adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Cikkek

Összesen 301 db cikk
  • Adó 1 százalék Gyermekmentésre

Adó 1 százalék GyermekmentésreAz adó egy százalék felajánlásával a gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő feladatainkat támogatod. Évente tízezernél többször segítünk! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató Mátrix Alapítvány csapata ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, bajban lévőket segít. Az alapítvány segítő csapatának célja, hogy senki ne maradjon bajban, a lehető legtöbben találják meg problémáikból a kiutat. A segítő tevékenységben Te is részt vállalhatsz: önkéntes segítség, anyagi támogatás mellett adó 1% felajánlással is részt vehetsz az egész éves segítő programban.
  • Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógus

Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógusTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosított a Mátrix Közhasznú Alapítvány mese- és ifjúsági könyveket. Iskolák és óvodák növendékeinek tanév végi ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segítette az alapítvány. Az ajándék könyveket az alapítvány mellett cégek és közösségek biztosították. Az adományozott könyvek súlyban 6 tonnát tettek ki, összértéke 25-30 millió forint körüli volt. Az alapítvány az oktatás támogatását fontosnak tartja, a szervezet mindenkit arra buzdít, hogy segítsen a környezete érték teremtésében ahogyan csak tud. Mi így próbáltuk segíteni a pedagógusok áldozatos és kiváló munkáját!
  • Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a MesedoktorokSegíteni jó, segítsünk közösen! Értékes díjak! Kórházak - rendelőintézetek tárgyi feltételeinek támogatására és szegénységben élő kisgyermekek megsegítésére óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok Csapat ceruza, filctoll, zsírkréta gyűjtő akciót szervez. Iskolák osztályai, óvodai csoportok a jótékonyság keretein belül segítő munkájukért értékes díjazásban részesülnek.
  • Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagot

Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagotTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosít a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhetnek. Intézményenként 30-50-100 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag kérhető. A könyvek a Mátrix Közhasznú Alapítvány szegedi raktárában vehetők át, a kérelmező intézmény az alapítvánnyal történő előzetes időpont egyeztetés után viheti el a könyvjutalmazáshoz a könyveket.
  • SOS segítség a tűzkárt szenvedett Áchim családnak

SOS segítség a tűzkárt szenvedett Áchim családnakRopogó morajlásra ébredt az Áchim család egy februári éjjelen, kigyulladt a házuk. Évek munkája vált a tűz martalékává mindössze néhány perc alatt a bordányi Áchimék Béke dűlői tanyáján, a család otthona teljesen kiégett. Az édesanya és az egyik lány sérülés nélkül ki tudott menekülni, az apa éjszakai műszakban dolgozott. A család helyzete kilátástalan, a melléképületben húzták meg magukat. Biztosítás híján sok jóra nem számíthatnak. A legapróbb segítségnyújtás is életmentő. A Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal most közösen tehetjük jobbá a család életét.
  • Tamás sportteljesítményének támogatása

Tamás sportteljesítményének támogatásaNádasdi - Vad Tamás 2008-ban született, kisgyermek korától sport tehetség. A kick-box iránt körülbelül hat évesen kezdett el élénkebben érdeklődni. Először az átlagosnál sokkal több edzés, majd a tehetségének köszönhetően a versenyek léptek az életébe. Megszámlálhatatlan bajnokságban vett ezidáig részt, legtöbbön kimagasló eredményt, érmet, serleget hozott haza. Tomi az élsport mellett kitűnő - dicséretes tanuló. A gyermek egy sikeres sport életút előtt áll, a Mátrix Közhasznú Alapítvány az utat körülövező terhek, költségek finanszírozását segíti. Támogassuk közösen Tamást, hogy még sikeresebb sport teljesítményt érhessen el.
  • Élelmiszer csomagot kapott 300 család

Élelmiszer csomagot kapott 300 családHúsvét előtt a jótékonysági élelmiszerosztásra hosszú sorokban érkeztek a Centerke Adományozó Központba a támogatottak. Egy tonna tartós élelmiszert, háromszáz csomagban juttatott rászoruló családok, kisgyermekesek, idős - egyedülállók számára a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány, a Segítsüti támogatásával. A napi adományosztásokon felül a támogatottak számára nagy segítség a tartós élelmiszer támogatás, az ünnepük így lehet gondtalanabb és örömökben teli. Sütést - főzést segítő étolajat, lisztet, sót, rizst, tésztát, cukrot, mézet, édességet, illetve konzervben pörköltet, vagdalthúst, májast kaptak a családok.
  • Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál

Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinálA Mátrix Közhasznú Alapítvány húsvéti nyuszija a Szeged, Kapisztrán utcai Gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál járt. Megszakítás nélküli munkarend szerint működő bentlakásos gyermekintézmény az alapellátás keretében a gyermek és szüleik számára alaptevékenységként átmeneti gondozást biztosít. Fontos és nagy segítség ez a gondoskodó feladat. Az együttes elhelyezést és ellátást biztosító intézmény az otthontalanná vált szülő és gyermeke számára ad segítséget.Az intézmény gyermek és felnőtt lakóit, összességében negyven főt ajándékoztunk meg húsvéti csomagokkal.
  • Imike tolószéke a tét

Imike tolószéke a tétImike a 2 éves életvidám kisfiú az Újszegedi Gyermekgyógyászati Klinika lakója. Jelenleg épp tolószékkel tanul közlekedni. Neuroblastomája volt, ennek következtében deréktól lefelé kicsi teste lebénult. Édesanyja egyedül neveli az államtól kapott csekély összegből, sajnos nem telik saját tolószékre. Kézben hozza - viszi mindenhová a kisgyermeket. Szegedtől 45 km-re laknak ahonnan nem megoldott a nagyvárosba a kezelésekre való bejutásuk. Így szinte állandóan a kórházban vannak. Segítsünk együtt, Imike tolószéke a tét! Egy saját tolószék, Imikének és az Anyukájának ez jelentené a CSODÁT!
  • Egy tonna élelmiszer a Segítsütitől

Egy tonna élelmiszer a SegítsütitőlEgy tonna tartós élelmiszert (konzervet, lisztet, cukrot, bébiételt, olajat, tejet, mézet, lekvárt) adományozott a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központnak a Segítsüti Közhasznú Alapítvány. Az adományból 300 család számára kerül élelmiszer csomag összeállításra. A Mátrix évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, nagycsaládost támogat ruhával, élelemmel, életminőséget segítő használati tárgyakkal. A www.centerke.hu oldalon a támogató programról a támogatást igénylők és a támogatók számára is informálódni lehet.
  • adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• további cikkek