adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknek

• Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknekA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központjában évente tízezernél több rászoruló számára nyújt segítséget. Elsősorban a lakosság jótékony segítsége révén összegyűjtött használt ruha, cipő, takaró, ágynemű, egyéb életminőséget javító használati tárgy kerül itt családokhoz, idős - egyedülállókhoz, közösségekhez, segítő szervezetekhez. Sajnos az alapítványi segítségnél sokkal többre lenne szükség, hogy mindenki problémáját orvosolni lehessen. A karácsony előtti hetekben ezen felül segítő csomagokat küldtünk, teli finomságokkal. Minden elfogyott!

Örömünkre szolgált, hogy segíthettünk! Évente tízezernél többször segítünk nélkülözőknek, rászorulóknak, családoknak, egyéneknek, közösségeknek, szervezeteknek. Ünnepek előtt még több és még szerteágazóbb az adományozói tevékenységünk. Felkeressük a segítő helyeket és támogatjuk a működésüket.

Adományozó helyünk a Centerke Adományozó Központ

Jólelkű angyalaink napokig hordták a postára az élelmiszer csomagokat

Együtt tettünk most is csodát!
    Alapítványunk segítői, támogatói, önkéntesei nélkül nem lenne ilyen sikeres. Minden egyes segítő program sikerének részese minden partnerünk, jótevőnk, önzetlen segítőnk. Számukra hálásan köszönjük, hogy nyomon követik programjainkat, figyelik tevékenységeinket és támogatják fontos küldetésünket.

Kik kaptak élelmiszerekkel és édességekkel teli szeretetcsomagot? Árva, félárva gyerekeket, nagycsaládban és szerény környezetben élőket, időseket - egyedülállókat leptünk meg élelemmel.

SOKKAL többen jelentkeznek segítségért, mint amennyi lehetőségünk van segíteni. Sajnos nem tudtunk idén sem mindenkinek adni.

Alapítványunk által működtetett Centerke Adományozó Központ nem csak az ünnepek idején, egész évben rászorulók megsegítésén dolgozik. Az érdem segítőinkkel együtt közös, köszönjük!

Családok ünnepét segítettük tartós élelmiszerrel, érdességgel, postai csomagban

• Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autó

Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autóLacika keze kicsit tétován nyúl a piros kocka után, de aztán szép komótosan felhelyezi a zöld mellé az ágas-bogas készségfejlesztő létrára a Zala Megyei Kórház gyermekosztályának játszósarkában. A kisfiúcska még 2010 novemberében, iskola utáni napon, barátaival talált egy elárvult kiskutyát, őt pátyolgatták a tragédia előtti pillanatokban. A játék közben a többiek szerencsésen átértek a túloldalra, ám Laci, ölében a kutyussal nem... Lacika nagy bajban van, lesz számára segítség?!

• Mátrix hagyományőrző programsorozat a Sziget 2012. fesztiválon

Mátrix hagyományőrző programsorozat a Sziget 2012. fesztiválonA magyarországi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szerbiai Danilo Ki¹ Ifjúsági és Kulturális Alapítvány együtt indította el a nemzetközi "WARC2 - Welcome to Arts and Crafts" ("Megújuló művészetek és kézművesség") projektet, mely a "WARC" projekt folytatása, amelyet az Európai Unió a "Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program" keretében valósít meg. A Sziget 2012 fesztiválon a programot népszerűsítettük. A naponta több tízezres vendégsereg ismerkedhetett a népi hagyományos szakmákkal.

• Toleráns közösségeket támogattunk

Toleráns közösségeket támogattunkA ligetben a toleráns közlekedésre nevelést támogattunk, csütörtökön a környezetbarát és toleráns közlekedésé volt a főszerep: óvodásokkal, iskolásokkal és fogyatékkal élőkkel jártuk körül a témát. A CSEMETE, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete, a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány mellett az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Mátrix Közhasznú Alapítvány is részt vállalt. Játékos bemutatók, foglalkozások, élményprogramok mellett a legszerencsésebb egy kerékpárt nyert, de mindenkinek jutott az ismeretterjesztő pillanatok, a mindennapokba felhasználható tudás mellé egy szelet csokoládé is.

