bohócdoktor vizit szja 1%

• Segélyszállítmány érkezett Szegedről és Budapestről az árvíz súlytotta településekre2010.07.12: A borsodi kistelepülésre, Parasznyára érkezett a szegedi központú MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, illetve a KARITÁCIÓ Alapítvány közös segélyszállítmánya, amely tisztítószereket, ruhákat, ágyneműket és konyhai felszereléseket tartalmazott. A Bükk nyúlványai között megbúvó kis falu lakóinak az életét a tavaszi esőzések miatt medréből kilépő két kis patak, illetve a megnövekedett belvíz nehezítette meg. A települést Miskolc felől még mindig csak egy útvonalon lehet megközelíteni, mert a víz alámosta az utakat, és azok több helyen megcsúsztak, beszakadtak.

A település polgármester asszonya Horváth Jánosné elmondta, hogy ők is, mint több árvíz sújtotta település az állami segítségre várnak. Az újjáépítési munkákat szeretnék még a nyári időszakban elkezdeni és befejezni.

A 3 szegedi szervezet által eljuttatott adományok a hét közepén kerültek kiosztásra. A dolgokból azok a családok kaptak leginkább, akiknek mindenük odaveszett a kiáradt Nyögő-patak következtében.

2010.06.24: Fertőtlenítőszereket, háztartási kisgépeket, ruhákat, játékokat, tartós élelmiszereket tartalmazott az a segélyszállítmány, melyet az előző hetekben Ónod és Felsődobsza után ezen a héten Felsőzsolcára szállított a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Karitáció Alapítvány. A segélyosztó központ a falutól néhány kilométerre található, ennek az az oka, hogy az őrzést Felsőzsolca önkormányzata itt tudja megoldani.

A Szegedről érkezett szállítmány is ebbe a raktárba került, ahol a családonkénti csomagok összeállítását a helyiek végzik, ezt követően az önkormányzat által kiadott segélykártyákkal lehet egy-egy csomagot átvenni. A szétosztás a falu központjában több civil szervezet közreműködésével történik. Mint ismeretes: az árvíz Felsőzsolcát teljesen elzárta a külvilágtól, így a védekezésben ide helikopterekkel hozták a homokzsákokat, amelyekkel a víz további beszivárgását szerették volna megállítani.

2010.06.18:egy teherautónyi tisztítószert, fertőtlenítőszert, ruhákat, és élelmiszert vitt pénteken az árvíz miatt a külvilágtól több napra elzárt Borsod Megyei településre a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, a Karitáció Alapítvány, és az Afrikai-Magyar Egyesület. A segélyszállítmány átvételénél, és pakolásánál a helyi lakosság is aktívan segédkezett. Bene Klára, a falu polgármester asszonya örömmel fogadta az önzetlen segítséget, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy a nem várt több hetes katasztrófa időszak lezárulhat a település életében.

Felsődobszán rengeteg házban okozott kárt a Hernád áradása, míg tucatnyi család házát teljesen lerombolta a víz. Az áradás azóta már visszavonult, de a homokzsákok még nehezítik a közlekedést a településen, és a környező utak mellett is ott van még az ár nyoma belvíz formájában. Az anyagi-és tárgyi segélyek kiszállítása a helyreállítások idején fontos segítség.

A hetente összegyűjtött újabb adományokat hetente szállítjuk a károsult területekre!

2010-06-01: hajnalban indult útnak, és aznap délelőtt megérkezett az árvíz sújtotta Ónodra a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, a Karitáció Alapítvány, az Afrikai-Magyar Egyesület közös segélyszállítmánya. A ruhákkal (törölközőkkel, ágyneműkkel), ásványvízzel, fertőtlenítőszerekkel, élelmiszerekkel, matracokkal megrakott egytonnás teherautó a károsult lakosság segítése érdekében rótta a kilométereket.

2010-06-06: Szegedi Civilek is dolgoztak az árvízi mentésben

Vasárnap (2010.06.06-án) a szegedi központú MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, illetve a KARITÁCIÓ Alapítvány az árvíz sújtotta Borsod Megyei partszakaszokon segédkeztek az árvízi kárenyhítésben. Azóta a kiáradt Sajó, a Hernád folyók szerencsére már apadnak, ha nem érkezik segítség, a kitelepített 4250 ember élete az árvíz enyhülése után is pokol marad.

