• Gyermekek ezrei kaptak év végi jutalomkönyvet - képes beszámoló

• Gyermekek ezrei kaptak év végi jutalomkönyvet - képes beszámolóNagy volt a nyüzsgés a napokban a Mátrix Alapítvány könyvraktárában, pedagógusok kaptak a szervezettől jutalmazáshoz könyveket. Kettőezer gyermek és felnőtt számára biztosított 2019-ben is a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek év végi / évközi ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhettek. Intézményenként 30-50 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag volt kérhető, melyeket az intézmények juttatnak a gyermekeknek / pedagógusoknak.

A Mesedoktorok program oktatási intézményeket is támogat

Az intézmények (iskolák, óvodák) a könyveket csomagokban vették át, és az intézményekben, évzárókon jutalmazáskor az érintett pedagógusoknak és kiemelkedő eredményekkel bíró gyermekeknek juttatják el.

Könyvekkel az élményekért
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány rendszeresen segíti a kultúra és az oktatás színvonalának javítását. Az alapítvány által biztosított ajándék könyvek révén az oktatási intézmények év végi ajándékozását segítjük, ezáltal az olvasást népszerűsítjük, az olvasás kultúráját segítjük megőrizni. A csomagok összértéke 7-8 millió forint volt.

A Mesedoktorok segítik a kórházak mellett az oktatási intézményeket is

Az olvasás népszerűsítését segítik a könyvcsomagok

Jó tanuló gyermekek jutalmazása a cél... az intézményeken keresztül folyt le a jutalmazás

Könyv Nap, oktatási intézményeken keresztül több ezer jó tanuló gyermeket támogattunk

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

• 300 család kapott élelmiszer csomagot

300 család kapott élelmiszer csomagotZuhogó esőben is nagy volt az élelmiszercsomagokra az érdeklődés. Étolaj, tészta, rizs, tej, lekvár, konzervek, tisztítószer és friss meggy várta vasárnap délelőtt a rászorulókat a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt bemutatva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Sajnos csepp a tengerben... sokkal több az igény, mint amennyi a segítségnyújtás, de minden pici lépés előrébb segít.

• 800 család és intézmény kapott Mikulás ajándékot

800 család és intézmény kapott Mikulás ajándékotJött a Mikulás - a Dugonics téren szombaton és vasárnap találkoztak vele a rászoruló gyerekek. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jóvoltából 800 hátrányos helyzetű család csemetéi részére Mikulás csomag osztás, és játékos ünnepi program került megrendezésre a Dugonics téren. Aki nem kapott a védőnői hálózattól, oviból, iskolából Mikulás csomag átvételére jogosító kupont, az se maradt ajándékok nélkül, hiszen közel 100 kiló szaloncukor, és egyéb meglepetések várták a gyerekeket.

• Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi Cigándra

Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi CigándraNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. A hét végén a borsodi Cigándra indult Szegedről tonnányi ruha-cipő, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Ovisokkal Ünnepeltünk a Szeretet Sátorban

• Gyermekek táborozását támogatja a Mátrix

Gyermekek táborozását támogatja a MátrixGyermekek (nagycsaládosok, egyszülős családban élők) nyári táborozását támogatjuk. A költségek felét az alapítvány állja. Már lehet jelentkezni a 2019-es tábor támogatásokra, mely révén mintegy ötven gyermek táborozhat féláron a www.csodafalu.hu oldalon elérhető táborok egyikében. Sok család nem engedheti meg magának, hogy a szünidőben a gyermek táborozzon, a támogatás révén a költségek felét az alapítvány fizeti. Jogosultság tekintetében feltétel, hogy a gyermekét a gondviselő egyedül nevelje vagy legalább három kiskorú testvér legyen a családban.

• 2010-es Alkotói Pályázat a rasszizmus, a kirekesztettség, és a szegénység ellen

2010-es Alkotói Pályázat a rasszizmus, a kirekesztettség, és a szegénység ellenEREDMÉNY HAMAROSAN - a beérkezett munkák feldolgozása folyamatban van!!!
    A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi és politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között "feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján" hierarchiát állít fel. "Van helyed, van esélyed!" címmel alkotói pályázatot hirdet a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a KARITÁCIÓ Alapítvány.

• Támogattuk a Mikulásgyárat

Támogattuk a MikulásgyáratA Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Angyali.hu Alapítvány a MikulásGyár jótékonysági programot évek óta támogatja. 2015-ben is meglátogattuk az adománygyűjtő helyszíneket, ahova tartós élelmiszereket, minden jóval megtömött Mikulás csomagokat, értékes gyermekkönyveket és magazinokat vittünk. Alapítványunk évente tízezernél több segítő adományt oszt szét Centerkében. A jó célok érdekében eljuttatott segítő adományok élményt, örömet és pozitív gondolkodást, egy jövőt segítő víziót eredményez.

• Mosógépet vittünk Faragóéknak

Mosógépet vittünk FaragóéknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány segítő csapata egy segélykiáltásra útnak indult egy mosógéppel és centrifugával, hogy segítsen Faragóéknak: \"Jó napot kívánok. Én egy nagycsaládos anyuka vagyok Forráskútról és olyan problémával fordulnák önökhöz hogy sajnálatos módon elromlott a mosógépünk és már napok óta nem tudok mosni. A nagyobbik fiam 3 osztályos így neki fontos lenne a tiszta ruha a 2 kicsi még itthon van. Sajnos gyesből és családi pótlékból élünk így kilátásba sincs sajnos hogy tudjak venni egyet. Segítségüket elfogadnám és megköszönném.\"

• Őszi - téli ruhaadományt kapott a Centerke

Őszi - téli ruhaadományt kapott a CenterkeA Karitáció Alapítvány a támogatók által felajánlott csomagoknak köszönhetően őszi és téli jellegű adománycsomagokat juttatott el a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központba. Az adomány többnyire jó minőségű ruhákból és lábbelikből állt, melyekből a rászorulók ingyenesen válogathattak. Sajnos egyre több a rászoruló (egyedülálló és családos, kisgyermekes), így a hidegebb időszakban nagyobb szükség van számukra a túlélést segítő holmikra. Alapítványunk várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a bajban lévő embertársaink problémái enyhülhessenek.

• Négyszáz család kapott karácsonyi csomagot

Négyszáz család kapott karácsonyi csomagotÜnnepi élelmiszercsomagot kaptak karácsony előtt nagycsaládosok és idősek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány négyszáz szeretetcsomagja 400 kiló szaloncukrot, 500 tábla csokoládét, 200 kg mézet, 200 kiló tartós élelmiszert tartalmazott, melyet a szociális ellátórendszer ajánlása révén a legrászorultabban kaptak meg. Az élelmiszer adományok átvétele közben jutott idő a kisgyermekkel érkezők számára arra is, hogy a Centerkében lévő többszáz játék közül a fenyőfa alá a gyermeknek leginkább tetszőt kiválasszák. Hálásan köszönjük a támogatók, önkéntesek, felajánlók számára, hogy újra sok - sok ember helyzetén tudtunk javítani.