• WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban

• WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban WARC - "Welcome to Arts and Crafts"a Zöld Nap Szegedért programon is sikert aratott! A Welcome to Arts and Crafts - Megújuló művészetek és kézművesség programsorozat célja a régi kézműves szakmák felelevenítése, a gyerekek és a fiatalok kreativitásának, kézügyességének fejlesztése, valamint hasznos szabadidős tevékenység biztosítása. A "Zöld Nap" alkalmából a gyerekek természetes anyagokból, csuhéból, terményekből készíthetnek kisebb alkotásokat, ajándéktárgyakat. Emellett festhetnek, rajzolhatnak is.

A WARC alkotói rendezvénysorozat az Európai Unió Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési program támogatásával jött létre 2010-ben, melynek küldetését a MÁTRIX Alapítvány azóta is folytatja.

• SOS segítség a tűzkárt szenvedett Áchim családnak

SOS segítség a tűzkárt szenvedett Áchim családnakRopogó morajlásra ébredt az Áchim család egy februári éjjelen, kigyulladt a házuk. Évek munkája vált a tűz martalékává mindössze néhány perc alatt a bordányi Áchimék Béke dűlői tanyáján, a család otthona teljesen kiégett. Az édesanya és az egyik lány sérülés nélkül ki tudott menekülni, az apa éjszakai műszakban dolgozott. A család helyzete kilátástalan, a melléképületben húzták meg magukat. Biztosítás híján sok jóra nem számíthatnak. A legapróbb segítségnyújtás is életmentő. A Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal most közösen tehetjük jobbá a család életét.

• Gyerekkarácsony - segített az Önkéntesül(l)és közösség

Gyerekkarácsony - segített az Önkéntesül(l)és közösségJól sikerült a Gyerekkarácsony, több száz gyerek jött - ment, igazi közösségi program kerekedett, hála többek között az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS projekt segítő önkénteseinek. Míg a gyerekek játszottak, addig a szülők az ajándék válogató jóvoltából karácsonyra könyveket, játékokat kaphattak. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Tolerancia programot támogattunk

Tolerancia programot támogattunkKerékpáros ügyességi verseny és KRESZ-totó is várta a Tolerancia Nap résztvevőit a Széchenyi téren, ahol egy közös „Te is más vagy, te sem vagy más” nyilatkozatot is aláírhattak a résztvevők. A programra kíváncsi résztvevők a Roma Tanoda vándorkiállítását is megtekinthették. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szervezők meghívására látogatott el a rendezvényre. Segítőink nem üres kézzel érkeztek, a jótékonysági napra finomságokat (csokit), gyümölcs kosarat és kiadványokat is vittek, hogy a legjobb eredményt elérő csapatokat megjutalmazhassák.

• Munkaruhát kaptak a rászorulók

Munkaruhát kaptak a rászorulókA Mátrix Munkaruha Raktár munkaerő piacra visszakerülő rászorulókat segít munkaruhához jutni. Sokan kezdenének közmunka programban vagy új munkahelyen, de a munka nélkül eltelt időszakban annyira elszegényednek, hogy nemhogy munkaruhára, de sokuknak még a napi betevőre sem telik. A MÁTRIX támogató programja munkaruhát oszt. Ne a munkaruha hiánya legyen a munkakezdést kizáró ok. Havonta kb 20-30 munkaképes embertársunknak tudunk jó minőségű munkaruhát biztosítani.

• Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainak

Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület szegedi közhasznú és kiemelkedően közhasznú nonprofit szervezetként pénzbeli adománnyal segítette a vörösiszap katasztrófa miatt bajba került családokat. Egy nem várt környezeti katasztrófa bármelyikünk családját elérheti, életünk munkáját teheti tönkre pillanatok alatt. A közös összefogás jegyében ahogyan csak tudunk, segítsünk együtt.

Az újjáépítéshez minden Forintra szükség van. Sok kicsi sokra megy!

• Sok éhezőnek nem jutott az októberi Mátrixos élelmiszersegélyből

Sok éhezőnek nem jutott az októberi Mátrixos élelmiszersegélybőlVégeláthatatlan sorban álltak a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány raktára előtt az októberi élelmiszerosztáson a rászoruló családok, idősek, fedél nélküliek. A kétszáz élelmiszercsomagot sorszám szerint elsőre a kisgyerekes anyukák, a mozgássérültek, majd a többi rászoruló kaphatta meg. A tésztáért, rizsért, cukorért, lisztért, édességért nagy volt a tolakodás, a későn érkezők üres kézzel távoztak. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) várták. Támogatói programunk Segítőink nélkül nem lett volna ilyen sikeres!

• Támogattuk Dia gyógykezelését

Támogattuk Dia gyógykezelésétGazsó Dia 2011-ben, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. Az agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni, ezért alapítványunk újabb támogatást adott a családnak. Minden apró felajánlás a pici Dia problémáinak orvoslását segíti.

• Tűzvész károsultjait támogatta a Mátrix Közhasznú Alapítvány

Tűzvész károsultjait támogatta a Mátrix Közhasznú AlapítványDömös János és családja (a feleség és a kiskorú gyerekek) az Ópusztaszeri Emlékpark "lovasai", évtizedek óta honfoglalás-korabeli bemutatókkal kápráztatták el az oda látogatókat. 2013. január 6-án, hajnali négy óra tájban egy kályhából kipattanó szikra miatt házuk teljesen leégett. Egyik pillanatról a másikra földönfutókká váltak. A baj nem járt egyedül: János, a családfő a tűzeset után betegségben elhalálozott. Együtt csodákra vagyunk képesek! Minden segítő, együtt érző támogató kisebb - nagyobb támogatáshoz való hozzájárulását a Család nevében is köszönjük!

• Újraélesztett karácsonyra ezer plüssfigurát a MÁTRIX Alapítvány

Újraélesztett karácsonyra ezer plüssfigurát a MÁTRIX AlapítványMajdnem mindenkinek lapul olyan játék, könyv, plüssfigura az otthonában, amihez már évek óta nem nyúlt, ami csak a port fogja. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány minden évben gyűjt és oszt még jó állapotban lévő játékokat. Az ünnepi programsorozat részeként jött most is össze gyerekektől, felnőttektől, cégektől 7-8 zsák (40-50 kiló) plüssfigura. A sikeres gyűjtőmunka után az angyalok az adományokat gondosan kimosták, megtisztították, a játékok csak tisztán kerülhettek oda azokhoz, akiknek ez az ajándék jelenti az ünnep fényét, az örömet.

• 2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagot

2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagotMázsaszámra fogyott a szaloncukor és a vitaminokkal teli gyümölcs is.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, Az Orpheus Állatvédő Egyesület jóvoltából 2010. december 4-5-én délután egy és öt óra között, a szegedi Dóm Téri Advent Mikulás Ünnepségén nyolcszáz hátrányos helyzetű család csemetéje számára osztott ki ajándékcsomagot. A zenés mulatsággal egybekötött ajándékosztás ideje alatt több mint 1000 család fordult meg a bálaszínházban.