• Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagot

• Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagotTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosít a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhetnek. Intézményenként 30-50-100 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag kérhető. A könyvek a Mátrix Közhasznú Alapítvány szegedi raktárában vehetők át, a kérelmező intézmény az alapítvánnyal történő előzetes időpont egyeztetés után viheti el a könyvjutalmazáshoz a könyveket.

Könyvcsomag igénylés
    Az ifjúsági, mese és felnőtt könyvek révén segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány intézményeken keresztül azon gyermekek és pedagógusok jutalmazását, akik az év végén az egész éves kiemelkedő tanulmányi, sport, szorgalmi teljesítményéért, a kitartó munkáért jutalmat érdemelnek.

A könyvek igénylésének menete

1. a +36-20-929-81-81-es telefonszámon (munkanapokon, délelőtt 9-11 óra között) az oktatási intézmény képviselője vegye fel a kapcsolatot a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal (könyvcsomag kérés és időpont egyeztetés végett),
    - intézményenként 30 db vagy 50 db vagy 100 db (vagy egyedileg meghatározott számú) könyv kérhető, az intézmény nagyságától függően,
    - a könyvek értéke több ezer Ft / db, a könyvekért az alapítványnak nem kell fizetni,
    - a könyvek újak, színvonalas kiadványok,

2. a felek számára megfelelő időpontban az intézmény képviselője számára az alapítvány munkatársa átadja a könyvcsomagot,
    - cím: Mátrix Közhasznú Alapítvány, 6720 Szeged, Arany János utca 7.,
    - a könyv átadás - átvétel lefolytatásához az átvevő bélyegzővel kell érkezzen,
    - a könyvek szállítása a kérelmező feladata,
    - a könyvek vegyesen, fajtánként több darabos összeállításban kerülnek a csomagba,
    - a könyvcsomagot igénylők az ajándékozottakkal átadás - átvételi elismervényt kell aláírassanak, amelyet az alapítvány részére postán vagy személyesen visszajuttatnak a könyvek átvétele után 30 napon belül.

Könyvcsomagokkal támogatjuk az oktatási intézmények, iskolák, óvodák jutalmazását

Könyvekkel az élményekért
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány rendszeresen segíti a kultúra és az oktatás színvonalának javítását. Az alapítvány által biztosított ajándék könyvek révén az oktatási intézmények év végi ajándékozását segítjük, ezáltal az olvasást népszerűsítjük, az olvasás kultúráját segítjük megőrizni.

Támogatóinkkal közös a jótett
    A könyvek nagy része nagylelkű támogatók révén került az alapítvány könyvjutalmazó programjába. Az alapítvány számára nagy segítség az önkéntesek, támogatók jelenléte, illetve a személyi jövedelemadó 1 százalék felajánlók segítsége is nagyon fontos. Így még többen és még többet tehetünk azokért, akik önállóan nem képesek terheiket cipelni. Felajánlást, segítséget, támogatást hálásan köszönjük!

• Jótékonysági tea és zsíros kenyér osztást támogattunk

Jótékonysági tea és zsíros kenyér osztást támogattunkJól sikerült a jótékonysági zsíros kenyér és tea osztás. Több száz ember számára adtunk a finomra sikerült jótékonysági finomságainkból. Az adventi programokon az emberek örömmel fogadták az ízletes ajándékokat. Az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS a projektet segítő önkéntesei révén volt sikeres. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunk

Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunkHagyományosan immár 22. éve (Szegeden, 2012. 11. 16-18-án) a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola rendezi a Hallássérültek Országos Diákbajnoksága keretében az asztalitenisz- és sakkversenyt.

Ebben az évben valamennyi hallássérülteket oktató intézmény elküldte legjobb versenyzőit, sőt ebben az évben - immár hagyományosan - hozott csapatot a kolozsvári és a szabadkai iskola is, így jelenlétükkel nemzetközivé vált a verseny.

• Éber kómában Topika - segítsünk együtt!

Éber kómában Topika - segítsünk együtt! Segítsünk együtt Topinak!

Vízvári Krisztina öt pici gyermeket nevel anyaotthonban, egyedül. A létért való küzdelmét áprilisban tragédia törte ketté: fia, a tíz esztendős Józsika egy busz mögül szaladt ki az úttestre, ahol az éppen odaérkező autó elütötte. Az életrevaló gyerekek, az anya a rehabilitációt igénylő Józsika felépüléséért abban bízik, hogy külső segítség révén még rendbe jöhet minden jelenlegi problémájuk.

• Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatók

Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatókAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött 21 mázsa ruhával és cipővel tette gazdagabbá. A 'KOPAJ', azaz a Kollégiumi Pajkosságok programsorozat keretén belül nyolcszáz egyetemi hallgató körében folyt a gyűjtés. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ egész évben rászorulókat támogat, télen nagyobb szükség van kabátra, cipőre, meleg dolgokra, így nagyon hasznos a fiatalokkal létrehozott együttműködés. Az alapítványi támogató tevékenység támogatókkal lehet még sikeresebb, köszönjük!

• Adományoztunk Anita gyógyulásáért!

A vajdasági magyar kislány súlyos leukémiával küszködik. Magyarországi gyógykezelését (az életmentõ beavatkozások elõtti kemoterápiát) az OEP nem támogatja.

Így a terápia után következõ csontvelõ transzplantáció és az azt követõ õssejt kezelés eredményessége veszélybe kerülhet.

Az együttérzés és a drukk mellé a 4,5 millió forintos kezelésbe segítettünk bele szerény lehetõségeink révén.

• Elvesztettük Öcsit

Seres István (élt 26 évet) Nehéz megszólalni. Öcsi tragikus hirtelenséggel (2008. január 7-én) elment ebből a világból. Õ, aki az egyik pillanatban még határozott egyéniségével és elképzeléseivel éltette a körülötte rohanó világot, mosolyra csábította a környezetében rosszkedvű társait, segített embereken, állatokon, aki odaadta azt is, ami az övé maradhatott volna... elment, elvesztettük, nem szól, nincs többé. Szelleme, emléke örökre itt marad és élteti a küzdelemben barátait, az egész világot. Alapítványunk tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal titán titkárára itt emlékezünk.

• 800 család és intézmény kapott Mikulás ajándékot

800 család és intézmény kapott Mikulás ajándékotJött a Mikulás - a Dugonics téren szombaton és vasárnap találkoztak vele a rászoruló gyerekek. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jóvoltából 800 hátrányos helyzetű család csemetéi részére Mikulás csomag osztás, és játékos ünnepi program került megrendezésre a Dugonics téren. Aki nem kapott a védőnői hálózattól, oviból, iskolából Mikulás csomag átvételére jogosító kupont, az se maradt ajándékok nélkül, hiszen közel 100 kiló szaloncukor, és egyéb meglepetések várták a gyerekeket.

• Gyerekkarácsony - segített az Önkéntesül(l)és közösség

Gyerekkarácsony - segített az Önkéntesül(l)és közösségJól sikerült a Gyerekkarácsony, több száz gyerek jött - ment, igazi közösségi program kerekedett, hála többek között az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS projekt segítő önkénteseinek. Míg a gyerekek játszottak, addig a szülők az ajándék válogató jóvoltából karácsonyra könyveket, játékokat kaphattak. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Adj egy könyvet karácsonyra 2013

Adj egy könyvet karácsonyra 2013A polcon porosodó könyvek, a már nem használt játékok, ruhák - cipők felajánlásával óriási örömet okozhatunk nélkülöző családok gyermekei részére. Sajnos egyre több gyermek van, akik anyagi okokból nem kapnak ajándékot családjuktól. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány "Adj egy könyvet karácsonyra" lakossággal és cégekkel együttműködő támogatói programja több mint egy évtizede töretlenül sikeres és gyermekek tízezrei számára okozott már örömet. Idén is együtt segíthetünk a rászorulókon.

• Családok százai kaptak karácsonyi ajándékot

Családok százai kaptak karácsonyi ajándékotA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ fontos tevékenysége a családtámogatás, ezáltal a szegénység visszaszorítása. z ünnepek környékén az élelmiszerosztás mellett a gyermekeket ajándékozzuk meg, többnyire könyvekkel és játékokkal. Idén az alapítványi Mikulás által ezer mikulás csomag került szegény sorsú gyermekekhez, karácsony környékén több száz cipős doboz ajándékot adtunk családok örömszerzését segítő céllal. Könyveket, társasjátékokat, édességet kaptak nagycsaládosok, hátrányos helyzetű kisgyermekesek, idős - egyedülállók.