bohócdoktor vizit szja 1%

• Segélyszállítmány érkezett Szegedről és Budapestről az árvíz súlytotta településekre2010.07.12: A borsodi kistelepülésre, Parasznyára érkezett a szegedi központú MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, illetve a KARITÁCIÓ Alapítvány közös segélyszállítmánya, amely tisztítószereket, ruhákat, ágyneműket és konyhai felszereléseket tartalmazott. A Bükk nyúlványai között megbúvó kis falu lakóinak az életét a tavaszi esőzések miatt medréből kilépő két kis patak, illetve a megnövekedett belvíz nehezítette meg. A települést Miskolc felől még mindig csak egy útvonalon lehet megközelíteni, mert a víz alámosta az utakat, és azok több helyen megcsúsztak, beszakadtak.

A település polgármester asszonya Horváth Jánosné elmondta, hogy ők is, mint több árvíz sújtotta település az állami segítségre várnak. Az újjáépítési munkákat szeretnék még a nyári időszakban elkezdeni és befejezni.

A 3 szegedi szervezet által eljuttatott adományok a hét közepén kerültek kiosztásra. A dolgokból azok a családok kaptak leginkább, akiknek mindenük odaveszett a kiáradt Nyögő-patak következtében.

2010.06.24: Fertőtlenítőszereket, háztartási kisgépeket, ruhákat, játékokat, tartós élelmiszereket tartalmazott az a segélyszállítmány, melyet az előző hetekben Ónod és Felsődobsza után ezen a héten Felsőzsolcára szállított a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Karitáció Alapítvány. A segélyosztó központ a falutól néhány kilométerre található, ennek az az oka, hogy az őrzést Felsőzsolca önkormányzata itt tudja megoldani.

A Szegedről érkezett szállítmány is ebbe a raktárba került, ahol a családonkénti csomagok összeállítását a helyiek végzik, ezt követően az önkormányzat által kiadott segélykártyákkal lehet egy-egy csomagot átvenni. A szétosztás a falu központjában több civil szervezet közreműködésével történik. Mint ismeretes: az árvíz Felsőzsolcát teljesen elzárta a külvilágtól, így a védekezésben ide helikopterekkel hozták a homokzsákokat, amelyekkel a víz további beszivárgását szerették volna megállítani.

2010.06.18:egy teherautónyi tisztítószert, fertőtlenítőszert, ruhákat, és élelmiszert vitt pénteken az árvíz miatt a külvilágtól több napra elzárt Borsod Megyei településre a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, a Karitáció Alapítvány, és az Afrikai-Magyar Egyesület. A segélyszállítmány átvételénél, és pakolásánál a helyi lakosság is aktívan segédkezett. Bene Klára, a falu polgármester asszonya örömmel fogadta az önzetlen segítséget, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy a nem várt több hetes katasztrófa időszak lezárulhat a település életében.

Felsődobszán rengeteg házban okozott kárt a Hernád áradása, míg tucatnyi család házát teljesen lerombolta a víz. Az áradás azóta már visszavonult, de a homokzsákok még nehezítik a közlekedést a településen, és a környező utak mellett is ott van még az ár nyoma belvíz formájában. Az anyagi-és tárgyi segélyek kiszállítása a helyreállítások idején fontos segítség.

A hetente összegyűjtött újabb adományokat hetente szállítjuk a károsult területekre!

2010-06-01: hajnalban indult útnak, és aznap délelőtt megérkezett az árvíz sújtotta Ónodra a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, a Karitáció Alapítvány, az Afrikai-Magyar Egyesület közös segélyszállítmánya. A ruhákkal (törölközőkkel, ágyneműkkel), ásványvízzel, fertőtlenítőszerekkel, élelmiszerekkel, matracokkal megrakott egytonnás teherautó a károsult lakosság segítése érdekében rótta a kilométereket.

2010-06-06: Szegedi Civilek is dolgoztak az árvízi mentésben

Vasárnap (2010.06.06-án) a szegedi központú MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, illetve a KARITÁCIÓ Alapítvány az árvíz sújtotta Borsod Megyei partszakaszokon segédkeztek az árvízi kárenyhítésben. Azóta a kiáradt Sajó, a Hernád folyók szerencsére már apadnak, ha nem érkezik segítség, a kitelepített 4250 ember élete az árvíz enyhülése után is pokol marad.