Sokan sokat segítettek
    Sokan minden vagyonukat (házukat, bútorukat, alvóhelyüket, ruháikat) elvesztették az iszonyatosan nagy árvíz miatt, így nem volt kérdés, hogy segítsünk e a bajbajutottakon...

Tárgyi adománnyal segítettek a legtöbben
    Szegeden a segítő civil szervezetek 2010. június 7-től egy hónapon keresztül gyűjtést szerveztek a rászorulók megsegítésére. Használható állapotú ruhákat, cipőket, gumicsizmát, ágyneműket, matracokat, bútorokat, törölközőket, takarókat, tisztító-fertőtlenítő szereket, használati tárgyakat (pl. konyhai vízmelegítőt, hosszabbító, egyéb életminőséget javító eszközöket), játékokat, tartós élelmiszereket gyűjtöttek a szervezetek gyűjtőhelyén, Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatt, az M-Klubban.

A begyűjtött adományok négy településre (Ónodra, Felsőzsolcára, Felsődobszára, Parasznyára) jutottak el.

A civil szervezetek segítő akciója a támogatók segítsége nélkül nem lehetett volna ilyen mértékű. A rászoruló családok nevében is köszönjük a lakosság, a médiapartnerek, a cégek eddigi és jövőbeni támogató együttműködését.

Rácz Anett, szociológus
    MÁTRIX Közhasznú Alapítvány
    Telefon: 06-20-929-81-81

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztani

Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztaniNovembertől december végéig a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvánnyal, az Orpheus Egyesülettel 1000 Mikulás csomagot osztott ki, 1000 plüssállatot ajándékozott, több tucat szeretetcsomagot küldött ki, egy tonnánál több ruhát (cipőt, kabátot) juttatott, 800 élelmiszercsomaggal támogatott nélkülözőket. Eljutottunk gyermekotthonokba, rászoruló családokhoz, szegregátumokba (pl. romatelepekre). Köszönjük mind azt a jót, mit támogatóink felajánlottak. Együtt tettük a CSODÁT, hiszen csak együtt lehetünk csodákra képesek!

• A béke, a hazafiság, a testvériség jegyében gyűltünk össze október 23-án

A béke, a hazafiság, a testvériség jegyében gyűltünk össze október 23-ánOktóber 23-án 16 órakor került sor a szertűz meggyújtására, melyet Kocsis Melinda vezényelt. A Himnusz közös eléneklése után Apró Juhász János, a Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület elnöke mondott beszédet. Ezt követően Szép Ferenc Szilveszter szakrális leiratát, Bullás Mária verseit, ezután a Mária Lovagrend képviseletében Gyebrovszki Klára beszédét, majd Máray Sándor: Mennyből az angyal című versét Bullás Máriától hallgathatta meg az addigra már több százra duzzadt vendégsereg.

• SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013

SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a Szegedi Ifjúsági Napok Civil Falujában logikai játékokkal, energiában és vitaminokban gazdag zöldség - gyümölcs falatokkal várta az érdeklődőket. Mód nyílt a fiatalok körében a Centerke Adományozói Központ bemutatására, habár a helyiek már sokan ismerik a szociális támogató programot. Nagy öröm volt számunkra, hogy a fesztivál idején közéleti jelleggel megismerhettük a többi egyesület - alapítvány, a közösségek munkáját is, illetve ismeretségekre, partnerekre is szert tettünk.

• Tánctól, énektől pezsdült fel pénteken a karácsonyi vásár

Tánctól, énektől pezsdült fel pénteken a karácsonyi vásárAz üllési Fonó Néptáncegyüttes táncosai és bordányi Ádám Jenő Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kicsi növendékei a szegedi karácsonyi vásáron, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány standjánál vidám ünnepi zenés és táncos műsorral várták a nagyérdemű közönséget. A röpke egy órás előadást többszáz érdeklődő élvezettel nézte végig. A Mátrix Alapítvány a szociális programjai mellett nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzés és a kultúra népszerűsítésére is. Az előadók teljesen ingyen vállalták az értékteremtő szereplést, az előadás után az alapítvány Mikulásától azért minden fellépő művész ajándékot kapott.

