• Bianka elment - az apát próbáljuk segíteni

• Bianka elment - az apát próbáljuk segíteniBiankát legyőzte a rák. Rettentő! Édesapja teljesen magára maradt, Bianka anyukája (a betegség kiderülése után) ugyanis már korábban elhagyta őket. József gyászol, lányától végső búcsút vesz, a pici temetésének tetemes költségeit támogattuk egy kisebb összeggel.

A Mokkában és korábban a TV2 Napló című műsorban is szerepelt Kovács József, Bianka édesapja, és Bianka is. A gyógyulásban és a helyzet pozitív megoldódásában bíztunk, de sajnos most a rák kerekedett felül.

A korábbi riport videója:

• Élelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-től

Élelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-tőlÉlelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-től. Az adventi élelmiszer osztás során ezernél több élelmiszercsomag került jótékonysági összefogásunk révén nélkülözőkhöz. A cég nagylelkű adománya hozzáadódott ahhoz a 2 tonnánál több élelmiszer mennyiséghez, melyet az Élelmiszerbankos gyűjtés, az alapítvány által megvásárolt élelmiszerek, a további kedves - segítőkész támogatók által összeadott élelmiszerek jelentettek. Sajnos nagyon sok gyermek éhezik, a családok és az egyedülállók elszegényedése folyamatos. Segítő összefogással tehetünk a jó ügyek érdekében. Segítőinknek hálás köszönet!

• 120 családnak osztottunk élelmiszercsomagot

Tudtad, hogy nagyon sok ember rendszeresen éhezni kényszerül?!

Nem csak felnõttek, hanem gyerekes családok is!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvánnyal együttmûködve 120 család részére biztosított élelmiszercsomagot, amely tartós élelmiszereket tartalmazott.

A családok levest, tésztát, kekszet és édes süteményt vihettek haza.

• Segélyszállítmány indult Szegedről Tápióbicskére

Segélyszállítmány indult Szegedről TápióbicskéreA tápióbicskei rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. Tonnányi ruhát-cipőt kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt a tápióbicskeiek nagy örömmel fogadták.

• Gyerekek hajából írtottunk tetveket

Gyerekek hajából írtottunk tetveketBár a hírek szerint mostanában kevesebbszer van, de évről-évre visszatérő jelenség a fejtetvesség előfordulása a gyermekközösségekben.

Tetű - serke parazitákat irtottunk olyan gyerekek fejéből, ahol anyagi problémát jelent megvásárolni 2-3 csomag tetűirtó szert (Nittyfor-t).
    Hát őszintén megmondom, hogy nem egyszerű serkéket hajszálakról egyenként lehúzgálni, de nem lehetetlen... a célunkat elértük, a fejtetves gyerekek megtisztultak...

• Ezer gyermeket ajándékozott meg az alapítványi Mikulás

Ezer gyermeket ajándékozott meg az alapítványi MikulásIdén is ellátogatott az ország számos olyan helyszínére a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány által közösen indított jótékonysági Mikulás, ahol elszegényedés, nélkülözés, kirekesztettség van. Sok kisgyermek számára a nélkülözés miatt nem jut az adventi ünnepek idején támogatás nélkül ajándék. Az alapítványi Mikulás 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékozott meg az ország minden részén Mikulás csomaggal. Az ajándékosztások helyszínein vidám gyerekek és fiatalok fogadták a jótékonysági programsorozat szervezőit.

• Tolószék adomány

Tolószék adományNem várt élethelyzetbe került a nagymama, baleset érte, tolószékbe kényszerült. Az élete megkönnyítése érdekében az alapítványtól kértek segítséget, közös erővel megszereztük számára az életét megkönnyítő tolószéket. Az adomány nagy segítség a méltóságteljes élethez, hiszen a közlekedés ezáltal lehet megoldott. A lakosság, a jóérzésű emberek nélkül nem tudnánk segíteni, a siker minden támogató és felajánló közös érdeme. Hálásan köszönjük a leajánlók adományait, felajánlásait, az adó 1 százalék felajánlásokat. Segítsünk még sok - sok alkalommal, közösen! Köszönjük!

• Állatvédelmi, szõrmeellenes kampány 2007

Tudta, hogy évente 50.000.000. állat pusztul el a bundakabátok készítése miatt? Az állatok bundáját felhasználni olyan jelentéktelen célokra, mint a szõrmedivat, nem a jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az anyagi hasznot segíti elõ.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány 2007 / 2008-as szõrmeellenes kampányán belül a családok már meglévõ bundakabátjait, prémgallérjait gyûjtötte be. A program zárásaként az állatvédõk (környezettudatos vásárlói szokást segítõ) állatvédelmi információs pontokat állítottak az ország számos pontján.

• Háromszáz kiló ruhát és cipőt kapott a baksi Gecsemáné Keresztény Gyülekezet

Háromszáz kiló ruhát és cipőt kapott a baksi Gecsemáné Keresztény GyülekezetA kisebb falvakban a mindennapi gondok nagyobb mértékben gyötrik a lakókat, mint a nagyobb városokban. A kilátástalanság, az éhezés, a ruhátlanság útvesztőjéből a kisebb településen lakók számára nehezebb a kiút. A "Gecsemáné Keresztény Gyülekezet" a mélyszegénységben élőket támogatja. A Mátrix a gyülekezet segélykérő hangját meghallotta, és egy jó nagy kocsi ruhát, cipőt adományozott a vallási közösség révén a baksi és a környékbeli tanyavilág lakosságának. A támogatás nagyban segíti a családok életminőségét és a szegénység elleni küzdelmet.

• MÁTRIX az FLP - Fiatalok Lendületben Programban

MÁTRIX az FLP - Fiatalok Lendületben ProgrambanA Fiatalok Lendületben Program célkitűzései: a fiatalok aktív polgári szerepének előmozdítása, különös tekintettel az Európa-polgári szerepükre; a fiatalok szolidaritásának fejlesztése, különös annak érdekében, hogy erősödjön a társadalmi összetartás az Európai Unióban; a különböző országokban élő fiatalok közötti kölcsönös megértés és tisztelet elősegítése; hozzájárulni az ifjúsági tevékenységeket és az ifjúsági területen tevékenykedő civil szervezeteket támogató rendszerek fejlesztéséhez; az ifjúsági területen megvalósuló európai együttműködések előmozdítása.

• Támogattuk az ÁGOTA Falvát

Támogattuk az ÁGOTA FalvátTámogattuk: Tass-Alsószenttamás több mint hét hektáros területén az ÁGOTA Alapítvány régi álma teljesülhet, az "ÁGOTA Falvát" kívánják felépíteni. A területen az állami gondoskodásban élők megsegítésére, gyermektáborok megtartására, környezetvédelmi, kulturális, szociális, szabadidős, és egyéb ismeretterjesztő - prevenciós (terápiás, pasztorációs, élménypedagógiai, bűnmegelőzési, kulturális, képzési, környezetvédelmi, egyéb) programokra lesz lehetőség. A területen ezer főre kialakítandó infrastruktúra és közösségi terület kerül kialakításra. A Mátrix Közhasznú Alapítvány 100 téglával támogatta a program sikerét.