérülés nélkül ki tudott menekülni, az apa éjszakai műszakban dolgozott. A család helyzete kilátástalan, a melléképületben húzták meg magukat. Biztosítás híján sok jóra nem számíthatnak. A legapróbb segítségnyújtás is életmentő. A Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal most közösen tehetjük jobbá a család életét.

a család mindene odalett a tűzvészben

Így segíthet Áchiméknak:

1. Adománnyal: az alapítvány 11735005-20510350 -es hivatalos számlaszámára átutalt összeget, melynek az utalás közleményébe beírja, hogy "tűzkár", azt mindenféle költség levonás nélkül, 100%-ban a Család részére továbbadjuk.

2. Adományvonallal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldjed a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el. Köszönjük!

3. PayPal támogatás révén: az info@matrixalapitvany.hu paypal címre átutalt összeget, melynek az utalás közleményébe beírja, hogy "tűzkár", azt mindenféle költség levonás nélkül, 100%-ban a Család részére továbbadjuk.

4. Adó 1 százalék felajánlással: hasonlóan súlyos problémákkal küszködő kisgyermeket és családokat, éves szinten tízezernél több segítségnyújtást támogathat adó 1 százalék felajánlása révén. Adóbevalláskor a Mátrix Közhasznú Alapítvány 18472273-1-06 adószámát adja meg adóbevalláskor, vagy május 20-ig az adóbevallásban.

5. A család megsegítésére, a ház felújításához ablakot, ajtót, meszet, cementet és sódert, építőanyagokat, háztartási eszközöket is szeretettel fogad a család. A nyílászárók és a mennyezetek javítása az egyik legfontosabb feladat, hogy emberi körülmények között élhessenek a tanyán.

segítségünkkel a gyermekek lelki egészsége is gyorsan helyreállhat

Közösen tegyünk CSODÁT! Az Áchim család támogatása kapcsán a www.matrixalapitvany.hu és a www.facebook.com/matrix.alapitvany oldalakon további információkat szerezhet. Sok kicsi sokra megy, hálásan köszönjük a segítségét!

családvédelem: a hirtelen jött katasztrófa miatt fontos a támogatás

tűzkárt szenvedett az Áchim család

mindenük odalett a tűzvészben, a család megmentése a tét

Fotók: Kuklis István, Délmagyarország

• Sikeres volt a SZIN 2015 Csodafalu

Sikeres volt a SZIN 2015 CsodafaluNagy sikert aratott a Szegedi Ifjúsági Napok keretén belül megrendezett SZIN Csodafalu, ahol a fesztivál ideje alatt közel ötszáz sérült, nagycsaládos, egyéb hátránnyal küszködő gyermek kapott élményt, figyelmet, örömet. A SZIN szervező csapata és a Mátrix Közhasznú Alapítvány a résztvevőket egész napos szórakoztató programmal, reggelivel, ebéddel és uzsonnával látta el. A gyerekek a fesztivál területén vidámparkban szórakozhattak, egész nap ugrálóvárban mozoghattak, bepillanthattak a színpadok kulisszái mögé, volt barangolás a fesztivál érdekes programhelyszínein, továbbá arcfestés, a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai révén lufihajtogatás és jóga, Mézes Mazsolka meséivel bábszínház is várta a résztvevőket.

• Mikulás Ünnepség sokszáz családdal a Szeretet Sátorban

Mikulás Ünnepség sokszáz családdal a Szeretet SátorbanNagyon sok jelzést / kérést kapott az alapítvány az ünnepek előtt azzal kapcsolatban, hogy sok családnál nem lesz az idén Mikulás.

Nagy a szegénység, nem hagyhattuk bajban a családokat.

A Mátrix Mikulás 2009-ben 250 család csemetéi részére Mikulásünnepséget szervezett. A rászoruló családok apró népét elhívtuk ünnepségünkre, és dagira töltött csomagokat varázsoltunk számukra.

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a hajdú-bihar megyei Tiszacsegére

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a hajdú-bihar megyei TiszacsegéreNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. Hétfő délelőtt a hajdú-bihar megyei Tiszacsegére indult Szegedről nagy mennyiségű ruha-cipő, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Sikeres volt az 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ program

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve az ünnepek idején hagyományos jelleggel szervezte meg segítõ akcióját, mely révén több száz gyermek és felnõtt, vajdasági oktatási intézmény részesült kisebb - nagyobb ajándékban.