• Játszóteret kaptak a Tabánosok

Játszóteret kaptak a TabánosokJátszótér átadási ünnepség - Óvodákban segíti a játszóterek megújulását és fejlesztését a Mátrix Közhasznú Alapítvány.
    Január 10-én nyolc hónapos gyűjtő, szervező, engedélyeztető munkát követően került átadásra a Tabán Utcai Óvoda üres udvarrészén a Mátrix által finanszírozott játszótér. Az eszközfejlesztés a gyerekek egészséges fejlődésében, a tartalmasabb rekreációs időtöltésben, a közösségi játékban kap nagy szerepet. Sok - sok örömöt kívánunk a játékhoz, mely segíti a fejlettebb óvodai oktatást.

• Immunerősítő vitamint kaptak rászorulók

Immunerősítő vitamint kaptak rászorulókNégyezer doboz, megközelítőleg tízmillió forint összértékű immunerősítő vitamin kiosztásával segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány a hátrányos helyzetű lakosság jobb egészségi állapotát. A kiosztásra kerülő kurkuma alapú LiveNaturals vitamin kapszulák hozzájárulnak a szervezet természetes védelméhez és az immunrendszer normál működéséhez, támogatja az idegrendszeri funkciókat és a máj normál állapotának és az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartását. A szegedi rászorulók mellett Bordány, Kövegy, Ruzsa, Felgyő, Deszk, Baks, Kübekháza, Ferencszállás, Klárafalva, Csanytelek, Üllés, Székkutas lakossága is részesült a jótékonysági adományokból.

• Állatvédelmi, szõrmeellenes kampány 2007

Tudta, hogy évente 50.000.000. állat pusztul el a bundakabátok készítése miatt? Az állatok bundáját felhasználni olyan jelentéktelen célokra, mint a szõrmedivat, nem a jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az anyagi hasznot segíti elõ.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány 2007 / 2008-as szõrmeellenes kampányán belül a családok már meglévõ bundakabátjait, prémgallérjait gyûjtötte be. A program zárásaként az állatvédõk (környezettudatos vásárlói szokást segítõ) állatvédelmi információs pontokat állítottak az ország számos pontján.

• Folytatódott a tüzelõanyag osztás

Folytatódott a tüzelõanyag osztásA 2012/2013-as tél nagyon zord és hideg volt, sokan a fűtetlen lakásokban kihűlést kényszerültek elszenvedni, sok volt a fagyás is. A KARITÁCIÓ Alapítvány, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület a helyzetre való tekintettel szociális alapú fűtőanyag osztást indított. Több száz mázsányi tüzelő került kiosztásra, a rászorulók 200-300x-os túljelentkezése megmutatta, hogy nagyon sok a rászoruló. Az adományok a legrászorultabbak között kerültek kiosztásra, akik rendszerint egyedülállók, mély szegénységben élõ családok, egyéb közösségek és csoportok voltak.

• Karácsonyi játék adományok - családtámogatás

Karácsonyi játék adományok - családtámogatásA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ ajándékválogatójában nélkülöző családok gyermekei számára tudtunk biztosítani gyermekjátékokat. Az év végi ünnepek sok család számára rémálmot jelentenek, hiszen a mindennapi megélhetés szűkében erre az időszakra nem jut játékra - ajándékra, örömszerzésre. A gyermekes családok nagy örömmel fogadták a társasjátékokat, építőkockákat, plüss figurákat, könyveket, babákat, kártya játékokat. Családtámogató programunk sikere a jobb módú emberek együttműködése révén valósulhatott meg. Köszönjük!

• Sikeres volt az élelemosztás

Sikeres volt az élelemosztásA tervezett kétszáz élelmiszercsomag helyett a hosszú sorban kígyózó rászorulók megsegítése érdekében a nap végére háromszázötven csomag került kiosztásra. Volt aki étolajat és lisztet, volt aki tésztát, instant levest, rizst, tarhonyát, kekszet vagy édességet kapott a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól. A tartós élelmiszer mellett a Centerke Adományozó Központban a rászorulók igény esetén ingyen ruhatámogatást is kaptak. Az alapítványi adományosztó központba havonta ezernél több rászoruló tér be segítségért.