adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Sikeres volt a gyümölcsosztással egybekötött városszépítő szemétszedés

• Sikeres volt a gyümölcsosztással egybekötött városszépítő szemétszedés Városszépítő programra invitáltuk fiatalokat

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Tabán Családsegítő Szolgálat közös városszépítő programja sikeresen lezárult. A két szervezet 2012. július 10-én, kedden az egyébként utcán kallódó kiskorú és fiatalkorú gyerekeket összefogva szemétszedést rendezett az újszegedi ligetben. Az aktív résztvevők számára gumikesztyűt és szemetes zsákokat, frissítőket biztosítottak a szervezők.

A szorgos városszépítők 10 órától 13 óráig azon dolgoztak, hogy a ligetben eldobált papírokat, újságokat, üres flakonokat, üvegeket, fém dobozokat, cigaretta csikkeket, fekáliát összegyűjtsék. A 30-40 önkéntes között nem csak gyermekek vettek részt, többeket szüleik is elkísértek, így az egész család közösen dolgozhatott környezetünk tisztábbá tételéért.

A program eredménye 25-30 hulladékkal teli zsák lett. A közösségi program zárásaként a résztvevők egy-egy gyümölcs-zöldségkosarat kaptak valamint az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Alapítvány Kapocs Ételbárjában meglepetés ebédben részesültek. A program sikerességét támogatta az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft is.

• Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknak

Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknakA Mátrix Közhasznú Alapítvány lelkes önkéntesei háztáji gyümölcsfákról a tulajdonosok számára felesleges gyümölcsöt leszüretelték, majd ládákba rendezve jótékonysági élelmiszerosztásokon rászoruló családok és idős - egyedülállók számára osztották ki. Rácz Anett alapítványi elnök ismertette, hogy a friss gyümölcs többszörösen is hasznos adomány, hiszen a nélkülözők számára egészséges táplálékforrás és ízletes vitamin utánpótlás is. Segítőinkkel, támogatóinkkal közös a siker, köszönjük szépen! Mottónk beérett: "nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni".

• Kedvezményes fenyőfa rászorulóknak - fenyőt adtunk az ünnephez

Kedvezményes fenyőfa rászorulóknak - fenyőt adtunk az ünnephezA Karitáció Alapítvány és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kedvezményes áron juttatott 200 fenyőfát olyan rászoruló gyermekes családokhoz, akik rendes áron megvenni nem tudták volna a szeretet ünnepéhez nélkülözhetetlen kelléket.
    A családok nagyon örültek a lehetőségnek, hiszen az ünnepet felcsillagozza egy igazi fenyőillat a szobában. A támogató lakosság nélkül munkánk nem menne, így az okozott öröm minden támogatónk közös érdeme.

• Óvodákban segíti a játszóterek megújulását a Mátrix

Óvodákban segíti a játszóterek megújulását a Mátrix Az ovis gyerekek egészséges fizikai és lelki fejlődésének alapja a játék. A rekreációs / pihentető csoportos kikapcsolódás a közösségi térként működő udvari játszótéren valósul meg. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Szeged városban és Csongrád megyében feltérképezte az óvodák játszótereinek állapotát. Sajnos sok helyen a korábbi leszerelt vas játékok helyett nem épültek újabbak. Az ingerszegény udvarok / füves területek fejlesztést igényelnek, az intézmények pénzügyi helyzete sokszor erre nem ad lehetőséget. Az alapítvány lehetőségeihez mérten (ha az intézmények igénylik) beszáll a gyermekjátékok megújításába, beszerzésébe, bővítésébe.

• M-Klub a környezetünk védelméért!

M-Klub a környezetünk védelméért!Ismerjük meg a környezeti problémákat, a megoldásokat, és a greenpeace-t! 2011. április 18 és 23 között a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által működtetett M-Klubban került megrendezésre a Greenpeace információs hét, melynek keretében minden nap a szervezet egy-egy kampánytémájával ismerkedhettek meg az érdeklődők. Az érdekes előadások mellett filmvetítésekre, fénykép és plakátkiállításra is sor került. A szakmai programot az Orpheus Állatvédő Egyesület is segítette.

