• Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál

• Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinálA Mátrix Közhasznú Alapítvány húsvéti nyuszija a Szeged, Kapisztrán utcai Gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál járt. Megszakítás nélküli munkarend szerint működő bentlakásos gyermekintézmény az alapellátás keretében a gyermek és szüleik számára alaptevékenységként átmeneti gondozást biztosít. Fontos és nagy segítség ez a gondoskodó feladat. Az együttes elhelyezést és ellátást biztosító intézmény az otthontalanná vált szülő és gyermeke számára ad segítséget.Az intézmény gyermek és felnőtt lakóit, összességében negyven főt ajándékoztunk meg húsvéti csomagokkal.

húsvéti ajándékokat kaptak az anyaotthon lakói

Tagjaink, segítőink, önkénteseink, támogatóink, személyi jövedelemadó 1 százalék felajánlóink számára hálásan köszönjük a segítséget! A legapróbb felajánlás is óriási segítség, sok kicsi sokra megy.

• Rászorulók kaptak mézet, gombát, tartós élelmiszert

Rászorulók kaptak mézet, gombát, tartós élelmiszertCsütörtökön nagycsaládosok és idősek kaptak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből, gombából, tartós élelmiszerből. Folyamatosan érkeztek a támogatást igénylők a Centerke Adományozó Központba, a támogatottak a szociális ellátórendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. A kisgyermekes családoknak édesség is jutott. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak.

• Élelmiszergyűjtés és osztás rászorulóknak 2012/2013

Élelmiszergyűjtés és osztás rászorulóknak 2012/2013A Centerke EU-s élelmiszersegéllyel várta a lakosságot! A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány sok-sok kockatésztával és liszttel várta a rászoruló lakosságot az EU-s élelmiszer segély program és a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény jóvoltából. A kiosztásra a legrászorulóbbakat (idős, egyedülállókat, nagycsaládosokat) vártuk. A kiosztás érkezési sorrendben történt, 2012. november 21-én (szerdán) 10-17 óra között, a Centerke Adományozó Központban (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.).

• Sok éhezőnek nem jutott az októberi Mátrixos élelmiszersegélyből

Sok éhezőnek nem jutott az októberi Mátrixos élelmiszersegélybőlVégeláthatatlan sorban álltak a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány raktára előtt az októberi élelmiszerosztáson a rászoruló családok, idősek, fedél nélküliek. A kétszáz élelmiszercsomagot sorszám szerint elsőre a kisgyerekes anyukák, a mozgássérültek, majd a többi rászoruló kaphatta meg. A tésztáért, rizsért, cukorért, lisztért, édességért nagy volt a tolakodás, a későn érkezők üres kézzel távoztak. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) várták. Támogatói programunk Segítőink nélkül nem lett volna ilyen sikeres!

• A cipőosztáson több száz lábbeli talált ingyenesen gazdára

A cipőosztáson több száz lábbeli talált ingyenesen gazdáraA Centerke Adományozó Központ előtti szabad terület szombat délelőtt néhány órára cipővásárrá alakult. Az érkező emberek a Karitáció Alapítvány és az Italy Trend no1 Kft. jóvoltából életük megkönnyítéséhez ezer pár használt, de még jó állapotú téli cipőből válogathattak. Többnyire rászoruló gyermekes családok, egyedülállók, idősek és fedél nélküliek érkeztek a jótékony programra támogatásért. Imre Ferenc, a Kft tulajdonosa megteheti, hogy segíti az alapítványi jótékonykodást, hiszen társadalmi felelősség is, hogy a közelgő téli hidegben ne legyen lyukas talpú kisgyerek vagy lefagyott lábú fedél nélküli.

