adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Sérültek intézményének lakóit támogattuk

• Sérültek intézményének lakóit támogattukA fogyatékosok, fogyatékkal élő sérültek nappali intézményének lakóit támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány Mikulása. Nagyon sok olyan családban élő, sérült gyermek és felnőtt van, akikhez alapítványi segítség nélkül nem jönne élményt teremtő, boldogságot okozó adventi Télapó. Sajnos az elszegényedés egyre csak növekszik, az ingerszegény környezet pedig csak rontana a sérültek általános állapotán. Ennek megakadályozása kapcsán fontos az alapítványi segítség, a Mikulás Ünnepség részükre történő biztosítása.

Az adventi időszakban ötezernél több ajándék és támogatás kerül a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány révén a nélkülöző családokhoz, egyénekhez, közösségekhez.

• Tolószék adomány

Tolószék adományNem várt élethelyzetbe került a nagymama, baleset érte, tolószékbe kényszerült. Az élete megkönnyítése érdekében az alapítványtól kértek segítséget, közös erővel megszereztük számára az életét megkönnyítő tolószéket. Az adomány nagy segítség a méltóságteljes élethez, hiszen a közlekedés ezáltal lehet megoldott. A lakosság, a jóérzésű emberek nélkül nem tudnánk segíteni, a siker minden támogató és felajánló közös érdeme. Hálásan köszönjük a leajánlók adományait, felajánlásait, az adó 1 százalék felajánlásokat. Segítsünk még sok - sok alkalommal, közösen! Köszönjük!

• SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013

SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a Szegedi Ifjúsági Napok Civil Falujában logikai játékokkal, energiában és vitaminokban gazdag zöldség - gyümölcs falatokkal várta az érdeklődőket. Mód nyílt a fiatalok körében a Centerke Adományozói Központ bemutatására, habár a helyiek már sokan ismerik a szociális támogató programot. Nagy öröm volt számunkra, hogy a fesztivál idején közéleti jelleggel megismerhettük a többi egyesület - alapítvány, a közösségek munkáját is, illetve ismeretségekre, partnerekre is szert tettünk.

• Generációk közötti hidat építettünk - állatkerti séta

Generációk közötti hidat építettünk - állatkerti sétaEzen a borús csütörtök reggelen húsz idős / nyugdíjas honfitársunk vadasparki kirándulásának sikerességében segédkeztünk. Mindezt a Talentum Alapítvány Önkéntes Központjának felhívására tettük, hogy örömet okozzunk az idősek számára. A generációk közötti szakadék elég nagy, így a részvételünkkel segítettük a híd létrejöttét. Az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Emeltszintű Otthona lakói örömmel és nagy szeretettel fogadták a fiatal önkéntesek sétában való segédkezését. A séta minden résztvevőre pozitívan hatott.

• Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknek

Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknekMesemondó Mamika (Ács Ibolya) hétvégi tavaszváró bábjátékaiba segítettek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei (Mesedoktorai) és a Karitáció Alapítvány önkéntesei (Bohócdoktorai). Meséket mondtunk, kesztyűbábokkal meséket játszottunk el, báboztunk, állatmeséket adtunk elő. Gyerekeknek a gyerekekért: a mai társadalom problémáinak feldolgozását segíti minden szépen megkomponált történet. Tél vége van, a mostani előadás a tavaszvárás, a jókedvre derítés, és az öröm jegyében telt el. A gyerekek és a felnőttek is nagy örömmel fogadták a történeteket. A résztvevőknek és a szereplőknek is köszönjük szépen!

• Jótékonyságból jeles a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatnak

Jótékonyságból jeles a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatnakEgy teherautónyi adományt vitt a Naturtex-SZTE- Szedeák a Centerke Adományozó Központba. A hétvégén a Naturtex-SZTE- Szedeák és a Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatok csaptak össze. Az év utolsó mérkőzésén a Szedeák alul maradt, de jótékonyságból jelesre vizsgáztak a sportolók és a szurkolók is. A sporteseményen a látogatók ingyenesen vehettek részt, sőt, aki a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozói Központ számára adományt vitt a sportcsarnokba, azt a Szedeák a Dock Cafe jóvoltából forró csokival is megvendégelte.

• Élelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-től

Élelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-tőlÉlelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-től. Az adventi élelmiszer osztás során ezernél több élelmiszercsomag került jótékonysági összefogásunk révén nélkülözőkhöz. A cég nagylelkű adománya hozzáadódott ahhoz a 2 tonnánál több élelmiszer mennyiséghez, melyet az Élelmiszerbankos gyűjtés, az alapítvány által megvásárolt élelmiszerek, a további kedves - segítőkész támogatók által összeadott élelmiszerek jelentettek. Sajnos nagyon sok gyermek éhezik, a családok és az egyedülállók elszegényedése folyamatos. Segítő összefogással tehetünk a jó ügyek érdekében. Segítőinknek hálás köszönet!

• Folytatódik az ételosztási program

Mátrix Alapítvány, ételosztás, ételbankA MÁTRIX Alapítvány a korábbi évekhez hasonlóan az idén is ételosztással segíti a rászorulókat (elsõsorban a nagycsaládosokat, a rossz körülmények között élõket).

A program a meglévõ készletekhez várja cégek adományait, elsõsorban tartós élelmiszerek formájában.

Adjon hozzá Ön is! A korábbi években 200 családot, közel ezer embert segítettünk ételcsomagokkal.

• Tavaszi tisztító kúra a kirándulás, és a környezetvédelem is?! (2005)

Gyermekvédelem, örömszerzés!

Nyár elején a frissítõ kirándulások és a regenerálódás részeként szemétszedést tartottunk a városban.

A napsütés és a ragyogó tavasz velünk volt, így kellemes kirándulással egybekötve védtük meg környezetünket.

• Zolika családját is támogatja a Centerke

Zolika családját is támogatja a CenterkeA Centerke a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány olyan támogató helyisége, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból - cipőkből, könyvekből, egyéb tárgyakból egyet. Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét. Az adományt leadók cserebere alapon válogathatnak az üzlet kínálatából. Pénzforgalom a működési elvből adódóan nincsen. Zolika és Családja a szükséges ruhák mellett kiságyat is a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól kapott...

• Sikeresen lezárult a nemzetközi interkulturális fejlesztő program

Sikeresen lezárult a nemzetközi interkulturális fejlesztő programA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány magyarországi csapata 4 európai ország (Lengyelország, Bulgária, Anglia, Portugália) csapatával együtt szakmai fórumokat, workshopokat szervezett 2012-2014 között. A cél az volt, hogy ismereteket, tapasztalatokat, jó gyakorlatokat gyűjtsünk és adjunk át a munkavállalói esélyek és az európai munkaerőpiacon való érvényesülés megkönnyítése, valamint a partnerek közötti együttműködések kialakítása, fejlesztése érdekében a Leonardo da Vinci program keretében. Az együttműködés több szempontból is nagyon hasznos volt, hiszen az ismeretek szerzése és átadása mellett közvetetten partnerségek, ismeretségek is létrejöhettek.