• Ez történt 2012-ben - Mátrix Közhasznú Alapítvány összefoglaló

Ez történt 2012-ben - Mátrix Közhasznú Alapítvány összefoglaló 2012-ben is segítő jobbot nyújtottunk a bajban lévőknek, a nélkülözőknek. Sajnos egyre több ember számára az utóbbi időben egyre mélyebb probléma képződik, egyre többen kértek segítséget. 2012-ben tízezernél is több család, egyén, csoport számára adtunk gyógyításhoz támaszt, egészség fenntartáshoz támogatást, tápláló élelmiszersegélyt, ruhát, játékot, tüzelőanyagot, baj esetén gyors segítséget. Támogatóink, segítőink, ügytársaink nélkül munkánk nem lenne ennyire sikeres. Köszönjük az egész éves együttműködést, figyelmet, támogatást!

• Jótékonysági ajándékválogató a Centerkében

Jótékonysági ajándékválogató a CenterkébenSok embertársunk számára nagy gondot jelent, hogy a Karácsonyi Ünnepek idejére szeretteik számára ajándékot vegyenek. A Centerke Adományozó Központ 2018. december 22-ig, nyitvatartási idő alatt várja azokat, akik gyermekeiknek, családtagjaiknak szeretnének választani ajándékot. A jótékonysági intézmény a nagylelkű lakosság együttműködésével több száz ajándékkal, könyvvel, játékkal várja a családosokat. A jótékonysági programra be is lehet hozni a jó állapotú felajánlásokat. A www.centerke.hu oldalon elérhető az adományozó központ kapcsán minden hasznos információ.

• Támogatások egész évben a Centerke Adományozó Központból

Támogatások egész évben a Centerke Adományozó KözpontbólA Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata egész évben emberfeletti erővel igyekszik minden rászorulón segíteni. A lelkes alapítványosok élelmiszerosztásokkal, ajándékválogatóval, postai adományküldéssel is próbálják kielégíteni a segítségért ezrével jelentkezők népes sorát. Naponta 200 telefon, e-mail, postai levél érkezik be az alapítványhoz, a segítő kapacitás ennél jóval kisebb. A szervezet által működtetett Centerke Adományozó Központ nem csak az ünnepek idején, hanem egész évben segíti a nélkülözőket, segítségre szorulókat.

• Még több segítség az adventi időszakban

Még több segítség az adventi időszakbanA Centerke Adományozó Központ a téli időszakban magánszemélyek támogatása mellett az ország számos pontján jótékonyági egyesületeket, alapítványokat, közösségeket támogat segítő adományokkal, elsősorban ruhát, cipőt, tartós élelmiszert juttat a nélkülözők megsegítésére. A rászorulókat segítő szervezetek és a működést segítő támogatók az info@matrixalapitvany.hu címen vehetik fel az együttműködés érdekében a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal a kapcsolatot. Karácsonyi segítő szeretetszolgálatunk sok embernek nagyon jelentős segítséget jelent. Működjünk együtt még többen, hogy a lehető legtöbb rászoruló kaphasson segítséget.

• Elvesztettük Öcsit

Seres István (élt 26 évet) Nehéz megszólalni. Öcsi tragikus hirtelenséggel (2008. január 7-én) elment ebből a világból. Õ, aki az egyik pillanatban még határozott egyéniségével és elképzeléseivel éltette a körülötte rohanó világot, mosolyra csábította a környezetében rosszkedvű társait, segített embereken, állatokon, aki odaadta azt is, ami az övé maradhatott volna... elment, elvesztettük, nem szól, nincs többé. Szelleme, emléke örökre itt marad és élteti a küzdelemben barátait, az egész világot. Alapítványunk tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal titán titkárára itt emlékezünk.

• Jó bizonyítványért számítógép jár 2006! - pályázati eredmények

Nyertek, gratulálunk a (2006-ban indult) számítógéphez jutást segítõ támogatói programra 1500 kérvény érkezett. Jelen akciónk keretein belül 100 számítógép kiosztására volt lehetõség. Bízunk benne, hogy a program folytatódhat, és a késõbbiekben másokat is számítógéphez juthatunk.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület gratulál a nyerteseknek. Akik nem nyertek, azoknak pedig kitartást kívánunk, bízva abban, hogy elõbb - utóbb lesz számítógép a házban.