• Most nem adtunk, hanem kaptunk :)

Most nem adtunk, hanem kaptunk :)A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány karácsonyi adományozói munkásságát támogatja az egyetemnél lévő Nyugi Kávézó. A helyszínen lehetőség nyílt arra, hogy a felállított jótékonysági fenyőfa alá az egyetemisták és a többi vendég játékot, ajándéknak való könyvet, édességet rakjon a fa alá. A fenyőfa (hogy ne legyen csupasz) díszítéséhez a Tabán utcai óvoda és a Rókusi Körúti Bölcsőde apraja - nagyja készített az segítő program támogatásához díszeket. A "Nyugi Te is segíthetsz" program sikere a Te sikered is lehet!

• Élelmiszergyűjtést támogattunk

Élelmiszergyűjtést támogattunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Magyar Élelmiszerbank által szervezett Karácsonyi Adománygyűjtést támogatta. 6 áruházba, a gyűjtést végző alapítványok, egyesületek készletéhez adott a Mátrix áruházanként 30-90 kg tartós élelmiszert. Szaloncukrot, édességet, porcukrot, sütéshez lisztet, főzéshez rizst, konzerveket, teafüvet, sót tésztaféléket. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, közösséget segít a hátrányok leküzdése érdekében élelmiszerhez. Az adventi időszakban a jótékonysági programokat szervező szervezeteket sikereik érdekében az alapítvány így is támogatja.

• Négyszáz család kapott karácsonyi csomagot

Négyszáz család kapott karácsonyi csomagotÜnnepi élelmiszercsomagot kaptak karácsony előtt nagycsaládosok és idősek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány négyszáz szeretetcsomagja 400 kiló szaloncukrot, 500 tábla csokoládét, 200 kg mézet, 200 kiló tartós élelmiszert tartalmazott, melyet a szociális ellátórendszer ajánlása révén a legrászorultabban kaptak meg. Az élelmiszer adományok átvétele közben jutott idő a kisgyermekkel érkezők számára arra is, hogy a Centerkében lévő többszáz játék közül a fenyőfa alá a gyermeknek leginkább tetszőt kiválasszák. Hálásan köszönjük a támogatók, önkéntesek, felajánlók számára, hogy újra sok - sok ember helyzetén tudtunk javítani.

• Kórházakban is jótékonykodott az alapítványi Mikulás

Kórházakban is jótékonykodott az alapítványi MikulásA szegedi Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ hetven nagybeteg bennfekvő gyermekét is meglátogatta a Mátrix Közhasznú Alapítvány Mikulása, a krampuszok és a Karitáció Alapítvány bohócdoktor csapata. A Gyermekosztályokon és az onkológián tett Mikulás vizittől a gyerekek kedélyállapota láthatóan javult. Minden bennfekvő gyermek a játékon, éneken, mókán felül Mikuláscsomagot is kapott. A nővérek, ápolók, orvosok is bekapcsolódtak a játékos foglalkozásba. Volt öröm, kacagás és persze sok - sok meglepetés ajándék.

• Sikeres volt az élelmiszergyűjtés

Sikeres volt az élelmiszergyűjtésA rászorulók karácsonyának szebbé tételét segíti az a közel hétszáz kiló tartós élelmiszer, mely a hét végén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány közreműködése révén gyűlt össze szegedi Móravárosi Tesco-ban, illetve a Metro - Élelmiszer nagykereskedésben. A nagy mennyiségű élelmiszer adományt a problémára érzékeny lakosság adta össze. Nagyon sok család közösen a gyerekekkel adományozott, volt ki csak egy szelet csokit, de akadt olyan segítő is, aki egy egész kartont vett az adományként felajánlott élelmiszerből.

• 300 család kapott élelmiszer csomagot

300 család kapott élelmiszer csomagotZuhogó esőben is nagy volt az élelmiszercsomagokra az érdeklődés. Étolaj, tészta, rizs, tej, lekvár, konzervek, tisztítószer és friss meggy várta vasárnap délelőtt a rászorulókat a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt bemutatva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Sajnos csepp a tengerben... sokkal több az igény, mint amennyi a segítségnyújtás, de minden pici lépés előrébb segít.