• A nagycsaládosok egyesületét támogattuk

• A nagycsaládosok egyesületét támogattukAz 1989 óta működő Fészek Szegedi Nagycsaládosok Egyesületével évek óta együttműködik a MÁTRIX Közhasznú alapítvány. 2011 karácsonyán a nagycsaládosok ünnepségét élelmiszer adománnyal, több tucat játékkal, Mikuláscsomagokkal és hét számítógép konfigurációval gazdagítottuk. Az egyre fogyó társadalmunkban nagyobb megbecsülést és több támogatást érdemelnének a nagycsaládosok. Ezt segíti az alapítványunk és a lakosság által összeadott támogatás, melyért hálás köszönet jár minden pártolónkat.

Képek hamarosan!

• Egy tonna csoki került a jótékonysági Mikulás puttonyba

Egy tonna csoki került a jótékonysági Mikulás puttonyba2014-ben is ezer Mikulás csomaggal ajándékozza meg a rászoruló gyerekeket a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jótékonysági csapata. A segítő programsorozat idén is több ezer rászoruló család, egyén és közösség számára teszi örömtelibbé az ünnepi perceket. Az adventi adományozás egyik első segítő programja, hogy a Mikulás jóvoltából 2014. december 6-án, szombat délelőtt, Szegeden, a Széchenyi téri karácsonyi vásáron a hatszáz Mikulás csomag kerül a védőnők és az oktatási intézmények által kiválasztott gyerekek számára kiosztásra. A jótékonysági Mikulás csomagokból fővárosi, borsodi területekre is jut.

• Őszi adománydömping a Centerkében

Őszi adománydömping a CenterkébenŐsszel egyre több szülő és egyedülálló rászoruló keresi fel a Centerke Adományozó Központot, hiszen sokan híján vannak a kabátnak, a meleg ruhának, a zárt cipőnek. Sokan fűtetlen lakásokban élnek vagy az utcán... így egy - egy meleg ruha életmentő segítség lehet a téli hidegben. Az alapítvány arra kéri azokat, akik megtehetik, hogy a már megunt (de még használható) dolgaikat a Szeged, Roosevelt tér 5. alatti Centerkébe juttassák el. Így együtt vehetünk részt a fagyás elleni küzdelemben és a szegénység visszaszorításában.

• Egy tonna élelmiszer a Segítsütitől

Egy tonna élelmiszer a SegítsütitőlEgy tonna tartós élelmiszert (konzervet, lisztet, cukrot, bébiételt, olajat, tejet, mézet, lekvárt) adományozott a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központnak a Segítsüti Közhasznú Alapítvány. Az adományból 300 család számára kerül élelmiszer csomag összeállításra. A Mátrix évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, nagycsaládost támogat ruhával, élelemmel, életminőséget segítő használati tárgyakkal. A www.centerke.hu oldalon a támogató programról a támogatást igénylők és a támogatók számára is informálódni lehet.

• M-Klub a környezetünk védelméért!

M-Klub a környezetünk védelméért!Ismerjük meg a környezeti problémákat, a megoldásokat, és a greenpeace-t! 2011. április 18 és 23 között a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által működtetett M-Klubban került megrendezésre a Greenpeace információs hét, melynek keretében minden nap a szervezet egy-egy kampánytémájával ismerkedhettek meg az érdeklődők. Az érdekes előadások mellett filmvetítésekre, fénykép és plakátkiállításra is sor került. A szakmai programot az Orpheus Állatvédő Egyesület is segítette.

• Szabit az orral festő fiút, és az állatkert fenntartót támogattuk

Szabit az orral festő fiút, és az állatkert fenntartót támogattukSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most a támogatók nagylelkű segítsége révén anyagi támogatást juttattunk a boldogulásához.

• Monitort kaptak a tanodások

Monitort kaptak a tanodásokFelzárkózást, tanulást, esélyegyenlőséget támogattunk informatikai eszközökkel

Szegeden, a Rákóczi utcában működik a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által indított Tanoda. Számukra (hogy az integrációt, a tanulást, a felzárkózást segítsük) juttattunk a MÁTRIX Közhasznú alapítvány raktárában lévő számítógép monitorokból tíz darabot. A közösség az eszközöket számítógéphez csatlakoztatva élményszerzésre, tudásért használja majd.

• SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági Napok

SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági NapokNagy pörgés volt a SZIN 2016 fesztiválon, sikeres volt a Szegedi Ifjúsági Napokon való részvételünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nagy örömmel vesz részt a Szegedi Ifjúsági Napok programsorozatában, azon belül is a Civil Falu szervezetei között. A SZIN 2016 Mátrixos sátrában mód volt találkozni önkénteseinkkel, segítettük a fiatalokat megismerni a Mátrix szociális, egészségvédelmi, szabadidős, jótékonysági programjait. Toboroztunk közösségi szolgálatosokat, mesedoktorokat, adományozó központos segítőket is.

• Ezer jótékonysági Mikuláscsomag készült a nélkülöző gyerekek megajándékozására

Ezer jótékonysági Mikuláscsomag készült a nélkülöző gyerekek megajándékozásáraSok gyermek számára az elszegényedés miatt nem jutna támogatói program nélkül az ünnepek idejére öröm és ajándék. Élménypedagógiás módszerek révén és a szeretettől vezérelve a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2013-ban is több ezer rászoruló család, egyén és közösség részére teszi örömtelibbé az ünnepi perceket. Az adventi adományosztás egyik első segítő programja, hogy ezer rászoruló kisgyermek részére kerül a Mikulás jóvoltából 2013. december 6-án (pénteken), 15-18 óra között, Szegeden, a Széchenyi téri karácsonyi vásáron ajándék Mikuláscsomag kiosztásra.

• Negyven Mosolyka bögrét osztunk szét

Negyven Mosolyka bögrét osztunk szétMosolyka Kerekesszékkel a világ mára már mozgalmi jelképpé nőtt. Mindenki ismeri a fiatal lány harcát, aki az életért, a gyógyulásért küzd. Mosolykát még 2013-ban támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összeggel, melyért cserébe a támogatottunk negyven bögrével lepett meg bennünket. A bögréket természetesen nem tartjuk meg, egyenként osztjuk szét olyan személyeknek, akiknek egyébként sem könnyű, és talán a bögre is segít az erő gyűjtésben... hogy az élete jobbá fordulhasson... hiszen \"Te döntesz\".

• Szegedről indult segélyszállítmány Öcsödre

Szegedről indult segélyszállítmány ÖcsödreAz öcsödi rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. Tonnányi ruhát-cipőt kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt az öcsödiek nagy örömmel fogadták.