Az eredmény a vártnál is jobban sikerült, hiszen a becses adományozóktól közel háromezer könyv, ezernél több plüssmaci, tíz doboznyi játék, ezernyi képeslap - plakát, több kiló édesség érkezett.

• Patrikot, a nyílt gerinccel született kisfiút segítettük!

Blázsik Zsolt Patrik 2005.08.07-én több csigolyára kiterjedõ nyílt gerinccel és agykamratágulattal született csongrádi kisfiú gyógykezelését és életkörülményeinek javítását egy szerényebb összeggel támogattuk.

A rendellenességeket nemsokkal a szülés elõtt vették észre a gyermeknél.

Patrik értelmes, jókedvû kisfiú, ne hagyjuk szenvedéssel telivé alakulni az életét!

• Újra kinyit Szegeden a Centerke

Újra kinyit Szegeden a CenterkeA lakosság számára 2012-ben tízezer adományt (többnyire ruhát, cipőt, élelmet) kiosztó Centerke Adományozó Központ 2013 év elején a belvárosban bezárt. Az ok: az IKV túlzottan magas üzletbérleti díjait a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kérésére a város nem csökkentette, az alapítvány így menni kényszerült. Újszegeden, a Fő fasor 9. alatt, a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület támogatásával júniustól a Centerke újra elérhető. Lehet jönni rászorulóknak adományért és az adományt felajánlók felajánlásait is hálásan köszönjük.

• Az újszülött életmentést 2012-ben is támogattuk

Az újszülött életmentést 2012-ben is támogattuk Az élet első perceiben, óráiban sok újszülött számára nem adatik meg a szakszerű ellátás, ezáltal teljes egészség. A koraszülött életmentők fontos munkáját segítve adományoztunk egy nagyobb összeget.
    A pénz fontos a sikeres munkához. A szakszerű mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait (életben marad vagy meghal) és a későbbi évek életminőségét (testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott) döntően meghatározza.

• Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autó

Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autóLacika keze kicsit tétován nyúl a piros kocka után, de aztán szép komótosan felhelyezi a zöld mellé az ágas-bogas készségfejlesztő létrára a Zala Megyei Kórház gyermekosztályának játszósarkában. A kisfiúcska még 2010 novemberében, iskola utáni napon, barátaival talált egy elárvult kiskutyát, őt pátyolgatták a tragédia előtti pillanatokban. A játék közben a többiek szerencsésen átértek a túloldalra, ám Laci, ölében a kutyussal nem... Lacika nagy bajban van, lesz számára segítség?!

• Hajléktalanszállóknak vittünk ruhaadomány csomagokat

Hajléktalanszállóknak vittünk ruhaadomány csomagokatNadrág, cipő, pulóver, alsónemű a legkeresettebb a hajléktalanok körében. Az alapítványunk által működtetett Centerke Adományozó Központ évente több tonna ruhát és cipőt juttat el a nagyra becsült együttműködő és támogató honfitársainknak köszönhetően a családok mellett a hajléktalanszállók lakóinak. A Mátrix Közhasznú Alapítvány szegénység elleni küzdelmet folytat, melybe a lakosság szabad kapacitását is folyamatosan bevonja. Nagyon szépen köszönjük a támogatók, segítők együttműködését, illetve az egész évben érzékelhető figyelmet, együttérzést.

• A béke, a hazafiság, a testvériség jegyében gyűltünk össze október 23-án

A béke, a hazafiság, a testvériség jegyében gyűltünk össze október 23-ánOktóber 23-án 16 órakor került sor a szertűz meggyújtására, melyet Kocsis Melinda vezényelt. A Himnusz közös eléneklése után Apró Juhász János, a Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület elnöke mondott beszédet. Ezt követően Szép Ferenc Szilveszter szakrális leiratát, Bullás Mária verseit, ezután a Mária Lovagrend képviseletében Gyebrovszki Klára beszédét, majd Máray Sándor: Mennyből az angyal című versét Bullás Máriától hallgathatta meg az addigra már több százra duzzadt vendégsereg.