adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Élelmiszer csomagot kapott 300 család

• Élelmiszer csomagot kapott 300 családHúsvét előtt a jótékonysági élelmiszerosztásra hosszú sorokban érkeztek a Centerke Adományozó Központba a támogatottak. Egy tonna tartós élelmiszert, háromszáz csomagban juttatott rászoruló családok, kisgyermekesek, idős - egyedülállók számára a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány, a Segítsüti támogatásával. A napi adományosztásokon felül a támogatottak számára nagy segítség a tartós élelmiszer támogatás, az ünnepük így lehet gondtalanabb és örömökben teli. Sütést - főzést segítő étolajat, lisztet, sót, rizst, tésztát, cukrot, mézet, édességet, illetve konzervben pörköltet, vagdalthúst, májast kaptak a családok.

Nézd meg videófilmen az élelmiszerosztás pillanatait:

Fotók az élelmiszercsomag osztás pillanatairól:
    kisgyermekes családok és időskorúak támogatása

gyermekvédelem, családtámogatás

adomány osztás, családtámogatás

élelmiszer csomagot kapott 300 kisgyermekes család és idős - egyedülálló

Összefogással tudunk előrébb jutni
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Nem csak szegedieket, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak. Kiemelte, hogy a www.centerke.hu adománycsomagok csak csepp a tengerben. Segítségnyújtásra kérjük a tehetősebbeket, hiszen ha mindenkinek nem is tudunk segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni. A Centerke Adományozó Központ is a közös problémamegoldásról szól, a közösség segítő és összefogó ereje teszi a jótékony működést naggyá.

Önkéntesek és segítők nélkül...
    Az élelmiszerek gyűjtése, megvásárlása és a kiosztás nagy terhet jelentő feladat. Az alapítvány örömmel fogadja önkéntesek, támogatók jelentkezését, a személyi jövedelemadó 1 százalék felajánlók segítségét, hogy még többen és még többet tehessünk azokért, akik önállóan nem képesek terheiket cipelni. Felajánlást, segítséget, támogatást hálásan köszönjük! A legapróbb segítség is óriási, melyet hálásan köszönünk!

• Élelmiszergyűjtés és osztás rászorulóknak 2012/2013

Élelmiszergyűjtés és osztás rászorulóknak 2012/2013A Centerke EU-s élelmiszersegéllyel várta a lakosságot! A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány sok-sok kockatésztával és liszttel várta a rászoruló lakosságot az EU-s élelmiszer segély program és a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény jóvoltából. A kiosztásra a legrászorulóbbakat (idős, egyedülállókat, nagycsaládosokat) vártuk. A kiosztás érkezési sorrendben történt, 2012. november 21-én (szerdán) 10-17 óra között, a Centerke Adományozó Központban (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.).

• Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségét

Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségétAmikor egy férfi (Imre) a MÁTRIX adományozói központba megjelent egy 3 éves kislánnyal a kezében és azt mondta, hogy "nincs mit ennünk", ki hitte volna, hogy egy ilyen ügyben valaki képes becstelen dologra? Ezután pedig jött a gyümölcs, a tej, az élelmiszercsomag... és a nyilvánossághoz vezető út... A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány mély megrendüléssel vette tudomásul, hogy nagy valószínűséggel a szervezet jóindulatát kihasználták :( A támogatókat pedig kárpótolja a szervezet: kérésre az alapítvány vezetősége saját vagyonából rendezi a támogatók által (az alapítványon keresztül) a család számára eljuttatott pénzösszegeket...

• Pszichés betegek támogatása

Pszichés betegek támogatásaAz elszegényedés, a kilátástalanság sok embert a betegségek közepette pszichésen is megtör. A Pszichiátriai Klinika többek között az élet nehézségeit nehezen viselő embertársainkkal foglalkozik. A Mátrix Közhasznú Alapítvány a kizökkent és lelkileg sérült emberek ünnepét is szebbé tette, ezáltal segítve a helyes út meglelését. Édességet, hajsampont, szappant, tisztálkodó eszközöket, fogkefét, fogkrémet, tartós élelmet kaptak az ünnepeket a klinikán töltő páciensek. A szakdolgozók számára nagy segítség az adomány, hiszen nagyban segítik a pszichés betegek helyzetének javítását.

• Miki-Viki is segített a decemberi adományozási akcióban

Miki-Viki az alapítványunk legfiatalabb mozgató rugója.

