adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Az advent jegyében oktatástechnikai eszközöket adományoztunk

• Az advent jegyében oktatástechnikai eszközöket adományoztunk140 család csemetéje kapott a Mátrix Alapítvány révén Mikulás ajándékokat. A szervezet az intézmények rossz anyagi helyzetére tekintettel gyermekek fejlődését segítő beszerzéseket is támogatott.

A támogatói program keretén belül szereztük be a gyerekek számára a vizuális fejlesztő rajztáblát. A tábla által gazdaságosan folytatható a bölcsődés / óvodás gyerekek fejlesztése. Reméljük, hogy hosszú évekig hasznos lesz a pedagógusok és a picik számára is.

• Így készült az ezer jótékonysági Mikuláscsomag

Így készült az ezer jótékonysági MikuláscsomagVégy háromszáz kiló szaloncukrot, ezer csokimikulást, harminc kiló cukorkát és nyalókát, negyven kiló ropit, ezer táblacsokit, százhúsz kiló almát, mogyorót. Mindezt tedd bele a Mikulás zacskóba. Mindez két napig tart, fél tucat önkéntesnek... de ha kész van, ezer nélkülöző gyermek nagyon nagy örömet élhet át ezáltal. Ebben az évben a Mikulás projekt nem jöhetett volna létre a Karitáció alapítvány, az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány együttműködése és a Segítő Angyalok nélkül.

• Szeretetcsomagokat postáztunk a nélkülözők megsegítésére!

Szeretetcsomagokat postáztunk a nélkülözők megsegítésére!Rászoruló családok, öregek - fiatalok tucatjai írnak nap mint nap... hogy segítsünk problémáik enyhítésében. Sajnos ha az alapítvány bevétele százszor ennyi lenne, akkor sem lenne elég, hogy mindenki baját megoldjuk - segítsük. Ünnepek idején viszont az alap támogatói programok mellett adventi szeretetcsomagokat postázunk, többek között az Ádám családnak is, ahol hét pici gyermek nélkülözik! Segítségünk sokszor életmentő! Segítsen Ön is! Együtt csodákra vagyunk képesek!

• Gyógyulj Dia - Segítsen Ön is!

Gyógyulj Dia - Segítsen Ön is!Gazsó Dia 2011-ben, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. Az agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára nagy segítség lenne a lakossági összefogás, hiszen a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni. Minden apró felajánlás a pici Dia problémáinak orvoslását segíti.

• Hajléktalanszállóknak vittünk ruhaadomány csomagokat

Hajléktalanszállóknak vittünk ruhaadomány csomagokatNadrág, cipő, pulóver, alsónemű a legkeresettebb a hajléktalanok körében. Az alapítványunk által működtetett Centerke Adományozó Központ évente több tonna ruhát és cipőt juttat el a nagyra becsült együttműködő és támogató honfitársainknak köszönhetően a családok mellett a hajléktalanszállók lakóinak. A Mátrix Közhasznú Alapítvány szegénység elleni küzdelmet folytat, melybe a lakosság szabad kapacitását is folyamatosan bevonja. Nagyon szépen köszönjük a támogatók, segítők együttműködését, illetve az egész évben érzékelhető figyelmet, együttérzést.

• Kevesebb csomagolási hulladék, tudatosabb környezetkezelés

Kevesebb csomagolási hulladék, tudatosabb környezetkezelésFontos a környezetünk védelme. Nagyon sok az életünket átszövő felesleges csomagolóanyag, a külső csín. Kampányt indítottunk a csomagolási hulladék csükkentéséért. Környezetvédelmi programunkat a Földművelésügyi Minisztérium és a Szelektálok.hu FM-LSZF/2017-01 forrásnak köszönhetően támogatta. A program célja, hogy a lakosságot és a felnövekvő ifjúságot megismertessük a környezettudatosság fontosságával, a sok esetben feleslegesen termelődő csomagolási hulladékok problémakörével. Tudatosabb vásárlói szokások = kevesebb hulladék termelés, ez a program mozgató rugója.

• Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattuk

Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattukA Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola 3. alkalommal támogatta 2013 nyarán a mozgáskorlátozott gyerekek táborozását, akiknek adománygyűjtést is szerveztek. Az egyesület tagjainak 2013. július 22-25. nyári táboroztatásának biztosítására a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is segítséget nyújtott, mégpedig tartós élelmiszerek (konzervek, húsok, zöldségek, gyümölcsök, üdítő italok) biztosításával. A mozgáskorlátozott gyerekek élményprogramja a támogatások révén vált zökkenő mentesebbé és örömtelivé, így a napi nehézségeket néhány napig mosolygós percek helyettesíthették.

• Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatók

Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatókAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött 21 mázsa ruhával és cipővel tette gazdagabbá. A 'KOPAJ', azaz a Kollégiumi Pajkosságok programsorozat keretén belül nyolcszáz egyetemi hallgató körében folyt a gyűjtés. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ egész évben rászorulókat támogat, télen nagyobb szükség van kabátra, cipőre, meleg dolgokra, így nagyon hasznos a fiatalokkal létrehozott együttműködés. Az alapítványi támogató tevékenység támogatókkal lehet még sikeresebb, köszönjük!

• Segélyszállítmány indult Szegedről Tápióbicskére

Segélyszállítmány indult Szegedről TápióbicskéreA tápióbicskei rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. Tonnányi ruhát-cipőt kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt a tápióbicskeiek nagy örömmel fogadták.

• Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a Luca napi készülődés, több száz gyerek jött - ment, igazi közösségi program kerekedett, hála többek között az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS projekt segítő önkénteseinek. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Tüzifa beszerzését támogattuk

Nagyon sok a rászoruló.

A központi fûtéses, panelházban lakó, elszegényedett családok sem tudják elképzelni, hogy a külterületen élõ, nélkülözõ, teljes szegénységben-és kiszolgáltatottságban lévõ felnõtteknek és csemetéinek milyen nehéz is az élete...

A kopár, hideg, romos házban élõ, sokgyerekes család által belakott albérleti házat segítettük felfûteni, támogattuk a tûzifa beszerzést-és a házhoz szállítást.