• Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programban

• Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programbanKígyózó sorokban érkeztek a virágosztó helyre a családok, kisgyermekesek, idősek. Ezer család kapott a héten cserepes virágokat a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Önkéntes Közösség és a Partiszkon Egyesület a júliusban folyó városszépítő program jóvoltából. A virágokat utcafrontok, udvarok, erkélyek, virágpolcok szebbé tételére használhatják fel az emberek. A díszes növényeket a civil szervezetek ingyenesen adták a lakosság számára. A virágok mellé a jótékonysági szervezet a városszépítésben részt vevő családoknak édességgel is kedveskedett.

Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta: a virágok az emberek számára örömet és lelki felfrissülést okoznak, szebbé tehetik az embertársaink velük környezetüket, így a civil összefogás jóvoltából folytatott városszépítési program több szempontból is jótékony hatású.

virágosztás, örömszerzés

Évente a mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központban tízezernél több családot, idős - egyedülálló embert, egyesületet - alapítványt támogat ruhával, cipővel, tartós élelmiszerrel, használati tárgyakkal, eszközökkel. Támogatóink, segítőink, adó 1% felajánlóink révén vagyunk, közösen sikeresek!

cserepes virágokat kaptak családok

díszvirág válogatás

virágokat kaptak a növénykedvelő embertársaink

• Imike tolószéket kapott

Imike tolószéket kapottAz életvidám 3,5 éves Imike segélykiáltását 2 éves korában hallotta meg a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A kisfiúnak neuroblastomája (rosszindulatú idegrendszeri daganata) volt, ennek következtében deréktól lefelé kicsi teste lebénult. Szegedtől 45 km-re laknak, a 2018-ban a sikeres lakossági összefogásnak köszönhetően a kisfiú saját tolószéket kapott. Ezen felül az összegyűlt adományokból a család életét megkönnyítő rendszeres anyagi támogatásra is jutott. Sok jó ember nagyot segített. A Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy Imike eddigi durva megpróbáltatásokkal teli életét életminőséget javító céllal támogatja.

• Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!

Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!Bence akut lymphoblastos leukémiában szenved. A kisfiú gyógyulni akar, de a család anyagi helyzete már teljesen kimerült. A beteg kicsi fiúcska a gyötrelmes kemoterápiás kezelések közben állandó szülői felügyelettel lehet csak nyugalomban, biztonságban. A magas költségek (utazás, étkezés, jelenlét) miatt az együttlét nehezen megoldható. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szülők kiadásait szerény anyagi lehetőségéhez mérten támogatja. Ez sajnos a sikeres felépüléshez, és a problémák megoldásához kevés.

• SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013

SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a Szegedi Ifjúsági Napok Civil Falujában logikai játékokkal, energiában és vitaminokban gazdag zöldség - gyümölcs falatokkal várta az érdeklődőket. Mód nyílt a fiatalok körében a Centerke Adományozói Központ bemutatására, habár a helyiek már sokan ismerik a szociális támogató programot. Nagy öröm volt számunkra, hogy a fesztivál idején közéleti jelleggel megismerhettük a többi egyesület - alapítvány, a közösségek munkáját is, illetve ismeretségekre, partnerekre is szert tettünk.

• Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknek

Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknekA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központjában évente tízezernél több rászoruló számára nyújt segítséget. Elsősorban a lakosság jótékony segítsége révén összegyűjtött használt ruha, cipő, takaró, ágynemű, egyéb életminőséget javító használati tárgy kerül itt családokhoz, idős - egyedülállókhoz, közösségekhez, segítő szervezetekhez. Sajnos az alapítványi segítségnél sokkal többre lenne szükség, hogy mindenki problémáját orvosolni lehessen. A karácsony előtti hetekben ezen felül segítő csomagokat küldtünk, teli finomságokkal. Minden elfogyott!

• A mûszives (majd szívtranszpantált) Larát is segítette az idei fenyõfa akciónk

Ezer forinttal támogatta minden vásárló az új otthonra gyûjtõ, mûszívbeültetésen (és késõbb szívátültetésen) átesett szentesi Bóta Lara Szonját, aki a Mátrix Közhasznú Alapítvány standjainál vett karácsonyfát.

