2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Nem szégyellni, kezelni kell a fejtetût

A fejtetû nem válogat, ezért nem szégyenkezni, hanem kezelni kell – hívta fel a figyelmet egy iskolai védõnõ. A tanévkezdéssel indul a „tetûvadászat" az intézményekben, a gyerekeket rendszeresen ellenõrzik.

Hiába szûrik ki az ilyen diákot az iskolában, ha otthon nem foglalkoznak az apró élõsködõ jelenlétével.

A tanévkezdéssel minden évben startol a tetûvadászat az iskolákban, óvodákban, bölcsõdékben is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

– Minden hajmosás után ajánlatos átnézni a gyerekek fejét, fõként a fül mögötti részeket és a tarkónál.

– A tetû mozgékony, ezért inkább a serkét lehet látni. Megelõzésképpen a népi gyógyászat diólevélfõzetet ajánl öblítésre, de a patikában is lehet kapni erre a célra szereket. A tetûirtó készítményekbõl is egyre többfélét lehet vásárolni, pár száz forinttól az ezer forintosig.

Fontos azonban tudni, nem elég csak átkenni a hajat, egy speciális fésûvel át is kell fésülni. A serke egyébként könnyebben eltávolítható ecetes öblítéssel. A gyerek ágynemûjét, sapkáját, fésûjét szintén fertõtleníteni kell. A tetû nem válogat, ezért nem szégyenkezni kell miatta, hanem kezelni. A szociálisan hátrányos helyzetû családoknak egyébként egyes helyeken ingyen biztosítják a tetûirtó szert. A Mátrix Közhasznú Alapítvány is rendszeresen végez problémás gyerekek családjai körében tetûirtó szer támogatást.

bohócdoktor vizit szja 1%