Idén már õ is bekapcsolódott segítõ munkánkba.

Összeírtuk, hogy hol és kit tudunk idén Mikulás alkalmából segíteni, ehhez összeszedtük azt, ami volt, és nekivágtunk.

Erdõben, faluszélén, a kopár tanyavilágban megtaláltuk a legrászorultabbakat és segítettünk pár kellemes perccel, nem csak jelképes ajándékokkal.

• Tánctól, énektől pezsdült fel pénteken a karácsonyi vásár

Tánctól, énektől pezsdült fel pénteken a karácsonyi vásárAz üllési Fonó Néptáncegyüttes táncosai és bordányi Ádám Jenő Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kicsi növendékei a szegedi karácsonyi vásáron, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány standjánál vidám ünnepi zenés és táncos műsorral várták a nagyérdemű közönséget. A röpke egy órás előadást többszáz érdeklődő élvezettel nézte végig. A Mátrix Alapítvány a szociális programjai mellett nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzés és a kultúra népszerűsítésére is. Az előadók teljesen ingyen vállalták az értékteremtő szereplést, az előadás után az alapítvány Mikulásától azért minden fellépő művész ajándékot kapott.

• Gyerekek hajából írtottunk tetveket

Gyerekek hajából írtottunk tetveketBár a hírek szerint mostanában kevesebbszer van, de évről-évre visszatérő jelenség a fejtetvesség előfordulása a gyermekközösségekben.

Tetű - serke parazitákat irtottunk olyan gyerekek fejéből, ahol anyagi problémát jelent megvásárolni 2-3 csomag tetűirtó szert (Nittyfor-t).
    Hát őszintén megmondom, hogy nem egyszerű serkéket hajszálakról egyenként lehúzgálni, de nem lehetetlen... a célunkat elértük, a fejtetves gyerekek megtisztultak...

• Háromszáz kiló ruhát és cipőt kapott a baksi Gecsemáné Keresztény Gyülekezet

Háromszáz kiló ruhát és cipőt kapott a baksi Gecsemáné Keresztény GyülekezetA kisebb falvakban a mindennapi gondok nagyobb mértékben gyötrik a lakókat, mint a nagyobb városokban. A kilátástalanság, az éhezés, a ruhátlanság útvesztőjéből a kisebb településen lakók számára nehezebb a kiút. A "Gecsemáné Keresztény Gyülekezet" a mélyszegénységben élőket támogatja. A Mátrix a gyülekezet segélykérő hangját meghallotta, és egy jó nagy kocsi ruhát, cipőt adományozott a vallási közösség révén a baksi és a környékbeli tanyavilág lakosságának. A támogatás nagyban segíti a családok életminőségét és a szegénység elleni küzdelmet.

• Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmány

Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmányA héten az öcsödi és a környékbeli településeken élő rászorulók örülhettek leginkább a szegedi központú Centerke Adományozó Központ segítő tevékenységének. Tonnányi téli ruhát-cipőt, elektronikai eszközöket kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes.

• Mátrix adományosztó és segítő központ

Mátrix adományosztó és segítő központA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány évente több tonna élelmiszerrel, ruhával, használati tárgyakkal (pl. mosógép, hűtő, bútorok) segíti az egyre szegényedő családokat, anyaotthonokat, gyermekvédelmi-és oktatási intézményeket, hajléktalan szállókat. A Centerke Adományozó Központ alapítványunk egyik nagyon hasznos, és támogatásra érdemes segítő tevékenysége. A lakosság támogatása nélkül nem menne ilyen jól. Támogatóink figyelmét és segítségét hálásan köszönjük!

• Pszichiátriai klinika támogatása

Pszichiátriai klinika támogatásaA pszichés problémák bármelyikünk vagy bármelyik családtagunk / ismerősünk életét derékbe törheti. Fontos a problémák feltárása, a gyógyító terápia lefolytatása. A gyógyszeres kezelés mellett a testmozgás, a rendszeres sport a legfontosabb a pszichiátriai betegek kezelésében. Kutatások bizonyítják, hogy hosszú távon a sport, a mozgásban gazdag életmód ugyanolyan hatással van a pszichés betegekre, mint az antidepresszáns gyógyerekkel folytatott terápia. A Mátrix Közhasznú Alapítvány anyagilag is támogatta, hogy a pszichiátriai klinika betegei számára felépülhessen a mozgást segítő sportpálya.