Sokan sokat segítettek
    Sokan minden vagyonukat (házukat, bútorukat, alvóhelyüket, ruháikat) elvesztették az iszonyatosan nagy árvíz miatt, így nem volt kérdés, hogy segítsünk e a bajbajutottakon...

Tárgyi adománnyal segítettek a legtöbben
    Szegeden a segítő civil szervezetek 2010. június 7-től egy hónapon keresztül gyűjtést szerveztek a rászorulók megsegítésére. Használható állapotú ruhákat, cipőket, gumicsizmát, ágyneműket, matracokat, bútorokat, törölközőket, takarókat, tisztító-fertőtlenítő szereket, használati tárgyakat (pl. konyhai vízmelegítőt, hosszabbító, egyéb életminőséget javító eszközöket), játékokat, tartós élelmiszereket gyűjtöttek a szervezetek gyűjtőhelyén, Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatt, az M-Klubban.

A begyűjtött adományok négy településre (Ónodra, Felsőzsolcára, Felsődobszára, Parasznyára) jutottak el.

A civil szervezetek segítő akciója a támogatók segítsége nélkül nem lehetett volna ilyen mértékű. A rászoruló családok nevében is köszönjük a lakosság, a médiapartnerek, a cégek eddigi és jövőbeni támogató együttműködését.

Rácz Anett, szociológus
    MÁTRIX Közhasznú Alapítvány
    Telefon: 06-20-929-81-81

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Süteményevés és tortakóstolás volt a gyerekek feladata

Süteményevés és tortakóstolás volt a gyerekek feladataAz Ország Tortája mintájára Csongrád megyei cukrászok fogtak össze azért, hogy hátrányos helyzetű gyerekek is megkóstolhassák a finom tortákat és süteményeket. 2014 augusztus 20-án, Szegeden a Széchenyi téren több mint húsz helyi és Szeged környéki cukrászda csapata készítette el Magyarország születésnapi tortáját. A finomságokból többek között a Mátrix Közhasznú Alapítvány által támogatott családok hátrányos helyzetű gyermekei is kóstolhattak, a gyerekek nagy - nagy örömére. A jótékonysági akción felül a Dél-magyarországi cukrászok külön-külön készítettek egy meglepetés tortát is a gyermekeknek, akik kóstolás után zsűrizték a finomságokat.

• Háromszáz kiló ruhát és cipőt kapott a baksi Gecsemáné Keresztény Gyülekezet

Háromszáz kiló ruhát és cipőt kapott a baksi Gecsemáné Keresztény GyülekezetA kisebb falvakban a mindennapi gondok nagyobb mértékben gyötrik a lakókat, mint a nagyobb városokban. A kilátástalanság, az éhezés, a ruhátlanság útvesztőjéből a kisebb településen lakók számára nehezebb a kiút. A "Gecsemáné Keresztény Gyülekezet" a mélyszegénységben élőket támogatja. A Mátrix a gyülekezet segélykérő hangját meghallotta, és egy jó nagy kocsi ruhát, cipőt adományozott a vallási közösség révén a baksi és a környékbeli tanyavilág lakosságának. A támogatás nagyban segíti a családok életminőségét és a szegénység elleni küzdelmet.

• Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál

Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinálA Mátrix Közhasznú Alapítvány húsvéti nyuszija a Szeged, Kapisztrán utcai Gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál járt. Megszakítás nélküli munkarend szerint működő bentlakásos gyermekintézmény az alapellátás keretében a gyermek és szüleik számára alaptevékenységként átmeneti gondozást biztosít. Fontos és nagy segítség ez a gondoskodó feladat. Az együttes elhelyezést és ellátást biztosító intézmény az otthontalanná vált szülő és gyermeke számára ad segítséget.Az intézmény gyermek és felnőtt lakóit, összességében negyven főt ajándékoztunk meg húsvéti csomagokkal.