• WARC Projekt 2010/2011

WARC Projekt 2010/2011A WARC Projekt a Megújuló művészetek és kézművesség jegyében segíti a hagyományos szakmák újraéledését.
    A szabadkai FOKUS Alapítvány a szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal közösen 2010-óta működteti a WARC (Welcome to Arts and Crafts) "Megújuló művészetek és kézművesség" programját, amelyet az Európai Unió támogatásával a Magyarország-Szerbia -IPA- Határon Átnyúló együttműködési Program keretében valósít meg.

• Sikeres volt az élelmiszergyűjtés

Sikeres volt az élelmiszergyűjtésA rászorulók karácsonyának szebbé tételét segíti az a közel hétszáz kiló tartós élelmiszer, mely a hét végén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány közreműködése révén gyűlt össze szegedi Móravárosi Tesco-ban, illetve a Metro - Élelmiszer nagykereskedésben. A nagy mennyiségű élelmiszer adományt a problémára érzékeny lakosság adta össze. Nagyon sok család közösen a gyerekekkel adományozott, volt ki csak egy szelet csokit, de akadt olyan segítő is, aki egy egész kartont vett az adományként felajánlott élelmiszerből.

• Mézet és gombát kaptak rászorulók

Mézet és gombát kaptak rászorulókNagycsaládosok és idősek kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a nagycsaládosok, idősek, egyedülállók, számukra nagy segítség az élelmiszer adomány. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez csak csepp a tengerben". Az előkészített élelmiszer csomagok mind egytől egyig jó helyre kerültek.

• Jótékonyságból jeles a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatnak

Jótékonyságból jeles a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatnakEgy teherautónyi adományt vitt a Naturtex-SZTE- Szedeák a Centerke Adományozó Központba. A hétvégén a Naturtex-SZTE- Szedeák és a Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatok csaptak össze. Az év utolsó mérkőzésén a Szedeák alul maradt, de jótékonyságból jelesre vizsgáztak a sportolók és a szurkolók is. A sporteseményen a látogatók ingyenesen vehettek részt, sőt, aki a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozói Központ számára adományt vitt a sportcsarnokba, azt a Szedeák a Dock Cafe jóvoltából forró csokival is megvendégelte.

• Sérültek intézményének lakóit támogattuk

Sérültek intézményének lakóit támogattukA fogyatékosok, fogyatékkal élő sérültek nappali intézményének lakóit támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány Mikulása. Nagyon sok olyan családban élő, sérült gyermek és felnőtt van, akikhez alapítványi segítség nélkül nem jönne élményt teremtő, boldogságot okozó adventi Télapó. Sajnos az elszegényedés egyre csak növekszik, az ingerszegény környezet pedig csak rontana a sérültek általános állapotán. Ennek megakadályozása kapcsán fontos az alapítványi segítség, a Mikulás Ünnepség részükre történő biztosítása.

• Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!

Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!Dzseki 27 éves, szegedi, fiatal nő, gyermekkora óta a tüdőt érintő, gyógyíthatatlan betegségben, cisztás fibrózisban szenved. Az idő előrehaladtával a tüdőtranszplantáció az egyetlen kiút a bajból, állapota egyre súlyosabb, állandó oxigénmaszk, orvosi kontroll, gyógyszerek szükségesek az életben tartásához. A családja anyagilag egyre rosszabbul bírja az életért folytatott harcot, így a Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy a sikeres tüdőtranszpantáció és a gyógyulás segítése érdekében a lakossággal és cégekkel együttműködve támogatja a család helyzetét.

• Számítógép Álom 2012 - Gyerekek kaptak számítógépet

Számítógép Álom 2012 - Gyerekek kaptak számítógépetÖtszáznál több tehetséges gyermek tanára vagy gondviselője nevezte be csemetéjét a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom 2012-es támogatói programjába. Azok indulhattak a számítógépért, akik 10-14 év közöttiek, akiknek legalább 2 testvérük van, tanulmányi átlaguk elérte a 4,5 átlagot, otthonukban nincs számítógép, létminimum alatt élnek, és vállalják a személyes átvételt Szegeden, az alapítvány központjában. A támogatást kérők töredéke (35 család) részesülhetett számítógép adományban, részükre gratulálunk és a gép használatához sok élményt / örömet kívánunk!