A program révén 125.000. Ft-ot tudtunk átutalni a nyilvánosságra hozott segítõ számlaszámra. Alapítványunk fenyõfa akciójának alapvetõ célja az volt, hogy az egyébként is kivágásra ítélt karácsonyfákat megszerezze, azokat beszerzési ár környékén a lakosság részére továbbadja, az esetlegesen keletkezõ többletbõl az alapítvány munkájához forrást teremtsen.

• A Centerke egész évben segít, de ünnepekkor még jobban!

A Centerke egész évben segít, de ünnepekkor még jobban!A Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata az ünnepek előtti időszakban emberfeletti erővel igyekszik minden rászorulón segíteni. A lelkes alapítványosok élelmiszerosztásokkal, ajándékválogatóval, postai adományküldéssel is próbálják kielégíteni a segítségért ezrével jelentkezők népes sorát. Naponta 200 telefon, e-mail, postai levél érkezik be az alapítványhoz, a segítő kapacitás ennél jóval kisebb. A szervezet által működtetett Centerke Adományozó Központ nem csak az ünnepek idején, hanem egész évben segíti a nélkülözőket, segítségre szorulókat.

• Simon Józsit és testvérét támogattuk!

Simon Józsit és testvérét támogattuk!Életem rövid története: Sziasztok Simon József vagyok biztos már sokan hallottatok rólam ha mást nem a tv2 Napló című műsorában láthattatok. 1987 január 17.-én születtem egy szerény körülmények között élõ család ötödik gyermekeként. Már az általános iskolában is kitűntem a többiek közül a neveltetésem miatt mert, ha fogalmazhatok így konzervatív neveltetést kaptam ami abban nyilvánult meg hogy kortársaimhoz képest én nem voltam és nem is vagyok egy szájalós felvágós gyerek mindig is visszahúzódó voltam viszont tisztelem az időseket és a fogyatékkal élőket egyaránt.

• Ezer jótékonysági Mikuláscsomag készült a nélkülöző gyerekek megajándékozására

Ezer jótékonysági Mikuláscsomag készült a nélkülöző gyerekek megajándékozásáraSok gyermek számára az elszegényedés miatt nem jutna támogatói program nélkül az ünnepek idejére öröm és ajándék. Élménypedagógiás módszerek révén és a szeretettől vezérelve a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2013-ban is több ezer rászoruló család, egyén és közösség részére teszi örömtelibbé az ünnepi perceket. Az adventi adományosztás egyik első segítő programja, hogy ezer rászoruló kisgyermek részére kerül a Mikulás jóvoltából 2013. december 6-án (pénteken), 15-18 óra között, Szegeden, a Széchenyi téri karácsonyi vásáron ajándék Mikuláscsomag kiosztásra.

• Nélkülöző családokat támogattunk

Nélkülöző családokat támogattunkVasárnap a nagy hideg ellenére egész délelőtt folyamatosan érkeztek a családok a Vidámabb Életért Alapítvány által szervezett, az Angyali.hu, a Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület közös jótékonysági programjára. Az adományosztáson gyümölcs, tartós élelmiszer, játék, édesség, ruha, cipő és könyvek várták a rászorulókat. Az adományosztás segítette a karácsonyi időszakban azokat is, akiknek a boltban nehéz mindent pénzért beszerezni. A családtámogatást nagy hálával fogadták a nagycsaládosok és a nélkülözésben élők. Jól jött a segítség az idősek - egyedülállók számára is.

• Számítógép ÁLOM 2010!

Számítógép ÁLOM 2010!Sok tehetség azért marad le, mert hátrányos helyzetben él... segítünk, ahol tudunk! Idén is ingyen számítógépet kapnak a jól tanuló, rászoruló fiatalok! A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány adományozói programja révén száz rászoruló családban élő, 12-16 éves életkorú fiatal számára komplett (használt, de még használható) számítógépet juttat. A támogatói programra jelentkezhet minden olyan 12-16 év közötti fiatal, akinek 3 vagy ennél több testvére van, tanulmányi átlaga a 4,5-et eléri, életterében számítógép nincsen, egy főre jutó jövedelmük a létminimum alatt van.