• A nagycsaládosok egyesületét támogattuk

A nagycsaládosok egyesületét támogattukAz 1989 óta működő Fészek Szegedi Nagycsaládosok Egyesületével évek óta együttműködik a MÁTRIX Közhasznú alapítvány. 2011 karácsonyán a nagycsaládosok ünnepségét élelmiszer adománnyal, több tucat játékkal, Mikuláscsomagokkal és hét számítógép konfigurációval gazdagítottuk. Az egyre fogyó társadalmunkban nagyobb megbecsülést és több támogatást érdemelnének a nagycsaládosok. Ezt segíti az alapítványunk és a lakosság által összeadott támogatás, melyért hálás köszönet jár minden pártolónkat.

• Ruha és cipőadomány érkezett

Ruha és cipőadomány érkezettAz Orpheus Állatvédő Egyesület önkéntesei is beszálltak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ adománybázisának feltöltésébe. Iskolák által felajánlott (iskolákban hagyott / leadott) ruhákat, cipőket, kabátokat gyűjtöttük be, melyeket rászoruló gyerekek és családjaik számára osztunk ki. Családok számára nagy segítség a használt, de még használható gyermekruha és cipő. Egyre többen segítenek a Centerkén keresztül a rászorulókon, így a társadalmi felelősségvállalás jó irányba mutató.

• Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!

Segítsünk együtt a súlyos beteg Bencének!Bence akut lymphoblastos leukémiában szenved. A kisfiú gyógyulni akar, de a család anyagi helyzete már teljesen kimerült. A beteg kicsi fiúcska a gyötrelmes kemoterápiás kezelések közben állandó szülői felügyelettel lehet csak nyugalomban, biztonságban. A magas költségek (utazás, étkezés, jelenlét) miatt az együttlét nehezen megoldható. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szülők kiadásait szerény anyagi lehetőségéhez mérten támogatja. Ez sajnos a sikeres felépüléshez, és a problémák megoldásához kevés.

• Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknek

Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknekA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központjában évente tízezernél több rászoruló számára nyújt segítséget. Elsősorban a lakosság jótékony segítsége révén összegyűjtött használt ruha, cipő, takaró, ágynemű, egyéb életminőséget javító használati tárgy kerül itt családokhoz, idős - egyedülállókhoz, közösségekhez, segítő szervezetekhez. Sajnos az alapítványi segítségnél sokkal többre lenne szükség, hogy mindenki problémáját orvosolni lehessen. A karácsony előtti hetekben ezen felül segítő csomagokat küldtünk, teli finomságokkal. Minden elfogyott!

• Tüzifa beszerzését támogattuk

Nagyon sok a rászoruló.

A központi fûtéses, panelházban lakó, elszegényedett családok sem tudják elképzelni, hogy a külterületen élõ, nélkülözõ, teljes szegénységben-és kiszolgáltatottságban lévõ felnõtteknek és csemetéinek milyen nehéz is az élete...

A kopár, hideg, romos házban élõ, sokgyerekes család által belakott albérleti házat segítettük felfûteni, támogattuk a tûzifa beszerzést-és a házhoz szállítást.

• WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmében

WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmébenJó szomszédok a közös jövőért!

A szegedi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a szabadkai FOKUS Alapítvány közösen működteti a WARC 2 ("Welcome to Atrs and Crafts") "Megújuló művészetek és kézművesség" programot, amelyet az Európai Unió támogatásával, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósít meg.

• Élelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-től

Élelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-tőlÉlelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-től. Az adventi élelmiszer osztás során ezernél több élelmiszercsomag került jótékonysági összefogásunk révén nélkülözőkhöz. A cég nagylelkű adománya hozzáadódott ahhoz a 2 tonnánál több élelmiszer mennyiséghez, melyet az Élelmiszerbankos gyűjtés, az alapítvány által megvásárolt élelmiszerek, a további kedves - segítőkész támogatók által összeadott élelmiszerek jelentettek. Sajnos nagyon sok gyermek éhezik, a családok és az egyedülállók elszegényedése folyamatos. Segítő összefogással tehetünk a jó ügyek érdekében. Segítőinknek hálás köszönet!